CENY TRZODY

Awatar użytkownika
MekkaB

Re: CENY TRZODY

Post autor: MekkaB »

Ja 300 szt mniej niż 2014, mój kolega ok 3 tys szt. mniej. Miał zakładać ruszta, rozwala zagrody albo kurnik albo bydło miesne.
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Ja mam zawsze mniej więcej równo.Mój jeden kolega całkiem zlikwidował bo zmarł a drugi ma 4 szt bo też likwiduje.Trochę bez sensu to liczenie bo i tak tuczników jest za mało w Polsce,przecież nagle nie zwiększyło się pogłowie do 20 mln szt
wojce

Post autor: wojce »

Co niektorzy tu rżna głupa i każą robić rachunek sumienia i przyczyn spadku ceny w Polsce szukać u hodowców,a przyczyna jest za odrą ,my produkujemy coraz mniej a za zachodnia granicą coraz wiecej ,jak im spada to u nas zaraz też choć tucznika polskiego jest coraz mniej i przy takiej cenie jak jest to o wzrost pogłowia nie ma się co martwić ,miesa to raczej w Polsce nie zabraknie ,bedzie wiecej w sklepach importowanego
0909

Post autor: 0909 »

Kolega bazuje na Duńczyku i wyprodukował 350 szt więcej pytam wszystkich których znam , następny u nas hodowca wyhodował 40 szt więcej z prosiaka rynkowego ,Kolejna u nas osoba zlikwidowała całe stado z prosiaka rynkowego rocznie produkował 120 szt tak wygląda u mnie

Dziękuje bardzo tym osoba tu na forum co odpisują bardzo poważnie pozdrawiam ich , a tych co krytykują bardzo proszę o wstrzymanie sie i dziękuje bo z nas nikt nie jest bez winny ja też
dragonlux

Post autor: dragonlux »

lukas1982 pisze:Jak liczyles że pula już się skończyła? Podpisujesz następny od stycznia?
Podobno jest propozycja cena niemiecka minus 10 euro centów tj. około 42 groszy mniej dla mnie nie do przyjęcia a co do
liczenia tak wyszło za mały kontrakt o 600 sztuk [ warchlak krajowy]
0909

dragonlux pisze:
lukas1982 pisze:Jak liczyles że pula już się skończyła? Podpisujesz następny od stycznia?
Podobno jest propozycja cena niemiecka minus 10 euro centów tj. około 42 groszy mniej dla mnie nie do przyjęcia a co do
to po niedzieli 2 z przodu to ja juz bede miał minusy gwarantowane
Awatar użytkownika
czesio

Post autor: czesio »

Spokojnie,po 11.11 2015 będzie nowy rząd i cena skoczy ok 1 złotych na 1 kg :lol: :lol: :lol:
Maniu

Post autor: Maniu »

0909 pisze:
dragonlux pisze:
to po niedzieli 2 z przodu to ja juz bede miał minusy gwarantowane
Tylko żeby nie było że się czepiam ale czytaj ze zrozumieniem to propozycja co do ceny kontraktu u Piniego swoją drogą czemu taka różnica w cenie ?
zenekzkition

Post autor: zenekzkition »

może być spory minus bo monika nic nie komentuje
nemezis

Post autor: nemezis »

.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 22:33 przez nemezis, łącznie zmieniany 2 razy.
0909

Z okolic Sochaczewa nie podam dokładnie adresu tylko wymienię nazwisko hodowcy PIERWSZA litera NAZWISKA zaczyna sie na K 3000 tys tucznika , który produkuje Duńczyka dzis błaga sie aby sprzedac 1000 szt przerosta i chce 3,95 plus vat . wszyscy z tamtych stron wiedzą o kogo chodzi niskiego wzrostu podpowiadam

Mało tucznika jest w Polsce ?
Małe to jest pogłowie macior polskich, a Duńczyk zawładną polską

4,90 PLUS VAT WBC dramat
Chief
Kontakt:

Re: CENY TRZODYi

Post autor: Chief »

Dzieciaku daj ze juz sobie spokój z tym ile i gdzie jest świń bo tym to akurat zajmuje do GUS jeżeli wogole wiesz co to jest, i nie rzucaj nazwiskami jak ktoś tego sobie nie życzy, tymbardziej w necie, bo wbrew twojej wybujałej wyobraźni nikt z nas nie jest anonimowy dzisiaj każdego i wszędzie odpowiednie służby znajda jeżeli tylko bedziesz psikusowal albo szukał zbyt niebezpiecznych informacji
a tak wogole to za pomówienia sie siedzi w roli jasności agencie.
Dla nas wszystkich dzisiejsza cena tucznika skłania do rozmyślania czy jest sens dalszej hodowli i babrania sie w gnoju za nic, z drugiej strony patrząc to kto ma hodować to i tak bedzie mowię tutaj o rodzimych stadach w kraju, bo niestety my jesteśmy zależni od zachodu i wołamy nie wiadomo jaka cenę za wychodowanego tucznika nie patrząc na cenę jego zakupu zysk pośrednika nie wspominając o kredycie w banku....
baraki

