FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Stosuje ktos DDGS? jesli tak prosze o info na pw
Nie mat, waga inna bo polak 20 kg a duński 30 kg wiadomo, ale podchowiesz polskiego za maks 30 zł do tych 30 kg i tylko tyle że będzie rósł około 2,5-3 tygodnie dłużej jak Duńczyk, ale chyba warto potrzymać tyle żeby już być do przodu około 50 zł na sztuce względem duna
nie jestem zwolennikem kutna ale tak wogule ktos sie zastanowiłnad tym co by było z cenami skupu jak by kutno zaniemogło?to swinie przez 3 miechy były by po 2,5 zanimby sie sytuacja rozładowała takze dopuki chinczycy nie postawia tej ubojni z podwujnym przerobem co pini to trzeba sie miec na bacznosci
Spokojnie tą ilość tucznika co ubija kutno są wstanie zagospodarować pozostałe ubojnie szczególnie że jak Pini przestał by funkcjonować to ci których on zaopatruje zaczną szukać mięsa w innych ubojniach i cena może nawet wzrosnąć po drugie Pini wprowadził na naszym rynku dyktat ceny niemieckiej czy jest popyt czy nie jak w Niemczech spada cena u nas Kutno obniża i reszta za nim. Pini nie zjada sam wieprzowiny także buzka411 nie musisz nas straszyć żebyśmy mieli się na baczności nie było Piniego i było jeszcze lepiej jak go nie będzie przyroda nie znosi pustki.
nikt nikogo nie straszy tylko czytaj ze zrozumieniem zanim sie uporzadkowało by wszystko to inne ubojnie nie szukały by wcale surowca bo sami bysmy sie prosli zeby go wzieli
- mytotoksyna1
buzka411 pisze:nie jestem zwolennikem kutna ale tak wogule ktos sie zastanowiłnad tym co by było z cenami skupu jak by kutno zaniemogło?to swinie przez 3 miechy były by po 2,5 zanimby sie sytuacja rozładowała takze dopuki chinczycy nie postawia tej ubojni z podwujnym przerobem co pini to trzeba sie miec na bacznosci
Buzia
Kto chce ubijać świnie to trzeba iść mu na rękę , nawet jak będzie to inwestor z Wybrzeża Kości Słoniowej , a jak z Chin to normalna buzia w jego kierunku.
..co innego stawiać nowe chlewy , to strzał w stopę .
Jeśli mowa o Pinim to
Podobno sprzedał jeden ze swoich zakładów.
Podobno sprzedał jeden ze swoich zakładów.
500 chlewni po 2000szt CEDROB czy jest ktoś chętny na Niewolnictwo ???
1mln sztuk w kraju dodatkowych świń w kontrakcie i ich własność.
Za chwilę wolny rynek przestanie istnieć a zacznie się Ubezwłasnowolnienie !!!
1mln sztuk w kraju dodatkowych świń w kontrakcie i ich własność.
Za chwilę wolny rynek przestanie istnieć a zacznie się Ubezwłasnowolnienie !!!
a zorientujcie sie na jakich warunkach ?Musi byc nowa chlewnia pod nich i kredycik 1,8 mln 4% ? .72 tys samych odsetek ?.Ciekawe pewnie jakas prowizja ?. Nie nazwalbym tego niewolnictwem [tu nie ma przymusu]a raczej glupota rolnikow.
Niestety są tacy co w to wejdą !!!
Niech CEDROB kupi sobie ziemie, załatwi pozwolenia i buduje,zatrudni sobie ludzi itd.
Jedno pytanie skąd mają kasę na takie inwestycje !!!!!
Niech CEDROB kupi sobie ziemie, załatwi pozwolenia i buduje,zatrudni sobie ludzi itd.
Jedno pytanie skąd mają kasę na takie inwestycje !!!!!
- Muchozolali
Bilans:
koszty: 584,92 zł/szt.
sprzedaż: 571,428 zł/szt.
Różnica: -13,50 zł/szt.
koszty: 584,92 zł/szt.
sprzedaż: 571,428 zł/szt.
Różnica: -13,50 zł/szt.
-
andrzej19570
Muchozol,ty ciągle dokładasz,masz pralnie jakąś czy co ?? 
Muchozol to ekonom a nie hodowca.
Pisałem już.
Każdy ma swoją kalkulację na dziś.
Pisałem już.
Każdy ma swoją kalkulację na dziś.
4,85 na jutro za 15 szt.
Sprzedałem dzisiaj 135szt 126,7kg po 5,25 netto a mogłem w sobotę ładować do przypadkowego po 5,40 netto ale mam ich gdzieś bo to był jakiś straszny cyrk przed niedzielą i ten co sam dzwonił i dawał na piątek 5,40 jak dzisiaj sam zadzwoniłem z ciekawości sprawdzić dziada to mi powiedział max 5,20 bo towaru już ma więc takich przez palce i kopa w du... i niech nikt mnie tu nie poucza że za tanio sprzedaję bo ja sprzedaję cały rok i kilka lat a nie przez kilka chwil. Ważne że zarabiam na tym i mam stałego dostawcę i odbiorcę i on ma i ja też !!!!
