FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
czyli nieciekawie w tym Kutnie się dzieje. Teraz rolnicy będą się bali tam sprzedawać...
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:42 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
czy nie macie wrażenia że ostatnio ANIMEX zaniża mięsność?
Gorąco sie robi
ciekawe jak z kasą za sprzedane tuczniki bedzie ?
ciekawe jak z kasą za sprzedane tuczniki bedzie ?
za dużo ludzi, za dużo podmiotów jest powiązanych z taką ogromną firmą, żeby to bagatelizować a tym bardziej, żeby komukolwiek źle życzyć...
Sokołów chyba jeszcze wiecej wali na mięsnosci.. Animex 6.5 WBC
- mytotoksyna1
Nie martwa sie na zapas -przyjdzie dzień będzie rada. 
- Muchozolali
Bilans:
koszty: 528,86 zł/szt.
sprzedaż: 576,18 zł/szt.
Różnica: 47,32 zł/szt.
koszty: 528,86 zł/szt.
sprzedaż: 576,18 zł/szt.
Różnica: 47,32 zł/szt.
myto nie martwa sie jak mata pare szt i tam nie sprzedawalista
bizon pisze:czy nie macie wrażenia że ostatnio ANIMEX zaniża mięsność?
Ja sprzedaję z haka do nich i mnie interesuje mięsność >56%, a czy to będzie 56,1% czy 58% to dla mnie wsio rybka... Aby nie zaniżali <56%..
- mytotoksyna1
Cena stabilna 4,50 +7% za żywo.
Niepokoi silny dolar ,frank i euro.
Niepokoi silny dolar ,frank i euro.
- Muchozolali
to jest tylko początek
Sprzedawałes cos do nich ostatnio? jaką cene dali?Kazik pisze:bizon pisze:czy nie macie wrażenia że ostatnio ANIMEX zaniża mięsność?
Ja sprzedaję z haka do nich i mnie interesuje mięsność >56%, a czy to będzie 56,1% czy 58% to dla mnie wsio rybka... Aby nie zaniżali <56%..
-
krzysieko71
Który Animex tyle daje za E?Bobo pisze:Sokołów chyba jeszcze wiecej wali na mięsnosci.. Animex 6.5 WBC
Starachowicekrzysieko71 pisze:Który Animex tyle daje za E?Bobo pisze:Sokołów chyba jeszcze wiecej wali na mięsnosci.. Animex 6.5 WBC
Sprzedaję cały czas..Idą partie co tydzień.. W zeszłym tygodniu oferta 6,55 z haka, ale jak powiedziałem, że konkurencja daje więcej (6,60-6,65 E), to miało być wyrównaneBobo pisze:Sprzedawałes cos do nich ostatnio? jaką cene dali?Kazik pisze:bizon pisze:czy nie macie wrażenia że ostatnio ANIMEX zaniża mięsność?
To że pana P zatrzymali to jest pikuś jak ochrona środowiska się zainteresuje a prawdopodobnie będzie musiała się zainteresować (odnośnie zagospodarowania ściekami i odpadami poubojowymi) to może wstrzymać uboje i to na bardzo długo...
Pan P myślał że jest kozak ale się chyba ciutkę przeliczył...
Pan P myślał że jest kozak ale się chyba ciutkę przeliczył...
Sprzedaję cały czas..Idą partie co tydzień.. W zeszłym tygodniu oferta 6,55 z haka, ale jak powiedziałem, że konkurencja daje więcej (6,60-6,65 E), to miało być wyrównane
Ale to było w zeszłym tygodniu, a wszystko zależy od środowej giełdy, bo kolejna partia idzie w czwartek, więc będzie inna cena, chyba że jutro będzie bez zmian..[/quote]
Czyli wszedzie cena podobna, ewentualnie różnica max 5 groszy.. Dużo trzody trzymasz?
Czyli wszedzie cena podobna, ewentualnie różnica max 5 groszy.. Dużo trzody trzymasz?
