FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:14 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Tukan, chyba nie znasz jeszcze dobrze agenta skoro tak myslisz..
Poczytaj sobie jego posty jak cena spadla ponizej 4 zl zywca..
Poczytaj sobie jego posty jak cena spadla ponizej 4 zl zywca..
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:15 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Cena leci na dół atu kolejne wydatki idioci nam robią głupota nie zna granic https://www.agrofakt.pl/walka-z-asf-obo ... sekuracja/ to jest pretekst żeby zlikwidować hodowlę wmałych gospodarstwach siatki na okna no i co jeszcze osły wymyślą jak jestt ściana a nie ma drzwi to chyba lepiej przed wirusem chroni niż płot ale co tam im wszystko wolno 
Witam.Jaką cene przewidujecie 
Pod pretekstem asf rząd nas jeszcze bardziej zniewoli ,bo jak sprzedać świnie nie wpuszczając auto na posesje ,na droge je wypedzać czy jak aż przecieram oczy ze zdziwienia co oni wymyslajaF1 pisze:Cena leci na dół atu kolejne wydatki idioci nam robią głupota nie zna granic https://www.agrofakt.pl/walka-z-asf-obo ... sekuracja/ to jest pretekst żeby zlikwidować hodowlę wmałych gospodarstwach siatki na okna no i co jeszcze osły wymyślą jak jestt ściana a nie ma drzwi to chyba lepiej przed wirusem chroni niż płot ale co tam im wszystko wolno
"Rolnik nie będzie mógł wprowadzać na jej teren świń z nieznanego źródła, wpuszczać osób postronnych oraz wszelkich samochodów (zwłaszcza z zakładów mięsnych i firm utylizacyjnych)"
-
danielski813
W mojej gminie przy frekwencji około 60% pis miał ponad 90% poparcia w sąsiednich gminach podobnie a od kilku miesięcy poza proboszczem nie sposób spotkać człowieka co przyzna że na nich głosował ot taka ciekawostka...
- Wróż Maciej
Jak Niemcowi będzie z daleka dobrze patrzeć z oka, to będzie cena wysoka.IGOR pisze:Witam.Jaką cene przewidujecie
A jak źle mu będzie patrzeć z bliska, to będzie cena niska!
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:15 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
-2 stawiam na dzisiaj
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:16 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Słyszałem że 20 gr. w dół
Ostatnio zmieniony środa 14 gru 2016, 13:54 przez IGOR, łącznie zmieniany 1 raz.
To wychodzi na to że będę musiał od sąsiada wykupić wzdłuż mojej chlewni działke żeby wybudować płotF1 pisze:Cena leci na dół atu kolejne wydatki idioci nam robią głupota nie zna granic https://www.agrofakt.pl/walka-z-asf-obo ... sekuracja/ to jest pretekst żeby zlikwidować hodowlę wmałych gospodarstwach siatki na okna no i co jeszcze osły wymyślą jak jestt ściana a nie ma drzwi to chyba lepiej przed wirusem chroni niż płot ale co tam im wszystko wolno
- mytotoksyna1
Jak ptak ,który dziobał padlinę dzika (chorego) przefrunie ogrodzoną chlewnie i zrobi kupę na dachu chlewa ??
..co wtedy trzeba będzie zrobić?
..co wtedy trzeba będzie zrobić?
- mytotoksyna1
Co gaworzysz ?tukan pisze:Na cenę vezg mają wpływ aukcje ale również cena świń z wolnego rynku (a takiej wiedzy nie mam)+ machlojki. Ciężko wyczuć jaki będzie spadek.IGOR pisze:Witam.Jaką cene przewidujecie
Obecnie cena tucznika (spadek ) to efekt akcji w Kutnie.
Styczeń przyniesie stabilizację.
To nie wina rządzących tylko nasza że nie mamy odwagi im tego z głowy wybić do Pejsaka nigdy nie miałem zaufania ale terz straciłem szacunek dla tego pana tak dla ciekawostki mimo środków bioasekuracji wirus przedostał się na fermę .polskieradio.pl/42/3166/Artykul/1703946,Drugie-ognisko-ptasiej-grypy-w-Polsce-Na-fermie-indykow-w-gminie-Deszczno-w-Lubuskiemdanielski813 pisze:W mojej gminie przy frekwencji około 60% pis miał ponad 90% poparcia w sąsiednich gminach podobnie a od kilku miesięcy poza proboszczem nie sposób spotkać człowieka co przyzna że na nich głosował ot taka ciekawostka...
- Wróż Maciej
czary mary, czary mary niech się dzisiaj dobra cena w Niemczech stanie BĘC!
