CENY TRZODY

mar

Re: CENY TRZODY

Post autor: mar »

można ugodę wprowadzic :lol: niech Polska i szwaby dalej awansują :D
Awatar użytkownika
czesio

Post autor: czesio »

czyli po niedzieli 5.50 :?:
Siwy

Post autor: Siwy »

Chyba że po środzie.... to 5,50
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

...tak to jest w życiu -"Nie znasz minuty ,ani godziny zejścia z tego świata"
Murawski cały czas Czeka ! :( :cry:
gos11

Post autor: gos11 »

Koledzy doradźcie mi co zrobić. Złożyłem wniosek do Agencji ale była poprawka to poprawiłem I wysłałem poleconym potem potwierdzenie ze list dotarł przyszło. A tu wczoraj list z Agencji że wniosek rozpatrzony negatywnie. To dzwonie do nich i mówię o tym a oni na to ze list nie dotarł i nic w tej sprawie nie chcieli zrobić bo już po czasie jest. To dzwonie do poczty no i tak list dotarł. Wiec wsiadłem w samochód i pojechałem do nich i ta sam gatka. Ale poszedłem do jakiegoś gościa z biura i on wpadł trochę i powiedział ze był tu taki list. Potem pytam się czy dyrektor jest i wszyscy ze nie ma. Za chwilę wychodzi ktoś z pokoju i ja się pytam kim pan jest i okazało się ze to dyrektor. Upierał się ze list żaden nie przyszedł ale jak powiedziałem mu ze jago pracownik powiedział mi ze tel list był to była już inna rozmowa trochę. Ale i tak nic nie obiecał ze coś zrobi.Zobaczymy co z tego wyjdzie.
fix

Post autor: fix »

ot i cała kwintesencja naszych urzędników :(
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

gos11 pisze:Koledzy doradźcie mi co zrobić. Złożyłem wniosek do Agencji ale była poprawka to poprawiłem I wysłałem poleconym potem potwierdzenie ze list dotarł przyszło. A tu wczoraj list z Agencji że wniosek rozpatrzony negatywnie. To dzwonie do nich i mówię o tym a oni na to ze list nie dotarł i nic w tej sprawie nie chcieli zrobić bo już po czasie jest. To dzwonie do poczty no i tak list dotarł. Wiec wsiadłem w samochód i pojechałem do nich i ta sam gatka. Ale poszedłem do jakiegoś gościa z biura i on wpadł trochę i powiedział ze był tu taki list. Potem pytam się czy dyrektor jest i wszyscy ze nie ma. Za chwilę wychodzi ktoś z pokoju i ja się pytam kim pan jest i okazało się ze to dyrektor. Upierał się ze list żaden nie przyszedł ale jak powiedziałem mu ze jago pracownik powiedział mi ze tel list był to była już inna rozmowa trochę. Ale i tak nic nie obiecał ze coś zrobi.Zobaczymy co z tego wyjdzie.
:D
U-umotywowany
R-robotnik
Z-zatroskany
Ę-entą
D-doktryną
N-nadymania
I-informacji
K-kodeksowej.
:wink: 8)
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

