FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-r ... Id,2315619
Co to za głupie pomysły znowu roją się w głowach ministrów i posłów?
Co to za głupie pomysły znowu roją się w głowach ministrów i posłów?
marucha już dawno pisał, że sami agenci tustan1069@o2.pl pisze:Tukan Ty mi na ludzika pośrednika pasujesz i próbujesz wiedzieć mniej![]()
![]()
, albo myjesz auta skupnikom i udajesz że wiesz dużo bo cos ci dzwoni tylko nie wiesz w którym kościele
![]()
![]()
0 ofert takie to sa ceny .Mamy rowniez dwoch trzech odbiorcow ,najpewniej sie czuje sprzedajac na zywa poniewaz ci wszyscy czarodzieje duzo obiecuja a pozniej i tak wiecej nie wychodzi .Pisze 56 bo tyle wymagaja posrednicy a moze i jest wiecej tylko nikt za to nie zaplaci i 60 % jest nieoplacalne w produkcji chociaz sie zdarza .R ki zawsze sie zdarza i pow 106 kg rowniez i tych ktorzy to wykorzystuja najlepiej omijac bo nie maja szczerych intencji wspolpracy ,tylko patrza jak tu chlopka skroic .Nigdy z takimi NIE BEDE WSPOLPRACOWAL .Tukan nie szklij oczu na temat wagi i jej rozrzutu ,czym sie rozni poltusza w klasie E w wadze 106 - 109-120 kg ? i dlaczego w roznych zakladach jest roznica w wyboju o 5% ?Do czasu az nie bedzie nadzoru nad ZM [ miesnosc wybojowosc ,konfiskaty nie uwierze w ich uczciwosc na tym polu .
w Hiszpanii mogą tak kupować bo tam rolnicy w 90% są tylko dozorcami tych świń
Ja tam się z WBC wyleczyłem chyba na dobre po przebojach rok temu z Pini gdzie wybój na poziomie 75% był dość częsty. Teraz wszystkim odbiorcom tylko na żywą sprzedaję i idzie to załatwić nawet do pośredników od Włocha.
Panie lukas ja też staram się sprzedawac na żywą wagę bo też uważam za najuczciwsze rozwiązanie i też tak było ostatnim razem jak sprzedałem przez dużego pośrednika do Pini. Po uboju tel, że słaba wydajnośc i 10 gr w dół, także po co dziady kupują na żywca i robią później co chcą.
I mam nauczkę, że z takimi pseudo firmami to tylko faktura na wadze i do widzenia.
-
kędzierzawy
aż ciężko uwierzyć że są kraje gdzie świń czy bydła rolnik nie waży tylko oddaje w ciemno na wbc i jest ok 
-
stan1069@o2.pl
Bo Panowie żle dobraliście pośredników !!! Tukan ma takiego że nawet mu płaci za świnie jak świnie jak jeszcze niedorośnięte
ciekawe czy mu wydruk poubojowy też daje przed sprzedażą

Osobiście każdy kogo znam a tuczy na kukurydzy nie chce sprzedawać na wbc
U mnie cena bz od prawie trzech tygodni.
U mnie cena bz od prawie trzech tygodni.
Swego czasu sprzedawałem do Pini i wszystko szło na żywą (pośrednicy).
Falco moje ino kukurydza futruje i głównie na wbc sprzedaje i wychodzi dobrze, gorzej jak zacząłem pszenżyta dokładać - mięsnosc odrazu w dół poszła.
- Muchozolali
Baraki podaj recepture paszy z duzym udzialem kuku 50 - 60 % .Podejrzewam ze jej nie podasz bo nie da sie zbilansowac bialka do energi przy 70 % skrobi .
Kiedy wszyscy zrozumiecie ze hodowla swin w dzisiejszej dobie to biznes tak samo jak sklep piekarnia itp marza musi byc a swinie to towar hodowcy czyli moj i chyba nikt nie chce pracowac 3 mc i jeszcze dolozyc pracodawcy za to ze pracuje ja nigdy nie sprzedalem na wbc nawet do pini /srednie miesnosci 58-60) jedna waga zaladowanego auta na mojej wadze srednia waga roczna 125-130 kg netto nigdy nie podpisalem kontraktu (choc koledzy kierownicy najwiekszych firm dawali zawsze pewne 50 zl)nawet w najgorszym czasie zawsze mialem tez 50 zl pasze zawsze robie sam bo nie bede oplacal spedytorow sprzataczek dyrektorow w korporacjach wszystko co wypracuje a to nie jest lekka praca to moje jak dzisiaj przeczytalem propozycje cedrobu to zal sluchac bzdur korporacyjnych wiem co mowie bo sam pracuje w korporacji i wiem ze na koncu projektu korporacyjnego dyrektora to kolejny jacht w barcelonie i kolejna asystentka
Euro już 4,47 PLN
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:50 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
tukan skoncz juz te bajki nie z Twojej bajki pisac bo juz mnie to wkurza .Pszenzyto 13,5 % , probki na zawartosc i intuicja i jeszcze moze 80% kuku i receptura paszy czy choroby rozpoznawane po zapachu .Gratuluje poczucia humoru . Daj se facet siana .
