CENY TRZODY

Stanislaw

Re: CENY TRZODY

Post autor: Stanislaw »

. slawek pamietam jak na wsi byl jeden c 328 i dwa ursusy c 45. rok 70 a juz w 84 chodzily nowe dziewiecsetki [dwie] i kilkanascie szescdziesiatek i trzydziestek i pare nowiutkich bizonow.Jestem pewny ze dobry gospodarz moze Polske w ciagu dziesieciu lat postawic z kolan na polskie nogi.
gaceksz13
Kontakt:

Post autor: gaceksz13 »

Edd pisze:PANOWIE KUPUJCIE POLSKIEGO WARCHLAKA DAJCIE ZAROBIĆ POLAKOM A NIE DUNOM A JAK WOLICIE DUNA TOWYPIERDALAĆ Z NIM DO SOKOŁOWA BO TO DOBRY ZAKŁAD DUŃSKI ZAPŁACI WAM TEŻ DUŃSKO CENĘ I DOŁOŻY WAM JESZCZE ZA DOBROSTAN A JAK ZA MAŁO TO CIOCIA ANIELA ZDONKIEM DORZUCI WAM ARABA BYNAJMNIEJ NIE KONIA
WŁAŚNIE TAK KUPUJCIE POLSKIEGO PROSIAKA!!!!!!
tak jak ja koszt polskiego (takiego co ja kupuje 205zł/22kg) i hodowca mówi nichuja taniej nie odda
a Duńczyk ok 180-190zł/30kg
I KTO TU JET WIĘKSZYM DESPERATEM

TO JEST POPROSTU POPIERDOLO.. KRAJ ............ ZOBACZYMY CO Z TYM PROBLEMEM ZROBI WASZ KOCHANY PIS
Chief
Kontakt:

Post autor: Chief »

Wlasnie i tu jest pies pogrzebany
Przeciez i ja i inni co sa tu na forum napewno byśmy kupowali rodzimego warchlaka jeżeli byłby konkurencyjne opłacalny.
Ale No jaka to jest kalkulacja dać dzisiaj 8zl za kg jak ten cholerny Duńczyk wychodzi po blisko 7
Moze to i mała jednostkowa różnica, 1zl na 18000kg daje niezła sumkę
Wiec wszyscy dobrodzieje, czarodzieje, analitycy i jeszcze pieron wie kto tam, zastanówcie sie czemu modne stało sie sprowadzane z dani itp. ( ozywiscie pomijam juz aspekt przyrostow)
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Chief pisze:Wlasnie i tu jest pies pogrzebany
Przeciez i ja i inni co sa tu na forum napewno byśmy kupowali rodzimego warchlaka jeżeli byłby konkurencyjne opłacalny.
Ale No jaka to jest kalkulacja dać dzisiaj 8zl za kg jak ten cholerny Duńczyk wychodzi po blisko 7
Wiec wszyscy dobrodzieje, czarodzieje, analitycy i jeszcze pieron wie kto tam, zastanówcie sie czemu modne stało sie sprowadzane z dani itp. ( ozywiscie pomijam juz aspekt przyrostow)
.. bo jesteś Dyzma i o hodowli masz pojęcie jak Zabłocki.
Chief
Kontakt:

Post autor: Chief »

mytotoksyna1 pisze:
Chief pisze:Wlasnie i tu jest pies pogrzebany
.. bo jesteś Dyzma i o hodowli masz pojęcie jak Zabłocki.
A tys toksyna rolnik jak z koziej dupy trąba.
Jak czytam twoje posty to znawca od kalosza henkowego poprzez tucz , analityk, jasnowidz, księgowy az do uprawy warzyw.
Moze ty masz tylko taki nick dla niepoznaki bo skończyłem zootechnike ze specjalizacja na UR w krk ale o takim baranie dawno nie słyszano ani w malopolsce ani w swietokrzyskiem nawet na Podkarpaciu,
A rożnych ludzi juz na swojej drodze spotkałem

Moze ktoś z twojej rodziny hodowal owce i jaki jeden osobnik pierdzielnol cie w głowę bo ciebie to cieżko zaczaic taki naukowiec i przemądrzałek , ciekawe czy w 4 oczy byłbyś takim hojrakiem?
fix

