FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
aby wyciągnąć jako kierowca tira 5 tys to jaka musi miec stawkę za przejechany kilometr
40-44 gr za kilometr
a ile dostanie to zależy gdzie jeździ, brat robi średnio 12,5 tys km na miesiąc
rekord jego kolegi to 17,4 tys kilometrów w miesiącu (oczywiście kręcą tarczkami)
a to ile sie zarobi to zależy od pracodawcy i jego spedytorów
a ile dostanie to zależy gdzie jeździ, brat robi średnio 12,5 tys km na miesiąc
rekord jego kolegi to 17,4 tys kilometrów w miesiącu (oczywiście kręcą tarczkami)
a to ile sie zarobi to zależy od pracodawcy i jego spedytorów
Agencie kitow to juz ludziom nie wciskaj
Bo na PL napewno bardzo cieżko wyciągnąć 4tys pln
Chyba ze masz swoje auto,
Na Europie 6tysi to norma, wszystko wlasnie żalezy od ilości km, chyba ze ktoś ma dniówki albo stała pensje.
Jarekk powiem ci ze w razie kontroli właściciel na wejściu dostaje 30tys mandatu a dany kierowca cos koło 10tys - 21dni zaplaty
Póki co 205zl/szt - Duńczyk na koniec tygodnia u mnie w chlewni...
Na Europie 6tysi to norma, wszystko wlasnie żalezy od ilości km, chyba ze ktoś ma dniówki albo stała pensje.
Jarekk powiem ci ze w razie kontroli właściciel na wejściu dostaje 30tys mandatu a dany kierowca cos koło 10tys - 21dni zaplaty
-
kakałowy szatan
a ten kierowca to mówił tak serio serio? Jeśli można to podaj na jakim terenie można kupić tę dobrą kiełbasę skosztuję z chęciąManiu pisze:Wczoraj pomagałem sąsiadowi ładować świnie (30 sztuk ) do jednego z lokalnych zakładów, które były zapisane do sprzedaży na 17.11.2015 i pytam się kierowcy czemu odbierają wcześniej o on mówi że nie mają co bić a na pytanie o cenę odpowiedział że nie on ustala tylko szef. Pytałem się też czemu nie jedzie do niemiec po tuczniki lub półtusze tylko się roześmiał i powiedział że to się im nie opłaca i dobrej kiełbasy z tego nie da się zrobić . Te całe kolejki i zapisy to wielka ściema i sposób na ogłupienie rolników przez dużych graczy na rynku krajowym i pretekst do obniżania ceny .
Ot cała prawda komu są potrzebne obniżki ceny skur...
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 21584.html
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 21584.html
Nasza strata ich zysk. Rachunek się równa, a kabanosy 40 pln \ kg
coraz mniej jest trzody w kraju a bedzie jeszcze mniej. niemcy spuszczaja dlatego-bo musz pokryc koszty afery spalinowej koszty uchodzcow -naszym kosztem -sprzedawaja nam kilkunastoletnie mieso -a nasze zaklady miesne to kupuja bo do marketow moze isc,-z naszych tanich swinek towar idzie na eksport....
Jaka strata?
Chłopy ciągle straty mają ale jeszcze ostatnie charłaki wyganiaja a juz po następne dzwonią.
Trzody w Polsce jest full a będzie jeszcze wiecej.
Chłopy ciągle straty mają ale jeszcze ostatnie charłaki wyganiaja a juz po następne dzwonią.
to się nazywa wolny rynek, a do tego największymi graczami w tej branży nie są polskie zakłady więc czego się można spodziewać, w mojej okolicy powstaje tyle chlewni że się w głowie nie mieści a większość to tucz kontraktowy, będzie u nas to samo co USA 20 lat temu jeśli nikt tego nie powstrzyma taka jest prawda, kiedyś w Polsce była jakość a teraz przestawiają nas na ilość, byle dużo byle tanio i przy tym jak najwięcej zarobić, teraz z 1000 szt ma się tyle samo co 15 lat temu ze 100
-
danielski813
A dlaczego kolega pisze nasze zaklady sprowadzają jakie one motyla noga nasze pini Polak ? Danish Crown polska spulka? Animex? Zejdzmy na ziemie stajemy sie ginącym gatunkiem jeszcze kilka lat i sami niewolnicy zostaną ten tydzień 4;2 netto ale od jutra raczej 4
-
kakałowy szatan
kilkunastoletnie ??????????????? sam się oszukujeszMARTECH pisze:coraz mniej jest trzody w kraju a bedzie jeszcze mniej. niemcy spuszczaja dlatego-bo musz pokryc koszty afery spalinowej koszty uchodzcow -naszym kosztem -sprzedawaja nam kilkunastoletnie mieso -a nasze zaklady miesne to kupuja bo do marketow moze isc,-z naszych tanich swinek towar idzie na eksport....