gos11 pisze:Koledzy doradźcie mi co zrobić. Złożyłem wniosek do Agencji ale była poprawka to poprawiłem I wysłałem poleconym potem potwierdzenie ze list dotarł przyszło. A tu wczoraj list z Agencji że wniosek rozpatrzony negatywnie. To dzwonie do nich i mówię o tym a oni na to ze list nie dotarł i nic w tej sprawie nie chcieli zrobić bo już po czasie jest. To dzwonie do poczty no i tak list dotarł. Wiec wsiadłem w samochód i pojechałem do nich i ta sam gatka. Ale poszedłem do jakiegoś gościa z biura i on wpadł trochę i powiedział ze był tu taki list. Potem pytam się czy dyrektor jest i wszyscy ze nie ma. Za chwilę wychodzi ktoś z pokoju i ja się pytam kim pan jest i okazało się ze to dyrektor. Upierał się ze list żaden nie przyszedł ale jak powiedziałem mu ze jago pracownik powiedział mi ze tel list był to była już inna rozmowa trochę. Ale i tak nic nie obiecał ze coś zrobi.Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zamiast korespondować jak ze św. Mikołajem :lol: :lol: to trzeba było jechać i dokumenty uzupełnić , tym bardziej że czas na rozpatrzenie wniosku wyznaczony i krótki .
Ciekawe jeszcze czy w tym liście było napisane dla kogo ta wiadomość ???????? bo jak nie to ten co list otworzył to mógł się nie domyśleć komu go doręczyć :lol: :lol: i zanim znalazł adresata to czas na rozpatrzenie minął :lol: :lol:
Kasa podzielona na sztuki Twoich nie doliczyli i prawdopodobnie nie dostaniesz grosza , następnym razem się nauczysz wniosek wypełniać , albo uzupełniać :? i nie zawrcaj du... urzędnikom i legitymuj dyrektorów :lol: :lol:tylko pomyśl bo to nie boli :oops:
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Każdy mądry po szkodzie.
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

... i słuchał Stana, bo wie, co mówi. Wydaje mnie się, że o pracy i kompetencji urzędnika wie dużo:)
andre

Post autor: andre »

Jak dla mnie to tym razem Stan sie myli ,bo skoro przyszło potwierdzenie że jakiś urzędas przyjął poczte to co mnie obchodzi że mają w agencji burdel . W końcu min. za odbieranie i księgowanie poczty biorą pensje ( Z NASZYCH PODATKÓW) KTOŚ NIE DOPILNOWAŁ SWOICH OBOWIĄZKÓW. KONIEC I KROPKA . WINNY NIECH BEKNIE ZE SWOJEJ PENSJI to się od razu nauczy robić to co do jego obowiązku należy
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

andre pisze:Jak dla mnie to tym razem Stan sie myli ,bo skoro przyszło potwierdzenie że jakiś urzędas przyjął poczte to co mnie obchodzi że mają w agencji burdel . W końcu min. za odbieranie i księgowanie poczty biorą pensje ( Z NASZYCH PODATKÓW) KTOŚ NIE DOPILNOWAŁ SWOICH OBOWIĄZKÓW. KONIEC I KROPKA . WINNY NIECH BEKNIE ZE SWOJEJ PENSJI to się od razu nauczy robić to co do jego obowiązku należy
Ze swojej pensji i tak nie beknie, ale w takiej sytuacji bym nie odpuścił. Wiadomo, iż takie pismo już tam było, więc warto walczyć o swoje. Myślę, że to też wyznacznik na przyszłość, jak można ufać dostarczaniu dokumentów przez pocztę. Jak nie masz w papierach pieczątki z datą, że sam dostarczyłeś danego dnia, nie masz pewności że wszystko jest ok. Każdy robi jak uważa, ale ja myślę, że czasami warto się pofatygować i stracić pół dnia, po to tylko aby mieć spokój na przyszłość.
andre

Post autor: andre »

Ale tu nie zwiniła poczta bo papier doszedł ,tylko zabrakło kompetencji po stronie urzędników
gos11

andre pisze:Jak dla mnie to tym razem Stan sie myli ,bo skoro przyszło potwierdzenie że jakiś urzędas przyjął poczte to co mnie obchodzi że mają w agencji burdel . W końcu min. za odbieranie i księgowanie poczty biorą pensje ( Z NASZYCH PODATKÓW) KTOŚ NIE DOPILNOWAŁ SWOICH OBOWIĄZKÓW. KONIEC I KROPKA . WINNY NIECH BEKNIE ZE SWOJEJ PENSJI to się od razu nauczy robić to co do jego obowiązku
należy
potwierdzenie przyszło I nie zdziwilbym się jak by ten list leżał gdzieś pod biurkiem
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

andre pisze:Ale tu nie zwiniła poczta bo papier doszedł ,tylko zabrakło kompetencji po stronie urzędników
Zgadza się w stu procentach. Skutek jest jednak taki a nie inny.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

