FORUM
CENY TRZODY
-
robert0169
Re: CENY TRZODY
robert0169 pisze:https://youtu.be/K3xSDRCfVZo tukan dzobnol bys![]()
Co ja pacze??? lol
Jakie ceny u makarona ?
Mi za takie coś wychodzi cena jak za knura. Kiedyś powiedziałem że za taką cenę to odkupie te półtusze to nie było w ogóle mowymat pisze:macie jakies problemy z wnetrami z kupujacymy bo czasami się może trafic ze nawet nic nie widać a zakłady placa normalnie za nie jak taka sztuka będzie ?
dzwoniłem do zakładu mięsnego Skiba to pan dyrektor powiedział mi ze nie ma u nich wnetrow normalnie placa jak za tucznikaandre pisze:Mi za takie coś wychodzi cena jak za knura. Kiedyś powiedziałem że za taką cenę to odkupie te półtusze to nie było w ogóle mowymat pisze:macie jakies problemy z wnetrami z kupujacymy bo czasami się może trafic ze nawet nic nie widać a zakłady placa normalnie za nie jak taka sztuka będzie ?
W dużych zakładach niema z tym problemu tylko małe lokalne wybrzydzają.
do makarona 1-2 sztuki na auto mogly byc bez problemu. A z innej beczki czy ktos coś slyszal ze włoch kastrata nie chce brać ????
Ależ można się pomylić. A już w ogóle po pijaku.robert0169 pisze:https://youtu.be/K3xSDRCfVZo tukan dzobnol bys![]()
sprzedam 190szt 58% waga ok 125 kg wyrównane. 606 743 715
O właśnie a może zamiast pisania cen zrobimy tutaj Polską giełdę . Każdy wystawia świnki i czekamy na telefony jak Jędrek !!!
-
tomek 1975
chłop pisze:O właśnie a może zamiast pisania cen zrobimy tutaj Polską giełdę . Każdy wystawia świnki i czekamy na telefony jak Jędrek !!!
ktoś kto sprzedaje świnie przez forum średnio rozgarniętym jest hodowcą. Po pierwsze nie zna rynku skoro tu szuka odbiorcy, po drugie prosi się żeby zostać okradzionym.
czasami ktoś może znać rynek bardziej niż Ci się wydaje, z drugiej strony szybciutko możesz rozeznac realną cenę której tu prawie nikt nie podaje a przecież to temat ponoć o cenach...tomek 1975 pisze:chłop pisze:O właśnie a może zamiast pisania cen zrobimy tutaj Polską giełdę . Każdy wystawia świnki i czekamy na telefony jak Jędrek !!!
ktoś kto sprzedaje świnie przez forum średnio rozgarniętym jest hodowcą. Po pierwsze nie zna rynku skoro tu szuka odbiorcy, po drugie prosi się żeby zostać okradzionym.
-
Marcin1606
Temat o cenach a nie ogłoszenia.jędrek pisze:czasami ktoś może znać rynek bardziej niż Ci się wydaje, z drugiej strony szybciutko możesz rozeznac realną cenę której tu prawie nikt nie podaje a przecież to temat ponoć o cenach...tomek 1975 pisze:chłop pisze:O właśnie a może zamiast pisania cen zrobimy tutaj Polską giełdę . Każdy wystawia świnki i czekamy na telefony jak Jędrek !!!
Jak ceny to Duny znowu warchlaka o 6zł podnieśli !!!
-
danielski813
BRAWI DUNY!!!!! polać im pepsi!!!!
Hurra! 
-
krzysieko71
Też się z radością piwka napije
kibicować, bo nasi skaczą!!
- Muchozolali
Bilans:baraki pisze:Hurra!
koszty: 621,33 zł/szt.
sprzedaż: 570,24 zł/szt.
Różnica: -51,09 zł/szt.
Punkt oplacalności: 5,18 zł/kg żywca
- mytotoksyna1
Roberto to dla ciebie specjalnie , przykład ,że jak sie chce to można coś pożytecznego nauczyć sie wykonywać .
https://youtu.be/ylRpjN6X4a8
-
robert0169
https://www.youtube.com/watch?v=d01wLnN689g
tak widze nasza hodowle i jej ceny .
tak widze nasza hodowle i jej ceny .
-
andrzej19570
160 świń ugrzęzło w błocie! Drogi na terenach wiejskich wołają o pomstę do nieba!
http://naszawielkopolska.pl/160-swin-ug ... -do-nieba/
- Załączniki
-
- auto.jpg (60.39 KiB) Przejrzano 14761 razy
- mytotoksyna1
Jędras , widziś co narobiłeś !