-
kakałowy szatan
szacun za odwagę zaraz Ci pojadąbaraki pisze:Jaka strata?![]()
.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 22:28 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
mi gostek liczył 3,5 zeta za km
- mytotoksyna1
Tirowcy też dziergają jak cie mogę.
Widzę baraki ze pośrednio pijesz do mnie.
To co robię ja i co zamawiam jest moim interesem, i tylko moja sprawa bo u mnie w portfelu nie siedzisz. A po drugie ty i tak zawsze z nas wszystkich najlepiej sprzedajesz.
Co do stawki za przewóz to jak za ta cenę da ci fakturę to wcale nie tak zle ci policzył.
To co robię ja i co zamawiam jest moim interesem, i tylko moja sprawa bo u mnie w portfelu nie siedzisz. A po drugie ty i tak zawsze z nas wszystkich najlepiej sprzedajesz.
Co do stawki za przewóz to jak za ta cenę da ci fakturę to wcale nie tak zle ci policzył.
Chief chyba źle mnie zrozumiałeś, odpowiadałem na post o rzekomo coraz mniejszej ilości trzody, a według ministerialnej informacji rynkowej monitorowane zakłady w 2014 o tej porze ubijały tygodniowo 275 tyś a w zeszłym tyg ubiły 280 tyś, liczby mówią same za siebie!
Jeżeli to jest stawka brutto to jak pisze Chief dał Ci dobrą stawke ,bo u niego z kalkulatorem chyba coś nie tak ,ale tak jak w każdej branży nie liczmy komuś zysków bo akurat sfera transportowa rządzi sie niemal tymi samymi prawami co nasza i jednemu starczy tyle ,a drugiemu nie .Znam to troche z autopsjiarek pisze:mi gostek liczył 3,5 zeta za km
W praktyce to te stawki zalezą od konkretnej sytuacji, często przewoźnicy szukaja na siłe ładunku i wola wziąc cokolwiek nawet za pół stawki niz jechac na pusto.
2,90 plus vat na KUPIONO 95 szt
15 % z transportu płacą podzwoń i dowiesz sie ja tez myślałem inaczej wczoraj dzwoniłem po ogloszeniachChief pisze:Agencie kitow to juz ludziom nie wciskaj
-
zenekzkition
powiedz mi 09 jaki cel ma pisanie takich głupot. w tamtym tygodniu na różycach na skupie było 3.5 to napewno 60 gr staniało nie chce mi sie jechac do kiernozi zobaczyc po ile naprawde były dziś0909 pisze:2,90 plus vat na KUPIONO 95 szt
-
zenekzkition
w kutnie skupuja w niedziele??? bo byłem wczoraj około 16.00 pod zakładem żadnej żywcówki tylko kilka chłodni
powiedzcie koledzy ci co maja tucz kontraktowy -placicie podatek od dzierrzawy budynkow -oraz dochodu bo ja nie to skarbowy sie upomni i to dopiero bedzie placz
Te ceny to jakaś MASAKRA !!!
http://www.zmskiba.pl/?pid=75
http://www.zmskiba.pl/?pid=75zenekzkition pisze:powiedz mi 09 jaki cel ma pisanie takich głupot. w tamtym tygodniu na różycach na skupie było 3.5 to napewno 60 gr staniało nie chce mi sie jechac do kiernozi zobaczyc po ile naprawde były dziś0909 pisze:2,90 plus vat na KUPIONO 95 szt
Mam problem. Mam świnki w średniej wadze ok 105 - 110 kg, jedzą paszę:
335kg pszenica
250 kg żyto hybrydowe
200 jęczmień
50 kg pszenżyto
125 kg soja
25kg premix
3 kg kreda pastewna
2kg zakwaszacz
10l olej
Tydzień temu padła mi 1 szt, dziś kolejna. Obydwie od razu były wzdęte. Czy jest źle zbilansowana pasza, czy może to być przyczyną upadków?
335kg pszenica
250 kg żyto hybrydowe
200 jęczmień
50 kg pszenżyto
125 kg soja
25kg premix
3 kg kreda pastewna
2kg zakwaszacz
10l olej
Tydzień temu padła mi 1 szt, dziś kolejna. Obydwie od razu były wzdęte. Czy jest źle zbilansowana pasza, czy może to być przyczyną upadków?
Za dobrą paszę im robisz jak na taką tragiczną cene
W damaslawku u skupnika pewnie też dzis po 3 zlote
0,9 zl kilogram paszy x 3kg 270 zl + 200 z l warchlak 470 zl +30 zl VAT = 500 zl .120 x 3 ,2 zl= 380 zl + Vat 30 zl = 410.500 zl - 410 = 90 zl straty .NIE liczylem drozszej paszy dla warchlaka ,lekow robotyi tych dwoch zdechlakow PONAD 100 STRATY, bez roboty a o budynku nie wspominajac .Dla mnie przy obecnych cenach pasz 4,5 to minimum.Nie widze wpisow z taniej hodowli na kukurydzy, swoja sprzedalem po 600 ,24 % i jeczmien rowniez po tyle
Każdy by chciał żeby wróciły ceny z dnia 1.09.2013 r.Kasia84 pisze:Te ceny to jakaś MASAKRA !!!
taa, a po niedzieli będą świń szukać bo nie będzie co bić,Kasia84 pisze:Te ceny to jakaś MASAKRA !!!
sugeruję nie podejmować zbyt pochopnie decyzji o sprzedaży,
obecna cena jest oderwana od rzeczywistości i opiera się na panice w którą popadliśmy.
