FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
W Sochaczewie dziś prosięta sprzedają się ładnie jak kupiłem po 120 za parę wcześniej to teraz niema szans kupca jest bardzo dużo .Zboże sprzedane w ciągu 1 h . Rolnicy wstrzymują sie ze sprzedażą tucznika licząc na podwyżki waga robi sie ciężka i góra mięsa rośnie, co z tego wyniknie niech każdy odpowie sobie .
a w Częstochowie na odpuście, chłop babę macał po biuście. Co z tego wyniknie, niech każdy odpowie sobie sam...
sprzedam ci agencie ladne warchlaczki po 250 za parke takie 20 kg ile chcesz 100-200 szt ??????0909 pisze:W Sochaczewie dziś prosięta sprzedają się ładnie jak kupiłem po 120 za parę wcześniej to teraz niema szans kupca jest bardzo dużo .Zboże sprzedane w ciągu 1 h . Rolnicy wstrzymują sie ze sprzedażą tucznika licząc na podwyżki waga robi sie ciężka i góra mięsa rośnie, co z tego wyniknie niech każdy odpowie sobie .
a to ze sie wstrzymuja to nie rosnie gora miecha tylko gora tluszczu smalcu sadla i gdzie ta gora miecha ???????????????????
A w Łopusznie chłopu ucięli jaja nie słusznie.....
Agencie weź juz nie pierdol farmazonów o tej gorze mięsa i rzekomo o zbożu schodzącym jak ciepłe bułeczki
Swoją droga pauzuje w sochaczewie i jak bym tylko wiedział gdzie te targi to wybrał bym sie, choć by z tego względu żeby poznać agancine i czy w rzeczywistości tak samo cwaniak i cham jak na forum...
Agencie weź juz nie pierdol farmazonów o tej gorze mięsa i rzekomo o zbożu schodzącym jak ciepłe bułeczki
Swoją droga pauzuje w sochaczewie i jak bym tylko wiedział gdzie te targi to wybrał bym sie, choć by z tego względu żeby poznać agancine i czy w rzeczywistości tak samo cwaniak i cham jak na forum...
Pierdo.....isz to Ty. Zapraszam cie kozłów kolo Sochaczewa i nie tylko na te rynki nie trzymaj baby za d ..... tylko sprawdź rzeczywistośćChief pisze:A w Łopusznie chłopu ucięli jaja nie słusznie.....
Czekaj na cud którego nie bedzie
bez odpowiedzi ....................
Szkoda słów dla nie których
Różaniec bardzo dobra sprawa Węgrzy zrobili Krucjatę Różańcowa i jako jedyni w Europie mają przywódcę z JAJAMI
rolniku na przod na ulice czas wyjsc przed zakladami miesnym to przeciez zmowa cenowa w niemcowi ponad 4 zl za zywa wage plus transport a u nas ???? bida z nedza ! czas zaczac pospolite ruszenie za darmo robic nie bedziemy przeciez !!!!
a ty agnecie bedziesz szedl na przodzie z flaga nasza !!!

a ty agnecie bedziesz szedl na przodzie z flaga nasza !!!
Jadąc od Łodzi to za tym szrotem z naczepami jeszcze przed Sochaczewem , na przeciwko takiego ładnego zajazdu kręcisz w prawo i od trasy jakieś 2km jest targ . W każdy wtorek od 4 rano .Chief pisze:A w Łopusznie chłopu ucięli jaja nie słusznie.....
takkkkkkkkkkkkkkkkmietko75 pisze:Jadąc od Łodzi to za tym szrotem z naczepami jeszcze przed Sochaczewem , na przeciwko takiego ładnego zajazdu kręcisz w prawo i od trasy jakieś 2km jest targ . W każdy wtorek od 4 rano .Chief pisze:A w Łopusznie chłopu ucięli jaja nie słusznie.....
-
zenekzkition
mam blisko na kozłów ale tam nie jeżdżę znajomi handlarze zbożem tez juz tam nie jezdza bo drogo. prosiaki w zeszłym tygodniu jak za ładne to ponad 200 za pare a w tym tygodniu to nie wiem musiałbym popytać ale mysle ze za 120 to łeb wiekszy niz reszta ciała
- mytotoksyna1
Gdzie jest Sawicki ,gdzie jest Lepper .
