CENY TRZODY

Stanislaw

Re: CENY TRZODY

Post autor: Stanislaw »

zgadzam sie z Toba w 100% moim zdaniem aby zamortyzowac chlewnie 5,3 to minimum przy sporym szczesciu w hodowli .ASF ,aujeszka
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Cena netto tucznika powinna przez najbliższe 5 lat oscylować w granicach 3,9-4,1 netto.
...to spowoduje porządek w hodowli , wykruszą się pseudo hodowcy i duże chlewy wybudowane za unijne pieniuchy.
Zostaną tylko naturalni ,normalni , zwyczajni , uczciwe chłopy , którym zależy na zdrowej żywności. 8)
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

mytotoksyna1 pisze:Cena netto tucznika powinna przez najbliższe 5 lat oscylować w granicach 3,9-4,1 netto.
...to spowoduje porządek w hodowli , wykruszą się pseudo hodowcy i duże chlewy wybudowane za unijne pieniuchy.
Zostaną tylko naturalni ,normalni , zwyczajni , uczciwe chłopy , którym zależy na zdrowej żywności. 8)
a tak z ciekawości powiedz czego zazdrościsz
kurniki się wala na potęgę.
kolego kto ci kupi i ile zapłaci za tak zdrowe naturalne i normalne.
arek

Post autor: arek »

mytotoksyna ja uważam ze prędzej ten normalny chłop rzuci hodowle niż ci co dziś budują nowe chlewnie
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Czy ty jesteś na jedne oko ślepy , a na drugie nie dowidzisz .
..pisze jasno cena przez najbliższe pięć lat 4,00 żywa netto.
..czy ja musze tłumaczyć jak Abel krowie. :cry:
F1

Post autor: F1 »

Muchozolali pisze:
mytotoksyna1 pisze:Cena netto tucznika powinna przez najbliższe 5 lat oscylować w granicach 3,9-4,1 netto.
a tak z ciekawości powiedz czego zazdrościsz
kurniki się wala na potęgę.
kolego kto ci kupi i ile zapłaci za tak zdrowe naturalne i normalne.
Masz rację każdy woli byle co bo niby czym się pochwali przed znajomymi fotkami z wakacji czy z toalety ? :wink: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

arek pisze:mytotoksyna ja uważam ze prędzej ten normalny chłop rzuci hodowle niż ci co dziś budują nowe chlewnie
...dzisiaj Noc muzeów -za pięć lat będzie noc chlewów wielkogabarytowych. 8)
Chief
Kontakt:

Post autor: Chief »

Stanislaw pisze:zgadzam sie z Toba w 100% moim zdaniem aby zamortyzowac chlewnie 5,3 to minimum przy sporym szczesciu w hodowli .ASF ,aujeszka
Kurde Stasiu nie to żebym negował wysoka cene ale przy 5,3 byśmy budowali te chlewnie jedna po drugiej, niech zostanie stabilizacja bez wygłupów i takim windowaniem a kazdy z nas bedzie zadowolony i będziemy spac spokojnie
arek

to ja już wole kasować cale lata po 5,30 i nie mieć stabilizacji
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

po 5.3 jakby były, to na Piotrkowie suma długości chlewni przekroczyłaby obwód równika...
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Chief pisze:
Stanislaw pisze:zgadzam sie z Toba w 100% moim zdaniem aby zamortyzowac chlewnie 5,3 to minimum przy sporym szczesciu w hodowli .ASF ,aujeszka
Kurde Stasiu nie to żebym negował wysoka cene ale przy 5,3 byśmy budowali te chlewnie jedna po drugiej, niech zostanie stabilizacja bez wygłupów i takim windowaniem a kazdy z nas bedzie zadowolony i będziemy spac spokojnie
Może przeoczyłem ale miałeś szczegółowo rozliczyć i napisać ile na gotowej paszy zostało .

