FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
ja obstawiam znak dzielenia /
- Wróż Maciej
dziub pingwina, rybi tran, giełda będzie dziś bez zmian
Pytanie, czy w zeszłym roku badania były wiarygodne. Znam rolników, którzy rozgoryczeni ceną gdy ankieterzy dzwonili podawali, że nie mają, a w chlewie ogony biegały. Ciekawe ilu takie informacje podało. Najlepiej wie ARiMR. GUS swoje badania jak i prognozy cenowe może sobie wsadzić w buty. Darmozjady. Siedzą, pierdzą w stołki i nigdy prognozy się nie sprawdziły. Chyba manipulują tak jak "Agrobiznes". Dane na zamówienie.mytotoksyna1 pisze:To GUS wie lepi niż ARIMR ile jest swini .![]()
![]()
Myślę, że będzie mały plusik.
- mytotoksyna1
Góral i ciupaga + draga , będzie równowaga. 
już wynik trafiony
bz
bz
zero tucznik
Czyli - 10 gr od poniedziałku 
Dziś na szkoleniu na pytanie powiatowego veta kto ma kury nikt się nie zgłosiłtukan pisze:Pytanie, czy w zeszłym roku badania były wiarygodne. Znam rolników, którzy rozgoryczeni ceną gdy ankieterzy dzwonili podawali, że nie mają, a w chlewie ogony biegały. Ciekawe ilu takie informacje podało. Najlepiej wie ARiMR. GUS swoje badania jak i prognozy cenowe może sobie wsadzić w buty. Darmozjady. Siedzą, pierdzą w stołki i nigdy prognozy się nie sprawdziły. Chyba manipulują tak jak "Agrobiznes". Dane na zamówienie.mytotoksyna1 pisze:To GUS wie lepi niż ARIMR ile jest swini .![]()
![]()
mówiłem że będzie bez zmian a za tydzień +5
brzydal pisze:mówiłem że będzie bez zmian a za tydzień +5
zebys się nie zdziwil jak będzie odwrotnie
Ciężkich świnie 140 plus- poszukuję
jaka cena na dzisiaj za taki towar?monikaa pisze:Ciężkich świnie 140 plus- poszukuję
Od kogoś kupiła Monika te tuczniki ?
kupiła i kupuje cały czas0909 pisze:Od kogoś kupiła Monika te tuczniki ?
Rolników pytam czy sprzedali 140 kg Monice
Monia jest w porzo kobitka co od niej chcecie kupuje tucznika to chyba dobrze ???
- mytotoksyna1
0909 pisze:Od kogoś kupiła Monika te tuczniki ?
..ode mnie kupiła 5 grubasów po 3,20 .
Zrobiłem życiowy interes
-warchlak 350 złotych (20kg)
,,a za 1 grubasa 140 kg 428 złotych.
jak ktoś ma odpowiedniego odbiorcę, to 130kg średnią bierze z pocałowaniem ręki w pierwszej klasie, a od 130 do 140 to nie jest aż taka duża różnica w ilości dni w gospodarstwie, wiec jeśli cena była by dalej pierwsza klasa, to napewno wielu by wolało spzredać później 
a tak w ogóle to ile zdrożał warchlak dzisiaj znowu ?
Racja... Tydzień dłuższy tucz.. A cięższe świnie, to cięższa faktura 
-
Marcin1606
Warchlak + 5 złoty chyba ich poj.....o z tą ceną .Ulan pisze:jak ktoś ma odpowiedniego odbiorcę, to 130kg średnią bierze z pocałowaniem ręki w pierwszej klasie, a od 130 do 140 to nie jest aż taka duża różnica w ilości dni w gospodarstwie, wiec jeśli cena była by dalej pierwsza klasa, to napewno wielu by wolało spzredać później
Ponoć 1,34 euro zdrozal, czyli świnie w maju po 6 zł? 
A ja myślałem, że cena warchlaka już osiągnęła szczyt, a jednak się myliłem...
A niech drozeje kto ma kase ten kupi.