Jedyne 100 puszek piwa Warka strong za tucznika to woła o pomstę do nieba!!!
- Załączniki
-
- 12239983_434073766778596_994284560646335343_n.jpg (27.49 KiB) Przejrzano 15899 razy
myto weź przestań już wklejać te obrazki, bo sie zajawiłeś tą funkcją jak bobas pindolkiem...
Dziś rozmawiałem z trzema hodowcami po ok 500 sztuk robią ostatni rzut i przechodzą na kontrakt . Nie ma żadnej regulacji , w sklepie cena wzrośnie na mięso a tą niemiecką to można sobie w dupę wsadzić i ich całych .
Może Kaczyński im trochę dojebie , przynajmniej "kał flanda" opodatkuje .
dokładnie przyblokowac zakłady zeby towaru nie mogły dostarczyć do sklepu,mat pisze:rolniku na przod na ulice czas wyjsc przed zakladami miesnym to przeciez zmowa cenowa w niemcowi ponad 4 zl za zywa wage plus transport a u nas ???? bida z nedza ! czas zaczac pospolite ruszenie za darmo robic nie bedziemy przeciez !!!!
a ty agnecie bedziesz szedl na przodzie z flaga nasza !!!![]()
jednoczesnie informuja konsumenta dlaczego towaru nie ma w sklepie i jaki narzut stosują zakłady na mięso i wędliny, mat widzę z okolicy Nakła w Bydgoszczy Sokołów ma hurtownie mięsa można by przyblokować
na Waszym rejonie mocno na wiosnę protestowali, teraz nic nie organizują jakiś zebrań itd. czy podjąć działania
-
stan1069@o2.pl
Ci hodowcy pewnie myślą że jak przejdą na kontrakt to ci co zlecają kontrakt będą dopłacać do świńvicia1223 pisze:Dziś rozmawiałem z trzema hodowcami po ok 500 sztuk robią ostatni rzut i przechodzą na kontrakt . Nie ma żadnej regulacji , w sklepie cena wzrośnie na mięso a tą niemiecką to można sobie w dupę wsadzić i ich całych .
W Niemczech żywiec jest droższy co najmniej 10% niż u nas, a mięso jedzie od nich do Polski w cenie niższej niż wychodzi z uboju naszych świń. Jak to jest możliwe??
Westflaich, Toenies Fleisch tylko kursują ich tiry w tą i spowrotem, Chief był u Tarczyńskiego to może widział...
To jest nieuczciwa praktyka konkurencyjna mająca na celu wyniszczeniu polskiego rolnictwa i przemysłu.
Niestety nikt tego nie widzi. W Polsce zostaną zgliszcza i wtedy szkopy będą się panoszyć.
Westflaich, Toenies Fleisch tylko kursują ich tiry w tą i spowrotem, Chief był u Tarczyńskiego to może widział...
To jest nieuczciwa praktyka konkurencyjna mająca na celu wyniszczeniu polskiego rolnictwa i przemysłu.
Niestety nikt tego nie widzi. W Polsce zostaną zgliszcza i wtedy szkopy będą się panoszyć.
-
stan1069@o2.pl
Jak u Niemca drożej to może zacznijcie tam sprzedawać tuczniki
warchlaki kupujecie w Dani bo tańsze
to jaki problem tam tucznika zawieść jak bliżej

warchlaki kupujecie w Dani bo tańsze
Nikt nam nie da papierów na wywóz-A S F!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- mytotoksyna1
Krok 6 (szósty) dla uregulowania rynku z mięsem wieprzowym
6. Wszyscy , bez wyjątku rolnicy (farmerzy , biznesmeni) , którzy kupują warchlaki z poza granic POLSKI -- deportacja do kraju macierzystego z którego pochodzi prosie ,najwięcej zapewne chłopów czeka zsyłka do Danii.
