FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
4zl -2% biiida.
-
LukaszBONQ
dzień dobry,
słyszał ktoś kiedyś o firmie PIG Trade?
słyszał ktoś kiedyś o firmie PIG Trade?
-
danielski813
Już kiedyś pisałem i powtórzę jeśli ktoś chce od was kupić kabany a nie znacie go niech płaci gotówką inaczej nie ma sensu ryzykować...
-
LukaszBONQ
nie pytałem o radę jak co i komu sprzedawać. Dzwonili chociaż nigdy nie miałem z nimi styczności i jak dla mnie firma nieznana
Dobry kupiec nigdy sam nie dzwoni bo nie ma takiej potrzeby.
-
LukaszBONQ
Panowie, ja nie prosiłem o życiowe mądrości tylko zadałem proste pytanie - pisanie tylko po to żeby coś napisać jak dla mnie nie ma sensu. Zaciekawiło mnie jak i skąd firma nikomu nieznana ma moje dane, nie pisałem że planuję coś im sprzedać ani nic podobnego.
To uświadomie cie troche kolego :LukaszBONQ pisze:Panowie, ja nie prosiłem o życiowe mądrości tylko zadałem proste pytanie - pisanie tylko po to żeby coś napisać jak dla mnie nie ma sensu. Zaciekawiło mnie jak i skąd firma nikomu nieznana ma moje dane, nie pisałem że planuję coś im sprzedać ani nic podobnego.
Przeważnie czytasz regulaminu na rożnych stronach internetowych gdzie niejednokrotnie jest klauzula o odsprzedaży twoich danych jakie podajesz przy rejestracji
Proste?
I tak słyszał ktos o takiej firmie cos....
w oczekiwaniu na plusik....
na zachodzie plusik, a u nas hieny pasą się do bólu, aż im brzuchy pęknąć chcą...
Jaki plusik ?
Zero!
Mają problem ze sprzedażą mięsa.
Zero!
Mają problem ze sprzedażą mięsa.
jeszcze cena nie podana, a Ty już krzykasz, że zero...
jeszcze cena nie podana, a Ty już krzykasz, że zero...
jednak zero
aaa to sorry... czyli woda na młyn ciągle płynie...
-
turbogrocho49
Peron jakiś wiersz adekwatny do sytuacji 
-
turbogrocho49
Giełda kręci koło zera
Wszyscy patrzą na hi.ra

Wszyscy patrzą na hi.ra
- mytotoksyna1
Niemcy to potęga gospodarcza , turbo -masz rację trzeba brać przykład od sąsiada ,bo ten kto dobrze gospodarzy ma zawsze coś treściwego do powiedzenia.turbogrocho49 pisze:Giełda kręci koło zera
Wszyscy patrzą na hi.ra
-
danielski813
Poszly po 4.2 netto za żywą....Szału nima
To i tak nieźle.
Dzis 80 szt poszlo po 5,20 E
Dzis 80 szt poszlo po 5,20 E
niestety na dziś dużo wiecej niż 4,2-4,3 nie da się ugrać, chyba że z firmy-krzaków, gdize ryzyko jest duże. AA "najlepsza" oferte jaką miałem dziś za całe auto to 3,8 netto haha (śmiech przez łzy raczej)
To rzeczywiście tragedia 
Nie dość, że ceny gówniane, to jeszcze czytam, że są jakieś machlojki na duńczykach. Spotkaliście sie z tym tematem? http://wiescirolnicze.pl/hodowla/dunski ... nie-rosna/
-
danielski813
I bardzo dobrze chcieli nic nie robic i zarobic to niech teraz główkują ja wczoraj słyszałem o przypadku gdzie mało tego że nie rosły to z 500 sztuk 40 padło i to w wadze okołoubojowej i coś mi się wydaje że będzie tylko więcej takich przypadków a mało tego jak się trafią takie dla niewolnika to dopiero będzie pozamiatane...
