FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
panowie teraz żniwa dla nas
ciekawe tylko jak długo ?
nawet lokalne skupniki płacą po 4
a ZM płacą już po 4,7 na żywą
ja niestety swoje sprzedałem w poniedziałek po 5,3 z haka ale już dłużej nie mogłem czekać
nawet lokalne skupniki płacą po 4
a ZM płacą już po 4,7 na żywą
ja niestety swoje sprzedałem w poniedziałek po 5,3 z haka ale już dłużej nie mogłem czekać
fix żniwa to by były, jakby zakłady płaciły co najmniej 5,50 zł za żywiec.. Teraz jest cena normalna, jaka powinna być średnio całym rokiem.
Niemozna uczciwie sie dorobic w ciagu jednego pokolenia kilkuset ha i reszty nowego majatku [ budynkow i kilku zielonych maszyn ] a "oni" zrobili to w kilka gora kilkanascie lat .PATRZEC NA TO NIE MOGE bo wiem jak to osiagneli a "oni" patrzac w oczy mowia"wlasna uczciwa praca".
ze swojego podwórka: o 4,7 NETTO za żywą na chwilę obecną nie słyszałem, a ucha nadstawiam i wyświetlacz telefonu bacznie obserwuję i tyle na jutro wiem:
"Z maciory obcej; krew jego duńskie ma papiery,
A cena jego będzie cztery przecinek cztery."
"Z maciory obcej; krew jego duńskie ma papiery,
A cena jego będzie cztery przecinek cztery."
peron toż ty wieszczem się stałeś ! lepszym niż Mickiewicz ! 
- mytotoksyna1
Kazmierz jest bliski prawdy cena 4,kańciata , ale stabilna, da zadowolenie mieszczuchom , przetwórcom ,prawdziwym hodowcą i kilka lat można na niej ujechać .
..przy stabilnym EURO.
Skończy się wojna gospodarcza z Rosją to wtenczas można dokupić kilka warchlaków z krajów trzecich.
..przy stabilnym EURO.
Skończy się wojna gospodarcza z Rosją to wtenczas można dokupić kilka warchlaków z krajów trzecich.
Wielkanoc to kulinarnie święta mięsne. Troszkę inaczej jak w Boże Narodzenie, gdzie raczej myśli się o rybce niż schabie i szynce. Najcenniejsze to będą w przyszłym tygodniu. W sam raz żeby ubić i sprzedać i nie myśleć o mrożeniu. Może i szynka już prawie gotowa, ale biała kiełbasa w te święta być musi. A towaru jakoś dziwnie mało, u mnie w grupie na dziś mają dziury na autach przyszłotygodniowych. Ciekawe czemu, czyżby ludzie rzeczywiście przestali hodować świnki? Kto ma możliwość, niech kosi, w naszej strefie klimatycznej żniwa raz w roku.
zgadzam się z Tobą w 100%, a żniwa dlatego bo żeby takie podwyżki były w ciągu tygodnia to nie pamiętam, zresztą ostatnie obniżki też były nie na miejscuKazik pisze:fix żniwa to by były, jakby zakłady płaciły co najmniej 5,50 zł za żywiec.. Teraz jest cena normalna, jaka powinna być średnio całym rokiem.
wychodzi na to że ZM nie pomogły też kontrakty ( gwarantowaną ilością tucznika ) skoro płacą co raz więcej jeden przez drugiego, tylko patrzeć jak podadzą w telewizji że wędliny zdrożeją bo w Polsce brakuje tucznika i ZM muszą sprowadzać droższy towar z zagranicy
Peron po 4,7 sprzedawał mój znajomy także info 100% prawdziwe
a kiedy wypuszczają mrożonki z przechowalni ?
czemu dzisiaj nie ma aukcji?
