FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
poniedziałkowy handel 205szt. 3.8 pln -1%
1963 napisz czy za tą ceną dołożyłeś czy jeszcze nie? Tobie uwierzę!1963 pisze:poniedziałkowy handel 205szt. 3.8 pln -1%
-
turbogrocho49
Nie ma opcji żeby nie dołożyć przy takiej cenie
Zależy ile za prosiaka dał. Ja liczyłem że za 4 wyjde jakoś na zero. Sprzedam raczej też po 3,8 wiec mała dokładka będzie. Choć może koło zera.
3,20 plus vat skup
Dzisiaj byłem na skupie i chłop który przywiózł świnki po 4 brutto mówił że mu sie jeszcze opłaci przy tej cenie. Technologia u niego wygląda tak: lochy ma swoje, półtora miesiaca przy maciorze a potem karmi ziemniakami, zakłinał się ze nie daje zadnych koncentratów, ani grama jak to mówił, pola ma 5 ha i produkuje z tego 50 tuczników i jeszcze trzyma 10 szt jalowizny.
zakłady podnoszą ceny
mięsa?marucha pisze:zakłady podnoszą ceny
-
navaho13
Czyli eurokołchoz doprowadza powoli do tego, co było wcześniej, czyli sowietkołchoz.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
Sygnały z rynku o mniejszej ilości tucznika, cenniki w górę
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... iki-w-gore
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... iki-w-gore
Dzień dobry
Ponawiam zapytanie o:
- tucznik
- nie kastrat
- waga 150 kg +
- 150-160 sztuk na auto
Ponawiam zapytanie o:
- tucznik
- nie kastrat
- waga 150 kg +
- 150-160 sztuk na auto
?
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:26 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
sprzedam 320 sztuk tucznika w wadze śr. 125kg tel 517413854
nie twierdze, że kastrat to nie tucznik, jednak mój odbiorca nie życzy sobie kastratównemezis pisze:kastrat to nie tucznik??????????????????????
A
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:18 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Czemu nic nie pisza o Dunach co tam u nich z tym pomorem czy czym tam
Pani Moniko zakontraktuje stala ilosc + ustalona cena .Czy nabywca nie jest Pffazier.Nie ma takiej mozliwosci aby przyznali sie do pomoru w postaci ASF
-
prosiaczek
Kastrat na pewno jest tucznikiem.
Obiegowo jednak używa się nazwy "kastrat" w odniesieniu do osobników męskich z pokolenia F1 - mieszaniec 2 rasowy, zwykle o niższej mięsności.
W towarówce tucznik (w tym i osobniki męskie kastrowane) to najczęściej mieszańce trójrasowe.
Obiegowo jednak używa się nazwy "kastrat" w odniesieniu do osobników męskich z pokolenia F1 - mieszaniec 2 rasowy, zwykle o niższej mięsności.
W towarówce tucznik (w tym i osobniki męskie kastrowane) to najczęściej mieszańce trójrasowe.
A jak rozpoznajesz chłopiec czy dziewczynka po oczach ?nemezis pisze:A po czym pozna że to kastrat?????????
Po uszach...F1 pisze:A jak rozpoznajesz chłopiec czy dziewczynka po oczach ?nemezis pisze:A po czym pozna że to kastrat?????????![]()
trzeba patrzec jak sika lepiej !!!!
jeśli jest to prawda http://cphpost.dk/news/business/danish- ... fever.html
to PIS ma tylko jedno wyjście, natychmiastowy zakaz wjeżdzania i wyjeżdzania z Dani świń pod każdą postacią
tylko co zrobią te tuczarnie postawione pod duńczyka??? holender i niemiec został
a przepraszam, jeszcze nasze polskie, może ten program odbudowy by miał więcej chętnych.....
to PIS ma tylko jedno wyjście, natychmiastowy zakaz wjeżdzania i wyjeżdzania z Dani świń pod każdą postacią
tylko co zrobią te tuczarnie postawione pod duńczyka??? holender i niemiec został
a przepraszam, jeszcze nasze polskie, może ten program odbudowy by miał więcej chętnych.....
.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:25 przez nemezis, łącznie zmieniany 2 razy.
-
turbogrocho49
A co zrobi PIS, nic w pisdu nie zrobi
Polacy to dziwna nacja ,w Dani prawdopodobnie znaleziono ASF a tu cale forum zajmuje sie iracjonalizowaniem oczywistych faktow.Wielu pewnie nie na reke ten ASF w Dani bardziej niz polski
Na jutro 4,9 za E (200 sztuk)
Panie Stasiu i tu masz racjeStanislaw pisze:Polacy to dziwna nacja ,w Dani prawdopodobnie znaleziono ASF a tu cale forum zajmuje sie iracjonalizowaniem oczywistych faktow.Wielu pewnie nie na reke ten ASF w Dani bardziej niz polski
to forum w większości handlarze, zakłady, trole polityczni to co mają pisać jak korzystają ze status quo
teraz właśnie widać zaangażowanie forum
a tak poza tym to co niektórzy rolnicy nastawiali tuczarnie pod dunczyka i też srają teraz bardziej jak o cenę tucznika w tej chwili
- mytotoksyna1
W takich wielkich fermach , tuczarniach to piętrzą się wszystkie wirusy i bakterie itp.Stanislaw pisze:Polacy to dziwna nacja ,w Dani prawdopodobnie znaleziono ASF a tu cale forum zajmuje sie iracjonalizowaniem oczywistych faktow.Wielu pewnie nie na reke ten ASF w Dani bardziej niz polski
Tak samo jak w szpitalach -przykład znajomy był w szpitalu dwa tygodnie i zaraził się gronkowcem !
