FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
W celu uniknięcia płacenia podatku dochodowego świadczący usługę tuczu przewaznie przechodzą na vat i tu jest HAK! Usługa tuczu = wynajem urządzeń,maszyn . Powinien być vat 23% i to powinni naliczyć wstecz.
Co nie zmienia faktu, że podwyżki czuć w powietrzu. Póki co do makarona 5,30Emat pisze:agrobiznes to gada glupoty wielu sie juz o tym przekonalo !!!0909 pisze:Agrobiznes tez podwyżki widzi tucznika
Rosja chce znieść embargo
5,5 do końca tygodnia ma być
?
Ostatnio zmieniony czwartek 28 sty 2016, 23:07 przez nemezis, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak masz na rusztach i dobrze wychodzi ci zużycie paszy oraz upadki w normie to możesz wyciągnąć blisko 50pln do szutkidanielski813 pisze:A na przykład w moich stronach to dla agri stawiają chlopy od podstaw i to tacy co w życiu świń nie mieli i tacy co mieli zamknięty ale nie ma komu przy maciorach robić ale ja jakoś slabo widzę żeby z 27PLN splacic kredyt i jeszcze rodzine utrzymac pisze o obiektach minimum 1500 wsadu....
5,45 jest już dzis
Z wolnego, nie mam już kontraktu ale z tego co się orientuję to coś kolo 5,41 jest dziś na kontrakcie.nemezis pisze:lukas -Z wolnego czy na umowe?????
Wedlug przepisow podatek winiwn byc naliczony przez gmine od metra kw.chlewni taki jak na dzialalnosc gosp.A skarbowy pobiera dodatkowo od dochodu PODATEKczarny pisze:W celu uniknięcia płacenia podatku dochodowego świadczący usługę tuczu przewaznie przechodzą na vat i tu jest HAK! Usługa tuczu = wynajem urządzeń,maszyn . Powinien być vat 23% i to powinni naliczyć wstecz.
0909 pisze:5,45 jest już dzis
podajwaj nr telefonow gdzie u kogo a nie takie dyrdynamy gadasz !!!!
a propo ruskich skad masz to info ??? oni predzej beda gryzc beton niz zniosa embargo !!!!mat pisze:0909 pisze:5,45 jest już dzis
podajwaj nr telefonow gdzie u kogo a nie takie dyrdynamy gadasz !!!!
0909 ładnie podbijasz. Zawsze tak się zachowujesz, jak masz do sprzedania, więc teraz pewnie masz. Za 2 albo 3 tyg będziesz pisał, że tylko w dol. Ten scenariusz też był już wielokrotnie przerabiany.
oczywiscie ze zaraz bedzie pisal ze tylko w dol !!! bo nie ma kto jesc ??? bo to drob lepszy a to rusek sie rozmyslil z emabrgiem !!! zaraz bedzie gadal ze po 2.8 sa u niego hehhehePeron pisze:0909 ładnie podbijasz. Zawsze tak się zachowujesz, jak masz do sprzedania, więc teraz pewnie masz. Za 2 albo 3 tyg będziesz pisał, że tylko w dol. Ten scenariusz też był już wielokrotnie przerabiany.
To prawda że mam na sprzedanie , ale to żadne podbijanie jezeli nie życzycie sobie to nie bede pisał nic
Tucznik drożeje i każdy mądry wie co teraz zrobić głupi prędzej umrze niż zrozumie
Żadne podbijanie tylko fakty
Tucznik drożeje i każdy mądry wie co teraz zrobić głupi prędzej umrze niż zrozumie
Żadne podbijanie tylko fakty
tak tak tak jak by tobie ktos wierzyl
tak więc nie pisz lepiej nic, bo niedawno skup był wg Ciebie 3.2, dołożyłes ze dwa razy po 10gr i już nagle jest 3.8. Jesteś niewiarygodny. Koniec i kropka. A kiedyś Ci zaufałem.