To jest tylko gdybanie co się stało z listem :lol: sądząc po wypowiedziach poszkodowanego to można się domyślić że ten co otwarł list nie wiedział co z nim zrobić .
Kolego piszesz że była poprawka , ale jaka ???????????????? wniosku chyba Tobie do poprawienia nie odesłali :lol: :lol: bo jak by wniosek pocztą poszedł to by w agencji wiedzieli gdzie dostarczyć
Co tą pocztą wysłałeś ????? przemieszczenie świń ??????? bo jak tak to się wcale nie dziwie :oops:
Problem jest w tym że urzędnik nie zna się na rolnictwie , a rolnik na urzędowaniu :lol: :lol:
rolnik sobie myśli że pośle list to mu na koncie urośnie tak jak w polu jak śpi :lol: :lol:
gos11

stan1069@o2.pl pisze:To jest tylko gdybanie co się stało z listem :lol: sądząc po wypowiedziach poszkodowanego to można się domyślić że ten co otwarł list nie wiedział co z nim zrobić .
Kolego piszesz że była poprawka , ale jaka ???????????????? wniosku chyba Tobie do poprawienia nie odesłali :lol: :lol: bo jak by wniosek pocztą poszedł to by w agencji wiedzieli gdzie dostarczyć
Co tą pocztą wysłałeś ????? przemieszczenie świń ??????? bo jak tak to się wcale nie dziwie :oops:
Problem jest w tym że urzędnik nie zna się na rolnictwie , a rolnik na urzędowaniu :lol: :lol:
rolnik sobie myśli że pośle list to mu na koncie urośnie tak jak w polu jak śpi :lol: :lol:
w mojej agencji nie dali mi oświadczenia o licznie sprzedanych świń no i potem to podesłałem
0909

Post autor: 0909 »

ME 2016 SĄ 3 PKT
1963

Post autor: 1963 »

0909 pisze:ME 2016 SĄ 3 PKT
i tak trzymać
Awatar użytkownika
Peron

We wtorek jeszcze 3 punkty i w środę razem 6 punktów i będzie git...
Ulan

Post autor: Ulan »

myśle że mało jest takich co nie oglądali dziś meczu, wiec każdy wie :D
1963

Post autor: 1963 »

Ulan pisze:
Ulan przyjacielu tu jest polska !!!
Ulan

Polska Polską, ale Niemcy też wygrali 2:0 .. wiec w środe +2,0 eurocenta będzie ? ;)
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

gos11 pisze:
andre pisze:Jak dla mnie to tym razem Stan sie myli ,bo skoro przyszło potwierdzenie że jakiś urzędas przyjął poczte to co mnie obchodzi że mają w agencji burdel . W końcu min. za odbieranie i księgowanie poczty biorą pensje ( Z NASZYCH PODATKÓW) KTOŚ NIE DOPILNOWAŁ SWOICH OBOWIĄZKÓW. KONIEC I KROPKA . WINNY NIECH BEKNIE ZE SWOJEJ PENSJI to się od razu nauczy robić to co do jego obowiązku
należy
potwierdzenie przyszło I nie zdziwilbym się jak by ten list leżał gdzieś pod biurkiem
Pisz bezpośrednio do Warszawy. Opisz co wysłałeś, gdzie i kiedy. Żadnych uprzejmości typu, zwracam się z uprzejmą prośbą, proszę o... itd. zjebali,zdarza się ale muszą naprawić. W załączeniu ksero potwierdzenia z Poczty. Jako potwierdzenie masz zaświadczenie o nadaniu w urzędzie pocztowym przesyłki czy zwrotkę podpisana przed uprawnionego pracownika ARiMR o odbiorze przesyłki? I pamiętaj nie chamsko ale stanowczo. ARiMR nie podlega pod KPA!!! Dobra wola Prezesa ewentualnie Dyrektora O/Z (choć w to wątpię, bo dostałeś już od niego odmowę). Czynnik ludzki zawinił więc Prezes nie będzie miał wyboru, sprawa wróci do normalnego trybu rozpatrzenia.
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

13.06.2016 Aktualne ceny skupu tucznika w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki

13.06.2016 Aktualne ceny skupu macior i knurów w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
Kazik

Post autor: Kazik »

