FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Jutrzejsza sprzedaż kuzyna 400szt 3,75/kg
chłop ma racje, jak strajkować to tak jak francuzi którzy napadali na ciężarówki z obcymi blachami (np. polskimi) i jak było mięso to na drogę, blokowali autostrady palili opony....
Tylko że rząd francuski szanuje rolników i nikt im nic nie zrobił, a w Polsce od razu zamkną do pierdla
No przecież na polskich wsiach wygrał PIS więc czego się bać w kampani mówili że są Patriotami i będą walczyć o polskiego rolnika !!!
Gdzie Ci co organizowali strajki wiosną ???
Dostali już pewnie stołki i mają nas w dupie !!!
Wiesz co Chłopie? Ja za PIS nie głosowałem ale czepiać się ich w dwa dniu po objęciu ministerstw to gorzej jak dziecko w przedszkolu.chłop pisze:No przecież na polskich wsiach wygrał PIS więc czego się bać w kampani mówili że są Patriotami i będą walczyć o polskiego rolnika !!!
Sawicki i PSL przez 8 lat nas przed takimi sytuacjami nie zabezpieczyli, a wy chcecie to w dwa dni po wyborach ile wy macie lat ?
Ja jeszcze obstawiam inna teorię że ZM właśnie wykorzystują tą zmianę stanowisk i łapią ile się da.
Jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, skoro jest taka góra mięsa to dlaczego nie tanieje w sklepach żeby rynek rozładować ?
Skoro wzięli się za helikoptery francuskie, to może i w rolnictwie coś naprawią...
A może faktycznie trzeba im pod ministerstwo koszyk z tą szczeciną zanieść
Swoją drogą zobaczcie ile jest gości na forum i piszą tylko stali bywalcy a reszta obserwuje rozwój wydarzeń...
- mytotoksyna1
..to ty instynktownie nie czujesz jaką siłę napędową miała PO i PSL na polską GOSPODARKĘ , na rolnictwo (wojna gospodarcza z Rosją)fix pisze:Wiesz co Chłopie? Ja za PIS nie głosowałem ale czepiać się ich w dwa dniu po objęciu ministerstw to gorzej jak dziecko w przedszkolu.chłop pisze:No przecież na polskich wsiach wygrał PIS więc czego się bać w kampani mówili że są Patriotami i będą walczyć o polskiego rolnika !!!
Sawicki i PSL przez 8 lat nas przed takimi sytuacjami nie zabezpieczyli, a wy chcecie to w dwa dni po wyborach ile wy macie lat ?
Ja jeszcze obstawiam inna teorię że ZM właśnie wykorzystują tą zmianę stanowisk i łapią ile się da.
Jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, skoro jest taka góra mięsa to dlaczego nie tanieje w sklepach żeby rynek rozładować ?
Skoro wzięli się za helikoptery francuskie, to może i w rolnictwie coś naprawią...
A może faktycznie trzeba im pod ministerstwo koszyk z tą szczeciną zanieść
Swoją drogą zobaczcie ile jest gości na forum i piszą tylko stali bywalcy a reszta obserwuje rozwój wydarzeń...
..dyrdymały pajacyki .
..teraz Polska doznała rozdwojenia JAŻNI i osobiście -obawiam się dalszych ......
fix absolutnie sie z Toba zgadzam, glabia bo im PSL na to pozwolil,Daje im jeszcze tydzien , a niech jeszcze nasz prezydent cos z Chinczykami uzgodni to sie zcznie odwrotka.Licze ze nie bedzie wlazil na krzeslo a na rozum Chinczykom
- mytotoksyna1
..chińczyk jak będzie widział INTERES DO ZROBIENIA to wlezie nawet na DRABINĘ.
Teraz to Jurgiel kolejną partię skażonego mięsa dioksynami powinien do Polski z Niemiec sprowadzić . A co ,Sawicki mógł być dżentelmenem i wpuścił , to ten miałby być gorszy . Później byście mu to mogli wypominać . 2,2 za kilo jak by było , to dopiero byście mogli mówić że ten obecny minister jest taki sam jak i ten stary .

- mytotoksyna1
Jaka cene teraz mozna dostac za hak lub zywa w woj. Mazowieckim i w jakim zakladzie?
W mazowieckim 5,3 za E 4,2 żywa
Strzałkowo (Wielkopolska) żywa 2,80 zł netto.
Kuj-Pom. - okolice Strzelna 2,70 zł netto.
Ja się nie czepiam PISu bo nic do nich nie mam czy to PO, PSL, SLD itp pchają się do koryta wszyscy, to kto się dopchał niech spełnia swoje obietnice i tyle. Jak byli w opozycji wiedzieli co mówić do kamer jak trzeba naprawić polskie rolnictwo !
Jak będą robić tak jak obiecali to napewno ich będziemy wspierać.
Więc tylko do dzieła !!!
Jak będą robić tak jak obiecali to napewno ich będziemy wspierać.
Więc tylko do dzieła !!!
jako hodowcy wiecie ze jak sie odgania swinie od koryta, podczas karmienia to jest duzo kwiku
Z tego co widać strajków narazie nie będzie!!! Warchlaki płyną dalej więc nie ma powodów by strajkować;FarmerB pisze:Mateuszkonrad do tytułu odp, nie na ulice tylko pod zm, hurtownie dystrybucji mięs i wędlin to lepszy efekt na pewno przyniesie choćby w odbiorze społecznym,
spędówka 3zł netto Jóźwiakowski
Ta cena w Strzałkowie to u skupnika na "M" do ubojni na "P" ???marcolee pisze:Strzałkowo (Wielkopolska) żywa 2,80 zł netto.
dzisiaj odbicie w niemczech.niewielkie ale odbicie
to juz ja dzwonie po warchlaki jak tak
- mytotoksyna1
Fajna dłuuga maciora 2,00 +rr
196 kg.