-
turbogrocho49
to jest żywy towar, i w twoim gospodarstwie może pojawić się muka, nie życzę tego nikomu, mi tez padło raz z 600 szt 35 w wadze okołoubojowej na beztlena i próbowałem wszystkiego nic nie pomagało
Panowie do przemyślenia
Powstał u mnie kurnik na 70 tys i na drugi rok bedą stawiane jeszcze takie same dwa co o ty myśleć ?
Ludzie biorą kredyty bez opamiętania co to z tego wyniknie ?
Powstał u mnie kurnik na 70 tys i na drugi rok bedą stawiane jeszcze takie same dwa co o ty myśleć ?
że kopidołki będą zacierać ręce...
.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 19:55 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Normalna rzecz..0909 pisze:Panowie do przemyślenia
-
danielski813
to zależy mój znajomy postawił kurnik nie pytałem na ile sztuk ale wymiary to 168m/24 i za rok ma w planach kolejne 2 bo tyle zmieści na działce jak sie okazało działa to jak kontraktowy w agri+ niedaleko facet postawił tuczarnie na 1500 sztuk wsadu pod agri i teraz czeka na pozwolenie na kolejną na 2500 sztuk bo obiecali mu ze zrefundują ponad 370000 PLN więc ja czuje się frajerem bo w zamkniętym nikt mi nic nie da jak chce budować ...
Ja to widzę w ten sposób że jak nie poradzą sobie władze z nakładczym to my leżymy!!! A władzom nie zależy żeby se z czymkolwiek poradzić bo najłatwiej jest rozkładać ręce...
Ja to widzę w ten sposób że jak nie poradzą sobie władze z nakładczym to my leżymy!!! A władzom nie zależy żeby se z czymkolwiek poradzić bo najłatwiej jest rozkładać ręce...
-
turbogrocho49
Zostaną ci co tanio produkują
Dokładnie jak Sawicki powiedział rolniczą potęgą już nie będziemy co najwyżej tanią siłą roboczą i rynkim zbytu produktów gorszej jakościdanielski813 pisze:to zależy mój znajomy postawił kurnik nie pytałem na ile sztuk ale wymiary to 168m/24 i za rok ma w planach kolejne 2 bo tyle zmieści na działce jak sie okazało działa to jak kontraktowy w agri+ niedaleko facet postawił tuczarnie na 1500 sztuk wsadu pod agri i teraz czeka na pozwolenie na kolejną na 2500 sztuk bo obiecali mu ze zrefundują ponad 370000 PLN więc ja czuje się frajerem bo w zamkniętym nikt mi nic nie da jak chce budować ...
- Muchozolali
Jak to powiedział wielki elektronik " jestem wolny bo za mnie myśli inny mózg"
- mytotoksyna1
turbogrocho49 pisze:Zostaną ci co tanio produkują
turbo o czym ty dzyndzolisz ?
3,70 netto jest , taką cenę to przyklepnie Niemiec , Amerykanin , Francuz , Rosjanin !!!!!!!!!
..nie wspomninniając POLAKA .
tani to na marsie nie wyhodują tucznika!!
-
PO-pulista
Co tam porabia Stan, nie odzywa się od pewnego czasu. Forum bez jego cennych uwag jest mało dowartościowane merytoryczne. Ty zawsze byłeś z nim blisko jak koalicjant, to pewno coś wiesz na jego temat.mytotoksyna1 pisze:turbogrocho49 pisze:Zostaną ci co tanio produkują![]()
![]()
3,70 netto jest , taką cenę to przyklepnie Niemiec , Amerykanin , Francuz , Rosjanin !!!!!!!!!
