FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
ja słyszałem o 5,90-5,95 hak
liznąłbym taką cenkę:)
no przytuliło by się... jak na razie 4,4 -1 mi proponują za 50 szt
- mytotoksyna1
DRIPOL pisze:http://www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/polska-i-swiat-dziki-do-odstrzalu,626748.html
.. cóż rzec , krok w dobrym kierunku !
..co do aktualnej ceny wieprzka - to 4,00 +7%
.oczywiście waga netto 115 kilogramów.
jaka wam wychodzi wybojność u tuczników w wadze ponad 130 kg prosto z karmika ? mi ostatnio niecałe 77% wyszło, zawsze im większa waga to powino być więcej
Panie i panowie mam pytanie-od jakiegoś czasu nie widać Stana ,co sie z nim dzieje?
Ja jak takie byczki handluje to 80% wychodzi w ciemno
Moze pora zmienić ubojnie
Kolego stana niema bo moze tez dziecko mu sie urodziło tak ja i mnie
Teraz zaczynam 3tydzien leniuchowania w domu ojj potem cieżko bedzie wrócić na trase :/
Ale za to mała wcina jak szalona
Moze pora zmienić ubojnie
Kolego stana niema bo moze tez dziecko mu sie urodziło tak ja i mnie
Teraz zaczynam 3tydzien leniuchowania w domu ojj potem cieżko bedzie wrócić na trase :/
Ale za to mała wcina jak szalona
trzeba na wagę żywą handlować bo coraz gorsza wybojność wychodzi poprzednia partia w to samo miejsce 78.5% a teraz targowałem się ostro i wyszło niecałe 77. tracę cierpliwość, nasienie coraz lepszych knurów z lepszymi indeksami tempo wzrostu i wykożystanie paszy z roku na rok się poprawia a miesnośc i wybojność odwrotnie 
Nie wiem gdzie tam handlujesz ale ja animex Starachowice i ostatnia sprzedaż po kilka aut i wybojowosc wychodziła mi 79-80%
Przy czym Miesność dunczyka za każdym razem od 59,5-61%
Jestem zadowolony z tych swiniakow
Na dniach sprzedaje następny rzut ale tym razem do sokolowa zobsczymy jak tam wyjdą
Przy czym Miesność dunczyka za każdym razem od 59,5-61%
Jestem zadowolony z tych swiniakow
Na dniach sprzedaje następny rzut ale tym razem do sokolowa zobsczymy jak tam wyjdą
Mi raz po knurze pietrain wybiły się 82% i to bez głodzenia. Ale jak przekroczyły 95kg to same z siebie przeszły na taką dietę, że skubały paszę jak wróbelki a nie tuczniki
- mytotoksyna1
W panelu produkcyjnym na słoninę też jest sposób - kiełbasy podrobowe .
.. i soja robi swoje w konserwach.
.. i soja robi swoje w konserwach.
- mytotoksyna1
..ale nie rupta tego ..
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
14.03.2016 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
4,70 + VAT do wzięcia
4,6 - 1% dzisiejsza oferta pośrednika.
Jak myślicie, co będzie działo się po świętach z cena?
Wypychac w tym tygodniu wszystko co ma wagę rzeźna czy przytrzymać mniejsze na po świętach?
Wypychac w tym tygodniu wszystko co ma wagę rzeźna czy przytrzymać mniejsze na po świętach?
- mytotoksyna1
..co za pytanie , jasne ,że sprzedać co ma wagę towarową .engie pisze:Jak myślicie, co będzie działo się po świętach z cena?
..co ZOO chcesz prowadzić i założyć ?
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
14.03.2016 Ceny skupu tuczników i macior: świnie fermowe nawet po 4,70 zł/kg za żywiec i 5,80 zł/kg za E na wbc
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... a-e-na-wbc
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... a-e-na-wbc
- WOJCIECH1236
moim zdaniem nic nie powinno sie zmienic w trendach ale okres bezposrednio po swietach pewnie bedzie spokojniejszy i co niektórzy mogą próbować to wykorzystaćengie pisze:Jak myślicie, co będzie działo się po świętach z cena?