tak bo u niego plus 10 gr to juz zet sie roena to widaac
50zł ale z tego trzeba odliczyć media..Chief pisze:Jak masz na rusztach i dobrze wychodzi ci zużycie paszy oraz upadki w normie to możesz wyciągnąć blisko 50pln do szutkidanielski813 pisze:A na przykład w moich stronach to dla agri stawiają chlopy od podstaw i to tacy co w życiu świń nie mieli i tacy co mieli zamknięty ale nie ma komu przy maciorach robić ale ja jakoś slabo widzę żeby z 27PLN splacic kredyt i jeszcze rodzine utrzymac pisze o obiektach minimum 1500 wsadu....
Jakby zostawało 50zł na czysto to kredyt się spłaci i jeszcze na skromne życie starczy..
Jeden rzut ze sprzedażą w wakacje na wolnym rynku gdzie cena jest najwyższa w całym roku, kolejne dwa wstawienia ze sprzedażą listopad/grudzień i marzec na kontrakcie..
Żyć nie umierać
`przeciez ten agent jest tylko posmiewiskiem nic wiecej !!!! gada jak potluczony ma tam troche tych zdechlakow i juz szaleje ze tylko w gore !!!!!Peron pisze:tak więc nie pisz lepiej nic, bo niedawno skup był wg Ciebie 3.2, dołożyłes ze dwa razy po 10gr i już nagle jest 3.8. Jesteś niewiarygodny. Koniec i kropka. A kiedyś Ci zaufałem.
-
ligambrazil
Przed wstawienie rolnik podpisuje oświadczenie że nie ciążą nad nim zaległości komornicze, natomiast jeżeli ciążą to musi mieć rozpisane zaległości na raty, które będzie spłacał z zaliczek od AgriF1 pisze:Jakby tak było to już dawno by je wywiózł komornik był tu na forum niedawno taki Buntownik co pisał że jest zadłużony i komornik na nim siedzi dlatego tuczy dla Agri gdyby były na niego to by mu je zabrał tak więc to ściemabaraki pisze:Chief normalnie świnie sa zabezpieczane hipoteką ale wygląda na to że jak hipoteka zajeta sa inne zasady.
Zabezpieczenie przed komornikiem dla Agri jest umowa przewłaszczenie na zabezpieczenie
Wszystko da się....
-
ligambrazil
Umowę ma każdy rolnik i z taką umową ma nawet łatwiej wziąć kredyt niż zwykły rynkowy rolnikMuchozolali pisze:i jak tu dyskutować jak rolnicy swojej wartość nie znają
Żaden z tych panów nigdy ci umowy nie pokaże - bo jej
fizycznie niema tylko posiada agri
-
ligambrazil
Tak, to prawda 90% rolników Agri jest VAT-owcami, ale nie prowadzą żadnej usługi tuczu, ponieważ oni kupują warchlaki i paszę, a sprzedają warchlaki na zasadzie wzajemnych rozliczeń z Agri. Mimo że jest to fikcyjnie, prawnie nie można się do tego przyczepićMARTECH pisze:Wedlug przepisow podatek winiwn byc naliczony przez gmine od metra kw.chlewni taki jak na dzialalnosc gosp.A skarbowy pobiera dodatkowo od dochodu PODATEKczarny pisze:W celu uniknięcia płacenia podatku dochodowego świadczący usługę tuczu przewaznie przechodzą na vat i tu jest HAK! Usługa tuczu = wynajem urządzeń,maszyn . Powinien być vat 23% i to powinni naliczyć wstecz.
