FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Ostatnio zmieniony środa 15 lut 2017, 13:05 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
- mytotoksyna1
To co sie dzieje teraz ze swiniami to mały pryszczyk, mała pestka .
Jak w końcu 1945 roku wraz z ojcem gnałem przydrożnym rowem tucznika do GS-u na spęd to aż nogi mnie zdrentwiały .
Pamiętam ,że za spieniężone pieniądze kupiona była miska do mycia i kociołek do gotowania kartofli , reszta kasy poszła na kolonialkę.
Jak w końcu 1945 roku wraz z ojcem gnałem przydrożnym rowem tucznika do GS-u na spęd to aż nogi mnie zdrentwiały .
Pamiętam ,że za spieniężone pieniądze kupiona była miska do mycia i kociołek do gotowania kartofli , reszta kasy poszła na kolonialkę.
Jak to jest że nie produkuje sie tuczników zboża i całej rzeszy w rolnictwie i mieszka sie w mieście czysto chodzi i posiada się 4 miliony oszczędności ?
Nie znam osobiscie nikogo z miasta kto posiada 4 miliony oszczednosci.
20 lat stosowałem Sano (premixy),ale w zeszłym roku też zaczeły sie robić cuda ,począwszy od braku pobrania paszy przez stado podstawowe ,po kanibalizm jakiego nigdy nie miałem. Dla zobrazowania problemu podam przykład komory gdzie było 70 szt ,a udało mi się sprzedać niespełna 40tom 20 pisze:A no i te najlepsze koncentraty protamino. Jeszcze do dziś pamientam te promocyjne i jakie cuda się po nim działy na chlewni
jak obstawiacie dziś ?
monika daj jakes wiesci
vezg - 0
1,52 zakres 1,52 - 1,54
za tydzień będzie plusowo
jak na razie w Polsce minusowo !!!0909 pisze:za tydzień będzie plusowo
kto wie czy bendzie ten plus
Narazie jedno jest pewne. Potrzebujesz slownika ortograficznego.buzka411 pisze:kto wie czy bendzie ten plus
a ty okularów pewniaku
Co z tym wstrzymaniem mięsa przez chiny , bo tylko informacja pokazała sie na ceny rolnicze ?
może to blew ?
może to blew ?
A z Obniżek żeby nie wyszły ostre podwyżki bo poniedziałek i wczoraj był wysyp tucznika czy naturalny , czy panika o Niemcy ?
o jakim ty wysypie mówisz co to za ilości sa na tej giełdzie ??? co to jest 3 tys tucznikow na dzień kropla w morzu dosłownie0909 pisze:A z Obniżek żeby nie wyszły ostre podwyżki bo poniedziałek i wczoraj był wysyp tucznika czy naturalny , czy panika o Niemcy ?
-
krzysieko71
Chyba jest wysyp, bo mój odbiorca też ostro z ceny zjechał, twierdzi, że Polska jest zawalona świniami. To podobno dlatego, że przez ptasią grype jest zakaz eksportu drobiu i cały polski drób idzie w kiełbasy, przez to nie ma takiego ssania na wieprzowine.0909 pisze:A z Obniżek żeby nie wyszły ostre podwyżki bo poniedziałek i wczoraj był wysyp tucznika czy naturalny , czy panika o Niemcy ?
O ełku mówisz?
-
robert0169
tylko spokuj https://youtu.be/HzTlB-TjAzM panowie 
co z tym ełkiem sie dzieje
a co ma sie dziac??
- mytotoksyna1
Tu jest centrum ceny swini , a ty szarpidruta wrzucasz .robert0169 pisze:tylko spokuj https://youtu.be/HzTlB-TjAzM panowie
-
robert0169
jaki szarpidrut taki hodowca trucicielu 
-
robert0169
https://youtu.be/2ea-_3QOPMg masz tu cene 
- mytotoksyna1
..z tymi świniami jest nie wesoło , żreć chco , a profit mizerny .
Jak tak dalej będzie to puszczo nas z tzw. torbami.
Jak tak dalej będzie to puszczo nas z tzw. torbami.
Sklep geesowski, małe miasteczko. Jest dostarczony towar ze świniobicia - boczek 23zl/kg szynka/26, kiełbasa pieczona 24zł i ręcznie robiona 27zł/kg. Wszystko na ciepło w dużych styropianowych pojemnikach.
Ludzie nauczeni, że co 14 dni taka dostawa. I powiem Wam, że dużo tego schodzi mimo swej ceny.
Ludzie nauczeni, że co 14 dni taka dostawa. I powiem Wam, że dużo tego schodzi mimo swej ceny.
gdzie agencino ?0909 pisze:10 gr plus
pewnie dolozyles tym co dunczyka sprsedaja bo ostatnio placiles 4.7 to teraz 4,8 za dunskiego tucznika
- mytotoksyna1
Taka pieśń to ma sie rozumnić , nie złarobert0169 pisze:https://youtu.be/2ea-_3QOPMg masz tu cene
-
robert0169
to ja na zywo przezywam

masz racje cena euro licha to i licha swiniaka0909 pisze:http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wal_on/szcz?wlid=2430
- mytotoksyna1
Gdzie jest Gucio , gdzie jest promotor spożycia mięsa wieprzowego ?
..odpisujeta od rachunku kwote na ten cel , a ludziska kupujo i przepychajo sie w rybnym sklepie.

..odpisujeta od rachunku kwote na ten cel , a ludziska kupujo i przepychajo sie w rybnym sklepie.
U mnie się tam nic nie odpisuje od faktury na jakieś promocje
Na przyszły tydzień umówiony odbiór po 6,2 z haka.
Na wtorek 6,2 hak.
-
krzysieko71
mówiłem, że coś na rzeczy z tą lawiną wieprzowiny w polsce. Ceny w dół.
Ponoć po kilka tygodni trzeba na odbiory czekać
Nic dziwnego z drugiej strony , za prosiakiem trzeba było czekać , to i na jego odbiór pewnie będzie podobnie

-
stan1069@o2.pl
Mnie na Listopad zapisali 
No i dobrze.
Dziś bez zmian u sąsiada..
Dziś bez zmian u sąsiada..
to moze cos podskocza po niedzieli