Post autor: fix »

Chief pisze:
vicia1223 pisze:Po ile duńskie warchlaki dzisiaj?? Brudny status np? Może jest jakiś desperat na forum co wstawia w przyszłym tygodniu?
Desperatowi przywieźli dzisiaj po 210 - BLUE
może mi ktoś wyjaśni na co taki desperat liczy za trzy miesiące jak teraz płaci tyle za warchlaka bo ja niestety nie potrafię tego zrozumieć może po prostu jestem za głupi na ten nowoczesny biznes :(
Gregory_Fox

Post autor: Gregory_Fox »

Do gaceksz13 i chief nie przesadzajcie z tą ceną polskiego prosiaka

Bo z jednej strony wy piszecie 205 za 22kg a z drugiej agent mówi o 120 za parę

U mnie obnizylem na 170 brutto za szt min 25kg

Każdemu jest ciężko i trzeba to przetrzymać
1963

Post autor: 1963 »

Chief pisze:Kauc to tylko przewoźnik
masz nieaktualne dane,był tylko przewoznikiem ! dawno sie nie dokładało ale przyszedł na to czas i chyba to długą chwile potrwa
bizon

Post autor: bizon »

Te 8 zł zostanie w kraju a te 7 zł wyemigruje do Danii i już nie napędzi krajowej gospodarki
Powiem to obrazowo: jeżeli ze skarbonki tylko się wyciąga to kiedyś ukaże się dno i co potem
Więc trzeba się zastanowić co lepsze bo teraz to Polscy tuczarze napełniają skarbonkę Duńczykom .
Edd

Post autor: Edd »

Panowie proszę mi wyjaśnić jedno prosiak ma być duński bo jest najlepszy i najtańszy pasza ma być też nie nasza konto w banku też nie polskim bo ten obcy ma lepszą reklamę zakupy zrobione w jakimś gównie zachodnim zysk wy prowadzony poza Polskę a rząd ma wam dołożyć pytam czym Sam hoduję polskiego prosiaka bardzo dobrego sprzedaje do małego zakładu lokalnego gość nie sprowadza gówna z zachodu bo mówi że spokojnie wystarczy mu zawsze naszego towaru i przy tym stara się godziwie zapłacić Zdarzyło mi się zahandlować z sokołowem ale zawsze po ich telefonie i oczywiście z haka
Kazik

Post autor: Kazik »

Podaj mi kolego nazwę polskiego zakładu mięsnego, w 100% z polskim kapiłem? (Nie mówię o lokalnej ubojni)
wojce

Post autor: wojce »

Gregory_Fox pisze:
Bo z jednej strony wy piszecie 205 za 22kg a z drugiej agent mówi o 120 za parę
120 za parę to na pewno nie kupisz ,nie wierz temu 009 bo w wiekszości głupoty wypisuje , 120 za sztukę to tak i taki prosiak ma może z 15 kg a drugi 10 kg ,jak kupisz na pary i je potem zważysz to Ci taki kilogram wyjdzie dosyć drogo
Edd

Post autor: Edd »

Krótko z własnego podwórka zakłady lokalne Rzeżnik Zbuczyn Mościbrody Wierzejki Stanisławów dziś tojuż Zakrzewscy nie reklamuje ich ocenę pozostawiam rolnikom
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

A Sawicki mówił że potęgą w wieprzowinie nie będziemy to żeście się śmiali :lol: :lol: :lol: :lol: trzeba słuchać ministrów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wojce

Kazik pisze:Podaj mi kolego nazwę polskiego zakładu mięsnego, w 100% z polskim kapiłem? (Nie mówię o lokalnej ubojni)
Z naszego regionu Zakłady Mięsne Henryka Stokłosy ,Bardzo szybko cenę obniża,podnosi wolno ,Agrohandel Mościszki to samo jedne z najniższych cen ,może to nie są jacyś potentaci ,do małej ubojni też nie należą
kaczy

Post autor: kaczy »

Jakie ceny? ile można dostać za 200 szt?
nemezis

Post autor: nemezis »

