FORUM
CENY TRZODY
-
zenekzkition
Re: CENY TRZODY
09 a po ile kukurydza na kozłowie??
80 złzenekzkition pisze:09 a po ile kukurydza na kozłowie??
Monika potwierdzasz na jutro minus ?
a moze bedzie plus ??? ja nie wiem po co sugerowac sie ta niemiecka aukcja przeciez te 3 tys swin czy cos znaczy ???? to jest kropla w morzu tak na prawde !
mat teraz zmienił na nitas ?nitas pisze:a moze bedzie plus ??? ja nie wiem po co sugerowac sie ta niemiecka aukcja przeciez te 3 tys swin czy cos znaczy ???? to jest kropla w morzu tak na prawde !
-
zenekzkition
po 80 to chetnie bym sprzedał ale na rynku pewnie sprzedało sie dzisiaj 2 i pół worka
inne zboże szybko sprzedano kuku nie odpowiem bo nie interesowałem siezenekzkition pisze:po 80 to chetnie bym sprzedał ale na rynku pewnie sprzedało sie dzisiaj 2 i pół worka
w glowce ci sie pierdoli juz agencie ?????
pewnie za duzo marychy sie naćpałes !!! hehehehehhahaaa
pewnie za duzo marychy sie naćpałes !!! hehehehehhahaaa
Agrobiznes reklamuje owady i kurczaki wieprzowina i wołowina to syf
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... shaus.aspx
początek piękny tylko w dół
jak tak dalej bedzie to ceny spadną po niżej 3 zł
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... shaus.aspx
początek piękny tylko w dół
jak tak dalej bedzie to ceny spadną po niżej 3 zł
Giełda, zbyt optymistycznie, nie wygląda ;/.
Szykuje się kolejny minus.
Szykuje się kolejny minus.
giełda dramat, jutro 1,33
Dzisiaj minus pewnie coś około 5 centow ale dokładnie zobaczymy później.
O jutrzejsze giełdzie wole narazie nie myslec.
O jutrzejsze giełdzie wole narazie nie myslec.
-
danielski813
u nas na rynkach podobne ceny jak pisze agent z tym ze kupują po 20 kg czy 50 dla gołebi ja w tym tygodniu kupiłem moze nie okazyjnie ale od stałych dostawców jeczmien 30ton po 600 brutto z dowozem pszenżyto 50 ton po 530 brutto z dowozem pszenica po 680 dodam ze zapłaciłem tyle ile chłopy chcieli bez targowania bo wiem ze handlaze płacą przynajmniej 40pln za tone taniej i na brak towaru nie narzekają a od kolegi co handluje agrolok zabiera jak opętany ...
-
andrzej19570
ćhyba ci sie strony pomyliły,tu są ceny trzody a ty o zbożu piszesz!!!
Czy ktoś zna przyczynę tego krachu????
- mytotoksyna1
Potwierdzam. Dzisiejsza giełda 1,38€ (-4centy)vicia1223 pisze:Giełda -4
W telewizji trąbią że wołowina i wieprzowina to zło powodujące nowotwory i wystarczy w sklepach sprzedaż siądzie to moment zakłady zapchane. A trąbią w całej Unii nie tylko w Polsce !!!