Post autor: baraki »

Cenę położyły tucze kontraktowe! Wszyscy liczacy się gracze ida całą siłą w tym kierunku a produkcja na własny rachunek jest spisana na straty. Z tego powodu nie widze również sensu inwestowania w produkcje polskiego prosiaka bo za kilka lat nikt go juz nie będzie potrzebował. Tucze kontraktowe mają swoje źródła warchlaka i tym z chłopskich ferm nie sa zainteresowani a produkcja tucznika na własny rachunek wkrótce w Polsce będzie marginalna dla jakichś nielicznych małych lokalnych zakładów.
Ja się już pomału wycofuje z tej branży, bo niewolnikiem za 30zł od sztuki byc nie zamierzam a wszystkich to czeka wcześniej czy później.
0909

Re: CENY TRZODYi

Chief pisze:Dzieciaku daj ze juz sobie spokój z tym ile i gdzie jest świń bo tym to akurat zajmuje do GUS jeżeli wogole wiesz co to jest, i nie rzucaj nazwiskami jak ktoś tego sobie nie życzy, tymbardziej w necie, bo wbrew twojej wybujałej wyobraźni nikt z nas nie jest anonimowy dzisiaj każdego i wszędzie odpowiednie służby znajda jeżeli tylko bedziesz psikusowal albo szukał zbyt niebezpiecznych informacji
a tak wogole to za pomówienia sie siedzi w roli jasności agencie.
Dla nas wszystkich dzisiejsza cena tucznika skłania do rozmyślania czy jest sens dalszej hodowli i babrania sie w gnoju za nic, z drugiej strony patrząc to kto ma hodować to i tak bedzie mowię tutaj o rodzimych stadach w kraju, bo niestety my jesteśmy zależni od zachodu i wołamy nie wiadomo jaka cenę za wychodowanego tucznika nie patrząc na cenę jego zakupu zysk pośrednika nie wspominając o kredycie w banku....
GUS NIE SIEDZI W CHLEWNI jak cos to mogła by powiedziec cos AMiRR
jak chcesz wierzyc GUSOWI to wierz
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

tusek mogl zabrac pieniadze z OFE to nowy rzad znajdzie sposob na uregulowanie tego rynku,tak mysle
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Stanislaw pisze:tusek mogl zabrac pieniadze z OFE to nowy rzad znajdzie sposob na uregulowanie tego rynku,tak mysle
Od nowego roku każdy świniak będzie opodatkowany tzw .podatek świński. :D
zenekzkition

Post autor: zenekzkition »

niestety baraki ma racje ale warchlak tez bedzie produkowany dla firmy która daje w tucz oczywiście tez za ileś zł od sztuki
F1

Post autor: F1 »

baraki pisze:Cenę położyły tucze kontraktowe! Wszyscy liczacy się gracze ida całą siłą w tym kierunku a produkcja na własny rachunek jest spisana na straty. Z tego powodu nie widze również sensu inwestowania w produkcje polskiego prosiaka bo za kilka lat nikt go juz nie będzie potrzebował. Tucze kontraktowe mają swoje źródła warchlaka i tym z chłopskich ferm nie sa zainteresowani a produkcja tucznika na własny rachunek wkrótce w Polsce będzie marginalna dla jakichś nielicznych małych lokalnych zakładów.
Ja się już pomału wycofuje z tej branży, bo niewolnikiem za 30zł od sztuki byc nie zamierzam a wszystkich to czeka wcześniej czy później.
Warchlakiem może n ie ale chlewniami jak najbardziej które za pół ceny mu pobuduje a jeszcze w gratisie ziemię dołoży ale myślę że PiS zrobi z tym porządek :roll:
nemezis

Post autor: nemezis »

.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 22:32 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
LukaszBONQ

Post autor: LukaszBONQ »

matematyku, 3000 tys. tucznika to jest 3 miliony;D I po co operujesz sztukami, dla jednego wzrost sprzedaży o 80 szt. oznacza podwojenie, a dla innego to tylko 2% rocznej produkcji
luk85

Post autor: luk85 »

Niemcy - 5
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

No to się zaraz zacznie...
staś76

Post autor: staś76 »

4.3 za 20 szt netto ,dzisiaj
prosiaq

Post autor: prosiaq »

