FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
my jedziemy srutownikami na 3 mm cały czas
ja mam dozamecha 11kw sita 2 szczelina wydajność na owsie tonka lekko ponad godzinę inne zboża tonka w 50 minut
może to od producenta sit i zboża zależy ale u mnie na 1,5 mm szczelina to jest mąka a nie śruta a gdzie tu 1,2mm
może to od producenta sit i zboża zależy ale u mnie na 1,5 mm szczelina to jest mąka a nie śruta a gdzie tu 1,2mm
jakie ceny za całe zestawy i jakie przewidywania na kolejne najbliższe tyg?
Panowie suka mi się pociekała. Jak myślicie? Będzie miała małe? A jak tak, to jak myślicie, ile i jakiej maści?
jak się pociekała to nie ma bata będzie 101 łaciatych czyli przegląd wsi
Maści babo placek 
spieszcie się budować chlewnie...
http://biznes.interia.pl/firma/news/min ... 95058,1852
a niedługo wszyscy będą szczęśliwi i wyzwoleni:
http://biznes.interia.pl/finanse-osobis ... 95322,4141
http://biznes.interia.pl/firma/news/min ... 95058,1852
a niedługo wszyscy będą szczęśliwi i wyzwoleni:
http://biznes.interia.pl/finanse-osobis ... 95322,4141
krzysieko71 pisze:na sicie oczkowym o średnicy oczka 5mmgaceksz13 pisze:Robisz pasze na sicie o szczelinie 5 mm (0,5 cm)? to przecież nie ma co mielić bo ziarno ma często mniej niż 0,5 cm grubości.
no ale to jest różnica oczkowe czy szczelinowe, oczkowych nie ma mniejszych niż 3mm, a szczelinowe zazwyczaj 1,8-3.. jesli zużycie paszy jest dobre to lepiej na większych jechać, bo mniej prądu i pasza się nie zawiesza od mąki.. Ale może faktycznie 1,2 to było za drobno, zobaczymy jakie zużycie będize na tym 1,8 , choć martwi mnie że znajduje czasami połówki ziaren.. wiec nie wiem jak wygląda pasza na tym 5mm w takim razie -pewnie jak kasza?
-
krzysieko71
Trafiaja się ćwiartki ziarna, ale ogólnie pasza jest drobno zmielona i widać, że świnie wszystko dobrze trawia. Trzeba tylko pilnować, żeby sita nie były zbyt zużyte, bo wtedy większych fragmentów jest więcej.
Roberto ladowales dzisiaj do animeksu???
Bo kierowca mówił ze wlasnie ponad setkę gdzieś z twoich okolic brał
Ja tam skromne 50dzisiaj ladowalem
A tak z innej beczki to chyba bede miał tydzien pauzy
bo córa mi sie dzisiaj urodziła
Zdrowko! Panowie
Bo kierowca mówił ze wlasnie ponad setkę gdzieś z twoich okolic brał
Ja tam skromne 50dzisiaj ladowalem
A tak z innej beczki to chyba bede miał tydzien pauzy
Zdrowko! Panowie
-
turbogrocho49
Gratulacje. I tam opij dobrze co by nie chorowalo
Chief gratulacje! Jakie imię daliście? Które to już dzieciątko?
lepiej dzieci robic niz swinie hodowac za kazde dziecko 500 zl masz na miesiac czysty pieniadz !!!!
a wiec mat bierz sie ,niewiem czy masz dzieci ale te 500 to dla kogos kto ma dzieci to napewno sie przyda i nie porownuj tego go swinek .Chief GRATULACJE!!!
stanislaw po co swinki trzymac lepiej dzieci robic i kaske brac ! a swinki niech niemcy produkujaStanislaw pisze:a wiec mat bierz sie ,niewiem czy masz dzieci ale te 500 to dla kogos kto ma dzieci to napewno sie przyda i nie porownuj tego go swinek .Chief GRATULACJE!!!
na pieluchy moze starczy te 500 zlmat pisze:lepiej dzieci robic niz swinie hodowac za kazde dziecko 500 zl masz na miesiac czysty pieniadz !!!!
-
rolnik sam w dolinie
ten program 500 +i 2000000 na ojca będzie furtką dla emigrantów i dopiero będzie się działo jak nam naród polski się spieprzy z PBZ NA DIUROKA 
A u tamtych rodziny są duże i kasy naszej trochę pójdzie i wtedy będziemy płakać
A u tamtych rodziny są duże i kasy naszej trochę pójdzie i wtedy będziemy płakać
niedługo ktoś wymyśli kojec automatyczny do pilnowania dziecka, jeden autokarmnik, jakieś poidełko, automatyczna kołyska... i można po 50 sztuk trzymać, tylko pordówki trzeba będzie troche przerobić żeby kobiety nie uciekały 
Słabe to było masz problem z erekcją czy jakze takie rzeczy piszsz jak 500 zł to dla Ciebie takie kokosy to współczuję jeślijuż nie możesz to zaadoptuj też dostanieszmat pisze:lepiej dzieci robic niz swinie hodowac za kazde dziecko 500 zl masz na miesiac czysty pieniadz !!!!
- mytotoksyna1
Oto prezencik dla dzidzuni Chiefa .
Telewizjada.net

