FORUM
CENY TRZODY
-
stan1069@o2.pl
Re: CENY TRZODY
A tucznik po sprzedaży czyja jest własnością ????????? gajowego ?????
-
danielski813
110 sztuk 110 kg srednio ile wołać musze sprzedać bo nie ma gdzie odsadzić???
-
ligambrazil
Oczywiście że kontrahenci Agri dostaną kasę. Mają faktury za sprzedane tuczniki!!!
Info prosto od nich. Tyle wywalczyliście że to parobki się cieszą, a jeszcze 15-20 zł wydaje im się mało. Średni rolnik w Agri ma 900 szt
W dodatku część z tych większych, aby ominąć pozwolenie zintegrowane ma rozpisane ilości pow 2 tys na kilka osób.
Brawo!
Info prosto od nich. Tyle wywalczyliście że to parobki się cieszą, a jeszcze 15-20 zł wydaje im się mało. Średni rolnik w Agri ma 900 szt
W dodatku część z tych większych, aby ominąć pozwolenie zintegrowane ma rozpisane ilości pow 2 tys na kilka osób.
Brawo!
bylem na spotkaniu z agri szukali nowych miejsc. swinie sa twoje wszystkie faktury sa na tuczacego mozna sprzedac przez grupe itd. po odstawie tucznika ostatnia faktura tak napisana aby zostala odpowiednia naleznosc wiec dostana doplate
No to ciekawe to co piszeszChinczyk pisze:bylem na spotkaniu z agri szukali nowych miejsc. swinie sa twoje wszystkie faktury sa na tuczacego mozna sprzedac przez grupe itd. po odstawie tucznika ostatnia faktura tak napisana aby zostala odpowiednia naleznosc wiec dostana doplate
U mnie w rodzine jest dwóch kuzynów którzy tuczą dla Agri
Jeden z nich posiada 1500 drugi 3500 i żaden nie dostanie kasy
Wynagrodzenie jest przesyłane co miesiąc na konto wz z paszy i warchlaka
Przy sprzedaży żadnego dokumentu typu faktura nie wypisują gdzyz to logicznie jest bezsensu
Tuczą dla nich juz ponad 8lat
Moze jest tu ktoś kto tuczy dla nich niech tez sie wypowie
bo wszystko zalezy jak sobie kto ugada. tydzien temu kolega wstawil 1000 dla jednej z firm paszowych w wskazal nr kolczyka jaki chce i kto ma dostarczyc obok w budynku ma 1000 swoich. czyli wszystko mozna
Ja jestem po rozmowie z przedstawicielem oraz jednym z wiekszych kontrachentów wiec myśle ze mam aktualne info. Zierzęta jak i pasza a takze i wet są fakturowane i rejestrowane na tuczacego. Co do opłacalności takiej współpracy dla rolnika to jak dla mnie totalna porążka.
3.80 plus vat jutro skup
-
ligambrazil
Więc kuzyni Cie okłamują. Jeżeli ma 1500 to dostanie, chyba że ma tucz warchlaka lub akurat w tym okresie obejmującym dopłaty nie sprzedał tucznikówChief pisze:No to ciekawe to co piszeszChinczyk pisze:bylem na spotkaniu z agri szukali nowych miejsc. swinie sa twoje wszystkie faktury sa na tuczacego mozna sprzedac przez grupe itd. po odstawie tucznika ostatnia faktura tak napisana aby zostala odpowiednia naleznosc wiec dostana doplate
Przy sprzedaży żadnego dokumentu typu faktura nie wypisują gdzyz to logicznie jest bezsensu
No kończmy te narzekania w końcu żyjemy na koszt podatników poczytajcie komentarze http://kurierzurominski.pl/321206,Powia ... z3xUWkRClx 
brawa dla maruchy wywalczyłeś chłopie sprawiedliewość
jeszcze tylko nam brakuje żeby KOD wywalczył "demokracje" zostanie tylko spakować torbe zgasić światło i spier... z tąd jak najdalej
Tu nima sie co klocic W RZADZIE NIE PRACUJA IDIOCI i dobrze wiedza co robia.Jak piniadze dostana z agri to ja zmieniam nastawienie do PISu o 180 stopni.Dla mnie beda skonczeni!!!!!
