FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
dobrze, że wiem, w tym przypadku, gdzie zgłosić się po odbiórturbogrocho49 pisze:Co do Moniki to dobrze ze podaje info, a komentarze sa jakie są. Jak by mi ktoś powiedział że ktoś przyjdzie mnie op.....lic po nowym roku tez bym krzyczał na cala wieś. A informatorowi jeszcze flaszkę bym postawił
Pozdrawiam
Jeśli to prawda, to jest to zadanie dla SuperZbigniewa!turbogrocho49 pisze:Jeszcze dostał 300 mln dotacji na reklame z funduszu promocji mięsa. Dziwnym trafem ludowcy sie tym nie chwalili
Skąd ta informacja ?turbogrocho49 pisze:Jeszcze dostał 300 mln dotacji na reklame z funduszu promocji mięsa. Dziwnym trafem ludowcy sie tym nie chwalili
-
turbogrocho49
Vincent Vega przywiózł uchowaną świnkę na skup, a tu pustki....
- Załączniki
-
- john1.gif (56.68 KiB) Przejrzano 13418 razy
Przejrzałem sprawozdania finansowe i nie znalazłem tam nic na temat PINI.
.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 20:11 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam byłem na spotkaniu z ministrem ale niestety ministra nie było ale był Pini i namawiał wszystkich na system QAFP czyli gwarancja jakości[ciekawe że nikt o tym na forum nie piszę czyżby nikt was nie poinformował] Co do ceny u Piniego te 6 eurocentów 180-200 sztuk 7 eurocentów- 100 sztuk a 8 eurocentów 50-80 sztuk .Trochę Pini przegiął, w trakcie obiadu zaczął się temat umów na 2016 to po prostu spierdzielił z sali do swego merca i tyle go widzieliśmy ale najwięksi pojechali do Piniego i tam ustalili te ceny na 2016 rok. Impreza odbyła sie w Elida sala weselna Sieciechów była sponsorowana chyba przez unię producentów i pracodawców przemysłu mięsnego jako jednostkę certyfikującą QAFP.
?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 20:10 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak Czesi promują wieprzowinę. Nasi z FPMW mogliby się uczyć.
- Załączniki
-
- wieprzowy_karpik_na_Swieta.jpg (80.58 KiB) Przejrzano 12992 razy
nemezis pisze:te sztuki to rocznie czy jednorazowo????????????????????????
Chyba jednorazowo.. Jeżeli to prawda to mam gdzieś te umowy! -7 czy -8 eurocentów to i w najgorszym przypadku jest cena rynkowa w PL, także po co wiązać się umową? NIe widzę sensu.. Żeby rolnicy się zjednoczyli i nie sprzedawali przez jakiś czas do Kutna to by Włoch kupował od Niemca po 1,25 i może by zmądrzał.. Frajerów szukają! Ale znając życie to ich nie braknie
jeden rok pini sie przejechał to teraz sobie odrobi, ogoli frajerów
marazm sie na rynku robi
Podpisywać umowy w tym momencie to trzeba być nieźle ... mało roztropnym. Pomyśl jeden z drugim, już na samym starcie jesteś na gorszej pozycji więc na co liczysz?!?! Na partnerstwo ?! Czy na co??? AAA na odbiór towaru liczysz!!! Na nic więcej!!!
Pini wam się będzie prosić o świnie? Bo mamy 10-11 mln szt? Tak? W tym pojebanym kraju NIKT nie ma bladego pojęcia o ilości świń, szacunki GUS to można sobie w dupę wsadzić. Chlewni na tysiące sztuk powstało więcej niż kurników, popytajcie ludzi, którzy zajmują się wyposażeniem chlewni to może wreszcie pootwieracie oczy!
Gdyby wam taka Monika napisała ile towaru przewinęło się przez jej "papiery" to byś się szybko ocknął, a to tylko jedna Monika!!!
Co do tej ceny 1,25. prędzej się gwiazdki w maju doczekam niż uwierzę, że ci najwięksi gracze płacą za Odrą 1,25!!! Patrzycie na ceny z giełdy, której transakcje zamykają się w ilości kilku tyś sztuk i wierzycie, że to ma odzwierciedlenie dla całego rynku żywca wieprzowego w Niemczech ??? Cenę to się DOGADUJE w zaciszach gabinetów, biur a NIE klika w necie!!!
Cena u moich skupników 3,10 (największa gangrena) do 3,30 (też gangrena tyle, że płaci po 3 dniach i nie świruje)
Pini wam się będzie prosić o świnie? Bo mamy 10-11 mln szt? Tak? W tym pojebanym kraju NIKT nie ma bladego pojęcia o ilości świń, szacunki GUS to można sobie w dupę wsadzić. Chlewni na tysiące sztuk powstało więcej niż kurników, popytajcie ludzi, którzy zajmują się wyposażeniem chlewni to może wreszcie pootwieracie oczy!
Gdyby wam taka Monika napisała ile towaru przewinęło się przez jej "papiery" to byś się szybko ocknął, a to tylko jedna Monika!!!
Co do tej ceny 1,25. prędzej się gwiazdki w maju doczekam niż uwierzę, że ci najwięksi gracze płacą za Odrą 1,25!!! Patrzycie na ceny z giełdy, której transakcje zamykają się w ilości kilku tyś sztuk i wierzycie, że to ma odzwierciedlenie dla całego rynku żywca wieprzowego w Niemczech ??? Cenę to się DOGADUJE w zaciszach gabinetów, biur a NIE klika w necie!!!