Telewizjada.net
slabo to zarabiacie na swiniac htaka prawda wyliczcie koszty jakie macie i ile zysku z jednego swiniaka 20 zl od sztuki hehehehe ???
swinski biznes sie konczy taka prawda
-
turbogrocho49
Dla jednych się kończy dla innych zaczyna
turbogrocho49 pisze:Dla jednych się kończy dla innych zaczyna
zaczyna sie dla ferm co maja po kilka tysiecy szt i tyle !!!
a jednak w dol !
http://wozniecki.com.pl/cennik/
http://wozniecki.com.pl/cennik/
-
LukaszBONQ
co dla jednych sufitem dla innych podłogą, żarty masz na poziomie wiekowym jakby jeszcze na Ciebie to 500zł przysługiwałomat pisze:slabo to zarabiacie na swiniac htaka prawda wyliczcie koszty jakie macie i ile zysku z jednego swiniaka 20 zl od sztuki hehehehe ???
prawda w oczy cie koli czy co ? oblicz sobie iel masz zysku !!!!LukaszBONQ pisze:co dla jednych sufitem dla innych podłogą, żarty masz na poziomie wiekowym jakby jeszcze na Ciebie to 500zł przysługiwałomat pisze:slabo to zarabiacie na swiniac htaka prawda wyliczcie koszty jakie macie i ile zysku z jednego swiniaka 20 zl od sztuki hehehehe ???
Też macie takie wrażenie, że mat z agentem się pozamieniali?? i to głupkowate hehehe?
lukas1982 pisze:Też macie takie wrażenie, że mat z agentem się pozamieniali?? i to głupkowate hehehe?
nie truj tylka tylko licz !
-
danielski813
no chwalić sie kto ile ma może ja zaczne 150 ze sztuki

- mytotoksyna1
Nie chwalta się , nadeszło siedem lat chudych .
..jesteśmy w drugim roku tejże -przepowiedni.
..jesteśmy w drugim roku tejże -przepowiedni.
Danielski, tu jest Polska jeszcze, tu podajemy dochód w złotówkach, a nie rublach!
Myli Ci się waluta widzę... Pewnie białoruska ropa i cygarety Ci nie obce, co ? 
-
danielski813
Brawo poczucie humoru nie umarlo raczej spodziewalem sie obelg itd ale moze jescze nie przeczytali ci co innym tak doskonale wyliczaja

-
robert0169
Chief GRATULACJE

Prosto w oczy mówia nam, ze mamy sie zwijac
http://www.agropolska.pl/produkcja-zwie ... y,428.html
-
Gregory_Fox
Nowy
Toż to logiczne
Robiąc warchlaka zarabiasz
Tucząc zarabiasz
A jak masz zamknięty to jedno zżera zysk z drugiego
nobel z ekonomii za taką teorię
Toż to logiczne
Robiąc warchlaka zarabiasz
Tucząc zarabiasz
A jak masz zamknięty to jedno zżera zysk z drugiego
-
danielski813
bo to trzeba wiedzieć komu zapłacić żeby siali taką propogande zaczeło sie od blicharskiego a teraz następni geniusze no ale cóż tym rynkiem od dawna żądzą ZM-y a nie producenci tucznika pożyjemy zobaczymywystarczy zmienić kilka podstawowych przepisów i się zesrają a puki co to do tego idzie....
Mozesz napisac ko sie zesra i jakie przepisy trzeba zmienic?danielski813 pisze:bo to trzeba wiedzieć komu zapłacić żeby siali taką propogande zaczeło sie od blicharskiego a teraz następni geniusze no ale cóż tym rynkiem od dawna żądzą ZM-y a nie producenci tucznika pożyjemy zobaczymywystarczy zmienić kilka podstawowych przepisów i się zesrają a puki co to do tego idzie....
Nowy123 pisze:Mozesz napisac ko sie zesra i jakie przepisy trzeba zmienic?danielski813 pisze:bo to trzeba wiedzieć komu zapłacić żeby siali taką propogande zaczeło sie od blicharskiego a teraz następni geniusze no ale cóż tym rynkiem od dawna żądzą ZM-y a nie producenci tucznika pożyjemy zobaczymywystarczy zmienić kilka podstawowych przepisów i się zesrają a puki co to do tego idzie....
stoperan lepiej wezcie teraz
A czytaliście poezje młodego rolnika Tato chlewnie pobudował
wszystkie grosze w to wpompował
pół miliona kosztowała
zysku wiele nie dawało
przyszedł feralny rok siódmy
dla nas czas cholernie trudny
prosiąt nikt nie chciał za darmo
ma robota szła na marno
Spółdzielczy bank już spasował
BGŻ nas poratował
później młody przejął wodze
choć ojciec przykazał srodze
rządź mądrze, inwestuj śmiało
by na posag sióstr starczało
jednak cena się posrała
rzeźnia kabana nie chciała
tucznik znów poniżej czterech
a siostra chce na wesele
morał z tego dobrze znany
kasy brak, gnój zaorany
pół miliona kosztowała
zysku wiele nie dawało
ma robota szła na marno
BGŻ nas poratował
jednak cena się posrała
a siostra chce na wesele
kasy brak, gnój zaorany
moral z tego taki ze jest wiele innych galezi w rolnictwie gdzie mozna zarobic nie koniecznie sa to swinie !DRIPOL pisze:A czytaliście poezje młodego rolnika Tato chlewnie pobudował
pół miliona kosztowała
zysku wiele nie dawało
ma robota szła na marno
BGŻ nas poratował
jednak cena się posrała
a siostra chce na wesele
kasy brak, gnój zaorany
to napisz która gałąź w rolnictwie jest teraz opłacalna.. i żeby w nią wejść bez kredytów..
-
turbogrocho49
marikuana, bez kredytu ale z ryzykiem