Myślę że przy tej cenie to zostaje w cyklu zamkniętym tak 120 zł na sztuce 
To zależy kto i na jakim poziomie produkuje i jakie ma koszty i oczywiście zależy jak sobie policzy i czy wszystko czy tylko pasza leki i prąd.
-
danielski813
Ja mamm taką sugestie zeby każdy liczył tylko sobie i tylko swoje a jak mu wyjdzie na plus niech pod żadnym pozorem nie upublicznia takich informacji...
-
robert0169
zes mnie uprzedzil https://youtu.be/2Lb2BiUC898
- mytotoksyna1
Tyle zostaje zysku za 2015 r ze świni w swojskim cyklu.F1 pisze:Myślę że przy tej cenie to zostaje w cyklu zamkniętym tak 120 zł na sztuce
- Załączniki
-
- kita.png (43.25 KiB) Przejrzano 15758 razy
Napisałem tak z ironią bo w temacie ceny prosiąt rolnik pisze że sprzedaje 20 kg prosię po 110 za sztukę cztli 50 % ceny fermowego teoretycznie tucząc takie prosię powinienem zyskać różnicę w ceniedanielski813 pisze:Ja mamm taką sugestie zeby każdy liczył tylko sobie i tylko swoje a jak mu wyjdzie na plus niech pod żadnym pozorem nie upublicznia takich informacji...
Z tą ironią to nie przesadzaj bo byli przed tobą tacy jak ty co w dwa lata milionowe kredyty spłacali wypowiedzią.Także licz swoje ile masz ze sztuki a nie czyje.
-
danielski813
Ja tez znam kilku takich co te miliony ekspresem splacili ale to juz zupelnie inna bajka kto kumaty wie co i jak...
-
robert0169
stan daj glos stary prozniaku 
-
kędzierzawy
[quote="luk85"]http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/111-trzoda-chlewna/6276-ciezarowka-ktora-miala-wypadek-w-lubuskiem-wiozla-wieprzowine-z-francji-mieso-pojechalo-do-polskiej-firmy[/quote
wstyd sie przyznać że firma z moich rejonów miała za kierowce takiego debila
dwa razy naczepa mu sie oderwała od drogi , za trzecim razem troche za bardzo
napity albo naćpany jechał

wstyd sie przyznać że firma z moich rejonów miała za kierowce takiego debila
dwa razy naczepa mu sie oderwała od drogi , za trzecim razem troche za bardzo
napity albo naćpany jechał
-
kędzierzawy
Chief, gratulacje
niech sie zdrowo chowa
do zobaczenia na szlaku kiedyś
niech sie zdrowo chowa
do zobaczenia na szlaku kiedyś
- mytotoksyna1
Francja , też widzę słoninę na półtuszach.
Dopłaty w połowie odciąć do rolnictwa i CIENIUTKO ,cieniutko.
Dopłaty w połowie odciąć do rolnictwa i CIENIUTKO ,cieniutko.
-
turbogrocho49
całe dopłaty zabrać, i dopiero zostana tylko rolnicy
-
danielski813
i własnie dlatego nikt nie zabierze dopłat bo mają biznesmeni zarabiać a rolników może nie być bo do czego o ni potrzebni tylko przeszkadzają....
wszystko ma swój początek i koniec a coś co nie ma sensu (dopłaty) szybko się zkończy
nie wiem do kogo piszesz z tym skonczeniem
troszke juz zyje na tym swiecie i zanim byla dobroduszna unia i te doplaty dla garniturowcow i cwaniaczkow ze znajomosciami ludzie chodowali uprawiali domy budowali i w obejsciach tez bidy nie bylo
teraz te zajebane doplaty niech ida w pizdu bo jak jestesmy ponad 10lat w uni to oprocz bezposrednich to z niczego innego nie skozystalem....
