FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
chyba coś nam Krzysia wystraszyło bo pousuwał wszystkie posty
Czyzby tajny agent Animexu go wystraszyl? 
-
krzysieko71
hehe no ruszyła lawina...
20 gr za kg taka jest cena własnego zdania

Na to wyglada ze ktos z animeksu kto czyta to forum widocznie znał sprawe jak i naszego krisa i pewnie zadzwonił o wycofanie postów
A szkoda bo powinnismy sie tu dzielić wlasnie takimi nieuczciwymi sztuczkami zakładów
A szkoda bo powinnismy sie tu dzielić wlasnie takimi nieuczciwymi sztuczkami zakładów
-
turbogrocho49
Wszyscy czytaja to forum nie tylko rolnicy
Zgadza się.. Wystarczy zobaczyć na głównej stronie na dole ilu jest zarejestrowanych użytkowników a ilu gości...
Sam nie raz się o tym przekonałem, że zakłady mięsne też czytają to forum..
Animex Ełk 5,75 hak, więc biiiida jak na dzisiejsze realia!
Sam nie raz się o tym przekonałem, że zakłady mięsne też czytają to forum..
Animex Ełk 5,75 hak, więc biiiida jak na dzisiejsze realia!
czyli co wyszło ?krzysieko71 pisze:hehe no ruszyła lawina...
tobie jednemu poprawią a reszta ?
czyli panie i panowie teraz wszystkie problemy zgłaszamy na forum, niech się wieść niesie heheh
a poza tym to nie napisałeś jakie to były zakłady
- mytotoksyna1
Robita pomiędzy sobo licytacje z to niby pikującą w niebiosa ceną tucznika , a ja dzisiaj zostałem postawiony w pozycji horyzontalnej .
Mój rzeznik oferuje 4,00 netto.
Mój rzeznik oferuje 4,00 netto.
Krzysiek nie he he tylko napisz co i jak tak z szacunku dla kolegów z forum
Na forum to prawie wszyscy narzekaja jak to ich zm na wbc kantują ale czy ktoś z was złożył kiedy kolwiek skargę np do inspekcji handlowej? Nikt! Jak 3 lata temu złożyłem wniosek o kontrolę mówiono mi ze jestem pierwszym rolnikiem który cos kwestionuje w tym temacie.
WCZORAJSZA SPRZEDAZ Sokołów Gądki 3,80 WBC 5,40 ZA 13 SZTUK ALE PODWYŻKI :)
Ostatnio zmieniony czwartek 12 maja 2016, 09:38 przez kim, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stan1069@o2.pl
Podwyżki są u tych co warchlakami i tucznikami handlują
albo u tych co mają do sprzedania i grubszą kreskę wciągną nosem

Podwyżek nie widzą tylko Ci co nie sprzedają
6/4.7
Nawet u Ciebie podwyżki?
KONIEC ŚWIATA!
KONIEC ŚWIATA!
w ubiegłym tygodniu +4 teraz kolejne +4, tylko zakładom ciężko się zebrać, uwierzyć i cenę podnieść, jak giełda minusuje to już na drugi dzień rano korekta w cennikach, na ścianach-tablicach zrobiona
najchentniej zm by placily po 2.5 zl bo maja koszty i nie mogo wyjsc na swoje bo nie ma zbytu-jak tylko zadzwonisz to na drugi dzien sa tak nas rabia
4,8 żywa
-
kędzierzawy
4,8 i bez strączki było wczoraj na piotrkowie za zestaw
dziś wołają 5 , na razie bez efektów, może jutro ?
są też tacy co po 4,4 puszczają i gloszą obniżke na przyszly tydzień
dziś wołają 5 , na razie bez efektów, może jutro ?
są też tacy co po 4,4 puszczają i gloszą obniżke na przyszly tydzień
tucznik będzie drożał info pewne na jutro jest przymiarka na 4 plus ale zobaczymy
-
andrzej19570
Knur dziś sprzedany 2 zł,maciory 2.60 netto!!
- mytotoksyna1
andrzej19570 pisze:Knur dziś sprzedany 2 zł,maciory 2.60 netto!!
Krzyczyta ,że taka fala prosperity idzie dla chłopów parających się hodowlą świni ,a ty Jędras sprzedajesz maciory i knura ??
-
andrzej19570
Po pierwsze ja nie krzyczę o prosperity a po drugie jak mają po 300 kg to trzeba sprzedawać!!A po piąte dochodzi sześćdziesiątka i trzeba kończyć tą robotę!!

