FORUM
CENY TRZODY
-
stan1069@o2.pl
Re: CENY TRZODY
Powinieneś wiedzieć że uszczuplenie i brak dotacji oraz okradanie i brak dbałości o to co nie moje przez pracowników rozpierdoliły te twory , które przestały być potrzebne bo nastąpił postęp w prywatnych gospodarstwach . Ja wiem że niektórym brakuje PGR w których za gorzałe kupowali zboże do siewu i na pasze paliwo nawóz i chemieStanislaw pisze:stan komuchy zmarnowaly PGR ,GS ,ZM, PZGS,POMy ,SKR, Mleczarnie a potem je poprzejmowali albo rozsprzedali i g....no im kto zrobil.W moim regionie nigdy zaden ha nie lezal ugorem , nawet VI kl.
równie dobrze można powiedzieć że konie wykończyły ciągniki
-
zenekzkition
stan no dziś jesteś bezbłędny znów masz racje
Taką ma rację że teraz zamiast PGR nazywa się Gospodarstwo Rodzinne , Zamiast SKR Grupa Producencka , Mała przedsiębiorczość to kiedyś POM . Najpierw Komuchy pilnowały żeby limit eksportowy do Ruskich był wykonany i własne kieszenie zapełnione . Później rozkradli majątki za grosze . Teraz z Unią nas ożenili i odnowa odbudowujemy to co kiedyś było i to za kredyty . Złodzieje rozkradli kraj i nikt do tej pory porządku z tym dziadostwem nie zrobił . Minister byłego prezydenta Tomasz Nałęcz to były zagorzały komunista i dalej w przestrzeni publicznej się obraca . Judytkę nawet wynajęli żeby wybory pomogła wygrać ,żeby dalej móc ciemny naród omamiać i okradać . Synek Komora pracuje nad tym aby Ursusa całkowicie wykończyć i Francuzom sprzedać , po to aby Polska nie miała już nic

-
navaho13
a cała ta dyskusja po to, żeby zapomnieć o cenach, pokłócić nas i dalej kręcić lody.
- mytotoksyna1
Co ty znowu tam bełkocesz , nijak nie rozumiem , a głupi nie jestem , mam podstawę w kieszeni.ziutek pisze:jestem za tym zeby odlaczyc sie od unii i wtedyt wruci porzadek nawet dzis a nie POniedzialek co nie toksyna
Przed chwilą w TV Była mowa że odkąd w 2013 r wprowadzono ustawę zwiększającą stawkę z 250 zł do 473 odnośnie ścigania złodziei jako niską szkodliwość społeczną , to zanotowano drastyczny wzrost kradzieży . Prawo dla złodziei PO załatwiło tak jak za komuny . Siebie podsłuchali i też ustawę zrobili aby ich nikt nie mógł za zdrady i złodziejstwo ścigać i jeszcze tu *** Stanowy będzie ludziom z mózgu wodę robił . Ku-rwy teraz się wściekają , bo im PISiory za Du-pę się biorą .
- mytotoksyna1
Mietko- kombinuje jakby nic nie robić ,a zarobić.
- Załączniki
-
- co z po.jpg (2.08 KiB) Przejrzano 16495 razy
Szanowni trzodziarze, tutaj plan co PIS zrobi dla nas przez najbliższe lata:
http://stooq.pl/n/?f=1007658
http://stooq.pl/n/?f=1007658
- mytotoksyna1
1. Ubezpieczalnie to złodziejstwo.
2. Krus to żadna łaska.
3.Ochrona ziemi przed kim ? przeciętny rolnik już pokazał co myśli o obronie polskiej ziemi -na podwórzu sam zachód.
4.Co to znaczy negocjacje ? Polska ustawiona w szeregu i wymachuje szabelką .
..tak jak w 39 roku propaganda mówiła ,że niemieckie czołgi są z tektury !
2. Krus to żadna łaska.
3.Ochrona ziemi przed kim ? przeciętny rolnik już pokazał co myśli o obronie polskiej ziemi -na podwórzu sam zachód.
4.Co to znaczy negocjacje ? Polska ustawiona w szeregu i wymachuje szabelką .
..tak jak w 39 roku propaganda mówiła ,że niemieckie czołgi są z tektury !
-
danielski813
Pelna zgoda z myto ale i tak najlepsze ostatnie zdanie odnośnie gmo o ile nam mogą zakazać to ze sklepów sie nie pozbędą "będzie będzie się działo..."