Kazik pisze:to napisz która gałąź w rolnictwie jest teraz opłacalna.. i żeby w nią wejść bez kredytów..
nie ma takiej w kazdym biznesie potrzbeny jest kapital lub kredyt jak bez kasy to proponuje isc do roboty na 8 godzin
Wiec nie ma kierunku w rolnictwie bez ryzyka, gdzie wejdziesz w temat i będzie on dochodowy przez najbliższe dziesięciolecia. Proponuje żeby każdy zajmował się tym czym do tej pory.
A kiedyś było takie przysłowie. Kto świnie trzymie ten z biedy się wywinie

No cóż, cykl zamknięty jest sola w oku tych którzy chcą wycisnąć ze swińskiego biznesu maxymalne zyski. Kluczem jest likwidacja loch i przejecie kontroli nad produkcją prosiąt, wtedy to walściciel prosiaka czyli zm będzie rozdawał karty a chłopy będa co najwyzej tuczyc za co łaska. To już mamy w branży drobiarskiej i nas tez to czeka, nic tego trandu nie zatrzyma, trzeba się przystosowac i płynąc z pradem. Jak prosięta to tylko od tyś loch w górę (na początek), mniejsze obiekty - czas zaczać pakować manatki.Nowy123 pisze:Prosto w oczy mówia nam, ze mamy sie zwijac
- mytotoksyna1
Nowy123 pisze:Prosto w oczy mówia nam, ze mamy sie zwijac
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
__________________________________________________________________________________Grzecznie się pytom , chociaż nie jestem z kopalni Bytom ,czy...
Takie oto dwie opcyje .
1. Ubijam swojego własnymi rękoma wychodowanego od własnej maciory będzwałka ,przerabiam go , kiełbasy , mięso dla całej rodziny .
-fosforanów i ulepszaczy w wyrobach brak
-soli minimalne ilości w wyrobach (a sól to wróg człowieka nr.1)
-porządnymi ,aromatycznymi przyprawami uaktywniam smak wyrobów.
-oszczędzam kasę ,bo nie łażę po sklepach i dudków tam nie trwonię.
2.Jestem zdany na widzimisię bauera duńskiego .
Jestem zależny od armii urzędasów polskich.
Jestem w kieszeni banków (wielogabarytowe chlewnie ,to i owo)
..jestem pionkiem na szachownicy ,tańcuję jak mi grają.
..muszę wspomagać się weterynarzem , to mój dobrodziej.
Pierwsza wersja zdrowsza , czy druga.
Pierwsza wersja trzyma się kupy , czy druga.
Służba zdrowia wyciągnie więcej drogocennych złotówek z pierwszej opcji ,czy z drugiej ?
w ciagu mojego zycia takie pierdoly jak pisze baraki to zmienialy sie kilkukrotnie.Jak chcesz uslyszec chichot Pana Boga to powiedz ze wszystko masz poukladane .Czlowiek juz calkiem oszalal w swym samouwielbieniu."JA obalilem komunizm"I CO Z TEGO WYCHODZI .
Zakłady potrzebują tuczników, ale jeszcze nie wiedzą, po ile będą płacić w przyszłym tygodniu. Każdy obserwuje ruchy konkurencji, nawet tutaj na forum. Oficjalne stawki inne, a transakcyjne inne. Ale jeśli chodzi o rypanie rolników, to wszystkie zakłady zgodnie rypią po równo ruchem posuwisto-zwrotnym w tempie "einz-zwei", bo po polsku nie wypada...
A my zgodnie mamy twierdzić: "ja, ja das ist fantastisch tempo!"
A my zgodnie mamy twierdzić: "ja, ja das ist fantastisch tempo!"