-
stan1069@o2.pl
Pomijając to ze świń nie mam , pomijając nawet i to że mam tu wrogów
uważam że ta cena dobrze że rośnie [ u nas 4 podobno idzie ubłagać ]
ale co to za pieniądze ????????? ta cena obowiązywała jak na wypłatę na etacie była wartość tucznika
dzisiaj wartość spędwego tucznika na dniówkę ma pracownik który podpiera się łopatą i styla nie złamie w dobrej firmie
Rynek pracy atakują podobno sąsiedzi z Ukrainy , tak że może lepiej hotele robotnicze budować zamiast chlewni
bo bo co zapierdalać jak można dać schronienie nad głową przybyszowi i z radości że w obcej walucie zarabia urobi na dwóch
podobnie jak Polak co mu w euro płacą
Ja powodów do znacznej podwyżki nie widzę , robi się cieplej na tych grilach coś tam smażą
większość to odpadki gromadzone zimą
jak tak ceną ma wzrosnąć po to żeby za chwilę spadła , to dla niektórych może lepiej żeby spadała zawsze , bo by mieli w końcu spokój

Rynek pracy atakują podobno sąsiedzi z Ukrainy , tak że może lepiej hotele robotnicze budować zamiast chlewni
Ja powodów do znacznej podwyżki nie widzę , robi się cieplej na tych grilach coś tam smażą
Stan popieram kiedyś tu pisałem że kupiłem chlewnię i planuję tuczniki tam wstawić ale teraz zastanawiam się czy nie przerobić tego dla pracowników z za wschodniej granicy to obrządku nie będzie a kasa lepsza tyle że gnojowicy pewnie też nie zostawią

Przerabiałem już 5 Ukrainców; NIE POLECAM!!!
A znajomy przerabiał już kilka Ukrainek i poleca
Widocznie to nie były te przerobione przez Ciebie z Ukraińców:)
u nas co prawda Ukraincow zatrudniają do obierania cebuli i z tego co widać jest ich coraz więcej to chyba są zadowoleni z ich pracy
-
prosiaczek
Skąd u Ciebie taki zwrot?0909 pisze:tucznik będzie drożał info pewne na jutro jest przymiarka na 4 plus ale zobaczymy
Inne wróble ćwierkają, że w środę może paść komenda "W tył zwrot", a co najwyżej "Stop".
Według mnie oby cena 5,80 - 6,00 na WBC się utrzymała chociaż do końca maja to byłoby ok.
A propo cen na przyszły tydzień.... 5 zł plus Vat bez potrąceń za 3 zestawy
Czy Ktoś oprócz mnie sprzedaje na przyszły tydzień czy tylko Ja ? !
Czy Ktoś oprócz mnie sprzedaje na przyszły tydzień czy tylko Ja ? !
jeszcze przez około tydzień w głowach młodych rolników powstawać będą za banksterskie pieniądze chlewnie na kilka tysięcy sztuk...
Peron Ty też coś ok 30 jesteś więc myśl jeszcze przez tydzień zanim cena się zatrzyma bo przecież cały czas nie będzie rosnąć
Cena się nie zatrzyma- raczej zacznie szybko spadać
na 2.50
Dziś 5,90 E za małe ilości.
Animex przyszły tydzień 5,85 hak.
Animex przyszły tydzień 5,85 hak.
jeszcze do konca nie zdążyli podnieść ceny a wy już o spadkach myślicie. Chciałbym zauwazyć ze miesiące letnie to tradycyjnie najwyższa cena za żywiec, a lato dopiero się zbliża.. wiec skąd macie takie myśli? przez całe lato powinno nie być mniej niż 5 zł za wieprza
Animex przyszły tydzień 6.1 na haku za małe ilości
Teoretycznie tak Ulan..
Ale w poprzednim roku jeśli mnie pamięć nie myli, to jesienią była wyższa cena niż latem..
Ale w poprzednim roku jeśli mnie pamięć nie myli, to jesienią była wyższa cena niż latem..
Ełk?zeus-1 pisze:Animex przyszły tydzień 6.1 na haku za małe ilości
Ulan dobrze piszesz że "powinno" 
SzczecinKazik pisze:Ełk?zeus-1 pisze:Animex przyszły tydzień 6.1 na haku za małe ilości
Niezły rozrzut.... 25 gr 
Nie widzę żadnych przesłanek do obniżki.Tucznika na tą chwilę brak i każdą ilość rynek pochłonie.3 z przodu zniknie a zagości na dłuższą metę 5 z przodu.
W Niemczech ruch do góry bo chiny strasznie głodne, wystarczy poczytać, niech Google przetlumaczy co drugi wyraz. Żywa waga w Chinach 2.65 Euro kg więc niech każdy policzy ile elementy. Cena się utrzyma, trend na rynek niemiecki dość optymistyczny z racji małej podaży towaru, więc agenci nie piszcie o spadkach bo jeśli na tydzień cena miałaby pójść w górę o 70 gr to Faktycznie coś się stało, stoperan podzialal i nagle Każdemu się zachciało, tucznika rzecz jasna
Odbieram kilka telefonów na dzień za tucznikiem z pytaniem czy na jutro coś mam.
Dzwonią i kultury się nauczyli, wiedzą jak się przywitać, pożegnać, przy okazji pytają co słychać, normalnie choć bierz do rany przyloz, szkoda, że jak cena spada to mają w dupie i kończą czerwoną słuchawka a nie do widzenia. Każdy się z czymś takim spotkał. Pozdrawiam Zm Wierzejki przy okazji tematu 
- Muchozolali
cieszymy się byle gównem jak żuk gnojarz
- Muchozolali
granica opłacalności bezpośredniej bez kosztów chlewni
z tuczniki które dziś schodzą to 4,5zł netto !!!!!!!!!
z tuczniki które dziś schodzą to 4,5zł netto !!!!!!!!!