Cena u moich skupników 3,10 (największa gangrena) do 3,30 (też gangrena tyle, że płaci po 3 dniach i nie świruje)
-
danielski813
Masz rację mekka z tą cena u niemca bo jak rozmawiam ze szkopem i mowie ze u was świnki tyle kosztują to on w czółko puka i mówi ze za tyle nikt nie odda wiec zakladam że cena wyższa...
tuczniki wracają do chlewa brak kupca
hhaha brak kupce dobre zart a skupniki w gore bo nie ma tucznika
Trzeba dodać że na umowach wybicie 76% to standard, także na 99% w przyszłym roku ten kto podpisze na -6 to straci.
-
danielski813
to gratuluje tym co tam sprzedają 76% to na sztuce 85kg do przyjęcia ale na 125 i więcej musi byc 80% no ale widac jeszcze świnki u nas za drogie jak ludzi stać na to zeby ich tak w dupala łoić...
Kaśka zaprasza kupców ciekawe na co
:-):-).
Zakładam ze 99% nie jest zainteresowana takim klonem i babo- chlopem
:-):-)
Zakładam ze 99% nie jest zainteresowana takim klonem i babo- chlopem
Mi wychodzi 80 % ale liczę - 3 % tak ja na żywądanielski813 pisze:to gratuluje tym co tam sprzedają 76% to na sztuce 85kg do przyjęcia ale na 125 i więcej musi byc 80% no ale widac jeszcze świnki u nas za drogie jak ludzi stać na to zeby ich tak w dupala łoić...
Dzisiejsza sprzedaż 101 sztuk (4zl - 1%), waga..polciezka.
Dania kończy rok na minusie
a Kasia jak konczy 
- mytotoksyna1
0909 pisze:Dania kończy rok na minusie
- Załączniki
-
- plus.png (1.85 KiB) Przejrzano 12575 razy
Faktycznie plus jest duży
sam gadales ze w gore przypominam ci :0909 pisze:tuczniki wracają do chlewa brak kupca
0909
Tytuł: Re: CENY TRZODY
: śr gru 02, 2015 18:34
Cena tucznika będzie wzrastać
Mat !
0909 Kasia sama nie wie co p....
To jest dziecko PO-PSL.
Babo- chlop , pomylone, p...., i ch... wie co jeszcze.
Pisze w kilku postaciach, żałosne.
Olac 0909Kasia
To jest dziecko PO-PSL.
Olac 0909Kasia
-
Gregory_Fox
Agent 09 mówi ze tuczniki wracają do chlewni i brak kupców
Bo pewnie zawiózł swoje koty na skup, skupnik obejrzał je i powiedział że takich nie chce i odesłal je z powrotem do domu
Stąd chłopak wrócił i zalamany napisał że Świń nie chcą
Aż mi się go szkoda zrobiło
Bo pewnie zawiózł swoje koty na skup, skupnik obejrzał je i powiedział że takich nie chce i odesłal je z powrotem do domu
Stąd chłopak wrócił i zalamany napisał że Świń nie chcą
Aż mi się go szkoda zrobiło
Główka chyba nie tak pracuje ! Polecam odwiedzić dobrego psychiatrę.lolo pisze:Mat !
To jest dziecko PO-PSL.
Olac 0909Kasia
D u p e k z ciebie i tyle.
Tylko nie zapomnij się przelogowac 
I sam się umów na wizytę, tylko chyba nie pomóze nawet lekarz.
Jedynie palnac się w ł....
I sam się umów na wizytę, tylko chyba nie pomóze nawet lekarz.
Jedynie palnac się w ł....
a ty masz cipke czy ptaszka ? bo jaj to nie masz
Mam propozycje na spotkanie sie we Witoni i zaprosze Jurka, Kasie i bede ja tzn0909
udowodnimy Państwu że te to są inne osoby tylko żeby nie którym nie było łyso bo pekam ze śmiechu co tu piszecie

udowodnimy Państwu że te to są inne osoby tylko żeby nie którym nie było łyso bo pekam ze śmiechu co tu piszecie
a to jakas parada rownosci sie szykuje wowo
trzeba tvn ponformowac
ziuteczku bardzo ci dziekuje za rozweselenie pękam ze śmiech Ja w trzech osobachziutek pisze:trzeba tvn ponformowac
A może byście tak Panie i Panowie napisali coś o cenach?
5,00 zł kl.E Animex Ełk
5,00 zł kl.E Animex Ełk
jutro po 4.0 -1% ale ciasno sie robi i ma sie na niżejKazik pisze:A może byście tak Panie i Panowie napisali coś o cenach?![]()
5,00 zł kl.E Animex Ełk
Ja planuje jeszcze coś upchnąć między świętami o Nowy Rokiem, bo później może być różnie..
Jutro 20 szt. po 4,9 za E
Jutro ładowane 40 szt. po 4,90 zł
Panowie chyba nie wiedzą co z wolnym czasem robić i marzą im sie trójkąty0909 pisze:Mam propozycje na spotkanie sie we Witoni i zaprosze Jurka, Kasie i bede ja tzn0909
udowodnimy Państwu że te to są inne osoby tylko żeby nie którym nie było łyso bo pekam ze śmiechu co tu piszecie![]()
![]()
![]()
na rocznik 84 trzeba czworokątu ,tez jade 
Do 10 do.....jadą ?

a bedzie podzial na samiczki i samce czy kto kogo złapie ? 
[
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 20:10 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
wiesz, mam jeszcze bujną wyobrażnie 
?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 20:09 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.