troszke juz zyje na tym swiecie i zanim byla dobroduszna unia i te doplaty dla garniturowcow i cwaniaczkow ze znajomosciami ludzie chodowali uprawiali domy budowali i w obejsciach tez bidy nie bylo
teraz te zajebane doplaty niech ida w pizdu bo jak jestesmy ponad 10lat w uni to oprocz bezposrednich to z niczego innego nie skozystalem....
tak do wszystkich pisze że dopłata wieczna nie będzie i skończy się szybciej niż niektórym się wydaje
niech wprowadza katastralny podatek to bedzie porzadek....
-
turbogrocho49
nie wprowadzą bo ludzie wyjdą na ulice, przeciez to przez 50 lat całą gospodarkę trzeba odać
- mytotoksyna1
To bolszewicka metoda działania .MARTECH pisze:niech wprowadza katastralny podatek to bedzie porzadek....
Podatków to już mamy tyle ,że głowa boli!
Najwyższy czas na zniesienie podatków , już kraj odbudowany po wojnie z 39.
Monika ile jutro centów ?
-
krzysieko71
5,65 na jutro do Ełku.
Monika mówiła że powinno być +2, bardzo optymistyczne szacunki mówią +5
6.05 minus transport jakies 10gr od kg
ja miałem dziś propozycje 5,7-5,8 ale świniaczki dopiero 60 dni w chlewie wiec jeszcze się nie garną do wyjazdu
Żeby było dobrze to w przeciągu miesiąca cena powinna być w okolicach 5zł na żywą.. i nie widze inaczej bo 2 ostatnie cykle były znacznie poniżej średniej.
Od 2020 ostre cięcia będą. Jeszcze będziesz za nimi płakał.brzydal pisze:wszystko ma swój początek i koniec a coś co nie ma sensu (dopłaty) szybko się zkończy
Komu służą dopłaty? Bardziej rolnikom, przetwórcom czy zjadaczom tego co produkujemy? Gdyby nie dopłaty, ostatnie dwa lata nie jeden by siał nawóz solniczką. To by oznaczało spadek produkcji i niedobór żywności a w konsekwencji podwyżki cen. Dla konsumentów drożej, dla rolników nie koniecznie lepiej, lepiej byłoby la tych co mieliby możliwość finansowania takiego choćby nawozu z innego źródła dochodów. Nie z kredytu, bo kredyty trzeba spłacić, a co jak po kiepskim roku przyjdzie kolejny kiepski i nie będzie z czego? Gdyby nie było dziś dopłat, zdecydowanie przyspieszył by upadek wielu mniejszych gospodarstw, tzw. rodzinnych a z kolei przybywało by szybciej tak zwanych latyfundiów. Słyszałem o prognozie, która mówiła, że jeżeli nie wydarzą się jakieś klęski, typu historyczna susza w dużej części świata, nie ma widoków na większą poprawę koniunktury w rolnictwie przez najbliższe 3-5lat.
Straszą że po święach cena w dół, ludzie zaczynają panikować i wypychać mniejsze sztuki, to może oznaczać, że po świętach mimo mniejszego zapotrzebowania znów będzie niedobór i cena nie spadnie a może nawet lepiej. U sąsiada dziś ładowali, to w jednej przegrodzie były takie po 140kg, w drugiej takie po ledwo 100-tówce
Bez paniki obniżek nie bedzie próby mogą być ale krótkie
Giełda plusuje
Lekkich tuczników nie sprzedawać
Giełda plusuje
Lekkich tuczników nie sprzedawać
-
prosiaczek
Obstawiam, że jutro na ZMP +4 centy, tj. na 1,33
U Piniego byłaby gwarantowana 1,31 x 4,28 = 5,60
U Piniego byłaby gwarantowana 1,31 x 4,28 = 5,60