Przedewszystkim opodatkować tucz kontraktowy jak każdą inną działalność wprowadzić obowiązkowe badania warchlaków jako potencjalne zródło rozprzestrzeniania się chorób w przypadku wykrycia choroby utylizacja
budynki podatek jak od działalności gospodarczej za metr kwadratowy
Stan to że Ty sprzedawałeś do GS zgnite ziemniaki a do mleczarni mleko co krowom nogi myłeś i sobie Bóg wie co jeszcze to nie znaczy że wszędzie tak było nie mierz wszystkich sswoją miarąstan1069@o2.pl pisze:Powinieneś wiedzieć że uszczuplenie i brak dotacji oraz okradanie i brak dbałości o to co nie moje przez pracowników rozpierdoliły te twory , które przestały być potrzebne bo nastąpił postęp w prywatnych gospodarstwach . Ja wiem że niektórym brakuje PGR w których za gorzałe kupowali zboże do siewu i na pasze paliwo nawóz i chemieStanislaw pisze:stan komuchy zmarnowaly PGR ,GS ,ZM, PZGS,POMy ,SKR, Mleczarnie a potem je poprzejmowali albo rozsprzedali i g....no im kto zrobil.W moim regionie nigdy zaden ha nie lezal ugorem , nawet VI kl.![]()
![]()
brakuje też GS w którym można było sprzedać zgnite ziemniaki i mokre ziarno a kupić prowitu który był tańszy od żyta
![]()
żal też SKR bo można w nich było części do ciągnika albo maszyn wymienić albo wynająć ciągnik do roboty bo taniej było wynająć niz swojego brudzić
szkoda też małych mleczarni i zlewni do których się dostarczało mleko rozcieńczone wodą albo takie do którego krowa włożyła nogę podczas dojenia
![]()
![]()
równie dobrze można powiedzieć że konie wykończyły ciągniki![]()
.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:31 przez nemezis, łącznie zmieniany 2 razy.
i największe poparcie Po uzyskała w więzieniach, swój na swego głosujemietko75 pisze:Przed chwilą w TV Była mowa że odkąd w 2013 r wprowadzono ustawę zwiększającą stawkę z 250 zł do 473 odnośnie ścigania złodziei jako niską szkodliwość społeczną , to zanotowano drastyczny wzrost kradzieży . Prawo dla złodziei PO załatwiło tak jak za komuny . Siebie podsłuchali i też ustawę zrobili aby ich nikt nie mógł za zdrady i złodziejstwo ścigać i jeszcze tu *** Stanowy będzie ludziom z mózgu wodę robił . Ku-rwy teraz się wściekają , bo im PISiory za Du-pę się biorą .
Mysle ze nie potrzeba tworzyc nowych ustaw tylko zinterpretowac te ktore sa i WYEGZEKWOWAC.Dotyczy calego rolnictwa ,obrotu ziemia ,ochrony srodowiska ,uzywania antybiotykow i podatkow i skonczyc w ten sposob z cwaniakowaniem zachodnich firm ktore sie u nas rozpanoszyly na calego.
- mytotoksyna1
-
robert0169
tu jest odpowiedz na caly ten dlugi film https://www.youtube.com/watch?v=kgwgIomZr2c WIARA I HISTORIA czynia czlowieka madrym zyciowo
Do tego forum to najlepiej ten filmik mi pasuje:
https://www.youtube.com/watch?v=kXOZzENne4s
https://www.youtube.com/watch?v=kXOZzENne4s
sprzedawał ktoś do Kabanosa?
ja byki do kabanosa sprzedaje
SKUPY w okolicy 3 zł netto
ciekawe ile Niemcy z dołują tucznika ?
U mnie identyczna sytuacja.ROLAS 222 pisze:SKUPY w okolicy 3 zł netto
-
zenekzkition
niemcy musza się przystosować do sytuacji na swoim rynku zbytu czyli u nas i obnizyć
50% trzeba zmniejszyć pogłowie trzody
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 22141.html
cena katastrofalna dziś świni do cholery
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 22141.html
cena katastrofalna dziś świni do cholery
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 lis 2015, 11:39 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
23.11.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
- mytotoksyna1
Czy to stworzenie jest winne temu stanu rzeczy ,tak nisko musi się cenić ? 
- Załączniki
-
- niewinna.jpg (5.43 KiB) Przejrzano 13641 razy
Wszystko wskazuje na to że górka się kończy, w tyg świątecznym było 20% mniej ubojów i myślę ze nie tylko z powodu 1 dnia przestoju ale także mniejszej podazy tucznika, ten tydzień będzie jeszcze bida a w przyszłym 5,7 hak.
Abyś miał rację

Taki mądry a takie durnoty piszebaraki pisze:Wszystko wskazuje na to że górka się kończy, w tyg świątecznym było 20% mniej ubojów i myślę ze nie tylko z powodu 1 dnia przestoju ale także mniejszej podazy tucznika, ten tydzień będzie jeszcze bida a w przyszłym 5,7 hak.
chyba nadszedł juz czas zeby czepiac brony do 3P tylko musi ktos to zorganizowac
Wczoraj cena na giełdzie startowa była 1,2 dzisiaj juz podniesli na 1,21. Czemu tak? o co w tym chodzi?
-
prosiaczek
A co innego może mówić innego firma KONRAD i wiele jej podobnych na tym rynku? Jak nie będą mieć klientów na warchlaka to nie zarobią ani na nim, ani na sprzedaży tucznika. Tak, jak w szybkim czasie dorobiły się firmy importujące warchlaka z zachodu - tak drugiego tak dobrego interesu ciężko w Polsce szukać. Mało tego, w całym tym łańcuszku ryzykuje praktycznie tylko "tuczący" warchlaki.