Wasze myślenie panocki jest beznadziejne :lol: :lol: :lol: co z tego że Wy dużo dostaniecie za tucznika jak prawie wszystko Wam zabiora po drodze :mrgreen: :mrgreen: a gnojowica zawsze w tej samej cenie :oops:
zyskają tyklo z cyklu zamkniętego przez chwilę , a póżniej to muszą odpokutować :oops: :oops:
tego zamkniętego zostało niewiele , a to by oznaczalo że czas dobrych cen jest coraz krótszy
300 zł płacicie za warchlaka i chcecie chlewnie amortyzować po 5,3 :oops: :oops: :oops: Wy chyba myslicie żyć milion lat :oops: :oops: 30 lat macie budując 20 trzeba spłacać albo lepiej :oops: :oops: i pomału trzeba się smarować maściami i czekać na zaproszenie do PANA :lol: :lol: :lol:
Większość ma następców , ale nie każdemu się spodoba i to popierdol... :lol: :lol: a na dodatek znowu będzie mała skala i jeszcze za żywota pasowało by to rozpierdolić :lol: :lol: a to trochę kosztuje :oops: :oops: bo jak by była z drewna to chociaż by spalił :mrgreen:
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Dlatego nie idę w kupno ziemi. Nie uśmiecha mi się spłacać jej do emerytury a kupować mniejsze kawałki jest bez sensu no chyba, że przy swojej miedzy. A co do cyklu zamkniętego, nam zależy na drogim duńskim prosiaku bo wtedy jest dużo wieksza szansa na zysk :-)
Kazik

Post autor: Kazik »

Co Ty gadasz?
Teraz moda na kontrakty u nikt nie chce sie mordowac z wolnym rynkiem..
W okregu 2-3 km ode mnie powstanie niedlugo bodajze 11 tuczarni, nie liczac mojej wiec Sam sie zastanawiam czy isc w Ta strone.... Oczywiscie wszystko za unijna kase. A Wy biadolicie ze sie nie oplaca :shock:
stan1069@o2.pl

Kazik przeciez pisałeś , że po likwidacji macior i przejściu na tucz duna Twoje konto lepiej wygląda :lol: :lol: :lol: :lol: jak jeszcze przejdziesz na kontrakt to napiszesz że jest wygodne , bo zablokowane :lol: :lol: :lol: :lol:

kto Wam tych dunczyków nawpuszcza do tych chlewni ????????????? i da ją zamortyzować i zarobić na życie ?????????????? macie jakieś wieloletnie umowy na te kilkadziesiąt złotych od sztuki ???????????
Kazik nie bardzo potrafię sobie wyobrazić życie w okolicy w której na powierzchni 3 km. kwadratowych jet 11 tuczarni :lol: :lol: :lol: przecież jak tam człowiek plunie to pół kg. myko wypadnie :lol: :lol: :lol: :lol: no ale jak tu piszecie że wszędzie się tak dużo buduje to z tych 11 tuczarni będzie zasiedlona 1 świniami u najbogatszego a pozostałe komornikami .

Mnie to modernizowanie polskiego rolnictwa przez pomysły unijne przeraża :shock: :shock: :shock: kredyty na ziemie po 100 000 , na budynki , maszyny po 1 000 000 a gwarancji zbytu i opłacalności zero :shock: :shock: :shock: i jak już bym miał na wsi zainwestować to jedynie w kręcenie powrózków :lol: :lol: :lol:
F1

A ja przechodzę na Puławiaka wstawiłem 20 loch to z dotacji najniższa krajowa będzie 8)
stan1069@o2.pl

