FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
LUDZIE tu jest TEMAT :CENY TRZODY a nie wszystko inne !!!!
O wszystkim piszecie tylko nie o CENACH !!!!
Nikt nie sprzedaje ? Postów setki a o cenach 1 post na 100 .....

Nikt nie sprzedaje ? Postów setki a o cenach 1 post na 100 .....
pewnie dziady robia zbiorke na walke z asf naszym kosztem i na 500 + musza skads dolozycF1 pisze:To dopiero dziki handel rozkwitniemat pisze:banda złodziei i chamstwo jest u nas w tylko !!!!! ciagle tylko opłaty do góry !!! niech sami imbecyle z rządu za to placa !!!
http://www.agropolska.pl/produkcja-zwie ... e,178.html![]()
przy tych cenach nie będą zgłaszać do weta męidzy rolnikami Polak potrafi
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
12.12.2016 Aktualne cen skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
skup 4,90 plus vacik
- mytotoksyna1
4,60 +vaciak
- mytotoksyna1
..że tysz ci sie chce !krzysieko71 pisze:Ja dziś z ciekawości przeważyłem swoje grupy na odchowalni i średnia waga wyszła mi następująco. Wyniki: 46 dzień życia, waga 14 kg. 54 dzień życia 17 kg, 66 dzień życia 23 kg, 72 dzień życia 26 kg.lukas1982 pisze:20kg prosiaka w 8t i 4dni. Nie chce być inaczej.
..ni masz dość roboty przy prosiakach i wyproszeniach?
Ja sprzedaję w czwartek, ale cena zależy od środowej giełdy. Na dzień dzisiejszy 6,70 zł hak..Siwy pisze:LUDZIE tu jest TEMAT :CENY TRZODY a nie wszystko inne !!!!
Nikt nie sprzedaje ? Postów setki a o cenach 1 post na 100 .....![]()
![]()
co tam znów?
cena startowaPeron pisze:co tam znów?
w piątek nie tyle samo było?
zapomniałes co ci odpisałem ?Peron pisze:w piątek nie tyle samo było?
wczesniej było 1,57 nastepna giałda spadła startowa cena zaznaczam na 1,56 teraz jest 1,59
W piątek 9,12 cena wyjściowa była 1,59
wtorek 6,12 cena wyjściowa -1,56
piątek 2,12 cena wyjściowa - 1,57
wtorek 6,12 cena wyjściowa -1,56
piątek 2,12 cena wyjściowa - 1,57
- Muchozolali
Bilans:
koszty: 530,74 zł/szt.
sprzedaż: 583,308 zł/szt.
Różnica: 52,57 zł/szt.
koszty: 530,74 zł/szt.
sprzedaż: 583,308 zł/szt.
Różnica: 52,57 zł/szt.
średnia waga 110kg?
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
12.12.2016 Ceny skupu tuczników i macior - do świąt cenniki w skupach raczej nie spadną
http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... nie-spadna
http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... nie-spadna
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:20 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj 5,67 z vat bez strączki.
brawo tykaciocha pisze:Dzisiaj 5,67 z vat bez strączki.
u mnie do lokalnej masarni tylko 5,4 bez strączki się dało wycisnąć.....
[quote="jarek84"][quote="kaciocha"]Dzisiaj 5,67 z vat bez strączki.[/quote]
brawo ty
u mnie do lokalnej masarni tylko 5,4 bez strączki się dało wycisnąć.....[/quote]
Przecież to 5.67 to jest 5.25 netto to "brawo ty" to miała być ironia? Ciekawe jaka ilość. Jak juz pisałem na ten tydzień 5.50 netto do dużych zakładów sprzedaje bez potrąceń, mniejsze ilości 5.60 i 5.70
brawo ty
u mnie do lokalnej masarni tylko 5,4 bez strączki się dało wycisnąć.....[/quote]
Przecież to 5.67 to jest 5.25 netto to "brawo ty" to miała być ironia? Ciekawe jaka ilość. Jak juz pisałem na ten tydzień 5.50 netto do dużych zakładów sprzedaje bez potrąceń, mniejsze ilości 5.60 i 5.70
dzis poszly po 6,70 netto hak
Poszły 6.75 hak Ełk za 100
- mytotoksyna1
Robi sie tragedia !!
...paliwo ,papierosy i gorzała - ceny wywindowane pod niebiosa !
..OC od wszelakich pojazdów kołowych osiągają szczyty Mount Blanc .
...paliwo ,papierosy i gorzała - ceny wywindowane pod niebiosa !
..OC od wszelakich pojazdów kołowych osiągają szczyty Mount Blanc .
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:18 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
duża to nie jest, jak już pisałem lokalna mała masarnia, moja sprzedaż 100 szt, a biją tego dnia 150......Siwy pisze:Przecież to 5.67 to jest 5.25 netto to "brawo ty" to miała być ironia? Ciekawe jaka ilość. Jak juz pisałem na ten tydzień 5.50 netto do dużych zakładów sprzedaje bez potrąceń, mniejsze ilości 5.60 i 5.70jarek84 pisze:brawo tykaciocha pisze:Dzisiaj 5,67 z vat bez strączki.
u mnie do lokalnej masarni tylko 5,4 bez strączki się dało wycisnąć.....
-
maciej0203
[quote="Bugsik"]dzis poszly po 6,70 netto hak[/quote
Gdzie po tyle sprzedałeś?
Gdzie po tyle sprzedałeś?
- mytotoksyna1
Tzw. ogonówka brandenburska w sklepie 39,99 zł. 
giełda kleksa dużego puszcza...
Oj na giełdzie się pier.doli.
1,590 [ 0 Gebote ] widzicie to?