Widzę, że prawda pisana przez użytkownika "tukan" boli. Wiecie jak się taka przypadłość nazywa? ZAZDROŚĆ
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:51 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:53 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
- mytotoksyna1
Na dzisiaj i na wczoraj najważniejszą rzeczą w hodowli jest natychmiastowe wycofanie z użycia wszelakiej maści antybiotyków !
Następnym krokiem - wycofanie z uprawy kukurydzy(może wrócić po obaleniu ASf)
..cała reszta waszego pieprzenia to jałowa dysputa!
Następnym krokiem - wycofanie z uprawy kukurydzy(może wrócić po obaleniu ASf)
..cała reszta waszego pieprzenia to jałowa dysputa!
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:53 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 20:39 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
to ładnie, powoli idzie do góry. Szkoda tylko, że jak spada do szybko i nagle. Warchlak też już zaczyna bić rekordy.
Jakie oferty cenowe macie na przyszły tydzień za całe zestawy ?
U mnie 5,25 za solo także o 5,30 walcz.
-
danielski813
Ja przy przenżycie 13.5 białka powtorzylbym badanie i poprosił o określenie białka organicznego.
Poza tym tukan ma sporo racji tyle że to nie miejsce żeby kogoś uczyć bo tu większość mundra .
Co tam panowie w branży bo miałem operację kręgosłupa i jestem do tyłu z info...
Poza tym tukan ma sporo racji tyle że to nie miejsce żeby kogoś uczyć bo tu większość mundra .
Co tam panowie w branży bo miałem operację kręgosłupa i jestem do tyłu z info...
-
stan1069@o2.pl
Pod sklepem z piwem mówili że poziom białka to 1 , a 2 to poziom białka w suchej masie
6,75 ESiwy pisze:Jakie oferty cenowe macie na przyszły tydzień za całe zestawy ?
w Łukowie coś o 6.55 mówili, duży rozstrzał wagowy WBC 60-120kg.
danielski813 pisze:Ja przy przenżycie 13.5 białka powtorzylbym badanie i poprosił o określenie białka organicznego.
u mnie w tym roku w pszenżycie wysżło 13,5% białka i jest to możliwe, a to dlatego że dostało 500kg saletry (czyli na jakieś 8t plonu) a posypało tylko 5 t wiec miało spory nadmiar azotu.
prawda jes ze bialko jest budowane tez z azotu ale zawiera kilkadziesiat aminokwasow i najwazniejszy jest ich proporcja dlatego kupujemy dodatki paszowe aby je zbilansowac .Latwo jest podniesc zawartosc bialka dajac azot na klos tylko jest ono slabo przyswajalne przez zwierzeta i niema sie z czego cieszyc .
Sprzedane w srode 52 sztuki na WBC E-6,6 miesnosc 58,7 zawsze sprzedaje na WBC bo pare groszy wiecej jak na zywą.Tukan trzymaj sie bo widze ze niektórzy nie mogą cie strawic a piszesz konkrenie.Chyba brak swinek bo dzwonia nawet tacy co z nimi nigdy nie handlowałem.
No dzwonią dzwonią 
wczoraj sprzedane 5,25 netto
Gość od Woźnieckiego 5,0 !!! 
- mytotoksyna1
Ja tu obserwuje ,że tu jest kupa handlarzy świniami ,bo prawdziwy gospodarz to sprzedaje tuczniki 4-5 razy w roku!!
..a wy tu ,mata wieprza do sprzedaży co 24 godziny autko !?
..a wy tu ,mata wieprza do sprzedaży co 24 godziny autko !?
toksyna przejrzyj moje posty
a i lukas mnie poznał NIE jako agenta chyba 
A tak w ogóle chłopaki to czas weekend zaczynać
Ja właśnie córom Battelfielda 1 instaluje przy 3 już pivku. Do cen wrócimy w poniedziałek.
A u mnie jedna córa śpi u dziadków, druga wyjechała na krótki obóz harcerski także chata wolna

lukas to jeszcze żonę musisz gdzieś wysłać dopiero będzie chata wolna 
Strzelaj lukaszlukas1982 pisze:A u mnie jedna córa śpi u dziadków, druga wyjechała na krótki obóz harcerski także chata wolna![]()
![]()
![]()
![]()
Dzisiejsza sprzedaż 56 szt 5,10 -2%
Wśród moich kolegów ze szkoły też większość ma dwie córki... Heh, przynajmniej można będzie sobie zięciów dobierać:)
moja córa własnie wraca z berlina z targów świątecznych a syn udaje się spac
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:46 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
należy mu się w domu lachonarium, skoro poza domem ma lochanarium do obsługi...
ja wysłałembrzydal pisze:lukas to jeszcze żonę musisz gdzieś wysłać dopiero będzie chata wolna
Pierwsza sobota gdzie nie musze udawać że sprzątam w domu:D