Z motylkowymi tez tak miała być , u niektórych miała wyjść średnia z Unii a wyszła z Korei :lol: :lol:
ale jak płacą to trzeba brać :lol: :lol:
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

stan1069@o2.pl pisze:Kazik przeciez pisałeś , że po likwidacji macior i przejściu na tucz duna Twoje konto lepiej wygląda :lol: :lol: :lol: :lol: jak jeszcze przejdziesz na kontrakt to napiszesz że jest wygodne , bo zablokowane :lol: :lol: :lol: :lol:

kto Wam tych dunczyków nawpuszcza do tych chlewni ????????????? i da ją zamortyzować i zarobić na życie ?????????????? macie jakieś wieloletnie umowy na te kilkadziesiąt złotych od sztuki ???????????
Kazik nie bardzo potrafię sobie wyobrazić życie w okolicy w której na powierzchni 3 km. kwadratowych jet 11 tuczarni :lol: :lol: :lol: przecież jak tam człowiek plunie to pół kg. myko wypadnie :lol: :lol: :lol: :lol: no ale jak tu piszecie że wszędzie się tak dużo buduje to z tych 11 tuczarni będzie zasiedlona 1 świniami u najbogatszego a pozostałe komornikami .

Mnie to modernizowanie polskiego rolnictwa przez pomysły unijne przeraża :shock: :shock: :shock: kredyty na ziemie po 100 000 , na budynki , maszyny po 1 000 000 a gwarancji zbytu i opłacalności zero :shock: :shock: :shock: i jak już bym miał na wsi zainwestować to jedynie w kręcenie powrózków :lol: :lol: :lol:

Stary dobry Stan znów w żywiole, a już myślałem że dobra zmiana odcięła go od dostępu do internetu.
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

Kazik pisze:
Co Ty gadasz?
Teraz moda na kontrakty u nikt nie chce sie mordowac z wolnym rynkiem..
W okregu 2-3 km ode mnie powstanie niedlugo bodajze 11 tuczarni, nie liczac mojej wiec Sam sie zastanawiam czy isc w Ta strone.... Oczywiscie wszystko za unijna kase. A Wy biadolicie ze sie nie oplaca :shock:
Nie zazdroszczę Ci tych powstających w bliskiej okolicy tuczarni. Od tego smrodu to pewnie szybko i żyć się może odechcieć. Za to 100 metrów od moich zabudowań powstaje pałac, będzie pięknie jak to cacko właściciel (rolnik) wykończy.
Chief
Kontakt:

Post autor: Chief »

Ten pałacyk to bodajże po trasie miedzy kaliszem a krotoszynem ? Bo wczoraj wracałem tamtędy i cosik takiego potężnego rzuciło mi sie w oczy a miejscówki nie pamiętam
A co do skupiska takiej ilości chlewni w bardzo małym promieniu skutkuje zapachami takimi jakie czujemy przejeżdżając Srock. Mnie tam osobiście nie przeszkadza i świadomy jestem ze ludzie tam mieszkający juz sie przyzwyczaili ale zastanawiam sie czy mieszkając tam całe życie (nawet nie chodujac trzody) nie nabawił bym sie choroby?
stan1069@o2.pl

Pierwsze zaciągnięcie dymem papierosa może udusić :lol:
pierwszy wypalony papieros cały z zaciąganiem może przewrócić :lol:
jak się już organizm przyzwyczai i uzależni to przewrócić się może ten co zapomnial kupić fajki :lol: :lol:
dzienna porcja nikotyny wchłaniana przez nałogowego palacza przewraca i jest w stanie zabić słonia podana jednorazowo :lol: :lol: :lol:
tak więc do wszystkiego się idzie przyzwyczaić :lol: :lol: odzwyczaić się już gorzej
od tej pory co nie mam swiń tak sąsiedzi oddychają głęboko że aż miło popatrzeć :lol: :lol: :lol:
a od tej pory co się nie pali światło w lodówce nie gaśnie :lol: :lol: z czasem wraca do normy albo się żarówkę wykręca :lol: :lol: :lol:
jak by ktoś chciał rzucić palenie to polecam ksiązke ALANA CARA [ chyba tak się to pisze ] mnie to pomogło :lol: :lol: :lol:
ALAN niech Ci ziemia lekka będzie .
Awatar użytkownika
Peron

Stan, to teraz ciężko Ci powiedzieć, czemu w kieszeni dzwoni grosz: przez to, że rzuciłeś palenie czy hodowlę? No chyba, że rzucałes dwuetapowo:)
kim