..i teraz jest naprawdę chory.
Ale zobaczcie panowie jaka cisza w mediach.nikt nic nie pisze i niemówi o Dunskim ASF. Ciekawe dla czego?
-
Gregory_Fox
Prośba do wszystkich pisowczyków z forum, by wykorzystali swoje dojścia przez chociażby regionalne struktury tej partii ażeby przedwsięwziąć wszystkie możliwe kroki do chociażby przyblokowania importu z dani
Ja nie omieszkam tego zrobic
Dla tych którzy mówią że się nie da: trybunału też się nie dało ruszyć
A jakiś komunikat oficjalny jest!!! Czy tylko gdybacie?
Jak marucha mi tu napisze, że pomór w Danii jest to uwierzę! To jest gościu co trzyma rękę na pulsie w tym temacie!
Jak marucha mi tu napisze, że pomór w Danii jest to uwierzę! To jest gościu co trzyma rękę na pulsie w tym temacie!
Marucha wczoraj podał link do stronyMekkaB pisze:A jakiś komunikat oficjalny jest!!! Czy tylko gdybacie?
Przecież wyraźnie jest napisane na górze w update, że nie znaleziono asfNowy123 pisze:Ale zobaczcie panowie jaka cisza w mediach.nikt nic nie pisze i niemówi o Dunskim ASF. Ciekawe dla czego?
EUR/PLN 4.30076 +0.53%
Przyblokowania czego? Mięsa czy prosiaka?Gregory_Fox pisze:Prośba do wszystkich pisowczyków z forum, by wykorzystali swoje dojścia przez chociażby regionalne struktury tej partii ażeby przedwsięwziąć wszystkie możliwe kroki do chociażby przyblokowania importu z dani
Na sobote 5,1 netto za e cały zestawengie pisze:Na jutro 4,9 za E (200 sztuk)
Będzie jeszcze drożej
Pozdrawiam
Jak pisałem w tamtym tyg. że będzie 4 zł netto to dostałem odp. Marzenie
czy znowu obniżki ?
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx
Tobie to powinni na imię dać obniżki0909 pisze:czy znowu obniżki ?
-
Gregory_Fox
Baraki chodziło mi o całkowity zakaz.
Czerwona strefa porównywalna z Tą jaką chcieli nam narzucić
Czyli praktycznie cała Dania
Ale Monika rozwiała nasze marzenia
Czerwona strefa porównywalna z Tą jaką chcieli nam narzucić
Czyli praktycznie cała Dania
Ale Monika rozwiała nasze marzenia
Na jutro 4,6 Animex
Ja jutro ładuję po 4,75 E.
u nas to wszystko trwa pare dni a u Dunczykow nie ma ASF. CZy wyobrazacie sobie znalezienie tam ASF bo ja nie http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 61308.html
Nowy123 pisze:Ale zobaczcie panowie jaka cisza w mediach.nikt nic nie pisze i niemówi o Dunskim ASF. Ciekawe dla czego?
nie wiem czy to prawde piszecie.. ale akurat w danii asf by nam akurat bardzo pomógł, a jeszcze bardziej jak by był w niemczech. Warchalaka nie braknie, najwyżej byłby racjonowany i trzebaby dłużęj na niego czekac, problem to mieli by dunczycy - bo nadwyżki musieli by utylizowac ... yy czyli prawie wszystko. Polski warchlak od razu by zdrożał, i tucznik tak samo, bo nikt nie wstawi drogiego warchlaka jak miało by ceny nie być. Jak któryś nie mógłby kupić od razu, to pojechał by na wakacje, albo skupił się na rodzinie... było by mniej rowaru wiec i cena była by lepsza... i okazało by się że 3 miesiącu w roku nic się nie robi, a kasa taka sama... same korzyści.
Problem tylko co zrobic jak cała UE będzie obszarem zapowietrzonym ASF? Wtedy chyba bedize my od ruskich ciągnąć schaby
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
takiej ceny jeszcze nie było
takiej ceny jeszcze nie było
no proszę a PSL problemu nie widział w tuczu nakładczym, możeNowy123 pisze:http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/tucz-nakladczy-nie-do-konca-zgodny-z-prawem,61305.html
w końcu sprawy pójdą w dobrym kierunku dla polskiego rolnictwa
niestety nie ma asf. Dunczycy mieli tylko podejrzeniaUlan pisze:Nowy123 pisze:Ale zobaczcie panowie jaka cisza w mediach.nikt nic nie pisze i niemówi o Dunskim ASF. Ciekawe dla czego?
nie wiem czy to prawde piszecie.. ale akurat w danii asf by nam akurat bardzo pomógł, a jeszcze bardziej jak by był w niemczech. Warchalaka nie braknie, najwyżej byłby racjonowany i trzebaby dłużęj na niego czekac, problem to mieli by dunczycy - bo nadwyżki musieli by utylizowac ... yy czyli prawie wszystko. Polski warchlak od razu by zdrożał, i tucznik tak samo, bo nikt nie wstawi drogiego warchlaka jak miało by ceny nie być. Jak któryś nie mógłby kupić od razu, to pojechał by na wakacje, albo skupił się na rodzinie... było by mniej rowaru wiec i cena była by lepsza... i okazało by się że 3 miesiącu w roku nic się nie robi, a kasa taka sama... same korzyści.
Problem tylko co zrobic jak cała UE będzie obszarem zapowietrzonym ASF? Wtedy chyba bedize my od ruskich ciągnąć schabyaa możę tak byc z czasem bo wirus krąży i napewno tak łatwo nie odpuści..
-
stan1069@o2.pl
ASF w Dani = sepuku w Polsce
a tu widze że niektórzy smutni że ASF w dani brak