- mytotoksyna1
ligambrazil pisze:Tak, to prawda 90% rolników Agri jest VAT-owcami, ale nie prowadzą żadnej usługi tuczu, ponieważ oni kupują warchlaki i paszę, a sprzedają warchlaki na zasadzie wzajemnych rozliczeń z Agri. Mimo że jest to fikcyjnie, prawnie nie można się do tego przyczepićMARTECH pisze:Wedlug przepisow podatek winiwn byc naliczony przez gmine od metra kw.chlewni taki jak na dzialalnosc gosp.A skarbowy pobiera dodatkowo od dochodu PODATEKczarny pisze:W celu uniknięcia płacenia podatku dochodowego świadczący usługę tuczu przewaznie przechodzą na vat i tu jest HAK! Usługa tuczu = wynajem urządzeń,maszyn . Powinien być vat 23% i to powinni naliczyć wstecz.
Jak kupują warchlaki i je sprzedają to jest handel detaliczny.
Myto muszą odprowadzić !!!!
Można można tylko trzeba chcieć kilu gości z tego forum się organizowało teraz mają pole do popisu trzeba nagłośnić problem w mediachligambrazil pisze:Tak, to prawda 90% rolników Agri jest VAT-owcami, ale nie prowadzą żadnej usługi tuczu, ponieważ oni kupują warchlaki i paszę, a sprzedają warchlaki na zasadzie wzajemnych rozliczeń z Agri. Mimo że jest to fikcyjnie, prawnie nie można się do tego przyczepićMARTECH pisze:Wedlug przepisow podatek winiwn byc naliczony przez gmine od metra kw.chlewni taki jak na dzialalnosc gosp.A skarbowy pobiera dodatkowo od dochodu PODATEKczarny pisze:W celu uniknięcia płacenia podatku dochodowego świadczący usługę tuczu przewaznie przechodzą na vat i tu jest HAK! Usługa tuczu = wynajem urządzeń,maszyn . Powinien być vat 23% i to powinni naliczyć wstecz.
-
stan1069@o2.pl
F1 może byś spróbował nagłośnić z Torunia
bo tam masz znajomych
przestańcie się już ośmieszać
mało który płaci gotówka za warchlaki ,koncentraty , nawóz opryski itd.i co watu nie rozlicza ????? a do tego ma kredyt na maszyny i chlewnie a tu sie będzie pastwić na tych co nie maja kasy na zasiedlenie wstyd mi za Was dziady pierd...

przestańcie się już ośmieszać
Dobrze że głupota nie boli bo byś się z bólu zwijał 
Widzisz Ciebie to najbardziej boli że miałeś w tym czasie tylko jaskółki a ja co prawda tylko 80 sztuk sprzedałem ale Radio 10% kwoty przeznaczę a Tobie flustracja i pisanie głupot zostało chyba że Ci za tto płacą
Widzisz Ciebie to najbardziej boli że miałeś w tym czasie tylko jaskółki a ja co prawda tylko 80 sztuk sprzedałem ale Radio 10% kwoty przeznaczę a Tobie flustracja i pisanie głupot zostało chyba że Ci za tto płacą
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 sty 2016, 22:08 przez F1, łącznie zmieniany 1 raz.
czasem myslenie boli 
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
18.01.2016 Ceny skupu tuczników i macior: nieoficjalnie największe partie tucznika nawet 4,40 zł/kg
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... 4-40-zl-kg
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... 4-40-zl-kg
-
andrzej19570
A ty masz jakiś problem z tym Toruniem bo często do niego nawracasz???Jako katolik który chodzi do spowiedzi chyba się cieszysz że tak dobrze działa O.Rydzyk!!!Chyba że modlisz się pod figurą a diabła masz za skórą!!stan1069@o2.pl pisze:F1 może byś spróbował nagłośnić z Torunia![]()
![]()
![]()
![]()
bo tam masz znajomych
![]()
:
-
ligambrazil
mytotoksyna1 pisze:MARTECH pisze:czarny pisze:W celu uniknięcia płacenia podatku dochodowego świadczący usługę tuczu przewaznie przechodzą na vat i tu jest HAK! Usługa tuczu = wynajem urządzeń,maszyn . Powinien być vat 23% i to powinni naliczyć wstecz.