Post autor: kim »

stan1069@o2.pl pisze:Pomijając to ze świń nie mam , pomijając nawet i to że mam tu wrogów :lol: :lol: :lol: uważam że ta cena dobrze że rośnie [ u nas 4 podobno idzie ubłagać ] :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale co to za pieniądze ????????? ta cena obowiązywała jak na wypłatę na etacie była wartość tucznika :lol: :lol: :lol: dzisiaj wartość spędwego tucznika na dniówkę ma pracownik który podpiera się łopatą i styla nie złamie w dobrej firmie :lol: :lol: :lol:

Rynek pracy atakują podobno sąsiedzi z Ukrainy , tak że może lepiej hotele robotnicze budować zamiast chlewni :lol: :lol: :lol: bo bo co zapierdalać jak można dać schronienie nad głową przybyszowi i z radości że w obcej walucie zarabia urobi na dwóch :lol: :lol: podobnie jak Polak co mu w euro płacą :lol: :lol: :lol:

Ja powodów do znacznej podwyżki nie widzę , robi się cieplej na tych grilach coś tam smażą :lol: :lol: :lol: większość to odpadki gromadzone zimą :oops: :oops: jak tak ceną ma wzrosnąć po to żeby za chwilę spadła , to dla niektórych może lepiej żeby spadała zawsze , bo by mieli w końcu spokój :oops: :oops:
zgadzam się z Tobą :D
stan1069@o2.pl

Peron pisze:Stan, to teraz ciężko Ci powiedzieć, czemu w kieszeni dzwoni grosz: przez to, że rzuciłeś palenie czy hodowlę? No chyba, że rzucałes dwuetapowo:)
Pierwsze rzuciłem papierosy , jak się mi udało wyjść z jednego nałogu to spróbowałem rzucić drugi , świnie :lol: :lol: :lol: :lol:
Obydwa nałogi są kosztowne :lol: :lol: :lol: i oba podobnie pachną :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
żeby dziecko oduczyć smoczka i łatwiej mu było przeżyć rozłąkę ze smoczkiem to trzeba spalić go przy nim
żeby rzucić palenie to trzeba kazać palić :lol:
alkoholikom podobno na terapiach otwierają flachę i wylewają , pusta flacha = koniec imprezy :lol: :lol:
takie te nasze możgi skomplikowane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nam się tylko wydaje że na duzo rzeczy mamy wpływ , może to i prawda ale trzeba zmienić oprogramowanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:a to takie proste nie jest :D :D
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

Też to czytałem i pale dalej, świnie tez trzymam ale przynajmniej ten smród mnie karmi
Awatar użytkownika
Peron

wg mnie najlepiej działają plastry. Zakleja się gębę i się już nie pali. Podobnie działają plastry antykoncepcyjne:)
Bart 20

Post autor: Bart 20 »

Peron pisze:wg mnie najlepiej działają plastry. Zakleja się gębę i się już nie pali. Podobnie działają plastry antykoncepcyjne:)
To przy antykoncepcyjnych zaklejasz cip!!!
gaceksz13
Kontakt:

Post autor: gaceksz13 »

wczoraj pojechało 120 szt. sr. waga 121kg po 4,95netto. jest to partia która wstawiona była 25 lutego w wadze 25,5kg (nie danbred)
Awatar użytkownika
lukas1982

1.25 przyrostu niczym byk :-):-):-)
arek

i to pewnie zdrowy byk
gaceksz13
Kontakt:

Post autor: gaceksz13 »

niecałe 1,2 panie lukas.........
Awatar użytkownika
lukas1982

95.5 i 79 dni. Chyba ponad :-)
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

Tylko czy 120 z iluś tam sprzedane czy 120 wstawione i sprzedane.
rafall

Post autor: rafall »