Lukas, zaczęło to się na dobre tydzień temu
teraz jadą po nas jak po dzikiej świni.
kakałowy szatan

Post autor: kakałowy szatan »

mam pytanie ile można uzyskać na żywca za 25 szt z środkowej wlkp ?? pytam bo przed momentem spadłem z krzesła po rozmowie z odbiorcą :?:
ddd

Post autor: ddd »

3,6 ?
Maniu

kakałowy szatan pisze:mam pytanie ile można uzyskać na żywca za 25 szt z środkowej wlkp ?? pytam bo przed momentem spadłem z krzesła po rozmowie z odbiorcą :?:
Dziś pewnie 3.60 może ciut więcej (podstawa 3.40 ) a jutro może 20 groszy mniej no chyba , że ostatnia obniżka była już wliczona w to co zrobią Niemcy . Ogólnie przez tydzień spadły o około 40 groszy co normalne raczej nie jest :evil: , świni niby szukają ale nie chcą płacić więcej, jeszcze pod koniec października były małe zakłady co za podstawę płaciły 3.80-4.00 a teraz wszyscy równo . Lepiej zacząć pastować kabany i sprzedawać jako dziki !!!
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

kakałowy szatan pisze:mam pytanie ile można uzyskać na żywca za 25 szt z środkowej wlkp ?? pytam bo przed momentem spadłem z krzesła po rozmowie z odbiorcą :?:
Załączniki
0.jpg
0.jpg (3.08 KiB) Przejrzano 12605 razy
jacekgg

Post autor: jacekgg »

EUR/PLN 4.22668
Awatar użytkownika
czesio

Post autor: czesio »

A jakie ceny na Piotrkowie ????
jacekgg

Post autor: jacekgg »

4,10 - 4,20 max
0909

Ciekawe czy historyczną cene zobaczy 1.90 plus vat
Stanislaw

u mnie juz dzis byly po 3,2 . Myslicie ze Niemcy po tyle sprzedadza.Mysle ze ZM wiedza ze niedlugo skonczy im sie poparcie PSL i glabia ile moga.Ta gielda to jest tylko pod nasze ZM , Niemcy jedza chyba troche wiecej swin niz kilka tys z gieldy,a tam kupuja tylko nasi reszta jest tak powiazana z przetworstwem ze dostaje tyle ile nakradna nasze ZM.POLSCE PILNIE POTRZEBNY DOBRY GOSPODARZ !!!!!!! Nie sprzedam teraz ani szt.POCZEKAM.
Maniu

Panie Stanisławie znaczy się Damasławek szybszy od Niemców ? W zeszłym miesiącu sprzedałem tam ostatnią partię i już raczej nie będę tam sprzedawał zawsze do obniżek pierwszy a do podwyżek ostatni w okolicy dużo więcej pewnie nie dostanę ale nie sprzedam tam bo nie . Agent martw się o siebie a nie o innych ostatnie tuczniki na ten rok sprzedane dwa tygodnie temu , prosięta sprzedane dziś, udało się tak zorganizować stado macior że następne wyproszenia w Grudni i zanim te prosięta dorosną do sprzedaży to wiele się może zdarzyć z ceną . Woda w tuczarni spuszczona czas na mały remont , teraz tylko dopieszczać maciory i oczywiście żonę .
0909

Na jutro 3 zł plus vat ciekawe co dalej ?
Stanislaw

rolnicy powinni wstrzymac calkowicie sprzedaz w tej cenie ale wiekszosc trzodziarzy nie jest wstanie pomyslec jak zareagowalyby ZM.Ja poczekam .JAK W POKERZE .
Ostatnio zmieniony środa 04 lis 2015, 17:52 przez Stanislaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Stanislaw pisze:u mnie juz dzis byly po 3,2 . Myslicie ze Niemcy po tyle sprzedadza.Mysle ze ZM wiedza ze niedlugo skonczy im sie poparcie PSL i glabia ile moga.Ta gielda to jest tylko pod nasze ZM , Niemcy jedza chyba troche wiecej swin niz kilka tys z gieldy,a tam kupuja tylko nasi reszta jest tak powiazana z przetworstwem ze dostaje tyle ile nakradna nasze ZM.POLSCE PILNIE POTRZEBNY DOBRY GOSPODARZ !!!!!!! Nie sprzedam teraz ani szt.POCZEKAM.
Dobry gospodarz to już był .
Mówiłem trzymajta wróbla w garści , nie słuchalista i mata teraz .
..oj bałwany ,bałwany .(oczywiście ok 55%) na szczęście !
Nowy123

Post autor: Nowy123 »