Dziękować będziecie później.
Dziękować będziecie później.
-
danielski813
Jak nie ich wina a kto stanowi prawo???
Nam rolnikom dołożyć obowiązków ze nie podołamy a dzik nadal się panoszy w okolopoludniowym programie zastanawiali się czy chłop sam se grypy nie wpuścił jak że to znajomo brzmi asf też sami hodowcy se zawlekli..
Nam rolnikom dołożyć obowiązków ze nie podołamy a dzik nadal się panoszy w okolopoludniowym programie zastanawiali się czy chłop sam se grypy nie wpuścił jak że to znajomo brzmi asf też sami hodowcy se zawlekli..
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:12 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:13 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:13 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
uupsss... Coś masz dzisiaj te czary chu...e:(
.
Jak niemcy ??
-
turbogrocho49
Minus 6 erocenta
- Muchozolali
jest już czas że za towar się nie przepłaca
Tak oni ale co robią nasi reprezentanci izby rolnicze ano nic w cholerę to rozwiązać szkoda kasy na to dziadostwo wprowadzili kolczyki cisza potem świadectwa cisza teraz bioasekracja i dalej milcząca aprobata co do świadectw to mniejsi rolnicy tak nie biorą i szara streakwitnie to jest zagrożenie kiedyś zgłaszało się przemieszczenia i nie był problemu no ale widać wcale im na zwalczaniu AS nie zależydanielski813 pisze:Jak nie ich wina a kto stanowi prawo???
to co roslo w 3 tygodnie spadnie w kilka dniturbogrocho49 pisze:Minus 6 erocenta
A to dopiero początek 
też słyszałem że to nie koniec bo wczoraj na 22 partie tylko 5 się sprzedało i ZONK
Jak to kiedyś mi kolega co ma bydło mleczne powiedział "
dobrze żeby ten pomór był to by chociaż dziki pozdychały"
A mleko od lata o 5-10% do góry co miesiąc
Wyobrażacie sobie takie podwyżki w trzodzie ???
Jak to on mówi mleko musi być w cenie bo mleko dzieci piją
dobrze żeby ten pomór był to by chociaż dziki pozdychały"
A mleko od lata o 5-10% do góry co miesiąc
Jak to on mówi mleko musi być w cenie bo mleko dzieci piją
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:11 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 20:21 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz rację kolego oni załatwiają swoje interesy a Ty z problemem możesz iść do Jaworowicz jedynie

Ja po 6,55 sprzedałemtukan pisze:Mówiąc żartem, nie wiem jak u Was, bo u mnie stabilizacja. Dwa tyg. temu 6,46 na jutro 6,42. Jakoś opieram się ruchom cenowym.
- Wróż Maciej
sorry, poje...bało mi się, na wzrosty jest 'hokus pokus', a na spadki 'czary mary'. Nie doczytałem. Dopiero się uczę, sorry...
Pachnie mi tu agentem...
-
krzysieko71
ja dziś po 6,40.
- Wróż Maciej
a ja słyszałem, że agent jest w szpitalu. Zachłysnoł się herbatą jak czytaj posty niektórych że świnia będzie po 7 na wbc albo po 6 za żywą...
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:12 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
turbogrocho49
kurde podrzuci ktoś linka do strony prawdziwych hodowców bo gdzieś mi zaginął, na priv, tu jakis zjebów coraz wiecej
Święta prawda turbo....turbogrocho49 pisze:tu jakis zjebów coraz wiecej
6,50 hak na jutro
ciekawe jak tam kolega Turtojs, pewnie wczoraj sprzedał po 5.50 na żywo razem ze Siwym.
za dwie godzinki koniec konkursu na położną roku w którym bierze udział moja siostra proszę was wyślijcie kilka sms na moja siostrę wielkie dzięki ma szanse wygrać KONKURS KOŃCZY SIĘ ZA DWIE GODZINKI
TRESC SMS POL.60 NA NUMER TELEFONU 72355
TRESC SMS POL.60 NA NUMER TELEFONU 72355
- mytotoksyna1
Turtojs się cieszy, ze sprzedał w momencie największej ceny połowę rzutu po 5,25 netto dziś, także choć trochę spadnie to się podtuczy do 130 kg i będzie git
nie Mo co narzekac panowie, zobaczymy co będzie dalej, byc może stabilizacja tak jak pisze Myko w styczniu
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:07 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:08 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki wszystkim za oddane glosy niestety siostra zajęła drugie miejsce
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 gru 2016, 19:08 przez tukan, łącznie zmieniany 1 raz.