FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
1500 netto

-
turbogrocho49
W porcie + transport
Animex Ełk od jutra 5,30 E
Po środzie myślę że będzie drożej..
- mytotoksyna1
..nie róbta z prawdziwych hodowców trzody chlewnej chochołów ...
cena prawdziwa to 3,80 netto.
cena prawdziwa to 3,80 netto.
-
robert0169
zes trafil https://youtu.be/RlR85ajCEaM
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
25.04.2016 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
-
krzysieko71
Kazik jaką ilość ładowałeś na te 5.30? i z kim negocjowałęś? Koczan?Kazik pisze:Animex Ełk od jutra 5,30 E
Laduje dopiero w czwartek, piatek. A od dzis wiem ze placa 5,30 E.
Handluje z lokalnym posrednikiem.
Handluje z lokalnym posrednikiem.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
25.04.2016 Ceny skupu tuczników i macior: słabnąca złotówka, długi weekend i komunie dają nadzieje na wyższe stawki
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... sze-stawki
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... sze-stawki
Ssanie na giełdzie. Plusik się zapowiada
Giełda cała na zielono. 17 ofert sprzedaży. Wszystko poszło.
Sprzedaż od 1,34 do 1,37 €.
Sprzedaż od 1,34 do 1,37 €.
To prawda, zapowiadają się wzrosty. Tymczasem nasi kupujący próbują wygrać wyścig z czasem i nie wahają się zaproponować nawet 4.0 za solówkę dobrego towaru...
Przełom styczeń luty warchlak miał kosmiczną cene, to troche przykro po 4 teraz sprzedaćPeron pisze:To prawda, zapowiadają się wzrosty. Tymczasem nasi kupujący próbują wygrać wyścig z czasem i nie wahają się zaproponować nawet 4.0 za solówkę dobrego towaru...
Pablo, a kogo (z wyjątkiem hodowcy) to obchodzi?
-
Genia M jak miłość
a pani Monika i inni jakie macie przemyślenia co do środowej giełdy 
- mytotoksyna1
..jakie przemyślenia ?
..za kilka dni cena do dołu.
..za kilka dni cena do dołu.
dziś 50 szt po 4.1 minus 1.5% odbiorca mówi że raczej stabilizacja na najbliższy czas bo mięcha świeżego aż tyle nie potrzeba a tego z przechowania jest sporo...
chyba niemieckich mrożonekgrajdołek pisze:dziś 50 szt po 4.1 minus 1.5% odbiorca mówi że raczej stabilizacja na najbliższy czas bo mięcha świeżego aż tyle nie potrzeba a tego z przechowania jest sporo...
Na końcu Twojej wypowiedzi postawił bym wykrzyknik a buźkę zmienił na takąfix pisze:chyba niemieckich mrożonekgrajdołek pisze:dziś 50 szt po 4.1 minus 1.5% odbiorca mówi że raczej stabilizacja na najbliższy czas bo mięcha świeżego aż tyle nie potrzeba a tego z przechowania jest sporo...
a gdzie on napisał, że polskich? Nie wiesz, że dla naszych biznesmenów im starsze, tańsze, tym lepsze? Tylko patrzeć, jak Okrasa ogłosi, że promocja majowa na elementy wieprzowe....
Dokładnie czym bardziej i dłużej zamrożone to lepsze ponieważ zamrażarka wysusza więc kupię mniej kilogramów a wmasuje się w to więcej wody i *** wie czego jeszczePeron pisze:a gdzie on napisał, że polskich? Nie wiesz, że dla naszych biznesmenów im starsze, tańsze, tym lepsze? Tylko patrzeć, jak Okrasa ogłosi, że promocja majowa na elementy wieprzowe....
-
stan1069@o2.pl
Coraz więcej duna wstawiajcie i coraz szybciej tuczcie
tak żeby po 5 kg. na dzien przyrastał
i dalej się pocieszajcie że ssanie się robi na tucznika i Niemiec podnosi na giełdzie 1 centa
a jak obniża to o 10
Prawda jest taka ze tucząc tego duna to ani roboty ani pieniędzy nie ma
a jak roboty niedużo to się pchacie w ilość i sami sobie krzywde robicie
rosną tylko góry mięsa którego pomału nikt nie chce jeść i żeby gumofilce sobie kupić to niedługo trzeba 1 000 utuczyć
Krowiarze się też cieszyli jak kwoty znosili , każdemu po kilka a nawet kilkadziesiąt jałówek się miało cielić tydzień po zniesieniu kwot , jak się to skończyło to wiecie

Prawda jest taka ze tucząc tego duna to ani roboty ani pieniędzy nie ma
Krowiarze się też cieszyli jak kwoty znosili , każdemu po kilka a nawet kilkadziesiąt jałówek się miało cielić tydzień po zniesieniu kwot , jak się to skończyło to wiecie
http://www.portalspozywczy.pl/technolog ... 28585.html
No i tak to jest..... Naszych zmusiło się do wyjazdu a teraz się szuka na wschodzie....