Czyli jak? Bo się nie załapałem ;/0909 pisze:Giełda pieknie
Czyli -1 i prawie nikt tanio nie chciał sprzedać . A czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć plotkom o ostrych negocjacjach niektórych krajów z Rosją . W podzięce Putinowi za dzielną walkę jaką dziś rozpętał Francuziki będą nalegać na zniesienie sankcji gospodarczych a w zamian wujek Putin zniesie embargo - Taka jest moja teoria czy słuszna okaże się już w Styczniu... a teraz kupujemy tanio żeby sprzedać drożej później i wciskamy kity że nie ma zbytu na mięso. My oczywiście dalej mamy zakazengie pisze:Czyli jak? Bo się nie załapałem ;/0909 pisze:Giełda pieknie
to nie plotki tylko faktyManiu pisze:Czyli -1 i prawie nikt tanio nie chciał sprzedać . A czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć plotkom o ostrych negocjacjach niektórych krajów z Rosją . W podzięce Putinowi za dzielną walkę jaką dziś rozpętał Francuziki będą nalegać na zniesienie sankcji gospodarczych a w zamian wujek Putin zniesie embargo - Taka jest moja teoria czy słuszna okaże się już w Styczniu... a teraz kupujemy tanio żeby sprzedać drożej później i wciskamy kity że nie ma zbytu na mięso. My oczywiście dalej mamy zakazengie pisze:Czyli jak? Bo się nie załapałem ;/0909 pisze:Giełda pieknie
Korek świąteczny się rozładował, przynajmniej u mnie zapisy są w miarę na bieżąco, więc nawet jak nie ma powodów do podwyżek to już na pewno nie ma powodów do kolejnych obniżek. Dziś pytałem bo moje przekroczyły 90kg i na przyszły tydzień wolne miejsca. Podobnie kolega w innej grupie. A tu straszą obniżkami?
A żeby rozładować nadwyżkę wystarczy żeby każdy sprzedał w wadze żywej nie przekraczającej 110kg, będzie przy tej samej ilości sztuk mniej mięsa i znacznie mniej słoniny, towaru który poza Rosją trudno sprzedać. Proste ale mało prawdopodobne.
A żeby rozładować nadwyżkę wystarczy żeby każdy sprzedał w wadze żywej nie przekraczającej 110kg, będzie przy tej samej ilości sztuk mniej mięsa i znacznie mniej słoniny, towaru który poza Rosją trudno sprzedać. Proste ale mało prawdopodobne.
czas najwyzysz zeby putin znios embarga tym krajom co z nim trzymaja my dzieki PO mozemy o tym zapomniec tagze z Po zjebali nasz rynek i sie dziwic prosze prawda stanie i toksynko
mat a jakieś info na temat firmy "Grażka", jak cena dzisiaj może wiesz?
Sprzedaż z zeszłego tygodnia - cena ostateczna wyszła 5,08 WBC... Co nie zmienia faktu, że jest tragedia na rynku!
- mytotoksyna1
Zutas -ty jesteś winny temu stanu rzeczy , chyba rządzisz Podlasiem (pomijam ,że ciągle masz czere mere ).ziutek pisze:czas najwyzysz zeby putin znios embarga tym krajom co z nim trzymaja my dzieki PO mozemy o tym zapomniec tagze z Po zjebali nasz rynek i sie dziwic prosze prawda stanie i toksynko
Wpuściłeś sobie chorego asfefca ,dzikora i my cała reszta Polski musimy cierpieć przez twoją opieszałość .
..ani PO ,ani PSL na nim nie wjechała jak na rączym koniu.
Wy tam śpita na ty ścianie wschodniej zamiast go zakopać zaraz to chwalita się znaleziskiem teraz.
Toksyna ale Ty jest Jebnięty , przez duże J mimo że to komplement .
Masz pretensje do garbatego że ma proste dzieci ..
Masz pretensje do garbatego że ma proste dzieci ..
ja się dziwię, ze tam jeszcze Sawickiego ponownie wybrali na posła, kto go poparł i za co
spędowa 3,2zł netto
spędowa 3,2zł netto
toksynka nie boj sie o sciane wschodnia co ciebie tak uzadzila poprostu POpapruchy wylecialy na zbity ryj i ty tu podniety sukasz bo nie masz juz zycia w PL
-
Januszek52
sprzedam tucznika Duńczyka 200 szt, koło jędrzejowa, tel.500653643
-
andrzej19570
Jak się produkuje takie ilości to się powinno mieć stałego dobrego odbiorcę a nie jak urośnie to na forum szukać!!Ja mam 8 szt co 2,3 tyg i mam takiego inaczej bym przestał się w to bawić!!
