FORUM
CENY TRZODY
-
kędzierzawy
Re: CENY TRZODY
pbz lepsza mięsność tuczników, spokojniejsze lochy ,łatwiejsze porody
pbzxwbp tylko minimalnie lepsze przyrosty, tak było u mnie kiedy jeszcze sie tym zajmowałem
pbzxwbp tylko minimalnie lepsze przyrosty, tak było u mnie kiedy jeszcze sie tym zajmowałem
- mytotoksyna1
..w skupie nastąpi teraz marazm ,który potrwa do połowy lutego 2017 r.
-
stan1069@o2.pl
Jak to rozumieć pilnowanie przez 4-6 dni ????????? bo te 6 dni to prawie na okrągłodanielski813 pisze:Sprzedaje 26-27 od lochy rocznie tajemnica to pilnowanie przy powodach i pierwsze 4-6dni i remont stada na poziomie powyżej 40% rocznie (gdyby nie prrs może bym powalczył o wiecewiecej)
-
danielski813
Stan porodów pilnuje do puki się trwają a te 4-6 dni to praca przy prosiaku 1 doba meblowanie miotów żelazo osłona 3-4 kastracja potem kokcydiostatyk .
F1 może i masz rację a może nie ja od zawsze najlepsze efekty mam na najmłodszych loszkach a to choćby dlatego że wymie kompletne potem jak to ma rusztach to sutek urwany to coś tam a jak odsadzi się w 3 czy 4 kolejnych miotach 11-14 sztuk to czasem lepiej wymienić na młodą ale zdarzają się takie co i 8-9 miotów wychowają. U mnie wszystko na ruszcie więc sporym problemem bywają racice. Więc warto znać teorię ale każdy najlepiej sam zna swoje stado...
F1 może i masz rację a może nie ja od zawsze najlepsze efekty mam na najmłodszych loszkach a to choćby dlatego że wymie kompletne potem jak to ma rusztach to sutek urwany to coś tam a jak odsadzi się w 3 czy 4 kolejnych miotach 11-14 sztuk to czasem lepiej wymienić na młodą ale zdarzają się takie co i 8-9 miotów wychowają. U mnie wszystko na ruszcie więc sporym problemem bywają racice. Więc warto znać teorię ale każdy najlepiej sam zna swoje stado...
-
danielski813
Marazm nastąpi ale od połowy stycznia narazie raczej nic się nie zmiemimytotoksyna1 pisze:..w skupie nastąpi teraz marazm ,który potrwa do połowy lutego 2017 r.
- mytotoksyna1
danielski- racice u macior to sie koryguje w momencie proszenia .
..wszystko mu trzeba tłumaczyć .
-
danielski813
Aleś Ty głupi czlowieku nie wiesz o czym piszesz ale co tam klikniesz i post więcej nie chodzi o korekcje ale co tam ludzie którzy na poważnie się tym zajmują wiedzą...
- mytotoksyna1
W 2017 roku tucznik będzie balansował , raz na linie ,raz pod liną. 
Woźniecki: -20 groszy
Jak ktoś pisze -20gr to piszcie chociaż z jakiej ceny ten minus bo może z 5,50 netto albo z 5,10 a to różnica chyba . Ja na jutro mam ustalone 5,10 -1% za 110 szt do Piera P.
Woźniecki w tym tygodniu: -20 groszy na skupach. Aktualna cena 4,50 netto.
A inne firmy jak płacą ???marcolee pisze:Woźniecki w tym tygodniu: -20 groszy na skupach. Aktualna cena 4,50 netto.
Amba Fatima giełdy dziś Ni Ma czekamy do jutra
Giełda internetowa to tylko jedna z możliwości manipulacji cenami.
ale chyba najbardziej skuteczna
-
stan1069@o2.pl
danielski- racice u macior to sie koryguje w momencie proszenia .

