CENY TRZODY

brzydal

Re: CENY TRZODY

Post autor: brzydal »

a kto był największym z przewoźników ?
Kazik

Post autor: Kazik »

Woźniecki?
Chief
Kontakt:

Post autor: Chief »

mietko75 pisze:
stan1069@o2.pl pisze:
lukas1982 pisze:Niektórzy dyrektorzy i pośrednicy do Piniego nucili sobie od rana - a kiedy przyjdą także po mnie..........................
Ciekawe co sobie nucili hodowcy którzy na przelewy czekają ????????
Największy przewoźnik dziś otrzymał bransoletki na obie rączki :oops:
Sylwester?
No niemożliwe, przeciez był nietykalny....
Dzisiaj auta leciały w stronę Mińska Maz, i na A1 tez kilka mijałem
Falco

Post autor: Falco »

Falco

Post autor: Falco »

Ale już jest na wolności https://www.eku24.net/wiadomosci/wydarz ... a-z-ubojni z innego źródła też to słyszałem
Ulan

Post autor: Ulan »

to oświadczenie które wydała jakaś tam pracownica Pini, coś wspolnego z prawdą może mieć, tzn żę teraz kupują wszystko normalnie. Ale jestem baaardzo ciekawy czy tak samo są w stanie zagwarantrować zapłątę za odebrany teraz towar? w przypadku blokady kont, nic nie zrobią - czyli nie zapłaca bo nie będa mieli jak. (choć osobiście wątpie aby to miało miejsce, ale różnie sprawa może się potoczyć). Dlatego proponuje dobrze przemyśleć sprawę handlu w tej sytuacji.

A jeśli chodzi o ceny to powinny iść do góry właśnie z tego powodu- bo Kutno żeby kupić teraz świnie będzie musiało zapłacić więcej, ponieważ hodowcy będą się bać handlować.. a w slad za tym ceny w całym kraju do góry powinny podskoczyć :)
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

tak jak beda płacic wiecej to na pewno nikt nie sprzeda, bo smrod jeszcze wiekszy czuc
mietko75

Post autor: mietko75 »

Karami postraszą tych co umowy posiadają i towar będą mieli .
Kazik

Post autor: Kazik »

A może jakas reklama w telewizji ożywi handel?
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

mietko75 pisze:
stan1069@o2.pl pisze:
lukas1982 pisze:Niektórzy dyrektorzy i pośrednicy do Piniego nucili sobie od rana - a kiedy przyjdą także po mnie..........................
Ciekawe co sobie nucili hodowcy którzy na przelewy czekają ????????
Największy przewoźnik dziś otrzymał bransoletki na obie rączki :oops:
Największy to Gło....? Koło mnie grupa przez niego pcha, troche się nieciekawie robi. Ale jak zawinili to trudno. Raczej podwyżek w wyniku tego bym się nie spodziewał :(
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Ulan pisze:to oświadczenie które wydała jakaś tam pracownica Pini, coś wspolnego z prawdą może mieć, tzn żę teraz kupują wszystko normalnie. Ale jestem baaardzo ciekawy czy tak samo są w stanie zagwarantrować zapłątę za odebrany teraz towar? w przypadku blokady kont, nic nie zrobią - czyli nie zapłaca bo nie będa mieli jak. (choć osobiście wątpie aby to miało miejsce, ale różnie sprawa może się potoczyć). Dlatego proponuje dobrze przemyśleć sprawę handlu w tej sytuacji.

A jeśli chodzi o ceny to powinny iść do góry właśnie z tego powodu- bo Kutno żeby kupić teraz świnie będzie musiało zapłacić więcej, ponieważ hodowcy będą się bać handlować.. a w slad za tym ceny w całym kraju do góry powinny podskoczyć :)
Czysta demagogia.
tukan

Post autor: tukan »

.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:37 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Polityka można zabić gazetą :lol: :lol: :lol: nie dlatego że taki słaby tylko że jak się o nim '' dobrze '' napisze to sie już nie podniesie :lol: :lol:
jak będzie w tym przypadku to się okaże , jak nie będzie płacił gotówką , to może się okazać że słabszy od polityka na gazetę
czy zamieszanie wpłynie na podwyżki ?? pewnie tak bo niektórzy piszą że 20 gr. w dół , jak uboje ograniczą to będzie w dół ale o 2 zł. a nie podwyżki , a to że ograniczą to pewne , bo dla hodowcy nie dostać kasy za zestaw to = zostać bezdomnym w większości przypadków .Trochę tych swiń mogą zagospodarować inne ZM ale na to potrzeba czasu
brzydal

nie kupi świn to nie sprzeda mięsa to chyba proste. Wszystko zależy od popytu na mięso klienci Piniego jak nie kupią od niego to będą musieli się zaopatrzyć gdzieś indziej. Nie było ubojni w kutnie i ceny nie były gorsze jak teraz ubojnie w Polsce mają zapasu mocy jeszcze co najmniej na drugie tyle
jacekgg

