FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
czekajcie zaraz transwestyta wyskoczy i powie ze ciemnosc widzi
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
14.12.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
- mytotoksyna1
Aktualność: pod tytułem cena tucznika 14 .12.2015 r.
Trzy złote czterdzieści groszy +r.
Trzy złote czterdzieści groszy +r.
WITAM JUTRO O 10''00 W KUTNIE u PINI POLONIA SPOTKANIE Z MINISTREM ROLNICTWA
Dlaczego minister jedzie do Włocha na spotkanie !!! Włoch nawinie makaron na uszy i tyle !!!
Niech się spotka z polskimi rolnikami !!!
-
turbogrocho49
Jedzie odebrac 300 mln zlotych co zsl dalo na promocje polskiego miesa pindolowi
Jak wiem to włoscy,niemieccy,dunscy.hiszpanscy rolnicy do Piniego się nie wybierająchłop pisze:Dlaczego minister jedzie do Włocha na spotkanie !!! Włoch nawinie makaron na uszy i tyle !!!
- mytotoksyna1
Słusznie , trzeba dać szansę działania nowemu ministrowi , ale żeby nie było tam tylko łamanie się opłatkiem ,lamentu nad trybunałem stanu i prostowaniu kart Konstytucji.dragonlux pisze:Jak wiem to włoscy,niemieccy,dunscy.hiszpanscy rolnicy do Piniego się nie wybierająchłop pisze:Dlaczego minister jedzie do Włocha na spotkanie !!! Włoch nawinie makaron na uszy i tyle !!!
Jaka cena u Pini ?
-
andrzej19570
I wyskoczyła,hehehe.Wykrakałeś Ziutek!!!Który to już nick agenta??Był Jurek,09,kasia może jakiś jeszcze!!Nikt uczciwy nie zmienia nicków!!!ziutek pisze:czekajcie zaraz transwestyta wyskoczy i powie ze ciemnosc widzi
U nas normalnie szok cenowy ... od dziś + 0,05 zł czyli 3.20 podstawa na skupach .
U mnie lokalny skup kuj-pom 3,40 -szaleństwo.Maniu pisze:U nas normalnie szok cenowy ... od dziś + 0,05 zł czyli 3.20 podstawa na skupach .
dragonlux pisze:WITAM JUTRO O 10''00 W KUTNIE u PINI POLONIA SPOTKANIE Z MINISTREM ROLNICTWA
Z kąt to info
Po ile w tym tygodniu oddajecie ?
SKup bez zmian 3,20
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
14.12.2015 Ceny skupu tuczników i macior: kolejny tydzień jakże potrzebnych wzrostów
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
Mam oferte po 4,1 netto. i zastanawiam się czy oddać. Według Was to dobra cena na tą chwilę?
Według mnie dobra ja po 5 oddaje jutro a te 4.1 to jakiś mały zakładgaceksz13 pisze:Mam oferte po 4,1 netto. i zastanawiam się czy oddać. Według Was to dobra cena na tą chwilę?
4,1 jest dobrą ceną na dziś.Umówiony dun na ten tydzień po 3,9+
skupnik okolice kcyni nakla rotkiewicz grazka juz 3.5 netto za spedowke wieksze ilosc dokladka 20-30 gr
http://agrobiznes.money.pl/artykul/eksp ... 79013.html nasze zakłady mięsne mogą odetchnąć z ulgą
euro w gore
niemiecki tucznik - 1.25 x 4.36 = 5,45 na zywa okolo 4.3 netto
pewnie jeszcze podejdzie tucznik spokojnie
- mytotoksyna1
mat pisze:euro w gore
..do Wielkanocy będzie trend niby optymistyczny , a tydzień przed świętami Wielkiej Nocy bum , bum w dół.