.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:31 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowy123

Post autor: Nowy123 »

Mało swin na giełdzie
mat

Post autor: mat »

malo i mala cena !!!!
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

Kazik pisze:Podaj mi kolego nazwę polskiego zakładu mięsnego, w 100% z polskim kapiłem? (Nie mówię o lokalnej ubojni)
Zm Wierzejki
0909

Post autor: 0909 »

engie

Post autor: engie »

Na to się zanosi ;/
mat

Post autor: mat »

a moze plus 3 bedzie ?????
PL01

Post autor: PL01 »

Nowy123

powinni cene minimalna wstawic wiekszą wtedy moze zapłaciliby wiecej
Nowy123

o ostatnia parie sie bija dali 1,3 to w srode do góry :lol:
0909

Nowy123 pisze:o ostatnia parie sie bija dali 1,3 to w srode do góry :lol:
obyś miał racje , żeby nie było odwrotnie
jacekgg

Post autor: jacekgg »

niedługo będzie trzeba dopłacać za możliwość zdania tucznika. oplata recyklingowa.
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

To teraz tylko czekać kiedy będą blokady :-) Sezon prac się kończy i tego kacapa jurgiela trzeba pogonić:-)
0909

jacekgg pisze:niedługo będzie trzeba dopłacać za możliwość zdania tucznika. oplata recyklingowa.
Dobre !
Unia dała dopłatę to teraz rolnik musi dać dopłatę do tucznika
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

vicia1223 pisze:To teraz tylko czekać kiedy będą blokady :-) Sezon prac się kończy i tego kacapa jurgiela trzeba pogonić:-)
:D :D :D
vicia1223

No ciekawe czy firmy od tuczy tak będą się napalały na nowych i obecnych klientów . Cena może dojdzie do 1 euro wbc więc ciekawe jaki oni będą mieli w tym zysk . Pożyjemy zobaczymy , prognozy nie są optymistyczne więc zachód może rozpoczynać promocje na warchlaki , po 100 zł za 30 kg jakby zrobili . kastrat już po 158 można dostać , fakt że kraje gorące teraz biorą warchlaki ale export do polski zanotuje spadek i to duży , przez grudzień tylko bogaci hobbyści wstawia , kochający świński smród niczym dym papierosa.
zenekzkition

Post autor: zenekzkition »

vicia1223

Zapomnieli dodać po ile będą Tuczniki i komu nadmiar prosiąt sprzedadzą :-) Że też nie miał gdzie pieniędzy włożyć to wsadził w gówno :-D niech sobie nowy domu postawi a nie mieszka w piwnicy trzy piętrowego klocka i ogląda 100 hercowy tv albo i nie
Ostatnio zmieniony piątek 20 lis 2015, 13:37 przez vicia1223, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

zenekzkition pisze:http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/nowa-tuczarnia-na-przekor-trudnym-czasom,61023.html
:D :D Doradcy ,firmy ,bank , projektanci wzięli co swoje , a chłopisko został ze szczeciną świńską.
..i długiem.
Stanislaw

ta chlewnia jest dwa kilometry ode mnie,Zycze Markowi sukcesu z tego co slyszalem to dostaje znacznie wiecej niz mali rolnicy.W mojej okolicy takich chlewni jest kilkanascie.Niestety ja tak zeby zbilansowac na zero hodowle nie umiem. NA przekor mamie to mozna odmrozic uszy
navaho13

Post autor: navaho13 »

cena uzależniona od wielkości oraz mięsności odstawianej partii zwierząt / maciory: 2,00 zł/kg

ZA MIĘSNOŚĆ TUCZNIKÓW OD 59% I WIĘCEJ: 5,00 ZŁ/KG ZA WAGĘ ŻYWĄ
Skopiowałem z ceny rolnicze.
wojce

Niech jeszcze napiszą ile ma kredytu i czy gospodarstwo już zastawione czy nie , z tego co sie orientuje nie posiada aż tyle hektarów ,żeby wyżywić tyle świń ,wiec firmy paszowe na pewno zarobią zm też ,a ten co postawił może mieć na głowie za kilka lat komornika na głowie jak tak dalej z ceną będzie
turbogrocho49