Tak, to prawda 90% rolników Agri jest VAT-owcami, ale nie prowadzą żadnej usługi tuczu, ponieważ oni kupują warchlaki i paszę, a sprzedają warchlaki na zasadzie wzajemnych rozliczeń z Agri. Mimo że jest to fikcyjnie, prawnie nie można się do tego przyczepić
Jak kupują warchlaki i je sprzedają to jest handel detaliczny.
Myto muszą odprowadzić !!!![/quote
Miałem napisać że sprzedają tuczniki. Jeżeli świnie są na fermie powyżej 2 miesięcy to już nie jest handel
- mytotoksyna1
Suma summarum to nieudacznik jeden z drugim , pasze dadzooo , prosie dadzo , a MYSLIC się nie chce.
I co w tych mediach nagłaśniac? Skoro obydwu stronom taka forma współpracy odpowiada to na jakiej podstawie zakazywać?F1 pisze:Można można tylko trzeba chcieć kilu gości z tego forum się organizowało teraz mają pole do popisu trzeba nagłośnić problem w mediachligambrazil pisze:
Tak, to prawda 90% rolników Agri jest VAT-owcami, ale nie prowadzą żadnej usługi tuczu, ponieważ oni kupują warchlaki i paszę, a sprzedają warchlaki na zasadzie wzajemnych rozliczeń z Agri. Mimo że jest to fikcyjnie, prawnie nie można się do tego przyczepić
Warchlak 180zł/30kg
pasza na 100kg przyrostu (0,9zł x 2,7) 243zł
wypłata dla rolnika 45zł
koszt wet. 10zł
upadki 6zł
razem koszty 484zł
przychód ze sprzedazy 130x4,5=585
Zysk = 100zł/szt
I ten cykl chyba najlepiej się opłaca
Poprawcie mnie jesli się pomyliłem w obliczeniach
-
kakałowy szatan
Sprzedaż jutro 35 szt -2% cena 3,75 przerosty -0,20 gr maciory 2 szt 2,40 -4%
- mytotoksyna1
Wiarygodne info .kakałowy szatan pisze:Sprzedaż jutro 35 szt -2% cena 3,75 przerosty -0,20 gr maciory 2 szt 2,40 -4%
-
kakałowy szatan
jak dostanę fakturkę to będzie wiarygodne
pozdro
- Muchozolali
To jeśli nie jest to tajemnica to proszę przysłać taką umowę bez danych osobowych. spptch@wp.plligambrazil pisze:Umowę ma każdy rolnik i z taką umową ma nawet łatwiej wziąć kredyt niż zwykły rynkowy rolnikMuchozolali pisze:i jak tu dyskutować jak rolnicy swojej wartość nie znają
Żaden z tych panów nigdy ci umowy nie pokaże - bo jej
fizycznie niema tylko posiada agri
[quote="baraki"][quote="F1"][quote="ligambrazil"]
Tak, to prawda 90% rolników Agri jest VAT-owcami, ale nie prowadzą żadnej usługi tuczu, ponieważ oni kupują warchlaki i paszę, a sprzedają warchlaki na zasadzie wzajemnych rozliczeń z Agri. Mimo że jest to fikcyjnie, prawnie nie można się do tego przyczepić[/quote]
Można można tylko trzeba chcieć kilu gości z tego forum się organizowało teraz mają pole do popisu trzeba nagłośnić problem w mediach[/quote]
I co w tych mediach nagłaśniac? Skoro obydwu stronom taka forma współpracy odpowiada to na jakiej podstawie zakazywać?
Warchlak 180zł/30kg
wypłata dla rolnika 45zł
koszt wet. 10zł
upadki 6zł
razem koszty 484zł
[b]Zysk = 100zł/szt[/b]
[/quote]
Na kontrakcie nie ma warchlaka za 180zł z najniższym statusem, tylko idzie najlepszy towar. Teraz pewnie za taki najwyższy status to będzie z 220-230zł.
