FORUM
CENY TRZODY
- mytotoksyna1
Re: CENY TRZODY
Tzw. "Szynka babuni" w mięsnym sklepie 29,99 zł.
..wędzenie pozostawia wiele do życzenia.
..wędzenie pozostawia wiele do życzenia.
kaBAD zgadzam się z Tobą w stu procentach, gdzie tu na tym forum jest moderator? Też mam już powoli dość tych debilnych postów Mytotoksyny 
Kolego, jesteś od 3 tygodni na forum i chcesz przestawiać w nim meble? Trochę więcej pokory.turtojs pisze:kaBAD zgadzam się z Tobą w stu procentach, gdzie tu na tym forum jest moderator? Też mam już powoli dość tych debilnych postów Mytotoksyny
ps. moderator już wiele razy powinien interweniować i tego nie robił.
-
stan1069@o2.pl
Żeby było ciekawiej zostal oddelegowany z AFkrzywy pisze:Kolego, jesteś od 3 tygodni na forum i chcesz przestawiać w nim meble? Trochę więcej pokory.turtojs pisze:kaBAD zgadzam się z Tobą w stu procentach, gdzie tu na tym forum jest moderator? Też mam już powoli dość tych debilnych postów Mytotoksyny
ps. moderator już wiele razy powinien interweniować i tego nie robił.
-
marcin80wlkp
Skądkolwiek nie zostałby oddelegowany, widzi to, co wszystkich od dawna denerwuje. Coraz mnie sensownych i wnoszących coś do tematu komentarzy.stan1069@o2.pl pisze:Żeby było ciekawiej zostal oddelegowany z AFkrzywy pisze:Kolego, jesteś od 3 tygodni na forum i chcesz przestawiać w nim meble? Trochę więcej pokory.turtojs pisze:kaBAD zgadzam się z Tobą w stu procentach, gdzie tu na tym forum jest moderator? Też mam już powoli dość tych debilnych postów Mytotoksyny
ps. moderator już wiele razy powinien interweniować i tego nie robił.![]()
![]()
bo tamtejszą wspólnotę podq....
![]()
![]()
bo mu się wydawało że duńczyki garbate
![]()
spokojnie młody jesteś na forum to się buntujesz, ale przywykniesz jak każdyturtojs pisze:kaBAD zgadzam się z Tobą w stu procentach, gdzie tu na tym forum jest moderator? Też mam już powoli dość tych debilnych postów Mytotoksyny
a moderatora to chyba tu raczej nie ma
bo w dziale ceny powinny ukazywać się tylko posty: cena+ilość szt+ewentualnie kto tyle płaci i kropka a te nasz dyskusje należałoby przenieść na inny dział ale przecież każdy zaraz musi do ceny dodać swój komentarz że albo za mało albo za dużo i trzeci coś dopowie jak to chłopy co się pod płotem, sklepem lub przyczepą
Oki, może mnie trochę poniosło, ale z drugiej strony trochę racji mam, bo niektórzy się że mną zgadzają.
Stan czemu twierdzisz że zostałem oddelegowany z AF, skoro dalej tam mam konto i działam tam i wątpię że kogoś tam urazilem, a co Ci chodzi z tymi garbatymi dunczykami to nie wiem?
Stan czemu twierdzisz że zostałem oddelegowany z AF, skoro dalej tam mam konto i działam tam i wątpię że kogoś tam urazilem, a co Ci chodzi z tymi garbatymi dunczykami to nie wiem?
monikaa pisze:zostało mi mniej niż 25 do emeryturystan1069@o2.pl pisze:Już nawet giełda niemiecka nie nadąża za reformami pisu![]()
![]()
![]()
tylko jakiej
kolego turtojs, rejestrowałeś się niecały miesiąc a już narzekasz na mytoturtojs pisze:kaBAD zgadzam się z Tobą w stu procentach, gdzie tu na tym forum jest moderator? Też mam już powoli dość tych debilnych postów Mytotoksyny
Przyzwyczaisz się, jak my wszyscy....