-
krzysieko71
A co mnie tam cena warchlaka obchodzi
cykl zamknięty leniuchy teraz pokazuje sens istnienia
-
stan1069@o2.pl
To po ile ten warchlak taki blu bla czy jakoś tak ???
No to teraz sobie nagrabiłeśkrzysieko71 pisze:A co mnie tam cena warchlaka obchodzicykl zamknięty leniuchy teraz pokazuje sens istnienia
niedlugo po 400stan1069@o2.pl pisze:To po ile ten warchlak taki blu bla czy jakoś tak ???
-
krzysieko71
Europa sobie poradzi, państwa dostaną dofinansowanie od rządów do trzody chlewnej, a w Polsce dopóki cena nie spadnie poniżej 3 zł to nie mamy o niej co marzyć.
Miejmy tylko nadzieję że minister "dobrej zmiany " nie dopuści do nagłych afer typu dioksynowa i ceny się z dnia na dzień nie załamią. Jak dalej będzie stabilizacja i podobne stosunki cen , to i pogłowie macior siłą rzeczy powinno się odbudować .
-
stan1069@o2.pl
To jeszcze ze 2 x - 5 w środe i obrót trzody będzie bezgotówkowy , przywioza takiego 30 kg. a zabiora 130 kg.MARTECH pisze:niedlugo po 400stan1069@o2.pl pisze:To po ile ten warchlak taki blu bla czy jakoś tak ???
-1 (1,58) u Niemca... Wygląda na to, że nastąpiła stabilizacja...
Wypadałoby zmienić ministra na poprzedniego , to i Niemcy mogli by jakieś śmieci mięsne do nas przysłać i w ciągu tygodnia zabrakło by na taką wymianę
Pierd-olone PISiory emigrantów nie chcą przyjąć , to i starego łajna też pewnie nie będą chcieli wziąć . Ta ciamajda obecna nie jest takim dżentelmenem jak poprzedni gość .
caly czas oto chodzi rolnikowi zostanie zysk tylko gnojMARTECH pisze:niedlugo po 400stan1069@o2.pl pisze:To po ile ten warchlak taki blu bla czy jakoś tak ???
Pewnie dunczycy czytają to forum i jak się dowiedzieli ze w polsce zostaje 200zł na tuczniku to chcą trochę tego zysku bo się boją że ich wykończymy.
-
stan1069@o2.pl
Jak rusek dobrze płacił za kalarepkę to i swinie się tuczyło , teraz wogóle kalarepki nie bierze to teraz Mietek bredzi zamiast świnie futrowaćmietko75 pisze:Wypadałoby zmienić ministra na poprzedniego , to i Niemcy mogli by jakieś śmieci mięsne do nas przysłać i w ciągu tygodnia zabrakło by na taką wymianęPierd-olone PISiory emigrantów nie chcą przyjąć , to i starego łajna też pewnie nie będą chcieli wziąć . Ta ciamajda obecna nie jest takim dżentelmenem jak poprzedni gość .
-
stan1069@o2.pl
Teraz jeszcze jak wyczytali że Kazik na ruszta przechodzi po to żeby więcej wlazlo to jeszcze zdrożejąpio pisze:Pewnie dunczycy czytają to forum i jak się dowiedzieli ze w polsce zostaje 200zł na tuczniku to chcą trochę tego zysku bo się boją że ich wykończymy.
Bardzo śmieszne, boki zrywaćstan1069@o2.pl pisze:Teraz jeszcze jak wyczytali że Kazik na ruszta przechodzi po to żeby więcej wlazlo to jeszcze zdrożejąpio pisze:Pewnie dunczycy czytają to forum i jak się dowiedzieli ze w polsce zostaje 200zł na tuczniku to chcą trochę tego zysku bo się boją że ich wykończymy.![]()
Weź się za robotę stan, a nie głupoty wypisujesz!
-
kędzierzawy
na piotrkowie czytają stana że leży pod przyczepą ,świń nie chce futrować i w tym roku około 50 chlewów budować będą
nie mniejszych jak na tysiąc
najbardziej popularne takie na 2000 szt jednak
nie mniejszych jak na tysiąc
- mytotoksyna1
To co teraz sie dzieje w m.in. w rolnictwie to pokłosie zarządzania wszystkich ministrów od zakończenia II wojny światowej.