A dlaczego twierdzisz ze głupi ???? jak byś wpadł na taki pomysł to byś mniej brakował lochdanielski813 pisze:Aleś Ty głupi czlowieku nie wiesz o czym piszesz ale co tam klikniesz i post więcej nie chodzi o korekcje ale co tam ludzie którzy na poważnie się tym zajmują wiedzą...
- Muchozolali
giełda 8-10 centów w dól
srednia cena na przyszły tyg to ok 25gr w dół
srednia cena na przyszły tyg to ok 25gr w dół
Stan locha jak ma beton a nie słome pod nogami to sobie racice sama koryguje jeszcze przed proszeniem.
Według zsrir mamy ponad 300tyś ubojów
, to nie wróży dobrze dla ceny....
Według zsrir mamy ponad 300tyś ubojów
-
stan1069@o2.pl
Baraki to dlaczego konia prowadzą do kowala , a nie stawiają na betonie ??????????
żeby doszło do korekty racic na betonie to trzeba chodzić a nie siedzieć
nie twierdze że z lochą trzeba chodzić do kowala , ale podczas porodu można delikatną korektę zrobić i to czasami pomaga
żeby doszło do korekty racic na betonie to trzeba chodzić a nie siedzieć
nie twierdze że z lochą trzeba chodzić do kowala , ale podczas porodu można delikatną korektę zrobić i to czasami pomaga
O czym Wy tu pie-dolicie b-raki je-ane !!! To jest forum o cenach, a nie o racicach i innych głupotach !!!
-
stan1069@o2.pl
Ty bu..u a to forum jest o woznieckim ?????????????marcolee pisze:O czym Wy tu pie-dolicie b-raki je-ane !!! To jest forum o cenach, a nie o racicach i innych głupotach !!!
prezes podałbyś linka do tych danychbaraki pisze:Stan locha jak ma beton a nie słome pod nogami to sobie racice sama koryguje jeszcze przed proszeniem.
Według zsrir mamy ponad 300tyś ubojów, to nie wróży dobrze dla ceny....
- Wróż Maciej
Czary mary, czary mary niech sie cena stanieeee !
a dobra chyba znalazłem
tabela i pod nią "Tygodniowy ubój świń rzeźnych w ubojniach monitorowanych w ramach ZSRIR wyniósł – 307 655 sztuk"
http://www.minrol.gov.pl/Rynki-rolne/Zi ... .12.2016-r
tabela i pod nią "Tygodniowy ubój świń rzeźnych w ubojniach monitorowanych w ramach ZSRIR wyniósł – 307 655 sztuk"
http://www.minrol.gov.pl/Rynki-rolne/Zi ... .12.2016-r
U mnie w tym tygodniu ceny bz, za to w zeszłym -0,25 na wbc. Chyba sporo ludzi liczyło na święta i przetrzymywało towar, stawiam, że teraz się unormuje, może być jutro bz, kto ma surowiec na prawie całe świąteczne zamówienia pewnie będzie szukał jeleni przed wigilią. Ja tam bardziej się boję o styczeń.
Czy rolnik kiedyś zmądrzeje ?
cena była dobra wiec wszyscy wstrzymywali sie i kupowali drogiego duna , dziś ostatnie dni roku i wszyscy chcą sprzedac i cena leci na łeb a kupujący wykorzystują to i bardzo dobrze .Jak ktoś niema rozumu to kit mu w uszy . Poprzywozili dziś świnie na skup 150 kg i cena spadła do 4,20 plus vat a za przerosty to grosze .
Więc na co dziś zakładom olbrzymy ?
cena była dobra wiec wszyscy wstrzymywali sie i kupowali drogiego duna , dziś ostatnie dni roku i wszyscy chcą sprzedac i cena leci na łeb a kupujący wykorzystują to i bardzo dobrze .Jak ktoś niema rozumu to kit mu w uszy . Poprzywozili dziś świnie na skup 150 kg i cena spadła do 4,20 plus vat a za przerosty to grosze .
Więc na co dziś zakładom olbrzymy ?