Moja wczorajsza sprzedaż 3,85 na żywą netto ,dno totalne ,byłoby ciut lepiej
,ale co niektóre chyba zapomniałyu ile mają ważyć 
Dzwon do wiru, chyba ze boisz sie roberta.Januszek52 pisze:sprzedam tucznika Duńczyka 200 szt, koło jędrzejowa, tel.500653643
Po drugie mam wrażenie po niku ze cie znam
Dla nas najważniejsze to opodatkować tucze nakładcze inaczej zniszczą nas wielkie koncernyvicia1223 pisze:Dziś rozmawiałem z trzema hodowcami po ok 500 sztuk robią ostatni rzut i przechodzą na kontrakt . Nie ma żadnej regulacji , w sklepie cena wzrośnie na mięso a tą niemiecką to można sobie w dupę wsadzić i ich całych .
i to by mogło rozwiązać problembrzydal pisze:Dla nas najważniejsze to opodatkować tucze nakładcze inaczej zniszczą nas wielkie koncernyvicia1223 pisze:Dziś rozmawiałem z trzema hodowcami po ok 500 sztuk robią ostatni rzut i przechodzą na kontrakt . Nie ma żadnej regulacji , w sklepie cena wzrośnie na mięso a tą niemiecką to można sobie w dupę wsadzić i ich całych .
W sumie to mnie to już kiedyś zastanawiało. Może mi to wyjaśnicie.mytotoksyna1 pisze:Wy tam śpita na ty ścianie wschodniej zamiast go zakopać zaraz to chwalita się znaleziskiem teraz.
Zna kto z Was tego gościa co "znalazł" tego pierwszego dzika? Jak to się stało że koleś znajduje dzika i pędzi z nim do wet-ów.
U nas leżałby pewnie aż go zwierzyna rozniesie a tamten gość pędzi "donieść" do władz.
Z czego to wynika? Dorobił się czegoś chociaż w zamian?
Ale nie zmyślajcie tylko jak kto ma info z pierwszej ręki to podawajcie.
wczoraj sprzedałem na żywo po 3.90 i myślałem że cena za którą oddałem to dramat - a tu się okazuję, że to prestiżowa cena nie osiągalna nawet dla dużych ferm tuczowych.
Ciekawe co będzie na święta??
Ciekawe co będzie na święta??
Jedna druga wizyta UOKiK w masarniach i ubojniach i skonczyloby sie kantowanie.Zawsze podobala mi sie mina Egona po wizycie urzednika skarbowego," panie Olsen jest pan prezesem i wlascicielem akcji wartosci 90 molionow koron ,prosze w ciagu tygodnia wyjasnic pochodzenie srodkow na zakup tych akcji , narazie zostawiam panu nakaz zaplaty 270 mln koron kary za nielegalny zakup akcji ."
wczoraj 2 telefony z pytaniem o załadunek na dziś. Czyżby coś się zaczęło ruszać? Niestety cena nadal podła mimo zainteresowania 4zł nieosiągalne.
-
zenekzkition
dzisiaj na zachodzie pewnie nic dobrego sie nie szykuje bo taka cisza monikaa nic nie pisze
wątpię czy może być jeszcze gorzej
4zł za 20 szt . dzisiaj
czyli mozna lepiej sprzedac niz agencina od siedmu bolesci klepie ze po 2.9 jest !!!!!!!!!staś76 pisze:4zł za 20 szt . dzisiaj
- mytotoksyna1
Polski rynek mięsa wieprzowego otrzymał z moich rąk , 7 (siedem) sztuk tucznika ,który parametrami bije świnie spod Hamburga ,czy Nowego Yorku.
Cena 3,30 +rr.
Myślę ,że na jakiś czas mięsa wystarczy na naszym rynku.
Waga netto 115 kilogramów sztuka.
Cena 3,30 +rr.
Myślę ,że na jakiś czas mięsa wystarczy na naszym rynku.
Waga netto 115 kilogramów sztuka.
Nie przypuszczałem jeszcze rok temu, że to kiedykolwiek napiszę, ale 4 zł to bardzo dobra cena na chwilę obecną....