..a sprawa jest prosta - rolnik powinien sam ministrować to i podwórzową kaczuszkie , gąskie , kogucika by się konsumowało.
..niech wspomnę o gołąbeczku w rosołku.
..teraz wszystkie zwierzaki w niewoli trza trzymać i palić im lampe na prąd , żeby miały namiastkę zwykłego słońca.
..a sprawa jest prosta - rolnik powinien sam ministrować to i podwórzową kaczuszkie , gąskie , kogucika by się konsumowało.
..niech wspomnę o gołąbeczku w rosołku.
..teraz wszystkie zwierzaki w niewoli trza trzymać i palić im lampe na prąd , żeby miały namiastkę zwykłego słońca.
-
stan1069@o2.pl
JĘCZMIENIa po 700 czasami nie potrzebują ?????????????kędzierzawy pisze:na piotrkowie czytają stana że leży pod przyczepą ,świń nie chce futrować i w tym roku około 50 chlewów budować będą
nie mniejszych jak na tysiąc![]()
![]()
po cięzkich bojach
,pojechały po 4,9 netto
stan ma racje z tego to tylko Duńczycy się uciesząkędzierzawy pisze:na piotrkowie czytają stana że leży pod przyczepą ,świń nie chce futrować i w tym roku około 50 chlewów budować będą
nie mniejszych jak na tysiąc![]()
![]()
Duńczyka dziś gość sprzedał po 4,80 plus vat tylko takich debili trzeba zakładom
...rozrywka i gnojówka w gratisie xdstan1069@o2.pl pisze:To jeszcze ze 2 x - 5 w środe i obrót trzody będzie bezgotówkowy , przywioza takiego 30 kg. a zabiora 130 kg.MARTECH pisze:niedlugo po 400stan1069@o2.pl pisze:To po ile ten warchlak taki blu bla czy jakoś tak ???
to nie ZM robia z nich debili tylko ONI sami .Marzy mi sie aby tucznik jeszcze spadl z 50 gr , moze coniektory zmadrzeja .Obecnie ze swinek zostaje tylko obornik .Moi nastepcy chcieliby postawic nowa tuczarnie [ na swoje prosieta] tylko ze musieliby zrobic to na kredyt a widze ze nie przewiduja takiej opcji . Uwazam to za rozsadne .Cena u nas max 4,5zl .Ciekaw jestem kiedy ZM zabraknie tucznika bo ze to sie stanie jestem pewny .
Myślę że nie braknie tucznika bo widzę tiry z prosiakiem .Dla polaka nie jest straszna cena warchlaka 3
40 zł plus vat
40 zł plus vat
-
stan1069@o2.pl
Jak się zbiegnie drogi warchlak i drogie zboże z tanim tucznikiem a wszystko na to wskazuje to trzeba dechą lać
tylko kogo ???????????
2 dni temu wlazłem na forum drobiarzy , podobnie jak tu cena niska , każdy wali kurnik za kurnikiem , ptasia grypa eksport siada ,potężne inwestycje w drobiarstwo poza granicami , ci mądrzejsi pomału rozważają wygaszenie produkcji

2 dni temu wlazłem na forum drobiarzy , podobnie jak tu cena niska , każdy wali kurnik za kurnikiem , ptasia grypa eksport siada ,potężne inwestycje w drobiarstwo poza granicami , ci mądrzejsi pomału rozważają wygaszenie produkcji
-
danielski813
Stanisław ocknij się świń zakładom nie zabraknie tylko będą mieli coraz tańsze każdy co ma sensowny budynek poprosi o kontrakt żeby chociaż na chleb starczyło. A Budowa tuczarni przecież kosztuje grosze w porównaniu do budowy na cykl zamknięty. 0909 nie wypada nikogo nazywać debilem no chyba że się wyznaje zasadę widzę Ciebie wedle siebie. Sprzedał po 4.8 bo taka cena rynkowa jak ktoś lubi liczyć czyjeś pieniądze jego problem ciekawe tylko po ile warchlaka kupił.