Ciekawe ile miały paszy w żołądku 4 czy 6 kg ?
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

gaceksz13 pisze:wczoraj pojechało 120 szt. sr. waga 121kg po 4,95netto. jest to partia która wstawiona była 25 lutego w wadze 25,5kg (nie danbred)
8) Dzisiaj gastronomiczna pogoda to można w dyrdymałki uwierzyć , jest siła jest moc jest deszcz. 8) 8)
jarek84

Post autor: jarek84 »

sprzedam 120 szt tucznika - kastrat - 125-130 kg
mieszkam pomiędzy Piotrkowem a Bełchatowem
694 327 884
0909

Post autor: 0909 »

Kazik

Post autor: Kazik »

stan1069@o2.pl pisze:Kazik przeciez pisałeś , że po likwidacji macior i przejściu na tucz duna Twoje konto lepiej wygląda :lol: :lol: :lol: :lol: jak jeszcze przejdziesz na kontrakt to napiszesz że jest wygodne , bo zablokowane :lol: :lol: :lol: :lol:

A gdzie ja napisałem, że teraz jest gorzej niż było przedtem?
Stan, ja mówię jak ruszą te wszystkie tuczarnie za kilka lat, co wtedy będzie się działo z ceną i opłacalnością?
MARTECH

Post autor: MARTECH »

nawet wozniacki podniusl cene ojej co sie stalo
Awatar użytkownika
Peron

5zł plus vat do wiecia... Kto sprzedał 2 tyg temu, może czuć się niemiło... Jakieś racjonalne wytłumaczenie takiego skoku?
F1

A mnie szlag trafia bo sprzedałem dwa tygodnie temu po 4 zł a jeszcze dwa tygodnie za kasą trzeba czekać ale cóż nie było gdzie odsadzić :evil:
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

16.05.2016 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
jacekgg

Post autor: jacekgg »

5,10 zł -1%
Siwy

Post autor: Siwy »

[quote="jacekgg"]5,10 zł -1%[/quote]

Do dużego czy mniejszego zakładu sprzedane ? A może pośrednik ?
jacekgg

Post autor: jacekgg »

średni zakład, bezpośrednio
baraki

Post autor: baraki »

Peron pisze:5zł plus vat do wiecia... Kto sprzedał 2 tyg temu, może czuć się niemiło... Jakieś racjonalne wytłumaczenie takiego skoku?
To proste! Fizyka kwantowa wszystko wyjaśnia: wszechświat jest informacją, materia jest tylko iluzją, hologramem a wiec my będąc cześcia wszechświata jesteśmy wszyscy połaczeni informacją, każdy z każdym, z kazdą rzeczą, z nasza planetą. Cena żywca to tylko iluzja kreowana przez strumień informacyjny powstający w naszej świadomości, mówiąc prościej: chcieliśmy to mamy. Czyż nie uczył nas Pan: "proście a będzie wam dane"?
Awatar użytkownika
Peron

Prosiłes? Ja się nigdy o cenę nie modliłem i nie będę się modlił:) Proszę Boga o ważniejsze rzeczy, np. o mięsnośc:) Żartuje. A tak poza tym, to przecież jesteś ateista...
mozgu10

Post autor: mozgu10 »

Sprzedam za 4 tygodnie 600 szt polskiego dobrego warchlaka, najwyższy status zdrowotny.tel 604797521
Piter112

Post autor: Piter112 »

Orientuje się może ktoś jak z płatnościami zakład mięsny Zbyszko i czy ma dobrą opinię.
chłop

Post autor: chłop »

ZBYSZKO dobra firma czasami przeciąga ale zawsze wypłaca bo ma swoje sklepy. Jedynie porypany gość od skupu Andrzejek z nim trzeba krótko od początku.
simon

Post autor: simon »

chłop pisze:ZBYSZKO dobra firma czasami przeciąga ale zawsze wypłaca bo ma swoje sklepy. Jedynie porypany gość od skupu Andrzejek z nim trzeba krótko od początku.

Ja wiem czy 30-40 dni czekać za swoimi pieniędzmi to takie "czasami"
ODPOWIEDZ