-
andrzej19570
Stanisław,mi się to też nie podoba ale powiedział wiceminister wyraźnie,połowa kasy na dopłaty są z unii i nie można dyskryminować hodowców ze względu na nr kolczyka!!
-
stan1069@o2.pl
Nawet nie gaś światła bierz torbę i spierd... jeszcze weż ze sobą tych co ustalali komu dać dopłatębrzydal pisze:brawa dla maruchy wywalczyłeś chłopie sprawiedliewośćjeszcze tylko nam brakuje żeby KOD wywalczył "demokracje" zostanie tylko spakować torbe zgasić światło i spier... z tąd jak najdalej
Stanisław Ty tez pakuj się pomału , bo chyba po tych kilku mc.urzędowania ministra walizkę zdążyłeś już kupić
dobrze to się miało robic jak się w opozycji było
stan puki co to targowica jeszcze rządu nie obaliła ! na razie to ty się pakuj ja jeszcze się nie wybieram chyba że po ciebie... Więcej nie mam zamiaru strzępić języka na ciebie tak jak powiedział Grzegorz Braun szkoda marnować energię bo to i tak nic nie daje
sie nigdzie nie wybieram bede w Polsce do konca i kiedy tylko bede mogl bede sam decydowal o tym co dla mnie jest dobre.stan ty juz wypedziles pare milionow Polakow i dalej to robisz dla swoich mocodawcow .
Nikt mnie nie okłamuje bo jeden z nich jest totalnie zakopany w banku wiec te świnie widnieją na moja matule tak samo jak pieniądze które dostaje za tucz przychodzą na nasze konto jak i cały stos dokumentacjiligambrazil pisze:Więc kuzyni Cie okłamują. Jeżeli ma 1500 to dostanie, chyba że ma tucz warchlaka lub akurat w tym okresie obejmującym dopłaty nie sprzedał tucznikówChief pisze:No to ciekawe to co piszeszChinczyk pisze:bylem na spotkaniu z agri szukali nowych miejsc. swinie sa twoje wszystkie faktury sa na tuczacego mozna sprzedac przez grupe itd. po odstawie tucznika ostatnia faktura tak napisana aby zostala odpowiednia naleznosc wiec dostana doplate
Swinie sa tylko zarejestrowane u nas nic pozatym...
Chief normalnie świnie sa zabezpieczane hipoteką ale wygląda na to że jak hipoteka zajeta sa inne zasady.
jakby kontraktowcy też dostali, to lepiej niech tylko zamkniętemu dadzą maksymalna stawkę...
Dajcie juz spokój z tą dopłatą, tucz otwarty oparty na duńczyku to jest masa ludzi a wśród nich takze potentaci i z tego co wiem to oni lobbowali za rozszerzeniem beneficjentów a marucha przypisuje sobie całą zasługę
jak by mial taka moc sprawcze to i do prosiak by wywalczył ale niestety lobby prosiakowe za słabe okazało się.
Nie ma sie co przejmować i żałowac desperatom z agri+ tych paru groszy, żebyście wiedzieli ile publicznych każdego dnia idzie tam gdzie nie powinno...
Nie ma sie co przejmować i żałowac desperatom z agri+ tych paru groszy, żebyście wiedzieli ile publicznych każdego dnia idzie tam gdzie nie powinno...
To ja jeszcze inaczej. Jak mają dostać Ci z Agri to lepiej niech nie dają nikomu a ta kasa niech będzie przeznaczona na fundusz "upadłościowy" by w razie bankructwa ZM wypłacić hodowcom pieniądze.
-
ligambrazil
Więc kuzyni Cie okłamują. Jeżeli ma 1500 to dostanie, chyba że ma tucz warchlaka lub akurat w tym okresie obejmującym dopłaty nie sprzedał tuczników[/quote]
Nikt mnie nie okłamuje bo jeden z nich jest totalnie zakopany w banku wiec te świnie widnieją na moja matule tak samo jak pieniądze które dostaje za tucz przychodzą na nasze konto jak i cały stos dokumentacji
Swinie sa tylko zarejestrowane u nas nic pozatym...[/quote]
I własnie w tym stosie dokumentacji są faktury za paszę, warchlaka, obsługę zootechniczno-weterynaryjną, a oni wystawiają faktury za sprzedane tuczniki. Dopytaj, to Ci klapki z oczu spadną.