Ja osobiście w czwartek 23 lutego polną drogą dowiozłem starym wysłużonym ursusem C-28, 8 tuczników (115kg szt.) prosto pod , do wagi ubojni bez zbędnych ceregeli .
Ja osobiście w czwartek 23 lutego polną drogą dowiozłem starym wysłużonym ursusem C-28, 8 tuczników (115kg szt.) prosto pod , do wagi ubojni bez zbędnych ceregeli .
kurs euro cienko wiec slabe te podwyżki raczej będą
-
andrzej19570
Dziki rządzą!!
http://www.strefaagro.pomorska.pl/artyk ... tal-zabityRozjuszony dzik wpadł do szkoły w Wołczynie. Został zabity
- Muchozolali
Animex 6.20 hak całe auto,gobarto6.0 + premia za 57% mięsności, idze warchlak po 300 i jest na 0 , jak zacznie schodzić po 340 i nic się nieruszy będzie dokładka.
Na poniedziałek 110 szt. - 6,25.
agencie gdzie te twoje podwyżki ????
podwyżki zaczną się od czerwca
Wczoraj 20 sztuk E-6,20
-
danielski813
6,20 wbc to na dziś bardzo dobra cena. Ja należe raczej do tych co nie czakają na podwyżki tylko boją się żeby mocniej nie staniały.
w srode poszło 180 szt 6,39 z premia
-
kędzierzawy
arek pisze:podwyżki zaczną się od czerwca
myśle że wcześniej
-
robert0169
https://goo.gl/images/te2TTb snila ci sie indianka na koniu budzisz sie KON STOI INDIANKI NIE MA 
też myśle że od dnia kobiet zacznie się stopniowy marsz w góre cen, bo zaraz zaczną dorastać tuczniki wyhodowane na drogim warchlaku a za darmo nikt nie będzie robił
Ulan pisze:też myśle że od dnia kobiet zacznie się stopniowy marsz w góre cen, bo zaraz zaczną dorastać tuczniki wyhodowane na drogim warchlaku a za darmo nikt nie będzie robił
z choinki się urwales ???? Przeciez my ciagle za darmo robimy !!!??? hehehehhe
-
turbogrocho49
Się mogą co niektórzy zdziwić jak tych podwyżek nie zobaczą, prędzej warchlak stanieje jak tucznik zdrożeje, i takiego scenariusza należy się spodziewać
-
turbogrocho49
Jak narazie to dobrze że obniżek nie ma
będą po Wielkanocyturbogrocho49 pisze:Jak narazie to dobrze że obniżek nie ma
Dopuki jest sanie na warchlaka ,to będzia drożał . Tucznik niekoniecznie ,swięta i 1 ,3 maja nienapędzą zbytu, firmy pozbywają się w pierwszej kolejności zapasów z zimy. W poprzednich latach też tak robili, coś się zacznie dopiero poważnie dziać jak ruszą grille unasi na zachodzie,a to nastąpi w połowie maja.
- mytotoksyna1
Dopóki dnieje i będzie ślisko nikt nam nie zaoferuje ceny , wysokiej ceny za świniorzysko !! 
-
stan1069@o2.pl
Dużo juz nie potrzeba żeby hodowce aresztować w chlewni i karmić go miską na kiju przez okienko
no ale jaki jest sens budować ogrodzenie niecki dezynfekcyjne , siatki w oknach itd a pod co drugim promiennikiem w chlewni cherlawy kot i kilka psów przybłędów śpi w chlewni , a połowa lisów z powiatu stołuje sie na płycie , bo u hodowcy stołówka bogata

No ale po co aresztować i wsadzić do pierdla. Lepiej dawalić karę co by urzędnik wiedział, że jest potrzebny a tak to tylko jeszcze wiencej pieniędzy dostanie państwo a nie trzeba utrzymywać rolnika i urzedasa. No bo jakoś trzeba zlikwidować do reszty Polską hodowle no może poza kontraktami.
ile wychodzi wam sr koszt paszy (tona)od 30-130kg mi zywieniowiec wyliczyl 820zl netto na samej soji
820 to bardzo dużo u nas 750 ful wypas i zużycie 2.30 na kg.
Cena rośnie. Było 6,20, po niedzieli będzie 6,25.tukan pisze:Na poniedziałek 110 szt. - 6,25.
-
krzysieko71
Czesio, rozumiem, że niedziela jest, ale przestań już pić.czesio pisze:820 to bardzo dużo u nas 750 ful wypas i zużycie 2.30 na kg.