Polacy ja zablokowali aby nie bylo widac podwyzek
https://www.youtube.com/watch?v=M1avsd9CKBI
Tuczników niema i na razie nie bedzie bo AR i MR MA NIE DOKŁADNE DANE CO DO POGŁOWIA sam doświaczyłem bo miałem 500 szt tucznika na plusie , którego nie mam zakłady nie po zdejmowały z konta teraz wyjasinia sie przy aktualizacji , które są potrzebne do ARR
skup dzis 4 zł plus vat
skup dzis 4 zł plus vat
-
kędzierzawy
nikt nie pisze że w tym tygodniu bardzo ruszył impot
prawda panie Chief ?
prawda panie Chief ?
Pogłowie na zachodzie jest mniejsze niż 2015 roku z importem będzie ciężko
Nie wiem panie kędzierzawy czy ruszył czy nie
Ja tam mam zamówione na koniec marca bo póki co próbuje uporać sie z gnojowica
Ja tam mam zamówione na koniec marca bo póki co próbuje uporać sie z gnojowica
-
szklanka18
4,40 + vat 80 sz
u nas szaleństwo i w Niemczech też
giełda plus, super idą podwyżki
a świnie już uzgodnione
jutro po 5.75, zabieraja solowka
0909 pisze:giełda plus, super idą podwyżki
jak jebnie z 50 gr to zobaczysz obnizki !!!!!
0909 pisze:Tuczników niema i na razie nie bedzie bo AR i MR MA NIE DOKŁADNE DANE CO DO POGŁOWIA sam doświaczyłem bo miałem 500 szt tucznika na plusie , którego nie mam zakłady nie po zdejmowały z konta teraz wyjasinia sie przy aktualizacji , które są potrzebne do ARR
skup dzis 4 zł plus vat
cos ci sie myli jak sprzedajesz bezposrednio do ubojni to ty zglaszasz sprzedaz tych szt. i jestes czysty z tych swin w stanie
4.4 dziś za kilkadziesiąt sztuk. Mniejsze czekają.
-
danielski813
To radze kolego mat sprawdzić zwój IRZ w agencji bo możesz zgłaszać sam i tak samo może zgłaszać ubojnia to akurat nie ma znaczenia schody zaczynają się wtedy jak nie zgodzi się data sprzedaży z datą uboju wtedy powstają tzw niespujne i to na koncie rolnika wisi a nie ubojni...
Tak chodzi o niespójnie , a nawet zakupione prosiaki potrafią sie podwoić tego samego dnia zakupu ja zgłoszenia robiłem przez internet ,a druga strona z innego województwa dostarczyło papierowe i miałem podwójne w Agencji sami nie wiedzieli co stało sie więc radze odwiedzić agencje tam czeka wiele niespójnidanielski813 pisze:To radze kolego mat sprawdzić zwój IRZ w agencji bo możesz zgłaszać sam i tak samo może zgłaszać ubojnia to akurat nie ma znaczenia schody zaczynają się wtedy jak nie zgodzi się data sprzedaży z datą uboju wtedy powstają tzw niespujne i to na koncie rolnika wisi a nie ubojni...
problemów nie robią wyjaśniają tylko czasu trochę
Odnośnie cen to 4,70 bez potrąceń plus Vat na przyszły tydzień umówione
4,60-1% na poniedziałek umówione
0909 zwracam honor, miałeś rację, że tucznik będzie drożał. W prawdzie walnąłeś się o dwa miesiące, ale czymże są dwa miesiące wobec wieczności... A i nieraz trafia się takie świnie, że i dwa miesiące przetrzymane pójdą w 'jedynce'.
Hmmm u mnie max co moge wyciągnąć na teraz to 5,65 :/
Drożeją...Woźniecki dzisiaj podniósł + 20 gr
http://wozniecki.com.pl/cennik/
W środę byłem na skupie tylko sam. Nie ma już świń w Wielkopolsce.
http://wozniecki.com.pl/cennik/
W środę byłem na skupie tylko sam. Nie ma już świń w Wielkopolsce.