Ja na szczęście swoje w Robakowie już mam.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:18 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
to co się miało stać, tylko tydzień później...
Po ilości wystawionych sztuk widać że nasi koledzy się przeliczyli , liczyli na wzrost a tu niespodzianka a zakłady cwane wiedzą że i tak te tuczniki i kupią do świąt a po co przepłacać . A u nas promocja świąteczna od wczoraj skupy 0,05 zł mniej bo Pini ... Też już to co miałem na ten rok sprzedałem sprawdza się powiedzenie chytry dwa razy traci .prosiaq pisze:1,590 [ 0 Gebote ] widzicie to?
Ostatnio zmieniony wtorek 13 gru 2016, 16:40 przez Maniu, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:19 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
turbogrocho49
To ile na minus gielda
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:16 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
no gdzie jest agencina ???teraz siedzi cicho cwaniaczek, gadal ze tylko do góry i swin nie ma wiadomo było ze zaraz spadna ostro z podwojna sila i jeszcze szybciej niż ktoś myslal
Ostatnio zmieniony wtorek 13 gru 2016, 21:35 przez mat, łącznie zmieniany 1 raz.
SIWY łódzkie masz może miejce po te 5,50 - 5,60 gdzieś na ubojni bo jeśli jeszcze tak płacą to mam 300 szt i po 5,40 puszczę ???
- mytotoksyna1
..te klocki już znamy .
Każdy głupafy ruch przy świniach (CBA) to zonk.
Każdy głupawy ruch przy złotówce to też zonk.
NBP chyba nic głupawego nie wymyśli ?
Myliłem się płytko....Peron pisze:Tukan, na Twoją prognozę składają się co najmniej 3 składowe: popyt na tucznika, kurs EUR/PLN, podaż... Ciężko, żeby wszystkie składowe zagrały tak, jak się chce w określonym czasie. Więc pozostaje pytanie: to prognoza, czy pobożne życzenie?
Poza tym na tych wykresach widać, że w tym okresie grudniowym ceny raczej spadały, a nie rosły...
I jeszcze jedno: czy wysoka cena na przełomie sierpnia i września była spowodowana brakiem tucznika na rynku? Też tak przez dłuższy czas uważałem, ale biorąc to na logikę, to wydaje mi się, że ta cena miała być gwarantem wstawień, które zaczną wychodzić w najbliższych tygodniach, czyli na święta towar zapewniony. Czy rolnicy dostaną za niego grubą kasę? Wydaje mi się, że nie, ale życzę sobie, żebym się grubo pomylił.
Zaraz się do skuu żucą to nOWY rOK Z 3 Z PRZODU PRZYWITAMYmytotoksyna1 pisze:..te klocki już znamy .
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:17 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
niemcy chyba chca nas postraszyc - sytuacja z wczoraj do mojego brata o godz 7 rano dzwoni prezes ZM (normalnie bija 1000 szt na dobe) i pyta sie o swinie co do ceny dogadamy sie aby tylko sprzedał dla niego sek w tym że mój brat nie ma swin tylko czasami dzwoni (raz na pół roku) spytac sie o cene - sprawdzamy krzyżowo czy dla wszystkich jest ta sama cena ostatnio sam Prezes dzwonił 3 lata temu jak płacił 6,20 netto , coś w tym jest
Nikt nie straszy.Zapowiada jazda w dół i to mocna.
jak zrobimy panikę to sami sobie robimy kuku świń nie ma
Taką panikę porobili z tym Pinim, że u mnie do konkurentów kolejki zaklepane do świąt
A tymczasem u niego, przynajmniej do dzisiaj kasa spływa na bieżąco
Swoją drogą, gdyby obniżył minimalną ilość do oceny wbc na 15 albo nawet 10szt to po tucznika w zachodniopomorskie czy lubelskie nie musiałby się wyprawiać.
A tymczasem u niego, przynajmniej do dzisiaj kasa spływa na bieżąco
Swoją drogą, gdyby obniżył minimalną ilość do oceny wbc na 15 albo nawet 10szt to po tucznika w zachodniopomorskie czy lubelskie nie musiałby się wyprawiać.
póki co to giełda jest jutro, a do tego cena rośnie od miesiąca, jakiś malutki minus gdzies pierdnał a Wy już 3 zł widzicie. Póki co to bliżej do 6zł niż do 3, wiec bez nerw proszeBRUTAL pisze:Nikt nie straszy.Zapowiada jazda w dół i to mocna.
A najlepiej dwie 50-tki pod rzad.. 15 minut odczekac i wtedy dopiero zacząć pisac o cenachUlan pisze:póki co to giełda jest jutro, a do tego cena rośnie od miesiąca, jakiś malutki minus gdzies pierdnał a Wy już 3 zł widzicie. Póki co to bliżej do 6zł niż do 3, wiec bez nerw proszeBRUTAL pisze:Nikt nie straszy.Zapowiada jazda w dół i to mocna.a jak nie to kielona w szyje
[quote="chłop"]SIWY łódzkie masz może miejce po te 5,50 - 5,60 gdzieś na ubojni bo jeśli jeszcze tak płacą to mam 300 szt i po 5,40 puszczę ???[/quote]
Z pewnością nie podam , a to z tego względu że nie potrzebuję delikwenta- panikarza , który zaniża mi ceny , które jeszcze nie spadły ..... Ja swoje ceny trzymam do końca tygodnia ..... Pozdrawiam
Z pewnością nie podam , a to z tego względu że nie potrzebuję delikwenta- panikarza , który zaniża mi ceny , które jeszcze nie spadły ..... Ja swoje ceny trzymam do końca tygodnia ..... Pozdrawiam
agent się schowal to może nie wrozyc nic dobrego !