-
turbogrocho49
Koło fortuny sie toczy
realnie to cały rok, cena bidna , ale to co teraz się proponuje to brak słów..., sądzę że za długo to nie potrwa , bo za tyle się nie da produkować , dokładać już wielu niema z szczego, bo prioryterem są kredyty pozabezpieczane majątkiem 
Skup 3,50 + vat, świń sporo.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
09.11.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
Na skupach przerośnięte tuczniki i rośnie góra mięsa jak ktoś myśli że za tydzień braknie świni to niech wymoczy głowę. To jest bardzo poważny problem europy bo jest nad produkcja i niema co z tym zrobic
zaznaczam ja tez mam na sprzedanie tuczniki i niewiem co zrobic nie są przerośnięte bo sprzedałem trzy tygodnie temu
ale narazie nie kupuje nic nawet za 120 zł za pare bo niema sensu
zaznaczam ja tez mam na sprzedanie tuczniki i niewiem co zrobic nie są przerośnięte bo sprzedałem trzy tygodnie temu
Na przyszły tydzień nie braknie bo ubojnie przekładają odbiory i 09 ma racje a kierowca u kolegi powiedział że taki duży gracz z łódzkiego aż się prosi bo przerastają a kilka aut tygodniowo musi sprzedawać bo prosiaki rosną.
pisałem o rolniku który prosi sie ze sprzedażą Duńczyka do dzis nie sprzedal 1000 szt a waga rosnie
bo tez liczył na wzrost i co ?
ja mam koszt wyprodukowania 3,10 plus vat i obawiam sie czy dupy nie umocze
a na jutro giełda aż włosy sie jeża
stawiam ze tym razem do płace do tucznika
To jest wyscig cen kto szybciej obniży ten sprzeda w europie
zeby nie było ceny 1.90
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx
bo tez liczył na wzrost i co ?
ja mam koszt wyprodukowania 3,10 plus vat i obawiam sie czy dupy nie umocze
a na jutro giełda aż włosy sie jeża
stawiam ze tym razem do płace do tucznika
To jest wyscig cen kto szybciej obniży ten sprzeda w europie
zeby nie było ceny 1.90
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx
oscilek pisze:Każdy by chciał żeby wróciły ceny z dnia 1.09.2013 r.Kasia84 pisze:Te ceny to jakaś MASAKRA !!!
no nie wiem czy jegomość Skiba by chciał
-
gregor1975
pini jest winny całego zamieszania. Pośrednicy jego na podpisywali dużo umów licząc że pini będzie miał uboje takie jak miał tj. 16-18000. a on zmniejszył uboje o połowę i się dziwne rzeczy dzieją. podobno kary wlepia pośrednikom za ciężkie świnie i czekać jak pośrednicy będą się wykładać, od moich kolegów nie odbierają świń może na przyszły tydzień a waga 130 kg na dziś
Zywcowki kursują jak szalone..jedna za drugą.
To nie jest gospodarka to jest zlodziejstwo ,niech no tylko pozwola rolnikom na prawdziwa sprzedaz bezposrednia z mozliwoscia sprzedazy w sklepach i wtedy zobacza co to konkurencja.
Co to znaczy zywcowki?
Sprzedawał ktoś dzisiaj?
Sprzedawał ktoś dzisiaj?
0909 pisze:Na skupach przerośnięte tuczniki i rośnie góra mięsa jak ktoś myśli że za tydzień braknie świni to niech wymoczy głowę. To jest bardzo poważny problem europy bo jest nad produkcja i niema co z tym zrobic
Jeszcze się nie pozbyłeś tych kotów?
Zywcowki=auta do przewozu żywca wieprzowego tzw. swiniarki. KPW? Juz chyba prościej nie można.vicia1223 pisze:Co to znaczy zywcowki?
Sprzedawał ktoś dzisiaj?
Cena na dzisiaj 3,8 -1% na czwartek mówią o 3,6 :/ TRA GE DIA!!
Agrobiznes się zaczyna, ciekawe co powiedzą? Xd
Jest ssanie https://www.youtube.com/watch?v=mbjojsVAtGA tylko kto ssie i komu?
Myślę, i obym się nie mylił, jest to ostatni tydzień szaleństwa.
Myślę, i obym się nie mylił, jest to ostatni tydzień szaleństwa.
co masz na mysli FALCO?