Dobrze niech teraz płacą, płaczą i ciągną od Helmuta. Jak nie potrafia sie zachowac i uszanowac pracy rolnika. Pażerne mendy mysleli ze beda nas dymac bez granic
Robi się ciekawie... Tylko trochę się pospieszyłem ze sprzedażą, ale 200 szt jeszcze czeka na swoją kolej 
.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 20:05 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj 4 telefony z prośba o świnki, ledwie sie dałem rade opedzić, jednego odstraszyłem ceną, drugiego gotówką przy odbiorze ale na 2 ani jedno ni drugi nie podziałało i co robić? Chyba na pół trzeba partyjke podzielić.
a jakby sie wszyscy wstrzymali dwa tyg temu to teraz cena bylaby 5zl za zywiec
ja słyszałem o 5,80 hak bez problemy na poniedziałekChief pisze:Hmmm u mnie max co moge wyciągnąć na teraz to 5,65 :/
jakby się wszyscy wstrzymali to by może teraz było 4... Jak jestem na imprezie rodzinnej i się wstrzymuję, to nie znaczy, że bąk zniknie, tylko po prostu wyskoczy później, ale za to głośniej, mniej anonimowo i ogólnie mniej przyjemnie dla otoczenia:) Ale jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby od wstrzymywania się go ubyło...
-
robert0169
tak trzymac super

-
robert0169
Peron Twoj komentarz jest po prostu glupi jak chcesz puscic baka to sie wstrzymujesz i wychodzisz a "na dworze d...a moze "
ledwo 4 z małym hakiem płacą jeden dzień a wy już orgazm na sto fajerek
Ciekawy temat poruszyliście Panowie..
Może jeszcze ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami?
Proponuję ściągnąć na swoje telefony taką aplikację pt: "Pierdofon"
Skup w tym tygodni +50gr
3,90 płacili..
Może jeszcze ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami?
Proponuję ściągnąć na swoje telefony taką aplikację pt: "Pierdofon"
Skup w tym tygodni +50gr
3,90 płacili..
Ostatnio zmieniony piątek 11 mar 2016, 22:14 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.
ok, mój komentarz jest głupi, byłyby po 5zł jak nic. A może nawet i po 5,50.
Arek ma rację. Jeszcze 3 tyg temu można było 4,30 dostać bez łaski, ale nas ZM delikatnie mówiąc spruły bez mydła i cena nagle spadła na 4. Teraz dokładają to, co było do wzięcia a my się podniecamy, jak to branżą rządzimy....
Arek ma rację. Jeszcze 3 tyg temu można było 4,30 dostać bez łaski, ale nas ZM delikatnie mówiąc spruły bez mydła i cena nagle spadła na 4. Teraz dokładają to, co było do wzięcia a my się podniecamy, jak to branżą rządzimy....
Lukas1982 mozesz zerknac na pw.pozd
- mytotoksyna1
Jak małe dzieci
Cena troszeczkę wywinęła psikusa na 10 dni przed świętami ,a tu afirmacja i aplauz pod niebiosa .
Rynek nie lubi zawirowań , każdy rynek.
...a rolnictwo to nad wyraz specyficzny rynek i bardzo delikatny specyfik.
Cena troszeczkę wywinęła psikusa na 10 dni przed świętami ,a tu afirmacja i aplauz pod niebiosa .
Rynek nie lubi zawirowań , każdy rynek.
...a rolnictwo to nad wyraz specyficzny rynek i bardzo delikatny specyfik.
tak jak szybko poszlo w gore tak szybko zrobia korekte i tyle bedzie w temacie zobaczycie
Niech korygują. Tylko pózniej beda płakać.
witam bez łachy do piniego 4,6!
Fendt pisze:witam bez łachy do piniego 4,6!
pewnie brutto hehehehhee
Do znajomego telefony się urywaja za tucznikiem.
5.80 E
5.80 E