-
danielski813
To nie żaden krach to normalna kolej rzeczy jak były drogie to muszą staniec a swoją drogą ten cały raport odnosnie szkodliwosci to podejrzewam że zm na złe nie wyjdzie kupia tanio to i na świeta promocje zrobia a jak w sklepach bedzie tanio to sie będzie mozna chwalic ze nowy rząd dobry bo żywnosc tanieje a chłopa i tak wszyscy mają w dupie dziś przeżyłem szok jak sprawdziłem wyniki wyborów w naszym powiecie pis ponad 80% ciekawe czy za rok sąsiedzi będą dali rade w oczy spojrzeć w temacie cen 4,3 netto i ciągnie w dół mam nadzieje że ponniżej 4 nie je.....bnie
Na giełdzie niemieckiej pewnie Polaki kupują
Potrafią też niektórzy policzyć cenę warchlaka z połowy sierpnia plus koszt paszy i pozostałych tak abyś chłopie stał przy tych świniach jak przy maszynie w barze , "może teraz da ". Włóż 100 tys na prosiaka plus 100 na pasze i weź później po 3 miesiącach pracy 200 albo mniej
-
turbogrocho49
Kolo fortuny sie toczy
Widzisz sam piszesz taka kolej żeczy a ja bym powiedział to efekt 8 lat rządów PO-PSL owców kto niby by miał wygrać wybory Kukiz i korwin? Sytuacja się na pewno poprawi ja już kryję kolejne loszki bo przy tej cenie szkoda sprzedawać dwie komory na 150 sztuk czekają na wiosnę na zasiedleniedanielski813 pisze:To nie żaden krach to normalna kolej rzeczy jak były drogie to muszą staniec a swoją drogą ten cały raport odnosnie szkodliwosci to podejrzewam że zm na złe nie wyjdzie kupia tanio to i na świeta promocje zrobia a jak w sklepach bedzie tanio to sie będzie mozna chwalic ze nowy rząd dobry bo żywnosc tanieje a chłopa i tak wszyscy mają w dupie dziś przeżyłem szok jak sprawdziłem wyniki wyborów w naszym powiecie pis ponad 80% ciekawe czy za rok sąsiedzi będą dali rade w oczy spojrzeć w temacie cen 4,3 netto i ciągnie w dół mam nadzieje że ponniżej 4 nie je.....bnie
Górki i dołki.. Normalna kolej rzeczy.. Przed świętami będzie drożej.. Mówię tu o Bożym Narodzeniu 2015 
Ano będzie tylko pytanie ile przed świętami i jak długo 
-
danielski813
Panowie to z tym pis podałem jako ciekawostke bo nie wierze w to ze rząd ma jakikolwiek wpływ na cene kabana choc złosliwi zaraz napiszą ze to nie kwestia wiary ja np od ostatniej budowy czyli od 2010 cały czas kryje tyle samo i jakos żyje w miedzy czasie troche zainwestowałem w paszarnie i inne wynalazki więc puki co da sie żyć ale fachowcy wyliczyli ze za 5 lat jak nie masz 300 loch to przepadniesz ja nie mam i czekam bo budowac nie zamierzam mimo stosunkowo młodego wieku
U nas gość co ma trzodę kupił 16 hja za ponad milion złotych więc pewnie ta cena jeszcze niska nie jest 
jutro przymiarka na 3,20 plus vat
tak jak piszesz, ale jeśli ktoś ma dobrze zorganizowane budynki i dosyć dobrze wyposażone to jak poszedłby na tucz kontraktowy i wyciągnął na czysto koło 3000zł na miesiąc to lepsze to niż pójście do pracy na 8-10h, masz pracę na miejscu, bez kosztów dojazdu i budynki nie niszczejąChief pisze:Wcale bym nie powiedział ze po 2,5
Ja sam mam o ponad miesiąca pusto znajomy który ma 1700 tez kilka tygodni przestoju a ile budynków jeszcze nie zasiedlonych to cieżko powiedzieć.
To jest loteria. Doczekaliśmy takich czasów ze wielkie koncerny bedą nam płacić za wychodowanego tucznika i tyle, kto bedzie chciał bedzie dalej siedział w tym świńskim interesie kto ma dość pójdzie do normalniej pracy albo na emeryturę i tyle. Taka kolej rzeczy...
F1 ten gostek o którym piszesz to narazie wziął kredyt na ponad milion zeta jak go spłaci to będzie mógł powiedzieć ze kupil
i czego chamie znowu sie nacpales ?????? marychy ??? a moze amfy albo koki ??? hahahahah0909 pisze:jutro przymiarka na 3,20 plus vat
No masz rację narazie bank jest właścicielem takie czasyarek pisze:F1 ten gostek o którym piszesz to narazie wziął kredyt na ponad milion zeta jak go spłaci to będzie mógł powiedzieć ze kupil
Przymierzać to można sobie gumofilce czy pasują a dziś o 11 pisałeś że jakiś skup 3.60 a tu tyle ? Nic tylko kupić i sprzedać drożej bez roboty. Ja to mam taką teorie spiskową że zakłady kombinują tak : wywołamy panikę a może coś akurat więcej się kupi , a może program przechowywania ruszy wcześniej ( jest taka możliwość ) i będzie tanie mięsko na te święta i zapłacą za magazynowanie to na Wielkanoc akurat też będzie za pół ceny . I przynajmniej we Francji jest presja na politykach co do zniesienie embarga , bez powodu ich minister nie odwiedza Rosji i negocjuje .0909 pisze:jutro przymiarka na 3,20 plus vat
mat zamknij sie z ksywą tadek na 1000 % wiem że to tynitas pisze:i czego chamie znowu sie nacpales ?????? marychy ??? a moze amfy albo koki ??? hahahahah0909 pisze:jutro przymiarka na 3,20 plus vat
agencie czy ci mozg zjaralo !!!!! niech mat sie odezwie i powie temu cwaniakowi cos0909 pisze:mat zamknij sie z ksywą tadek na 1000 % wiem że to tynitas pisze:i czego chamie znowu sie nacpales ?????? marychy ??? a moze amfy albo koki ??? hahahahah0909 pisze:jutro przymiarka na 3,20 plus vat
jak pamietam kiedys mat pisal ze ty jestes jurek dobrze znany handlarz cwaniak prawda jestem na milon % pewny ze to ty ????? lepiej pokaz swoja prawdziwa twarz oszuscie !!!!!!!!!!!