To jak tam w Niemczech
navaho13

Post autor: navaho13 »

Zalewa nas tani tucznik z Litwy i tanie ścierwo z zachodu. MINISTRZE ROLNICTWA! CZAS ZATRZYMAĆ TEN OBŁĘD!
kaBAD

Post autor: kaBAD »

no to chłopaki trzymamy kciuki żeby się gość wywalił......

tylko żeby się nie okazało za 5-10 lat ,że będziecie mu sprzedawać te wasze "niezadłużone" hektary...
Stanislaw

swoich zboz to moze miec na 700 -800 szt .Zastanawiam sie tylko kto udziela Mu takich kredytow , inwestycje z lochami na kilka mln a wartosc gospodarstwa ,dwa trzy razy mniejsza.Naprawde dobrze mu zycze.O tym zeby w mojej okolicy kupil jakies ha to mozna pomazyc .Ziemi w sprzedazy nie ma o cenie to nawet nie wspomne .
stan1069@o2.pl

Stanisław jak tam będzie 300 loch i 1500 tucznika to jak mieszkasz 2 kilometry od Odora to Ty te hektary oddasz za darmo jak Ciebie zapach dopadnie :lol: :lol: :lol:
fix

oddane po 4,6 za E - 7 szt :)
a od poniedziałku jeszcze taniej :(
a ci co mają kontrakt z Agri Plus dostali zalecenia żeby więcej chować bo nie ma świń
także cała siłą robią wszystko żeby w Polsce został tylko kontrakt
ostrzegali nas jak Prima wchodziła do Polski ale polski rząd był wtedy zachłystnięty bo to amerykańskie najlepsze, a teraz mamy to co mamy
tomek 1975

Post autor: tomek 1975 »

fix pisze:oddane po 4,6 za E - 7 szt :)
a ci co mają kontrakt z Agri Plus dostali zalecenia żeby więcej chować bo nie ma świń
ostrzegali nas jak Prima wchodziła do Polski ale polski rząd był wtedy zachłystnięty bo to amerykańskie najlepsze, a teraz mamy to co mamy
kolego taki jest kapitalizm, albo dopasujesz się do rynku albo zwijasz interes. W usa jest 1-2% wolnego rynku reszta kontrakty.
Ja jestem agriplus i zarabiam jakoś na świniach. Od dawna już obserwuje że jest u nas wolna amerykanaka i bez żadnej pewności cenowej nie da się tu gospodarzyć. Czekam na fale krytyki że jestem w agriplus :D
stan1069@o2.pl

Tomek !! nie dość że Ciebie bida bije to jeszcze chcesz żeby my Ciebie gnębili :mrgreen: :mrgreen:
tomek 1975

Post autor: tomek 1975 »

stan1069@o2.pl pisze:Tomek !! nie dość że Ciebie bida bije to jeszcze chcesz żeby my Ciebie gnębili :mrgreen: :mrgreen:

dlaczego mnie bida ma bić?
fix

tomek 1975 pisze:
fix pisze:oddane po 4,6 za E - 7 szt :)
kolego taki jest kapitalizm, albo dopasujesz się do rynku albo zwijasz interes. W usa jest 1-2% wolnego rynku reszta kontrakty.
Ja jestem agriplus i zarabiam jakoś na świniach. Od dawna już obserwuje że jest u nas wolna amerykanaka i bez żadnej pewności cenowej nie da się tu gospodarzyć. Czekam na fale krytyki że jestem w agriplus :D
a ile masz tych tuczników na tym kontrakcie jeśli to nie tajemnica,
w mojej okolicy też powstają chlewnie na kontrakt jak grzyby po deszczu, i to zazwyczaj po 2 każdy stawia po 2000 szt
turbogrocho49

Jak tam aukcja się zakończyła. Ile minus
magier

Post autor: magier »

Zaden minus w stosunku do srodowej ceny, prawie wszystko sprzedane za 1,28-1,3 czyli o 3-5centow wyzej niz 1,25. Jak to sie powtorzy we wtorek to minusa wiekszego nie bedzie
ODPOWIEDZ