-
turbogrocho49
O ***, zaraz i za darmo nikt nie weźmie
Jutro spadek na skupie -0,15 groszy.
skup jutro 2,90 plus
-
turbogrocho49
Szybko u ciebie spada 0909 z 3.4 na 2.9
U Kasi spada
:-):-).
nie zle to rozumiecie przy kasi opada
kasia jak sprzedaje ma 2.9 a jak 09 to juz 3.9 no kufa trasestyta ma lepiej
w historii aukcji widać że spadło 2 centy nie 3
swieta ido nie ma co sie dziwi w styczniu na pewno bedzie lepiej
Wygląda na to że Niemcy śledzą na bierząco kurs złotego do euro 
.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 20:12 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Marku pewnie nie bo euro też sie odwróciło ,już 4.32 tylko . ogólnie to posrała sie bida na całej linii
teraz to sie z ;animuszem; idzie do chlewni ,sraczki można dostać patrząc jak tam kapitał rośnie ,pozostaje hera,koka ,hasz ,lsd 
Niestety doczekaliśmy czasów, że sprzedając tuczniki wypadałoby mieć przed sobą ze trzy monitory z różnymi danymi z rynków, do tego gorącą linię z wszystkimi skupnikami w Polsce, a do tego maszynę do teleportacji, żeby w odpowiednim momencie kliknąć, i teleportować świnie do kontrahenta... Bo za godzinę może się cena zmienić i *** blada.
Od końca września przez 5 tyg cena byla niemal niezmienna, a teraz potrafią w ciągu dnia kilka razy zmieniać... Sic!!!!
Od końca września przez 5 tyg cena byla niemal niezmienna, a teraz potrafią w ciągu dnia kilka razy zmieniać... Sic!!!!
Do tego w obecnej sytuacji każde 10gr/kg w dół, to nie mniejszy zarobek tylko większa strata.
Dokładnie dziwią się jakim cudem jeszcze w Polsce hoduje się tuczniki , tyle taniego mięsa nam podsyłają a my nadal walczymy . Dziwna ta giełda mówią o przyjaznej atmosferze , mięso schodzi super na święta , sami widzą spore zainteresowanie " świeżym mięsem " z Europy Wschodniej , regionalnie mało tucznika a ceny nie ma. Tylko jak teraz nasze skupy będą ustalać cenę jak licytacje odwołane a następna dopiero 05.01.2015 a i środowe notowania nie będą ustalane ( jutro chyba ustalą bez zmian ? )nemezis pisze:Żeby tylko kurs złotego![]()
Oni aktualnie szału dostają .
Jak się chce to da się ograniczyć wielkie fermy http://www.topagrar.pl/articles/top-swi ... ziekujemy/
Niech moc będzie z Wami ... bilety są
Maniu podejrzewam żę cena u nas do najbliższej giełdy zostanie bez zmian ,chyba że profilaktyczne pierdolną dodatkowo z 10 groszy w dół tak na wszelki wypadek
mieciu byłeś w tym kutnie? Co tam za propagandę siali?mietko75 pisze:dragonlux pisze:WITAM JUTRO O 10''00 W KUTNIE u PINI POLONIA SPOTKANIE Z MINISTREM ROLNICTWA
Z kąt to info![]()
Dziś w tym propagandowym programie południowym ani słowa o tym nie było . Nie wiedzieli , czy nie chcą powiedzieć
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja do Kutna mam akurat blisko to i pojadę , ale reszta w ciemno ma jechać
![]()
Pini rzekł: hodujcie dużo świń, będą tańsze. Jak kiedyś w w tym liście do hodowców.
Żarcik, nie było mnie tam
Żarcik, nie było mnie tam
Wygląda na to, że mietek był. Z kolegami. Bo go nie ma 
dlaczego używasz czasu przeszłego ?Peron pisze:Wygląda na to, że mietek był. Z kolegami. Bo go nie ma
i tak trzymac
Byłem , byłem , ale to info to chyba "kaczka dziennikarska " Na portierni nic nie wiedzieli i w sekretariacie podobnie . Ktoś puścił bujdę i tyle , albo wizyta tylko dla wybranych
Cały dzień buraczek szykowałem , a wieczorem z sąsiadem przy tenisie zgrzewkę piwa robiliśmy . Mam stół do tenisa i wieczorami gramy i nie tylko

Cały dzień buraczek szykowałem , a wieczorem z sąsiadem przy tenisie zgrzewkę piwa robiliśmy . Mam stół do tenisa i wieczorami gramy i nie tylko