Co do paszy, to grower/finiszer nie kupisz raczej za 900zł/t netto. Trzeba liczyć koło 1000zł.
Jakby było tak słodko i zostawała stówa na sztuce przy cenie 4,5 netto, to każdy by wolał tuczyć niż być na kontrakcie.
Tak, to prawda 90% rolników Agri jest VAT-owcami, ale nie prowadzą żadnej usługi tuczu, ponieważ oni kupują warchlaki i paszę, a sprzedają warchlaki na zasadzie wzajemnych rozliczeń z Agri. Mimo że jest to fikcyjnie, prawnie nie można się do tego przyczepić[/quote]
Można można tylko trzeba chcieć kilu gości z tego forum się organizowało teraz mają pole do popisu trzeba nagłośnić problem w mediach[/quote]
I co w tych mediach nagłaśniac? Skoro obydwu stronom taka forma współpracy odpowiada to na jakiej podstawie zakazywać?
Warchlak 180zł/30kg
wypłata dla rolnika 45zł
koszt wet. 10zł
upadki 6zł
razem koszty 484zł
[b]Zysk = 100zł/szt[/b]
Na kontrakcie nie ma warchlaka za 180zł z najniższym statusem, tylko idzie najlepszy towar. Teraz pewnie za taki najwyższy status to będzie z 220-230zł.
Co do paszy, to grower/finiszer nie kupisz raczej za 900zł/t netto. Trzeba liczyć koło 1000zł.
Jakby było tak słodko i zostawała stówa na sztuce przy cenie 4,5 netto, to każdy by wolał tuczyć niż być na kontrakcie.
Kazik gotowy mocny grower i finiszer na dzień dzisiejszy średnio ok 910 netto wychodzi.
Dzisiejsza sprzedaż 5,4 z haka.
Dzisiejsza sprzedaż 5,4 z haka.
dzisiaj 80szt 5.3hak
może nie do konca w temacie.. ale jak by nie było zużycie paszy też ma wpływ na zysk .. wiec jak drobną pasze przygotowujecie? jakie szczeliny oczek lub sit? ja mam śrutownik bin-a i tam najdrobniesze sita mają 1,2 mm, ale w innych firmach z tego co się dowiadywałem zalecają 2mm, lub najmniejsze 1,6-1,8mm. Pytanie czy taka różnica nie wpłynie na zużycie paszy znacząco ?
Jak masz za drobno zmielone ziarno mogą się robić wrzody żołądka.
Jak za grubo, to będą w kale kawałki niestrawionego zboża.
I tak źle i tak niedobrze. W obydwu przypadkach masz pogorszone wyniki tuczu.
-
stan1069@o2.pl
https://www.youtube.com/watch?v=t3bVcrIYj9IChinczyk pisze:dzisiaj 80szt 5.3hak
Kazik pisze:Jak masz za drobno zmielone ziarno mogą się robić wrzody żołądka.
pytanie brzmi - jaka wielkość szczelin jest optymalna żeby osiągnąć jak najlepsze wyniki? jaką stosują w mieszalniach pasz?
W mieszalniach są inne typy sit masywne druciane i tam jest przeważnie szczelina 3 lub 4.
-
stan1069@o2.pl
Rozdrobnienie nie zależy od samych szczelin ,więc się skup na rozdrobnieniu a nie na szczelinach
Takie jak na zdjęciu. Udaje mi się czasem dostać jak mają dziurawe, docinam i wstawiam do mojego Śrutownika. Szybciej srutuje i mniej się zużywają.
- Załączniki
-
- 20160119_114406-1.jpg (88.03 KiB) Przejrzano 17793 razy
-
stan1069@o2.pl
Szewc Dratewka ???????????

- mytotoksyna1
Tak krawiec kraje , jak materii staje !

giełda całkiem całkiem, czyżby jutro też plusik?