Faktem jest, że z 5-6 lat temu był z lekka inny poziom dyskusji. Sporo wiary z forum wypsiało. Tak na szybko pamiętam Gofer, Hodowca, Maciej. A szkoda.
lukas1982 pisze:Faktem jest, że z 5-6 lat temu był z lekka inny poziom dyskusji. Sporo wiary z forum wypsiało. Tak na szybko pamiętam Gofer, Hodowca, Maciej. A szkoda.
wypsialo a dlaczego ??? bo pewnie juz tych swinek nie maja bo im sie nie oplacalo i zajmuja sie czyms innym bardziej dochodowym biznesem
Najlepszy myk jest taki, ze nagle nastąpi wysyp "Polskich" tuczników, wszystkie duny dostają polskie obywatelstwo i sprzedawane będą jako polski tucznik. I już nikt Lidlowi i itp. nie zarzuci że to nie krajowy. Bo ostatni ślad będzie na tuczniku zaczynał się na PL...Emil144 pisze:Ktoś się orientuje jak to jest ze znakowaniem warchlaków z importu mających kolczyk ? Należy dodatkowo tatuować numerem własnego gospodarstwa ? Czy jedynie podczas sprzedaży tatuaż ?
Tuczników są ostre braki a kolczykowanie tym czasem po staremu tylko świadectwa nowe
0909 pisze:Tuczników są ostre braki a kolczykowanie tym czasem po staremu tylko świadectwa nowe
co ty gadasz jakie braki swich na sali normalnie nikt za bardzo z cena sie nie wyrywa bez zmian jak na razieu nas jest
- mytotoksyna1
Proszę nie robić sztucznej nadziei , że jakoby brakowało świń.
Proszę się dobrze rozejrzeć wokoło i spenetrować budynki i nie tylko budynki.
..cena 4,35 netto.(aktualna.)
Proszę się dobrze rozejrzeć wokoło i spenetrować budynki i nie tylko budynki.
..cena 4,35 netto.(aktualna.)
mat TY JESTEŚ CHYBA CHORY PSYCHICZNIE pisze że obniżki tez ci nie pasuje, pisze że tucznik drożeje bo tak to wygląda też nie widzisz tego . Zadzwoń człowieku do pini czy sokołowa i zaproponuj iloś dobrego towaru a zmienisz zdanie . Więc opamietaj sie co ty pleciesz . bez odpowiedzi !!!!!
-
stan1069@o2.pl
Spróbuj napisać że jest stabilizacja , może mu się spodoba0909 pisze:mat TY JESTEŚ CHYBA CHORY PSYCHICZNIE pisze że obniżki tez ci nie pasuje, pisze że tucznik drożeje bo tak to wygląda też nie widzisz tego . Zadzwoń człowieku do pini czy sokołowa i zaproponuj iloś dobrego towaru a zmienisz zdanie . Więc opamietaj sie co ty pleciesz . bez odpowiedzi !!!!!
0909 pisze:mat TY JESTEŚ CHYBA CHORY PSYCHICZNIE pisze że obniżki tez ci nie pasuje, pisze że tucznik drożeje bo tak to wygląda też nie widzisz tego . Zadzwoń człowieku do pini czy sokołowa i zaproponuj iloś dobrego towaru a zmienisz zdanie . Więc opamietaj sie co ty pleciesz . bez odpowiedzi !!!!!
chory to ty jestes wiele osob ci na forum to powie w niemczech tucznik 2 centy do gory to daje nam 10 gr zaledwie i takie podwyzki moze i nastapia w przyszym tyg
0909 ma racje u mnie tez podwyzka 20 groszy
15gr i u mnie
Mat meliske proponuje.
to jakie ceny za autko można wyciągnąc?
5,15 - 5,20 za solo
Na jutro 6,40E 100 szt.
Cena u pośrednika 4,9-5,0...szału nie ma.
Pini faktycznie + 20 gr (6,48-6,58)
Pini faktycznie + 20 gr (6,48-6,58)
- mytotoksyna1
..że w Danii podwyżki to nie dziwujta się.
Na naszym terenie marazm od 0,3-0,5 groszy wzwyż.
Podobno już płynie kontenerowiec z konserwami wieprzowymi do Europy z Kanady.
Na naszym terenie marazm od 0,3-0,5 groszy wzwyż.
Podobno już płynie kontenerowiec z konserwami wieprzowymi do Europy z Kanady.
Normalna realna cena za zestaw 5,10 - 5,15 żywa - 1% w zależności od towaru nikt więcej nie da chyba że lokalny mniejszy zakład który ma masarnię może 5,20 rzucić za solówkę super towaru do 120 kg. To są ceny max o niższych nie wiadomo to chyba w zależności od regionu.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 20:33 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
a jak warchlak dk dzisiaj?
+1,35€mar pisze:a jak warchlak dk dzisiaj?