-
krzysieko71
Ja mam na jutro do Animeksu tylko po 6.35 na WBC.
A nie masz przypadkiem 6.35+ 3% premii czyli 6.55??
ja sprzedaję średnio raz na miesiąc niewielkie ilości i tak 2 miesiące temu mięsnośc ponad 57 ,miesiąc temu 54,8 a dzis przyszło rozliczenie 51 % niecałe cena 6,10- pozostawie bez komentarza
-
krzysieko71
6.35 to cena bazowa, dojdzie premia za umowe i dopłaty za umięśnienie itp.Bobo pisze:A nie masz przypadkiem 6.35+ 3% premii czyli 6.55??
-
krzysieko71
51%? to Ty chyba jakieś dziki sprzedawałeśbizon pisze:ja sprzedaję średnio raz na miesiąc niewielkie ilości i tak 2 miesiące temu mięsnośc ponad 57 ,miesiąc temu 54,8 a dzis przyszło rozliczenie 51 % niecałe cena 6,10- pozostawie bez komentarza
to 6.6 wyjdzie, wkurzaja mnie te różne dodatki jakby nie mogli dac konkretnej ceny i po sprawie..
-
krzysieko71
Mnie też, ale jeśli chcesz konkretne ceny, to trzeba sprzedawać w wadze żywej.Bobo pisze:to 6.6 wyjdzie, wkurzaja mnie te różne dodatki jakby nie mogli dac konkretnej ceny i po sprawie..
Ale na WBC lepiej.. sprawdzone i na WBC 10-30 zl więcej
Ok 500 miejsc tuczowych podzielone na 2 wstawienia.Bobo pisze: Czyli wszedzie cena podobna, ewentualnie różnica max 5 groszy.. Dużo trzody trzymasz?
Na wolnym rynku Ełk płaci konkretną cenę z haka bez żadnych dodatków ani premii..Bobo pisze:to 6.6 wyjdzie, wkurzaja mnie te różne dodatki jakby nie mogli dac konkretnej ceny i po sprawie..
51%? to Ty chyba jakieś dziki sprzedawałeś
[/quote]
udało mi się ustalić 2 osoby króre sprzedawały tego dnia na ten sam skład i wszyscy mięsnosć miały 52%max
Mam nadzieję że to tylko awaria sprzętu ale i tak jestem zadowolony wyszły po 4.85 netto a na skupie 4.40.
ciekawe jak z wybojowością wg wagi przed załadunkiem bo ostatnio nie ważę
udało mi się ustalić 2 osoby króre sprzedawały tego dnia na ten sam skład i wszyscy mięsnosć miały 52%max
Mam nadzieję że to tylko awaria sprzętu ale i tak jestem zadowolony wyszły po 4.85 netto a na skupie 4.40.
ciekawe jak z wybojowością wg wagi przed załadunkiem bo ostatnio nie ważę
Tak sie tylko wydaje że wsio rybka ale jak masz 60% to te cenę z haka wynegocjujesz 20gr lepsza niż przy 56.Kazik pisze:
Ale ja takiej nie mam mięsności.. Wolę jak mi tucznik urośnie 2 tygodnie szybciej z mięsnością 57-58%, niż trzymać go o te 2 tygodnie dłużej i mieć mięsność 60%. Przez te 14 dni to ja umyję, wydezynfekuję i wstawię już kolejną partie do tuczu.. A każdy dzień tuczu dłużej to duże koszty.... Szczególnie na dochodzącym tuczniku, gdzie sama wentylacja dużo pochłania..baraki pisze:Tak sie tylko wydaje że wsio rybka ale jak masz 60% to te cenę z haka wynegocjujesz 20gr lepsza niż przy 56.Kazik pisze:
- mytotoksyna1
...z tego wynika ,że idziem po najmniejszej linii oporu (jak kiedyś za komuny).Bobo pisze:http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/eksport-wieprzowiny-wiekszy-niz-przed-asf,137529.html
..nie eksportujemy gotowych wyrobów tylko mięso.