Wczorajszy wygrany mecz Niemców zrobił swoje :D

http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx

Wyjściowa cena +4 eurocenty wyższa w porównaniu do poprzedniej giełdy..
danielski813

Post autor: danielski813 »

A u nas 20 gr w dol 5 na 4,8 kilka sprzedaży i cale rekompensaty trafią do ZM a ja jutro sprzedaje qwa mać
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Mnie za solówkę proponują 5.00. Przekładam z jutra na czwartek.
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

4.4 2 x 1.5 minimum =6.63 zl
Kazik

Post autor: Kazik »

6.63 x 0,78 = 5,17 zl żywiec.
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

13.06.2016 Ceny skupu tuczników i macior: trzodziarze nie chcą sprzedawać świń po stawkach niższych niż 5 zł/kg w wadze żywej

http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... adze-zywej
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

danielski813 pisze:A u nas 20 gr w dol 5 na 4,8 kilka sprzedaży i cale rekompensaty trafią do ZM a ja jutro sprzedaje qwa mać
danielski - ja wstrzymuję się ze sprzedażą !
..obecnie w sklepie GS kupiłem ośmiopak żywca po 2,50 za sztukę. 8)
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Ulan pisze:
Już woda sodowa wam dopiekła.
..wyluzujta , zabierzta się za robotę od podstaw. :evil:
marucha

Post autor: marucha »

danielski813 pisze:A u nas 20 gr w dol 5 na 4,8 kilka sprzedaży i cale rekompensaty trafią do ZM a ja jutro sprzedaje qwa mać
a jak ja ogłaszam że wyprowadzam świnie z Podlasia, szukam chętnych do sprzedaży to odzewu brak. Nie było ceny 5, nie może też być 4,8. Nie ma takich cen. Jak masz 4,8 ja dam 4,9.
0909

5 zl plus vat zaraz bedzie na skupach a duze ilosci to 5.50 plus vat waga żywa
Awatar użytkownika
Peron

To się okaże....

Chyba jednak coś jest na rzeczy, bo zaczynają się telefony o tucznika...
mat

Post autor: mat »

0909 pisze:5 zl plus vat zaraz bedzie na skupach a duze ilosci to 5.50 plus vat waga żywa
gadasz glupoty nikt nie da 5.5 ani 5 zl na skupach, dzisiaj 4.3 na spedzie !!!!!!!!
Ulan

nasze rodzime zakłady jak jeden mąż stwierdziły że cena jest za wysoka i chcą ją w tym tygodniu obniżyć.. widać za mało się nachapali albo za bardzo przyzwyczaili do tego jak nabijają sobie kabze naszym kosztem. Oby każdy kto obniżył nie kupił ani jedej sztuki a od środy musiał płacić nie poniżej 5zł, a z 50gr wiecej niż chciał płacić w tym tygodniu, wtedy może zrozumie swój błąd.. choć wątpie ;)
Siwy

Post autor: Siwy »

Póki co na aukcjach 22 oferty a jeszcze o godz. 10 było 8 ofert....
fix

Post autor: fix »

ale euro do góry 4,43
Awatar użytkownika
Peron

zapowiada się
Załączniki
ssanie.jpg
ssanie.jpg (55.34 KiB) Przejrzano 16398 razy
engie

Post autor: engie »

..zacnie prawisz Peron.
0909

Wszystko idzie zgodnie tak ma być a będzie dużo niespodzianek ,a ty mat walnij sie w pusty mózg !
engie

Post autor: engie »

W piątek +3 centy
Dzisiaj zapowiadają się kolejne +3 centy.
To jutro +5 przynajmniej.
Awatar użytkownika
Peron

Trzeba zapytać Moniki. Ona to się zna na tych całych cenach....
0909

Tucznik bedzie drogiii
mat

Post autor: mat »

0909 pisze:Tucznik bedzie drogiii

jak bedzie drogi to ci sprzedam !!!!!!!!!!! dwaja 5,5 i przyjezdzaj
Bart 20

Post autor: Bart 20 »