- mytotoksyna1
- Załączniki
-
- pieczen.jpg (52.03 KiB) Przejrzano 12676 razy
- mytotoksyna1
Ten skromny człowiek w tle -to ja.
-
krzysieko71
Na jutro 5.20 cena bazowa w grupie ANIMEX Ełk.
dobrze ze napisałeś bo niczym się nie różnisz od tego z pierwszego planu
- mytotoksyna1
- Załączniki
-
- kosc.jpg (6.29 KiB) Przejrzano 12629 razy
wlasnie wrocielm niedawno z chlewa a tu agent 0909 co pisze o mnie cwaniaku odpierdol sie bo dawno powinnienes 100 batow w plecy dostac za to jakim cwaniakiem jestes !!!!!! powinni cie ukamieniowac forumowicze za te twoje zagrywki !!!! a hu.j cie obchodzi jaka mam ksywe cwelu !!!!!!amen
ale dziecinada sie robi..... panowie proponuje kielicha na uspokojenie albo na "pięterko" ze swoją kobietą 
zrobcie se po lodzi i spac
-
gregor1975
koledzy to jest temat odnośnie cen a nie od pieprzenia farmazonów i obrażania się. Gdzie jest admin?
Niemcy ograniczają uboje, jutro mówią o obniżce 3-5 centów lub więcej. Perspektywy do końca roku nieciekawe.
Niemcy ograniczają uboje, jutro mówią o obniżce 3-5 centów lub więcej. Perspektywy do końca roku nieciekawe.
-
kakałowy szatan
apetyczny kabanekmytotoksyna1 pisze:To perspektywa hodowli tucznika w Polsce na najbliższe cztery lata.
mytotoksyna1 pisze:To perspektywa hodowli tucznika w Polsce na najbliższe cztery lata.
czyli rozumiem że tuczniki słabo opłacalne będą.. może lepiej przeżucić się na guźce ? a guziec to taka świnia z afryki jak by ktoś nie oglądal poranku kojta
W moich okolicach ubojnia płaci 4,95 E
a skupniki 3,6 na żywą!
Myto obrzydliwa ta świnia z pieca bleee.
Myto obrzydliwa ta świnia z pieca bleee.
Witam mam pytanie dla tych co mieli kontrakty dla Piniego ale im się skończyły tak jak u mnie. Miałem sprzedawać do końca roku po niemieckiej cenie ale niestety moja pula się już wyczerpała.Pytanie jest takie ile na dzisiaj was wycenili skupnicy.
Jak liczyles że pula już się skończyła? Podpisujesz następny od stycznia?
Prośba o rachunek sumienia ;
Zaczynam od siebie Ja do tej pory sprzedałem o 30 szt wiecej tucznika niż w ubiegłym całym roku , a jeszcze bede miał do sprzedania w tym roku około 50 szt tak więc 80 szt wiecej sprzedam w tym roku niż 2014 . A jak jest u państwa ?
tylko proszę o szczerość może znajdziemy przyczynę spadku cen
Zaczynam od siebie Ja do tej pory sprzedałem o 30 szt wiecej tucznika niż w ubiegłym całym roku , a jeszcze bede miał do sprzedania w tym roku około 50 szt tak więc 80 szt wiecej sprzedam w tym roku niż 2014 . A jak jest u państwa ?
tylko proszę o szczerość może znajdziemy przyczynę spadku cen