Nikt mnie nie okłamuje bo jeden z nich jest totalnie zakopany w banku wiec te świnie widnieją na moja matule tak samo jak pieniądze które dostaje za tucz przychodzą na nasze konto jak i cały stos dokumentacji
Swinie sa tylko zarejestrowane u nas nic pozatym...[/quote]
I własnie w tym stosie dokumentacji są faktury za paszę, warchlaka, obsługę zootechniczno-weterynaryjną, a oni wystawiają faktury za sprzedane tuczniki. Dopytaj, to Ci klapki z oczu spadną.
-
danielski813
Stanisław a powiedz mi skąd pomysł ze ci w rządzie to nie idioci przecież oni juz byli i raczej nie zmądrzeli pana boguckiego znają w mojej okolicy wszyscy a dobrego słowa nikt nie powie oni są jak dzieci w sklepie z zabawkami wszystko chcą ale nie mogą sięgnąć albo tatuś im nie pozwala jedyna pomoc o jakiej ja marzę od rządu to żeby w koncu przestali przeszkadzać zwykłym chłopom ale to mrzonka
A jeśli to prawda co piszecie o tych kontraktach to ja się zastanawiam jak mozna stać sie wg naszego prawa towaru za który sie nie zapłaciło numery numerami ale to jest wał na olbrzymią skale i przekret jakiego by sie mafia paliwowa nie powstydziła latają faktury agri pompuje koszty odsysa vat przy pomocy ciemnego chłopa a chłop za pare groszy dupe nadstawia jak sie skarbówka dopatrzy to ostatni do odpowiedzialnosci pujdzie agri a pierwszy ten co widnieje na faktórach jako niby właściciel brawo
A jeśli to prawda co piszecie o tych kontraktach to ja się zastanawiam jak mozna stać sie wg naszego prawa towaru za który sie nie zapłaciło numery numerami ale to jest wał na olbrzymią skale i przekret jakiego by sie mafia paliwowa nie powstydziła latają faktury agri pompuje koszty odsysa vat przy pomocy ciemnego chłopa a chłop za pare groszy dupe nadstawia jak sie skarbówka dopatrzy to ostatni do odpowiedzialnosci pujdzie agri a pierwszy ten co widnieje na faktórach jako niby właściciel brawo
Na logikę to jesli pomoc ma rekompensować straty poniesone na skutek ryzyka rynkowego to tucz kontraktowy którego z załozenia ryzyko rynkowe nie dotyczy powinien być z pomocy wykluczony. Jednym z załączników do wniosków mogło by byc oświadczenie rolnika iz swinie wskazane we wniosku do ktorych przysługuje dopłata, zostały sprzedane po cenie rynkowej i nie zabezpieczonej zadna umowa gwarancyjna.
baraki zgadzam się w zupełności zero ryzyka cenowego
Dla tego pisałem że losu w Totka nie wypełniali , a wygraną będą otrzymywali . Po to ci na kontraktach na nie się zdecydowali aby mieć PEWNY przychód . Lepiej faktycznie w tej sytuacji Lukasa pomysł wdrożyć w życie
- mytotoksyna1
[quote Po to ci na kontraktach na nie się zdecydowali aby mieć PEWNY przychód . Lepiej faktycznie w tej sytuacji Lukasa pomysł wdrożyć w życie[/quote]
"="mietko75"]Dla tego pisałem że losu w Totka nie wypełniali , a wygraną będą otrzymywali ."
--słusznie !! mietko ,słusznie.
..niestety mietko !!!
Aktualna cena 3,60 + mamrot.
"="mietko75"]Dla tego pisałem że losu w Totka nie wypełniali , a wygraną będą otrzymywali ."
--słusznie !! mietko ,słusznie.
..niestety mietko !!!
Aktualna cena 3,60 + mamrot.
piszcie lepiej jakies cena jak na ten tydzien podwyzki ostre ?????