Nie ma co się dziwić, że pośrednicy będą robić i mówić wszystko, aby nakłonić do tuczu jak najwięcej chętnych.
Nie ma co się dziwić, że pośrednicy będą robić i mówić wszystko, aby nakłonić do tuczu jak najwięcej chętnych.
Ale pewnie i tak opuszczą w środę . Może nie 5 ale ze dwa na pewno
dzisiaj znajomy sprzedawal 3 byki miesne po 8.3 netto a swinie po 3 zl to chyba nie haloo cos ???
- WOJCIECH1236
Słyszał ktoś o skupie interwencyjnym w najblizszym czasie czy mi sie przesłyszało??
Mają skupowac , ale tylko polski kolczykWOJCIECH1236 pisze:Słyszał ktoś o skupie interwencyjnym w najblizszym czasie czy mi sie przesłyszało??
nawet tych z rynku mowili nie beda brac bo to kupowanie kota w worku
nie liczył bym na jakąs dużo wyższą cenę z tego powodu, zm w przeciwieństwie do nas mogą sobie półtusze przetrzymać i pewnie pewną partie którą teraz w promocyjnych cenach puszczą pewnie na tą interwencjęWOJCIECH1236 pisze:Słyszał ktoś o skupie interwencyjnym w najblizszym czasie czy mi sie przesłyszało??
miałem setki prosiąt z targu i ani jeden nie miał kolczyka:)
I jeszcze napisz ze nie mialy zadnych nr i donies na siebie do agencji 
- mytotoksyna1
Cena 3,20
+RR
+RR
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
23.11.2015 Krach cenowy na rynku trzody, hodowcy wyjdą na ulice?
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
Mateuszkonrad do tytułu odp, nie na ulice tylko pod zm, hurtownie dystrybucji mięs i wędlin to lepszy efekt na pewno przyniesie choćby w odbiorze społecznym,
spędówka 3zł netto Jóźwiakowski
spędówka 3zł netto Jóźwiakowski
A kaszanka 9 zł i kiełbasa 20 zł nie piszę o wędlino podobnych tylko tych prawie zjadliwych a tucznik 3,21 brutto.
To samo zrobili w tamtym roku z jabłkami na skupie 0,6 zł kg a w markecie 2,60 zł kg
Jedynie strajkować to pod ZM i Marketami nie na ulicy ewentualnie na granicach zachodnich zblokować te stare mrożonki bo jak całkiem zablokujemy granice to duża część tuczrzy nie kupi warchlaka.
A gdzie jest SANEPID czy bada te schaby po 3,50 zł , UKOIK itp. No wolny rynek niech będzie ale czym się handluje trzeba kontrolować !!!
To samo zrobili w tamtym roku z jabłkami na skupie 0,6 zł kg a w markecie 2,60 zł kg
Jedynie strajkować to pod ZM i Marketami nie na ulicy ewentualnie na granicach zachodnich zblokować te stare mrożonki bo jak całkiem zablokujemy granice to duża część tuczrzy nie kupi warchlaka.
A gdzie jest SANEPID czy bada te schaby po 3,50 zł , UKOIK itp. No wolny rynek niech będzie ale czym się handluje trzeba kontrolować !!!
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 lis 2015, 20:29 przez chłop, łącznie zmieniany 1 raz.
- mytotoksyna1
Protest , słuszny protest hodowców , ale prawdziwych rolników z krwi i kości (pseudoduńczyki rauz) powinien być w pierwszej fazie zwyczajny i kulturalny.
Delegacja skromna delegacja jedzie autobusem pod Radę ministrów i pod drzwiami gabinetu ministra rolnictwa pozostawia DUŻY WIKLINOWY KOSZ SZCZECINY ŚWIŃSKIEJ z dopiskiem na białej karteczce wyrwanej z zeszytu niechlujnie poszarpanej z napisem -polski dochód po sprzedaży polskiego tucznika.
..na tym koniec .....
Delegacja skromna delegacja jedzie autobusem pod Radę ministrów i pod drzwiami gabinetu ministra rolnictwa pozostawia DUŻY WIKLINOWY KOSZ SZCZECINY ŚWIŃSKIEJ z dopiskiem na białej karteczce wyrwanej z zeszytu niechlujnie poszarpanej z napisem -polski dochód po sprzedaży polskiego tucznika.
..na tym koniec .....
a nie dawno się rozpisywali nad programem odbudowy pogłowia trzody w Polsce,
ostatnio jak cena tak pieprzła do pogłowie spadło z 19 do 11 mln szt to teraz pewnie
z 5 mln zostanie ...
strajki ? jakie strajki ?
jeden pójdzie na strajk a pięciu wsadzi duńczyka i będzie wyglądało na cenę,
ostatnio jak cena tak pieprzła do pogłowie spadło z 19 do 11 mln szt to teraz pewnie
z 5 mln zostanie ...
strajki ? jakie strajki ?
jeden pójdzie na strajk a pięciu wsadzi duńczyka i będzie wyglądało na cenę,