Post autor: jacekgg »

brzydal pisze:nie kupi świn to nie sprzeda mięsa to chyba proste. Wszystko zależy od popytu na mięso klienci Piniego jak nie kupią od niego to będą musieli się zaopatrzyć gdzieś indziej. Nie było ubojni w kutnie i ceny nie były gorsze jak teraz ubojnie w Polsce mają zapasu mocy jeszcze co najmniej na drugie tyle
taaa, Niemieckie ubojnie tylko na to czekały... żebym pchać jeszcze więcej do PL
tukan

.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:38 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
0909

Post autor: 0909 »

Braki tuczników będą podwyżki
mar

Post autor: mar »

w końcu bo moje chcą już jechac na szynki
tukan

.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:38 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Siwy

Post autor: Siwy »

Siwy

turtojs

Post autor: turtojs »

Dokładnie tucznikow bardzo mało, a co było rok temu z ceną jak poleciała w dół, w tym roku jest odwrotnie bo z kim nie gadałem kto ma otwarty cykl to broń boże żeby Sprzedaz na grudzień wypadła bo nie będzie ceny. Jako jeden z nielicznych zaryzykowalem i narazie się opłaciło, w przyszłym tygodniu pierwsza partia leci. W porównaniu z tymu co wypchneli świnki do końca listopada, będę prawdopodobnie jak sie cena utrzymie kilkadziesiąt złotych do przodu na każdym tuczniku :wink:
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

nie bój, nie bój, obetną Ci...
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

turtojs pisze:Dokładnie tucznikow bardzo mało, a co było rok temu z ceną jak poleciała w dół, w tym roku jest odwrotnie bo z kim nie gadałem kto ma otwarty cykl to broń boże żeby Sprzedaz na grudzień wypadła bo nie będzie ceny. Jako jeden z nielicznych zaryzykowalem i narazie się opłaciło, w przyszłym tygodniu pierwsza partia leci. W porównaniu z tymu co wypchneli świnki do końca listopada, będę prawdopodobnie jak sie cena utrzymie kilkadziesiąt złotych do przodu na każdym tuczniku :wink:

..jak Ty hodujesz tuczniki , to ja jestem prawą ręką i głównym doradcą prezydenta USA. :D
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Ceny tuczników nadal stabilne ,ale zaczną się chwiać niebawem . 8)
fix

Post autor: fix »

ponoć Pini ubija tylko 10 tys szt bo nie ma więcej towaru :shock:
klienci się trochę wystraszyli i wstrzymują dostawy
baraki

Post autor: baraki »

turtojs pisze:Dokładnie tucznikow bardzo mało, a co było rok temu z ceną jak poleciała w dół, w tym roku jest odwrotnie bo z kim nie gadałem kto ma otwarty cykl to broń boże żeby Sprzedaz na grudzień wypadła bo nie będzie ceny. Jako jeden z nielicznych zaryzykowalem i narazie się opłaciło, w przyszłym tygodniu pierwsza partia leci. W porównaniu z tymu co wypchneli świnki do końca listopada, będę prawdopodobnie jak sie cena utrzymie kilkadziesiąt złotych do przodu na każdym tuczniku :wink:
Kiedys w PGR zwozili snopy i ukladali w stogi z pomoca lewatora, ci co ladowali na lewator pracowali rownym tempem, nikt sie nie obijal nawet minuty ale ci co na stogu odbierali to co rusz ktorys a to na fajke poszedl a to po piwo do GS, a to widel pilnowal zeby prosto staly... ale jak by nie patrzyl to tyle ile ci stachanowcy na dole zaladowali tyle w stogu bylo. :D
turtojs

Post autor: turtojs »

Baraki ciekawa teoria, ale coz ceny świń póki co rosną i nijak się ma ta opiowiesc do czasu teraźniejszego. Może i ceny spadną, ale bardziej bym liczył na styczeń, choć byoo już tak raz ze w styczniu nawet rosły.
Myko bardziej tucze świnie jak hoduje jak chcesz już żebym to fachowo nazwał
luk85

Post autor: luk85 »

mietko75 pisze: Największy przewoźnik dziś otrzymał bransoletki na obie rączki :oops:
Nieprawda
chłop

Post autor: chłop »

Jakie ceny uzyskujecie oczywiście z terminem pewnym 14 dni bo ja za przelew za 2 dni 5,25 za auto 170 szt do stałego odbiorcy.
Awatar użytkownika
Peron

luk85 pisze:
mietko75 pisze: Największy przewoźnik dziś otrzymał bransoletki na obie rączki :oops:
Nieprawda
na nóżki?
baraki

Post autor: baraki »

Na szyję?
Siwy

[quote="chłop"]Jakie ceny uzyskujecie oczywiście z terminem pewnym 14 dni bo ja za przelew za 2 dni 5,25 za auto 170 szt do stałego odbiorcy.[/quote]

Ten stały klient to trochę po macoszemu potraktował..... u mnie zestaw do stałego odbiorcy termin do 14 dni 5,50 plus Vat bez potrąceń ...... a z doskoku 5,60 plus Vat
Odnośnie P.P to od poniedziałku wchodzą na 15 tyś w tym tyg mniejsze uboje, bo po tej kontroli pracowników im brakuje....
Czy Ktoś z obecnych na forum może to potwierdzić ?
luk85

Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

no to wszystko jest OK .Mozna oddawac swinie do Pini Polonia .Tylko dlaczego poreczenie jak wszystko jest OK ?
mar

Post autor: mar »

luk85 pisze:http://www.pinipolonia.pl/
biedaki..., aż szkoda ich :D
chłop

Post autor: chłop »

A czy Prokuratura wystosuje jakieś pismo do Rolników i kontrahentów z informacją na temat Pana PINI czy ma zarzuty czy nie bo on sobie może twierdzić a Pan PINI to nie prokurator i sam się w kajdanki nie zakuł .
Prosimy o głos Łódzkiej Prokuratury w tym temacie !!!!!
F1

Post autor: F1 »

A co niby mieli oświadczyć ? Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś powbyiedział tak jestem winien bez powodu kontroli n ataką skalę by nie robili
Awatar użytkownika
Peron

winny, nie winny... niech sąd osądzi. Tymczasem trzymajmy kciuki za zakład i życzmy im wyciągnięcia wniosków z tej srogiej lekcji. Bo 'zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy...'
tukan

.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:36 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Bart 20

Post autor: Bart 20 »

Napewno z poręczeń potrzebóją na 500 plus.A tak w innym temacie za dobre warchlaki wołają już po 320 netto
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

tukan pisze:Mam nadzieję, że Pini się wybroni. Tego mu życzę, bo trochę włos mi się na głowie zjeżył po wszelkich doniesieniach. Miałem ochotę szukać innego odbiorcy, jednak zostanę z Pini Polonia wierząc, że będzie OK.

Też mam informację, że w przyszłym tygodniu wielkości ubojowe mają wrócić do normy po uzupełnieniu pracowników.
:lol:
brzydal

F1 pisze:
A co niby mieli oświadczyć ? Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś powbyiedział tak jestem winien bez powodu kontroli n ataką skalę by nie robili
kiedyś zakupiłem śrute sojową okazało się że w workach oprócz śruty jest kreda pobraliśmy próbki w mojej wyszło 44% białka a u sprzedawcy 46 oświadczyli że śruta mieści się w normach i tyle niedawno sytuacja się powtórzyła i jak myślicie co powiedział sprzedawca ? to samo co poprzedni, monitoring w magazynie niemożliwe i nikt kredy nie dosypywał wyszlo na to że chyba ja sam sobie dosypałem do każdego worka bo kreda (widać gołym okiem ) jest białko rzekomo też jest soja przyjeżdża z portu zbadana, w hali monitoring nikt nic nie dosypie ani nie ujmie bez wiedzy szefa po prostu cud ! i takie cuda wiem z doświadczenia zdarzają się często nawet niewierzącym, w każdej branży
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Co tu po próżnicy fandzolita.
Każdy przetwórca ,każda ubojnia ,każdy pośrednik , każdy Pini jest w Polsce potrzebny -im więcej
takich tym lepiej dla nas świniarzy.
Chceta zostać ze świnio na podwórzu i robić sobie selfi. 8)
tukan

.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:37 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
luk85

andre

Post autor: andre »

brzydal pisze:
F1 pisze:
kiedyś zakupiłem śrute sojową okazało się że w workach oprócz śruty jest kreda pobraliśmy próbki w mojej wyszło 44% białka a u sprzedawcy 46 oświadczyli że śruta mieści się w normach i tyle niedawno sytuacja się powtórzyła i jak myślicie co powiedział sprzedawca ? to samo co poprzedni, monitoring w magazynie niemożliwe i nikt kredy nie dosypywał wyszlo na to że chyba ja sam sobie dosypałem do każdego worka bo kreda (widać gołym okiem ) jest białko rzekomo też jest soja przyjeżdża z portu zbadana, w hali monitoring nikt nic nie dosypie ani nie ujmie bez wiedzy szefa po prostu cud ! i takie cuda wiem z doświadczenia zdarzają się często nawet niewierzącym, w każdej branży
Opisywałem tu mój przypadek z zaniżaniem białka w śrucie sojowej .Próbki wysyłałem do laboratorium uniwersyteckiego czyli bardzo wiarygodne ,ale nie dla mojego (już byłego ) dostawcy .Według niego było wszystko ok mimo że różnica była ponad 3%. Dodam że jest to firma bardzo duża i w większości znana Wam wszystkim
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Na samą soje kiedyś był inny podatek jak na koncentrat białkowy i żeby było taniej to dosypywali co mieli do soji a żeby była koncentratem i była tańsza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Tyle w Polsce profesorów i doktorów od rolnictwa przewinęło się przez dziesięciolecia .
Tyle zakładów doświadczalnych , a efektów brak.
..ni mamy rośliny na miarę soi .
..szkoda ,bo soja i ropa naftowa rządzi światem. :roll:
Awatar użytkownika
Peron

swego czasu wśród polskich hodowców trzody dużą popularnością cieszyło się kakao jako substytut soi...
ODPOWIEDZ