Tyle tych świń nawieźli na skup, że się Hans z Jurgenem zastanawiają, ile obniżyć dzisiaj. Ale z tym przetrzymywaniem to racja, powtórka z września, kiedy cena dochodziła do 5,70 netto, a niektórym było mało. A za dwa dni aż sieci komórkowe padły, bo tyle telefonów do zakładów było.
Jest takie powiedzenie: "Jak się nie najadłeś, to się nie naliżesz"
A jak już jeść, to małymi łyżkami....
Jest takie powiedzenie: "Jak się nie najadłeś, to się nie naliżesz"
A jak już jeść, to małymi łyżkami....
A jak ktoś pije dużo FINLANDII ale mieszka w Polsce?
To też dostanie ?Peron pisze:A jak ktoś pije dużo FINLANDII ale mieszka w Polsce?
oto moje stado podstawowe
- Załączniki
-
- FIN-tecza_m.jpg (20.66 KiB) Przejrzano 13377 razy
superPeron pisze:oto moje stado podstawowe
gorzała jest tucznik tani jest i bedzie 800 euro gratis żyć nie umierać po co nam produkować wystarczy bawić sie
i w tedy nowotwory nie ruszają bo brak stresu
A to największa maciora w stadzie, na dodatek w kojcu, ma tylko jeden sutek, ale 10 wieprzków obsłuży
- Załączniki
-
- 16412700021802-finlandia-3000ml-wodka-z-kolyska.jpg (37.34 KiB) Przejrzano 13373 razy
- mytotoksyna1
Własnie tak rupta ,tak postępujta to Chiny zakryjo was jedno czapko , jednym beretem.
brawoPeron pisze:A to największa maciora w stadzie, na dodatek w kojcu, ma tylko jeden sutek, ale 10 wieprzków obsłuży
peron w tym mniejszym stadzie widzę chora na różyce albo pomorek izoluj i to w tri miga be będziesz musial cale stado uspic
Peron trzeba wypić ją
0909 Po moim artykule siedziałeś cichutko jak myszka i wypchałeś wszystkie ogony i ...wreszcie się pojawiłeś...nawet z flaszką że rok był udany.Pozdrawiam.
na niemieckiej giełdzie malutki czerwony bałwanek na święta.
Tak czułem....
Jutro idą ostatnie sztuki w tym roku.. Tylko nie wiem jeszcze po jakiej cenie... 6,30 E wytrzyma?
Jutro idą ostatnie sztuki w tym roku.. Tylko nie wiem jeszcze po jakiej cenie... 6,30 E wytrzyma?
no i w piz.u cały misterny plan !!!!!
Ile nam rzucą na Święta 4,7 - 4,8 ??? skur...
Ile nam rzucą na Święta 4,7 - 4,8 ??? skur...
A no....
U mnie na szczęście 3/4 wszystkich świń już zeszło w listopadzie/grudniu po dobrej cenie... A reszta po Nowym Roku może iść po kosztach niestety
Miejmy nadzieję, że warchoł też stanieje...
U mnie na szczęście 3/4 wszystkich świń już zeszło w listopadzie/grudniu po dobrej cenie... A reszta po Nowym Roku może iść po kosztach niestety
Miejmy nadzieję, że warchoł też stanieje...
skup w poniedziałek z 4.8 na 4,5 za spedowe ceny netto
Wróż Maciej pisze:Czary mary, czary mary niech sie cena stanieeee !
Jak nic kolejne konta agenta..
Stawiam jednosutkową maciorę Perona że tak jest
No to trzeba siegnac po najwieksza maciore PERONA zeby swieta były wesołe, na zdrowie.
0909 pisze:-8
ładnie dojebali.
- Muchozolali
tak jak pisałem ze bedzie 8-10 cent czyli obniżka ok 25 gr
koszty: 530,74 zł/szt.
sprzedaż: 534,6 zł/szt.
Różnica: 3,86 zł/szt.
koszty: 530,74 zł/szt.
sprzedaż: 534,6 zł/szt.
Różnica: 3,86 zł/szt.