Ekologicznie chowana.
196 kg.
Ekologicznie chowana.
Dobre masz ceny na maciory jak na tan czas, ja w zeszłym tyg tylko 2,50 dostałem ale może dlatego ze trochę przy chude były.marcolee pisze:Strzałkowo (Wielkopolska) żywa 2,80 zł netto.
http://www.zmlenarcik.pl/kontakt/wspolpraca/ceny-skupu
z takiej sztuki lekko 100kg polskiej kiełbasy x promocyjne 15zł kg i interes idziemytotoksyna1 pisze:Fajna dłuuga maciora 2,00 +rr
196 kg.
Ekologicznie chowana.
-
marcus1998
Wczoraj pojechały po 3,24+ vat.... Leżę i kwiczę 
-
krzysieko71
dziś do Animex Ełk 4,5zł w E. 30szt
gdyby górników takie coś spotkało jak nas to chyba by warszawa już płonęła.
Zapraszam wszystkich na skupy , aby zobaczyć co ludzie przywożą to jest szok
jak ktoś uważa że mięsa braknie to jest głupi
jak ktoś uważa że mięsa braknie to jest głupi
co niby takiego przywożą?0909 pisze:Zapraszam wszystkich na skupy , aby zobaczyć co ludzie przywożą to jest szok
80 % przerosty nawet waga 178 kg sztjacekgg pisze:co niby takiego przywożą?0909 pisze:Zapraszam wszystkich na skupy , aby zobaczyć co ludzie przywożą to jest szok
a ten tylko jeden kierunek
http://www.zmskiba.pl/?pid=75
- mytotoksyna1
Przerosty powinny być odsyłane do domu .
Jak kupujesz buty w sklepie to pasujesz , przymierzasz i bierzesz dopasowane.
Jak kupujesz buty w sklepie to pasujesz , przymierzasz i bierzesz dopasowane.
polski rolnik to to zamiast mózgu ma siano i jest stworzony tylko do dymania w dupe i to bez mydła kiedyś taki pan nazwał nas FRAJERAMI i miał racje to były jedyne prawdziwe słowa jakie powiedział . A na temat tego forum to szkoda gadać pieprzycie trzy po trzy i macie z tego frajde jak dziecko z lizaka. FRAJERZY
gdyby na mojej wiosce ktoś zorganizował skup świń, to by pół gminy się zjechało pokazać dzieciom, jak świnia wygląda... Chociaż.. nie każdy skupnik to świnia:)
Wlasnie peron wyjąłes mi to z ust
Swine sa wszędzie wiec nie martwcie sie ze braknie
Swine sa wszędzie wiec nie martwcie sie ze braknie
Żeby jeszcze ze złotówkę spadły
Baraki sprzedaje po 4.2 a reszta kraju po 3.8 3.7
Może i 1 zł spadną jeszcze
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx
chyba już dno za nami,
teraz czas na odbicie w górę
chyba takjacekgg pisze:chyba już dno za nami,
Zanim wróci do poziomu 6zł E to kilka tygodni się zejdzie 
Będzie plus 1 cent dzisiaj , no może nawet plus dwa
to u szkopa chodzi 5,53 PLN za E
jakby tak mu zablokować bramę i wędlin by nie wywiózł to może by trochę zmiękł i się ogarnał0909 pisze:80 % przerosty nawet waga 178 kg sztjacekgg pisze:co niby takiego przywożą?0909 pisze:Zapraszam wszystkich na skupy , aby zobaczyć co ludzie przywożą to jest szok
http://www.zmskiba.pl/?pid=75
- mytotoksyna1
Oj nieładnie tak mówić na sąsiada ,u którego pracuje ok 3 miliony POLAKÓW i sobie chwali !!!jacekgg pisze:to u szkopa chodzi 5,53 PLN za E
..daj robotę chociaż jednemu ziomalowi !!
- mytotoksyna1
co niby takiego przywożą?[/quote]
80 % przerosty nawet waga 178 kg szt
http://www.zmskiba.pl/?pid=75[/quote]
jakby tak mu zablokować bramę i wędlin by nie wywiózł to może by trochę zmiękł i się ogarnał
[/quote]
Wszystkie zakłady są prywatne , co możesz zrobić ?
NIC.
Jedynie minister , premier może pociągnąć za jakiś tam sznurek ,taka prawda.
80 % przerosty nawet waga 178 kg szt
http://www.zmskiba.pl/?pid=75[/quote]
jakby tak mu zablokować bramę i wędlin by nie wywiózł to może by trochę zmiękł i się ogarnał
Wszystkie zakłady są prywatne , co możesz zrobić ?
NIC.
Jedynie minister , premier może pociągnąć za jakiś tam sznurek ,taka prawda.
.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:30 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
panowie czyli ostro w gore tylko teraz ?
.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:30 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Giełda dzisiejsza: 1,30 € (+2 centy)
Zapierniczaj po duna. Mówiłem że dzisiaj bedzie odbicieziutek pisze:to juz ja dzwonie po warchlaki jak tak
- mytotoksyna1
Nowy123 pisze:Zapierniczaj po duna. Mówiłem że dzisiaj bedzie odbicieziutek pisze:to juz ja dzwonie po warchlaki jak tak
- strzelnica.jpg (7.91 KiB) Przejrzano 14235 razy