No to teraz dobry kolczyk znowu koło 300 stówek. Nic, tylko wstawiać...
tukan pisze:Prof. Pejsak twierdził na spotkaniu, że będzie dobrze wg. niego przez najbliższe 3 lata jeśli oczywiście pomór nie sięgnie Niemców i Chiny nie wstrzymają importu z Europy.
jak pomór do Niemców dotrze to wtedy stwierdzą że nie jest groźny, zmienią przepisy i dalej będzie ok
albo tez pojawi się nagle szczepionka
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 20:33 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Ruscy już szczepionkę podobno mają opracowaną, więc jak dotrze do Niemiec, to im gazociągiem towarzysze przepompują:)
- mytotoksyna1
Tzw. szynka z wędzarni w sklepie GS 29,99 zł.
..a tzw. kabanos dziada 33, 50 zł.
..a tzw. kabanos dziada 33, 50 zł.
-
stan1069@o2.pl
Dla kogo to ma być dobrze ??????????????yaro_1 pisze:tukan pisze:Prof. Pejsak twierdził na spotkaniu, że będzie dobrze wg. niego przez najbliższe 3 lata jeśli oczywiście pomór nie sięgnie Niemców i Chiny nie wstrzymają importu z Europy.
jak pomór do Niemców dotrze to wtedy stwierdzą że nie jest groźny, zmienią przepisy i dalej będzie ok
albo tez pojawi się nagle szczepionka
Prof. Pejsak jest już delikatnie mówiąc od dawna oderwany od rzeczywistości... nie wierzę w jego słowa.
Aż się qrwa płakać chcę!!!luk85 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=Ye5URUlrAqg
dobrze będzie dla weterynarzy, bo przecież nie dla rolnikastan1069@o2.pl pisze:Dla kogo to ma być dobrze ??????????????yaro_1 pisze:tukan pisze:Prof. Pejsak twierdził na spotkaniu, że będzie dobrze wg. niego przez najbliższe 3 lata jeśli oczywiście pomór nie sięgnie Niemców i Chiny nie wstrzymają importu z Europy.
albo tez pojawi się nagle szczepionkai komu to mówił ?????? ręce opadają
![]()
mają chłopaki żniwa
Szkoda rolnika to jest chore aby zdrowe świnie utylizować \MekkaB pisze:Aż się qrwa płakać chcę!!!luk85 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=Ye5URUlrAqg
niech to szlak trafi
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 20:34 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jest zrobić z sokowa strefę to jest duńskietukan pisze:Jakby objąć strefą zakłady "Sokołów" w Sokołowie Podlaskim problem sam by się rozwiązał. Mielibyśmy zakład który biłby tylko ze stref. No ale żółta ładnie go osaczyła.
Jeżeli przywożą zdrowe tuczniki do sokołowa i przez strefę zapowietrzoną ASF to ja nie uwierze że niema pomoru w zakladach sokołow
Panie jurgel przyjżec sie temu i zapraszam Pejsaka
Ja juz z sokołowa nic do geby nie włoże
- mytotoksyna1
W tym wypadku są dwie strony medalu.MekkaB pisze:Aż się qrwa płakać chcę!!!luk85 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=Ye5URUlrAqg
Z jednej strony to jest smutne ,ale z drugiej strony od dwóch lat , od momentu blokady ,szlabanu nałożonego przez Rosję na żywność europejską gołym okiem widać ,że myślenie 500 , 1000 , 2000 sztuk świni w gospodarstwie to utopia.
Jeszcze w 80% tychże tuczników ma pochodzenie duńskie .
Pytanie zasadnicze .
Co wy chceta pokazać ,co wy chceta udowodnić ?
..jedzta małą łyżeczką ,jedną łyżeczką ,bo daleko nie ujadzieta.
Cena dzisiaj 4 ,35 netto.
- mytotoksyna1
Słuchajta doradców i profesorów to na pewno stanieta w rozkroku. 
Toksyna tu nie ma stron medalu !!! Tu jest jedno wielkie marnotrawstwo !!! Są w tym jebanym kraju, głodne dzieci, a tu w majestacie "urzędników" i za moje qrwa podatki masa jedzenia w pizdu!!!
-
stan1069@o2.pl
Co robi zyd jak ma kupić pralkę ?????????????? idzie do drugiego żyda i kupujePeron pisze:No to teraz dobry kolczyk znowu koło 300 stówek. Nic, tylko wstawiać...
Ja uważam że idziemy w kierunku likwidacji tucznika w Polsce. Bardzo Duży zakład ktory dziś ubija tuczniki buduje ubojnie kurcząt myślę że zamknie ubojnie tucznika a zmieni na drób
1500zł koszt utylizacji jednej sztuki
i to na dodatek zdrowej z aktualnym badaniem krwi