No i tak to jest..... Naszych zmusiło się do wyjazdu a teraz się szuka na wschodzie....
Jakie prognozy na dziś Niemców ?
przecieki już są !
przecieki już są !
-
stan1069@o2.pl
+ 00909 pisze:Jakie prognozy na dziś Niemców ?
przecieki już są !
Witaj Stan wśród żywychstan1069@o2.pl pisze:Coraz więcej duna wstawiajcie i coraz szybciej tuczcie![]()
tak żeby po 5 kg. na dzien przyrastał
![]()
i dalej się pocieszajcie że ssanie się robi na tucznika i Niemiec podnosi na giełdzie 1 centa
![]()
a jak obniża to o 10
![]()
Prawda jest taka ze tucząc tego duna to ani roboty ani pieniędzy nie ma![]()
a jak roboty niedużo to się pchacie w ilość i sami sobie krzywde robicie
![]()
rosną tylko góry mięsa którego pomału nikt nie chce jeść i żeby gumofilce sobie kupić to niedługo trzeba 1 000 utuczyć
![]()
![]()
Krowiarze się też cieszyli jak kwoty znosili , każdemu po kilka a nawet kilkadziesiąt jałówek się miało cielić tydzień po zniesieniu kwot , jak się to skończyło to wiecie![]()
Peron chyba powinieneś napisać "dla nas biznesmenów"Peron pisze:a gdzie on napisał, że polskich? Nie wiesz, że dla naszych biznesmenów im starsze, tańsze, tym lepsze? Tylko patrzeć, jak Okrasa ogłosi, że promocja majowa na elementy wieprzowe....
Porównując ilości importowanego mięsa z importem warchlaka można śmiało powiedzieć że nasi przetwórcy to prawdziwi patrioci a tu jeszcze im sie te marne kilkaset ton wypomina jako przyczyne naszej niedoli.
Baraki, wstaw raz i będziesz wiedział dlaczego, a nie się wypowiadasz o czymś o czym słyszałeś podobnie jak Stan, którego gdzieś wcieło na parę miesięcy. Stan pochwal się co robiłeś jak Cię nie było? Wiaderkami ten jęczmień do skupu odnosiłeś?
-
stan1069@o2.pl
Nie było mnie chwile bo chciałem Wam dać chwilę odpocząć i nacieszyć się nowa zmianąPablo80 pisze:Baraki, wstaw raz i będziesz wiedział dlaczego, a nie się wypowiadasz o czymś o czym słyszałeś podobnie jak Stan, którego gdzieś wcieło na parę miesięcy. Stan pochwal się co robiłeś jak Cię nie było? Wiaderkami ten jęczmień do skupu odnosiłeś?
-
andrzej19570
Stan,to ja jestem bardziej wytrwały!!Byłem na pewnym portalu od 2007 roku,nie pisałem tam dużo,przez te lata koło 300 postów.Ale jak PIS wygrał w wyborach to niektórym tam nerwy puściły i zaczęli ubliżać dosyć ostro obrońcom PIS i to nie zwykli userzy ale moderatorzy i właściciel strony,więc od grudnia już tam nie wchodzę nawet poczytać co tam piszą!!
Jakie kolwiek są to powody to bynajmniej nie podejrzewam że wstawiacie te duńczyki żeby na złośc zrobic producentom polskiego prosiaka, tak samo przetwórców tez o to nie podejrzewam, każdy robi żeby zarobić.Pablo80 pisze:Baraki, wstaw raz i będziesz wiedział dlaczego, a nie się wypowiadasz o czymś o czym słyszałeś podobnie jak Stan, którego gdzieś wcieło na parę miesięcy. Stan pochwal się co robiłeś jak Cię nie było? Wiaderkami ten jęczmień do skupu odnosiłeś?
Właśnie dziś złożyłem wniosek na 500 + zawsze to te 1500 miesięcznie więcej to jakoś mi straty na tuczniku wyrówna i nie będę musiał jaskólkami zasiedlaćstan1069@o2.pl pisze:Nie było mnie chwile bo chciałem Wam dać chwilę odpocząć i nacieszyć się nowa zmianąPablo80 pisze:Baraki, wstaw raz i będziesz wiedział dlaczego, a nie się wypowiadasz o czymś o czym słyszałeś podobnie jak Stan, którego gdzieś wcieło na parę miesięcy. Stan pochwal się co robiłeś jak Cię nie było? Wiaderkami ten jęczmień do skupu odnosiłeś?![]()
![]()
![]()
![]()
no ale jak juz żeście się nacieszyli to się możemy pomęczyć
![]()
![]()
![]()
-
stan1069@o2.pl
Ale Ty stary buc.... jestes głąb

- mytotoksyna1
..chyba budżet się nie domyka
To ja mam pytanie do kolegów z cykli otwartych:
Jakie sa na obecna chwilę wasze warunki jakie musiałby spełniać polski prosiak żeby był konkurencyjny dla importowanego?