..pytom sie , interes robi się na surowej słoninie ,czy na tuszonce ?
...łopatkę wieprzową wyeksportować , czy kiełbasę krakowską ?
..gdzie so ministry i ludzie uczone ?
..gdzie ekonomia , gdzie biznes?
Moj sasiad pracuje w Bawari jako konserwator hotelowy ,jego szef ma rowniez hotele we Wloszech i jak tam wyjezdzaja to zawsze bije swiniaka i robi wyroby bo we Wloszech jest drogie i nie do zjedzenia .Jego szef jest zachwycony polskimi [ wlasnymi ] wyrobami . Teraz sasiad musi sie z nim dzielic .Sasiad ma 20 euro na godzine [ 9 godz dziennie] a w Polsce robil za 10 zl /godz.Wiecie dlaczego Wloch wybudowal zaklad w Polsce . Tu wszystko stoi do gory nogami i robia nas caly czas w bambuko, za murzynow nas maja .Chociaz widze ze wielu z Was poszloby z nim siedziec aby tylko bral ich swinki .Wielu z Was stracilo poczucie godnosci , polskiej godnosci .
Jak ktos chce dyskutowac to doloze https://www.youtube.com/watch?v=QswcPCz3vqo
Stanisław... Trudno się z Tobą nie zgodzić... Rolnictwo w aktualnym wydaniu idzie w złym kierunku...
-
stan1069@o2.pl
Wszyscy nie mogą być konserwatorami , bo by mioteł i szmat w unii zabrakło

- mytotoksyna1
Matematyki trzeba się uczyć od momentu przyjścia na świat .Stanislaw pisze:Jak ktos chce dyskutowac to doloze https://www.youtube.com/watch?v=QswcPCz3vqo
Tabliczkę mnożenia trzeba wykuć na blaszkę w wieku 10 lat.
2x2=4
Euro 4,4232 a wczoraj jeszcze było 4,508
Można było na forexie poszaleć 
to się nazywa RAJD ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA. A z forexem to jest tak, że jak za dużo zarobisz, to transakcje anulują albo konto zablokują. Już tak w Polsce było, jak frank bił rekordy w ubiegłym roku.
Kuźwa coś czuję "0" dzisiaj i jeszcze Piero ponoć bije niecałe 9 tyś od akcji CBŚ i kolejki zajeb... Koledze już odbiory przełożyli a Euro minus . Oby plus był bo świnek na grudnia dużo.
mam podobne odczucia, jak będzie 0, to będzie ok.
Wycofujesz sie ?Peron pisze:to jutro plus 4 jak w banku
znasz sens znaczenia niektórych moich wypowiedzi...
Szczerze 0909 nie wierzyłem w te plus 4, to bardziej było moje życzenie i żeby sytuację rozładować związana z Pini. Ale plus 3 no to super że jest
czyli raczej nie obniżki a podwyżki choćby 10 gr nas czekają myśle
Zapomniałem dopisać że bardziej liczyłem na plus 2 a w najgorszym wypadku zero, a tu mila niespodzianka od Helmutow
Zapomniałem dopisać że bardziej liczyłem na plus 2 a w najgorszym wypadku zero, a tu mila niespodzianka od Helmutow
poszła cena w ch...j! POSZŁA!!! Szybcy i wściekli! 0909 Kadetem tera!
Nie spodziewałem się...
Nie spodziewałem się...
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:41 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przydałaby się jeszcze taka akcja CBŚ NA TRANSPORTY Z WIEPRZOWINĄ CO DO NAS WYSYŁAJĄ WTEDY MOŻNA BY MOWIĆ O STABILIZACJI PRZEZ JAKIŚ CZASchłop pisze:Kuźwa coś czuję "0" dzisiaj i jeszcze Piero ponoć bije niecałe 9 tyś od akcji CBŚ i kolejki zajeb... Koledze już odbiory przełożyli a Euro minus . Oby plus był bo świnek na grudnia dużo.