Mam rodzine w Niemczech i jak mówie im ze taka cena niska u nich to sie ze mnie smieja ze to nie mozliwe. ze u nich tucznik jest dużo droższy. to o co chodzi?
Stanislaw

myto czy PIS juz przejal wladze .Szczekasz a karawana jedzie dalej.Wez sie troche ogarnij bo czasem piszesz glupoty albo raczej czasem madrze.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Jak nie chcą świniaków to trzeba zabrać stworzenia do mieszkania pod swój dach.
Dać im wikt i opierunek na dłuższy czas.
Załączniki
prosiaki.jpg
prosiaki.jpg (6.35 KiB) Przejrzano 12386 razy
0909

Wezwał gospodarz weterynarza do chorej świni .
Gdy ten przyjechał, kazał chłopu patrzeć pod ogon, sam zaś zagląda do pyska:
- Czy pan mnie widzi?
- Nie.
- To pewnie będzie skręt kiszek.

We furmankę z dużą siłą walnęło BMW.
Kierowca wysiadł i patrzy.
Wóz cały rozwalony, konie leżą w stanie agonalnym, woźnica bez nóg.
Żal mu się zrobiło koni, więc wyjąl pistolet i zastrzelił jednego konia potem drugiego.
W końcu podchodzi do woźnicy a ten widząc co się dzieje zarzucił kurtkę na obcięte nogi i mówi:
- Panie mnie nawet nie drasnęło.
Ostatnio zmieniony środa 04 lis 2015, 18:11 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
ziutek

Post autor: ziutek »

fajne myko twoje Seiffe
ziutek

wejdzie pis to opadatkuje wieprzowine z niemiec i skoncza sie promocje
0909

Świnia je w korycie rosół.
Przychodzi gospodarz i daje jej ziemniaki i schabowego.
świnia się pyta:
- co to dzisiaj za święto?
- nie pytaj się tylko żryj bo ci zaraz zaje*ie.
Za chwilę gospodarz przychodzi do chlewni i mówi:
- szykuj się bo idziemy do kościoła a musisz ładnie wyglądać bo z opieki powiedzą, że Cię zaniedbuję i stracę prawa rodzicielskie.

Jedzie chłop furmanką z dopiero co poślubioną małżonką.
Jadą sobie, jadą i w pewnym momencie koń się potknął, a chłop ze złością:
- RAZ
Jadą dalej i koń znowu się potknął, a chłop znowu z jeszcze większą złością:
- DWA
Po kilku chwilach koń znowu się potkną.
Wściekły chłop powiedział:
- TRZY
Wyjął strzelbę i zastrzelił konia.
Oburzona żona na to:
- Coś Ty do cholery zrobił?
A chłop:
- RAZ

Pewien rolnik miał świnie raz nie chciały jeść więc wezwał weterynarza .
-Niech pan wywiezie je do lasu i je wypier**li . - powiedział weterynarz
Nie podziałało .
-Kiedy pan to zrobił ? -zapytał się weterynarz
- w dzień - odpowiedział rolnik
- Trzeba było w nocy .-odpowiedział
W nocy znowu rolnik wpakował je to żuka i pojechali do lasu.
- Wreszcie poskutkowało- powiedział rolnik
Następnej nocy
Jurek!! Wstawaj !! - powiedziała żona rolnika
Co znowu ?? - zapytał się rolnik
Świnie siedzą w żuku i trąbią- Odpowiedziała żona.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

ziutek pisze:wejdzie pis to opadatkuje wieprzowine z niemiec i skoncza sie promocje
:D to z Rumunii dotrze na nasze stoły. :D
ziutek

ci juz nie zaszkodzi napewno
0909

Jedzie facet na bryczce i co jakiś czas uderza batem konia.
Nagle zwierzę się obróciło i mówi:
- Słuchaj stary jeśli jeszcze raz mnie uderzysz to dostaniesz tak mocno z kopyta, że się nie pozbierasz.
Facet zdumiony tym, że koń mówi zwraca się do swojego psa siedzącego obok:
- Nigdy jeszcze nie widziałem, żeby koń gadał.
A pies na to:
-Ja też.
0909

ziutek pisze:wejdzie pis to opadatkuje wieprzowine z niemiec i skoncza sie promocje
to zaraz ruszy program odbudowy
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

Wolę nie dzwonić do pośrednika do Pini aby sie nie denerwować.
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

Witam,
ponawiam zapytanie o ilości samochodowe (160 szt) tuczników 140- 150 kg wagi żywej,
proszę o kontakt telefoniczny
Ponadto ponawiam zapytanie o maciory do uboju

Pomimo wszystko życzę Forumowiczom spokojnego wieczoru :)
ODPOWIEDZ