Jakby tak było to już dawno by je wywiózł komornik był tu na forum niedawno taki Buntownik co pisał że jest zadłużony i komornik na nim siedzi dlatego tuczy dla Agri gdyby były na niego to by mu je zabrał tak więc to ściemabaraki pisze:Chief normalnie świnie sa zabezpieczane hipoteką ale wygląda na to że jak hipoteka zajeta sa inne zasady.
http://www.zmskiba.pl/?pid=75 stawia sie ale podnosi cenę nie ma zlituj się
A ten biedak trzyma sie , dupę leje rolnikowi dzików niech sobie kupi
http://wozniecki.com.pl/cennik/
nie musza to nie podnosza proste !!!!!0909 pisze:A ten biedak trzyma sie dupe leje rolnikowi dzików niech sobie kupi
Dzisiejsza sprzedaż: 87 sztuk, 5,10 zł/kg wbc hak. Ubojnia Sierpc.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
18.01.2016 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
-
stan1069@o2.pl
Za kilka srebrników tak kolegów z tuczu nakładczego znienawidziliście ?????????
i to w dodatku sami pisowcy
przecież oni nie zgodzili się na taki tucz żeby im się żyło lepiej , tylko nie maja innego wyjścia .Nie wiem czy wiecie ale większość zadłużonych hobbystów trzodowych wcześniej czy pozniej i tak przejdzie na ten tucz , bo zarobki podobne a ryzyko małe 
Nikogo nie znawidzieliśmy tylko oni nie mają strat tak jak my a to dzięki nam konsument ma tanie mięso
idąć Twoim tokiem myślenia to modernizacja też powinna być dla wszystkich jednemu dać na Dzona drugiemu na konia a trzeciemu na rower czy wrotki

.
Ostatnio zmieniony czwartek 28 sty 2016, 23:08 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlatego my nigdy im nie dorównamy!
Bo Polak połaszczy się na 30zł/szt i się cieszy że nie dokłada do interesu.
Skup 3,20 zł od ładnych kilku tygodni.
Na skupie 5 tuczników.
Przy takiej cenie, skupujący i z tych kilku sztuk ma ładny zarobek.
Bo Polak połaszczy się na 30zł/szt i się cieszy że nie dokłada do interesu.
Skup 3,20 zł od ładnych kilku tygodni.
Na skupie 5 tuczników.
Przy takiej cenie, skupujący i z tych kilku sztuk ma ładny zarobek.
Jan '16 1,257 0,000 0
Feb '16 1,360 0,000 0
Mär '16 1,400
Feb '16 1,360 0,000 0
Mär '16 1,400
-
stan1069@o2.pl
A co z modernizacja jest inaczej ???????????? jeden dostaje dopłate do dzonaF1 pisze:Nikogo nie znawidzieliśmy tylko oni nie mają strat tak jak my a to dzięki nam konsument ma tanie mięsoidąć Twoim tokiem myślenia to modernizacja też powinna być dla wszystkich jednemu dać na Dzona drugiemu na konia a trzeciemu na rower czy wrotki
![]()
-
danielski813
A na przykład w moich stronach to dla agri stawiają chlopy od podstaw i to tacy co w życiu świń nie mieli i tacy co mieli zamknięty ale nie ma komu przy maciorach robić ale ja jakoś slabo widzę żeby z 27PLN splacic kredyt i jeszcze rodzine utrzymac pisze o obiektach minimum 1500 wsadu....
- Muchozolali
i jak tu dyskutować jak rolnicy swojej wartość nie znają
Żaden z tych panów nigdy ci umowy nie pokaże - bo jej
fizycznie niema tylko posiada agri
W ministerstwie wiedzą jaka jest sytuacja na kontraktach ale nie wiedzą jak wykluczyć ich z pomocy jesli maja faktury i świnie sa w rejestrze.
Niemcy się z tym uporali nasi powini brać przykładMuchozolali pisze:i jak tu dyskutować jak rolnicy swojej wartość nie znają
Baraki to proste . Niech odpowiedzą sobie tylko na pytanie : Jaki jest cel tego wsparcia, i czy ci co w kontrakcie gwarantowany zysk zapisany mają to spełniają kryterium tego nieszczęsnego wsparcia ??????
Jeśli nie znajdą odpowiedzi na to pytanie , to będą naczelnymi propagatorami tuczów nakładczych .

Jeśli nie znajdą odpowiedzi na to pytanie , to będą naczelnymi propagatorami tuczów nakładczych .
Agrobiznes tez podwyżki widzi tucznika
Skup 3,30 +vat, ale tucznika prawie nie było.
agrobiznes to gada glupoty wielu sie juz o tym przekonalo !!!0909 pisze:Agrobiznes tez podwyżki widzi tucznika