FORUM
Masz problem zdrowotny w stadzie?Moge Ci pomoc.
Pewnie że nie mam nic do ukrycia, pomysł z tematem też dobry, wypadało mi poprostu kurtuazyjnie zapytać. Poza tym jak będę miał np: zdjęcia z sekcji albo wyniki badań to jakoś tam zawsze możemy wtedy dopiero się inaczej porozumiewać (e-mail czy gg). Od razu zadam pytanie czy u was w lecznicy macie laboratorium czy bawicie się w to, czy może wszystko wysyłacie gdzieś tam...?<br>A co do tematu to faktycznie go zaraz zacznę
Po co ciagle to znaczy caly czas stosowac Tylan? Stosuj go z przerwami-pisalem o tym wczesniej.Linko-spektin to premix stos.DO PASZY w wodzie sie slabo rozpuszcza.Dla mnie stosowanie Linko-sp.prza chor. pluc jest problematyczne bo on sie slabo wchlania z przewodu pokarmowego.Wolalbym AMOXYCYLINE,TETRACYKLINE CZY TRIMERAZIN.
witam mam problem z prosiakami 2 tygodniowymi otuz dostały zułto sinej wodnietej biegunki prosiaki maja takze sine uszy i oczy wklesłe objawy podobne jak przy obrzekuwce i niekture sztuki wymiotuja dostaja drgawek zataczaja sie i wydaja piskliwe odgłosy przy czym paszy jeszce nie dostaja odchowuja sie na mleku matki podawałem baycox tirsan i vetrimoxin i biegunka nie ustepuje locha tez jest osowiała i ma luzny kał co to moze byc co najlepiej podac zeby ta biegunka staneła misiac temu robiłem badania laboratoryjne 2 padnietych sztuk prosiakuw i znaleziono szczep escherichia coli z verotoksyna i streptococosus suis 2 i 7 a prucz tego w stadzie wystepuje takze adenomatoza ...........
dzieki marku za odpowiedz ale coca cola jakie ma działanie przy biegunkach ....a z antybiogramu wychodzi ze te szczepy sa wrazliwe tylko na colistyne i enrofloksacyne a amoksycylina jest srednio wrazliwa ....mi tez sie wydaje ze biegunka spowodowana jest przez loche gdyz prosiaki u innych loch sa zdrowe i nie maja biegunki
Z ta Coca-Cola to nie zarty.Mozna ja stosowac przy MMA jak maciora nie ma mleka lub przy biegunkach ale u prosiat do dwoch tygodni bo potem wysokie koszty i woda wystarcz.Cola zawiera GLUKOZE-energia tak wazna po porodzie,dostarcza plynu i ma ZAPACH ktory przyciaga prosieta.Radze sprobowac-to dziala.
DZIS RANO PADL TUCZNIK W WADZE OK 50 KG JEDEN Z NAJLADNIEJSZYCH W KOJCU ZMIANY POSMIARTELNE: <br>-ZEWNETRZNE TO DELIKATNE PRZEKRWIENIE BOKU NA KTORYM LEZAL POZA TYM SKORA BIALA <br>- WEWNETRZNE PLUCA CZYSTE WATROBA TEZ NATOMIAST SILNIE PRZEKRWIONE JELITO CIENKIE I GRUBE W 100% KOLORU CIEMNO BORDOWEGO A MIEJSCAMI FIOLETOWEGO JELITA BYLY OGOLNIE PUSTE BYLO MOZE 10% TRESCI Z KRWIĄ NACZYNIA KRWIONOSNE BYLY BARDZO MOCNO UWIDOCZNIONE. WCZESNIEJ NIEZAOBSERWOWALEM RZADNEJ BIEGUNKI Z KRWIĄ ITP. TO JUZ DRUGI TAKI PRZYPADEK. CO TO MOZE BYC? PROSZE O POMOC
MACIEK!To moze byc niestrawnosc albo to sa pierwsze objawy poronienia.Mierz temp. a na dzisiaj podaj preparat na niestrawnosc kiedys byl to Bykahepar, w RFN mamy Genabil.Od 5 lat jestem w Niewczech mam klopoty z nazwami preparatow-jak ktos to czyta niech mnie poprawi.!!!! Sprawdz czy nie pomyliles sie z terminem krycia.