PO-pulista pisze:Co tam porabia Stan, nie odzywa się od pewnego czasu. Forum bez jego cennych uwag jest mało dowartościowane merytoryczne. Ty zawsze byłeś z nim blisko jak koalicjant, to pewno coś wiesz na jego temat.mytotoksyna1 pisze:turbogrocho49 pisze:Zostaną ci co tanio produkują![]()
![]()
Stan nie żyje od paru dni...Zawał serca
nie rób sobie jaj ze smierci
Stan daj jakiś znak, PO-pulista nie pierwszy raz o Ciebie wypytuje. Może... https://www.youtube.com/watch?v=1QEwUFGm5hEPO-pulista pisze:Co tam porabia Stan, nie odzywa się od pewnego czasu. Forum bez jego cennych uwag jest mało dowartościowane merytoryczne. Ty zawsze byłeś z nim blisko jak koalicjant, to pewno coś wiesz na jego temat.mytotoksyna1 pisze:turbogrocho49 pisze:Zostaną ci co tanio produkują![]()
![]()
dla zainteresowanych. firma Farm podpisala kontrakt na najlepszego warchlaka w dani ktory do tej pory jezdzil na rumunie dk077750 mam go u siebie od 45dni tak do sprawdzenia. wczoraj wazone sr 90kg
-
andrzej19570
Stan to pewnie Bury a ten ma problemy z prawem więc nie ma czasu pisać!!

Reklama firmy farm hahahaChinczyk pisze:dla zainteresowanych. firma Farm podpisala kontrakt na najlepszego warchlaka w dani ktory do tej pory jezdzil na rumunie dk077750 mam go u siebie od 45dni tak do sprawdzenia. wczoraj wazone sr 90kg
45 dni w chlewni 60 kg przyrostu czyli prawie 1.4 kg dziennie.
Za te brednie omijał bym dalekim łukiem tą firmę.
Z kilometra śmierdzi oszustwem
I cóż sie dziwić ze dobrej ceny niemakriss8309 pisze:Reklama firmy farm hahahaChinczyk pisze:dla zainteresowanych. firma Farm podpisala kontrakt na najlepszego warchlaka w dani ktory do tej pory jezdzil na rumunie dk077750 mam go u siebie od 45dni tak do sprawdzenia. wczoraj wazone sr 90kg
Jak innym puchną świniaki w oczach
Nie wiem Chińczyk w jakiej wadze miałeś wstawienie ale ludziom którym naprawdę przyrost wychodzi powyżej 1,2kg/24h to juz nie hodowla tylko laboratorium...
91 kg przyrost w 86 dni, rzut 400 sztuk
i to jest post człowieka twardo stąpającego po ziemi...
-
robert0169
stan stary pierniku bral bys jak komornik ciagnik https://youtu.be/m6-RPaJ6Z9M
-
krzysieko71
Z takim dalszym przyrostem sprzedaż 120 kg tucznika w wieku 115 dni, pisz sobie te bajki nadal....vicia1223 pisze:91 kg przyrost w 86 dni, rzut 400 sztuk
- mytotoksyna1
..konkluzja wynika prosta -wy myślita ,że świnia to kopiowy ołówek polityka.krzysieko71 pisze:Z takim dalszym przyrostem sprzedaż 120 kg tucznika w wieku 115 dni, pisz sobie te bajki nadal....vicia1223 pisze:91 kg przyrost w 86 dni, rzut 400 sztuk
..czas rozglądnąć się za protestami ...
...tylko kogo postawić na barykadzie ??
kriss8309 pisze:Reklama firmy farm hahahaChinczyk pisze:dla zainteresowanych. firma Farm podpisala kontrakt na najlepszego warchlaka w dani ktory do tej pory jezdzil na rumunie dk077750 mam go u siebie od 45dni tak do sprawdzenia. wczoraj wazone sr 90kg
Czy ja wiem...
Może warchlak przyjechał dużo większy niż 30kg, stąd takie duże kabany po 45 dniach tuczu..
Swoją drogą w okolicznej wsi u mnie rolnik też robi 5 rzutów/rok, więc szału ni ma...
Kaziu rzut, rzutowi nierówny
Moze ten twój znajomy hoduje poprostu do 100kg i sprzedaje, no albo świniaki jedzą drożdże
Moze ten twój znajomy hoduje poprostu do 100kg i sprzedaje, no albo świniaki jedzą drożdże