takich ekonomow jak muchozoli słuchac to rok i z jego doradztwem niema pogłowia swin w polsce brzudal nastepny swinski doradca ematy zajmuja za i przeciw byle sie podlizac znajomosc złapac i juz kolega wielki a z drugej strony jakis wysort wcisnac
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
27.03.2017 Ceny skupu tuczników i macior: cenniki ostro w górę!
http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... tro-w-gore
http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... tro-w-gore
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
27.03.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
dziś sprzedane po 5,2 netto
Euro 4,25 i spada
Chłop-ie --- z tonu tego w jaki to napisałeś, wynika raczej że sam szukasz sobie usprawiedliwienia czemu sprzedałeś o 15 gr taniej. Czemu ktoś miał by Cię oceniać że wybrałeś nieco niższą stawkę, ale za to u sprawdzonego odbiorcy?? jak już to sam sobie pewnie policzyłeś że mogłeś mieć 135 szt*126,7*0,15 =2565,68 zł no i się troche wku*wiasz i szukasz winnychchłop pisze:Sprzedałem dzisiaj 135szt 126,7kg po 5,25 netto a mogłem w sobotę ładować do przypadkowego po 5,40 netto ale mam ich gdzieś bo to był jakiś straszny cyrk przed niedzielą i ten co sam dzwonił i dawał na piątek 5,40 jak dzisiaj sam zadzwoniłem z ciekawości sprawdzić dziada to mi powiedział max 5,20 bo towaru już ma więc takich przez palce i kopa w du... i niech nikt mnie tu nie poucza że za tanio sprzedaję bo ja sprzedaję cały rok i kilka lat a nie przez kilka chwil. Ważne że zarabiam na tym i mam stałego dostawcę i odbiorcę i on ma i ja też !!!!
ale tak czy siak moim skromnym zdaniem cena jest wciąż znacząco za niska i nie ma innego wyjścia jak tylko rosnąć bo nikt za darmo nie będzie się w gnoju taplał, a tym bardziej niemiec, który dyktuje cene.
martwi mnie absencja Stana...
5 eurocentusow w gore ma byc także kto może niech wstrzyma oddech
buzka411 pisze:5 eurocentusow w gore ma byc także kto może niech wstrzyma oddech
to jka teraz tak szaleją z cena to co dopiero w majuczerwcu lipcu będzie !?!?!?!?!
mat - 7 zł na żywą będzie
prawda jest taka że warchlak nigdy nie był taki drogi, wiec i cena tucznika powinna być jak nigdy i pobić wszelkie rekordy i to przed dłuższy czas- conajmniej tyle ile utrzymują się na wysokim poziomie ceny warchlaków
Jaka była cena startowa w piątek?
1.58engie pisze:Jaka była cena startowa w piątek?
nie martw się Peron w końcu to kawaler, mojego miśka też z tydzień nie było ale dzisiaj wrócił co prawda najlepiej nie wygląda ale wyliże sięPeron pisze:martwi mnie absencja Stana...
-
danielski813
Dziś w niemcowni poprawią bo Agent cicho siedzi a jak idą obniżki to już w poniedziałek prorokuje
poczytaj co pisałem !danielski813 pisze:Dziś w niemcowni poprawią bo Agent cicho siedzi a jak idą obniżki to już w poniedziałek prorokuje
7 zł pisałem to jakie były odpowiedzi forum ?
dla mnie wszystko idzie zgodnie
-
turbogrocho49
to ile niemiec plus
+ 3 centy trochę mało co nie ?
-
turbogrocho49
to się okaże jutro czy wystarczy
Każdy patrz ile giełda + , a nikt nie pisze ile kurs euro - !!
- mytotoksyna1
Cena wysoka na tucznika będzie 1 kwietnia. 
chopie o euro siee nie martw jak jest po nizej 4,3 to idzie na podwyżki
Dzisiejsza propozycja 5,5 netto
to ładna juz cena 5.5 czyli siodemka przekroczona bedzie na swieta
Jakoś dwa miesiące temu tak bez powodu łup - 15 groszy w naszej okolicy, to pewnie wiedzieli jak będzie stało euro obecniechłop pisze:Każdy patrz ile giełda + , a nikt nie pisze ile kurs euro - !!
- mytotoksyna1
Zapasy na wielkanoc zrobione , teraz czekamy na majowe grille. 
- Załączniki
-
- wielkanoc.jpg (12.8 KiB) Przejrzano 13224 razy
Pozwól, że uzupełnię Twoje zapasy.mytotoksyna1 pisze:Zapasy na wielkanoc zrobione , teraz czekamy na majowe grille.
- Załączniki
-
- zapasy.jpg (50.73 KiB) Przejrzano 13117 razy
Święta tuż, tuż.
- Załączniki
-
- 1367145333_fywtle_600.jpg (64.62 KiB) Przejrzano 13114 razy
nie zaśmiecajcie forum, trzymać poziom
To już jeden z ostatnich gwozdzi do trumny Polskiej hodowli za 5 lat to zostaną już tylko kontraktowcy bo nawet nie będzie komu sprzedać 
Smithfield foods w 2013r. został wykupiony przez Chińczyków. Może będzie okno na Chiny. Z drugiej strony zawsze jest źle, gdy zbyt dużo zakładów będzie w jednym ręku.
podaj cos więcej jaki odbiorca ile szt jaki towar w jakiej wadze ???? i jaki rejon ???rafall pisze:Dzisiejsza propozycja 5,5 netto
- mytotoksyna1
Rupta tak dali to daleko ujdzieta.
W czasach gdy jedynym czynnikiem rządzącym była PZPR też był jeden przetwórca mięsa i niestety wszystko upadło , rozleciało się w strzępki.
Tylko dzięki małym gospodarstwom rolnictwo stało się ostoją dużego talerza zupy klopsowej .
Zdrowej zupy klopsowej z ziemniakami !
6.9 hak 100 sztuk na czwartek