W jakiej wadze najchętniej byście kupowali?
Zdrowotność - tu zakładam że kazdy chce w jakości SPF
Genetyka? Co preferujecie?
No i cena, przy jakiej cenie kupicie polskiego zamiast duna?
Jesteście otwarci na wspołprace z polskim producentem czy tez macie już wyrobione zdanie na "nie bo nie", 'bo raz wziełem i były słabe".
Jakie sa na obecna chwilę wasze warunki jakie musiałby spełniać polski prosiak żeby był konkurencyjny dla importowanego?
Jesteście otwarci na wspołprace z polskim producentem czy tez macie już wyrobione zdanie na "nie bo nie", 'bo raz wziełem i były słabe".
Niemcy plus 4
Czyli od poniedziałku trzeba wołać 1,32 x 4,41= 5,82 WBC czyli na żywo 4,66 zł nettomonikaa pisze:Niemcy plus 4
a kto sprzeda za mniej ten trąba
Pozdrawiam
Bestpig najlepsze prosiaki
512 434 817
Ja chętnie od 25kg moglbym kupować,baraki pisze:To ja mam pytanie do kolegów z cykli otwartych:
Rasa PIC
Cena na obecna chwile to 7-8pln i moge odbierać co półtorej miesiąca po 300szt ewentualnie jeżeli były by od jednego chodowcy to 200miesieczie i stała współpraca
Pasuje baraki?
- mytotoksyna1
...nie rób paniki za kilkanaście dni cena do dołu.monikaa pisze:Niemcy plus 4
- mytotoksyna1
...co za wymagania !!Chief pisze:Ja chętnie od 25kg moglbym kupować,baraki pisze:To ja mam pytanie do kolegów z cykli otwartych:
Rasa PIC
Cena na obecna chwile to 7-8pln i moge odbierać co półtorej miesiąca po 300szt ewentualnie jeżeli były by od jednego chodowcy to 200miesieczie i stała współpraca
Pasuje baraki?
..sam to pewnie nawet miniaturowych króliczków byś nie wyhodował do dalszego chowu....
-
Mariusz1986
Ale to cena na dziś a nie za kilkanaście dni i jest faktem a nie paniką.
Witam, jak tam teraz płacą pośrednicy do włocha za ilości cało samochodowe?
-
krzysieko71
dorzuć złotówkę do kilograma, Twój transport i byśmy się dogadaliChief pisze:Ja chętnie od 25kg moglbym kupować,baraki pisze:To ja mam pytanie do kolegów z cykli otwartych:
Rasa PIC
Pasuje baraki?
W Niemczech piszą o podwyżkach tucznika dzis była podwyżka początkiem
czyli jest szansa, że z tucznika nie zostanie na ćwiortke, ale na całe 0.5! A przy odrobinie szczęścia może i na 0.7! Tylko jak to pić, jak drewniej za zarobek na świni szło pół wsi spić...
Oj toksyna dzieciaczku sam jesteś jak ten króliczek, dostał byś pstryczka w nos to u sąsiada w płocie sztachety byś wybił ze stachu
I Krzysiu widzisz jaka polityka ty wołasz za swojego po 9 pln i moj transport
Rozumiem doskonale kazdy chce zarobić ale z umiarem
Według banalnego matmy za 30kg wychodzi 270pln
A widzisz wczoraj przyjechały do mnie BLUE po 260zl i jeszcze zaskoczę cie bo z transpotrem pośrednik zarobił swoje
I jak tu dojść do consensusu jak polski warchlak nie jest konkurencyjny cenowo
Dla mnie naprawdę bez różnicy czy wyhoduje PL czy DK, tutaj surowiec musi byc kozystny cenowo i z rozsądna marżą
I Krzysiu widzisz jaka polityka ty wołasz za swojego po 9 pln i moj transport
Rozumiem doskonale kazdy chce zarobić ale z umiarem
A widzisz wczoraj przyjechały do mnie BLUE po 260zl i jeszcze zaskoczę cie bo z transpotrem pośrednik zarobił swoje
Dla mnie naprawdę bez różnicy czy wyhoduje PL czy DK, tutaj surowiec musi byc kozystny cenowo i z rozsądna marżą
Myto dziś jest z Tobą dobrze a za kilkanaście dni możesz korzeń pszenicy od spodu oglądać
Ciesz się chwilą a nie zakładasz co będzie za miesiąc 
- mytotoksyna1
...270 za prosie ,a 410 za Tosie .Chief pisze:Oj toksyna dzieciaczku sam jesteś jak ten króliczek, dostał byś pstryczka w nos to u sąsiada w płocie sztachety byś wybił ze stachu
I Krzysiu widzisz jaka polityka ty wołasz za swojego po 9 pln i moj transport![]()
Rozumiem doskonale kazdy chce zarobić ale z umiarem![]()
Robisz kokosowe interesy (nadmieniam ,że kilkanaście ci padnie )