FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Na dzien dzisiejszy to ta oferta cedrobu moze byc kuszaca ale umowa jest na 10 czy wiecej lat. Trzeba wziac pod uwage ze srednia wyplata wolno bo wolno ale z roku na rok wzrasta i za pare lat 12 tys to zarobi ciec ktory bedzie tych chlewow pilnowal
W cedrobie dobrze o tym wiedza i dlatego maja takie parcie na wieeeeeloletnie umowy, wcale nie beda dazyc do przejmowania tych tuczarni bo musieli by wtedy zatrudnic ludzi i placic im od godziny, a ten niewolnik ktory podpisze umowe to i za darmo bedzie robil bo nie bedzie mial wyjscia. Jest coraz wieksze parcie na ochrone srodowiska i koszty z tym zwiazane beda rosly, podpisujac taka umowe trzeba moim zdaniem brac to pod uwage ale niech kazdy robi jak uwaza.
w celu sprostowania z tym podatkiem dochodowym to był żart 
- mytotoksyna1
Żyto już od zamierzchłych czasów było najważniejszą walutą , testamentową , podatkową ,przeliczeniową , stabilną w jakichkolwiek umowach cywilno-prawnych .......andre pisze:w celu sprostowania z tym podatkiem dochodowym to był żart
....dlatego nikt nie ruszy podatku rolnego , bo to pewny stuprocentowy grosz dla państwa , gminy ....!!
Podatek dochodowy to raz jest , a raz go ni ma !
MÓWI TO WAM COŚ ?
po czemu świnka w najbliższych dniach?
cedrob nie jest świętym mikołajem rozmawiałem z kuzynem kilkunastoletni emerytowany pracownik cedrobu zna tam cały zarząd powiedział że nigdy by z nimi takiej umowy nie podpisał bo to dobrze skończyć się musi tylko dla jednej strony
Coś telefony za tucznikiem się wyciszyły bo do środy po 5 dziennie a od piątku cisza . Ostatnia oferta 5,60 Czy u was tak samo ???
analogicznie
Dziś załadowany skład za 7,05 na haku.
ja wczoraj 130 sztuk po 7,15 hak
Z tego co wiem schodzą te przesuwane i chwilowo zakłady mają towar. Ale będą dzwonić od środy, bo szykuje się kolejna giełda na + a zawsze można coś wyrwać po starej cenie.chłop pisze:Coś telefony za tucznikiem się wyciszyły bo do środy po 5 dziennie a od piątku cisza . Ostatnia oferta 5,60 Czy u was tak samo ???
Zakłady mają towar bo rolnicy a szczególnie ci co mają po kilka tysięcy przetrzymywali i teraz widać że na autach jadą duże sztuki to i mięsa dużo a to nie gwoździe że można pół roku przetrzymać
No ale jak dzwonili to co im mowiles? Jak powiedziales ze akurat nie masz to nie oczekuj ze nastepnego dnia bedzie ktos dzwonil i pytal o to samo. Mysle ze kazdy zwiazany z branza miej wiecej wie ile swiniak dziennie przyrastachłop pisze:Coś telefony za tucznikiem się wyciszyły bo do środy po 5 dziennie a od piątku cisza . Ostatnia oferta 5,60 Czy u was tak samo ???
-
danielski813
Podobno już na Olecku cedrob pod szyldem westronu ruszył z budową fermy na 9000 loch
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
03.04.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
-
andrzej19570
Czemu pod szyldem??Westron,firma z mojej gminy,buduje i wyposaża budynki inwentarskie!Może właśnie wykonuje ten budynek dla Cedrobu.Przy swojej siedzibie tutaj ma też tuczarnie,wcześniej mieli cykl zamknięty,ale Auszek się trafił i zlikwidowali,później z Danii warchlaki tuczyli a teraz stoją puste!!
-
andrzej19570
Maciory 4.30 knury 3.80 netto,
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
03.04.2017 Ceny skupu tuczników i macior - z magazynów ubojni "zeszły nawet śmieci", trwa walka o tucznika
https://cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynk ... o-tucznika
https://cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynk ... o-tucznika
- mytotoksyna1
Jędras co ty uskuteczniasz , gdzie ty widział maciore po ty twoi cenie ??
..nie siejta propagandy nie nakręcajta sztucznie koniunktury przy świniach .
.. jakie puste chłodnie ??
. chłodny okład na czoło wam jest potrzebny !
myto te ceny na maciory i knury są wszędzie jeżeli nie wierzysz zadzwoń do firmy TOP TRADE 664124160
mytotoksyna1 pisze:Jędras co ty uskuteczniasz , gdzie ty widział maciore po ty twoi cenie ??
co ty myto jakiś widać ze niedorozwinięty w cenach jesteś !!!!!!
- mytotoksyna1
..jak okład zimny z ręcznika na czoło wam nie pomaga to przyłóżta sobie lodowaty młotek na czoło , ktury leżakował w zamrażalniku lodówki 24 godziny. 
-
andrzej19570
Właśnie oni mi co poniedziałek sms-em ceny przysyłająarek pisze:myto te ceny na maciory i knury są wszędzie jeżeli nie wierzysz zadzwoń do firmy TOP TRADE 664124160
myto dzisiaj był w agrobiznesie, pokazywali go jak sie stara o dotacje 60 tys, 10 ha i 10 macior, stare budynki, nieotynkowany chlew nawet w środku.
Myto tu taki hojrak przez internet, a do kamery taki wstydliwy jakis
Takze, nie ma sie co dziwic jakie ma rozeznanie w cenach
Myto tu taki hojrak przez internet, a do kamery taki wstydliwy jakis
Takze, nie ma sie co dziwic jakie ma rozeznanie w cenach
gdzie te ceny 7 wbc u mnie 70szt. i nikt nie chce dać więcej jak 6,8
Odnośnie cen macior .... jeżeli ktoś ma spore ilości - ponad 20 szt to w tym tyg po 4,60 plus vat może dostać , ostatni miesiąc to 4,40-4,50 . Ceny macior w połowie marca zrównały się z ceną tucznika skupowego. Są też tacy odbiorcy co za knura zapłacą tyle co za maciorę .... Co do cen tucznika fermowego - to ceny na rynku krajowym w tym tygodniu w przedziale 5,70-6,0
napisz do agenta on już po 7.6 ma na wbcsebb1 pisze:gdzie te ceny 7 wbc u mnie 70szt. i nikt nie chce dać więcej jak 6,8
danpol zdziechowa 4.4 netto za strara maciore
Jak obstawiacie jutro cenę ?
W piatek+4, dzisiaj 0, to jutro +2, ewentualnie tez 0.0909 pisze:Jak obstawiacie jutro cenę ?
nie ekscytuj już się tak agencinko racej za dużo już nie wzrośnie !0909 pisze:Jak obstawiacie jutro cenę ?
Na święta cena skoczy jeszcze ale w sklepach !!!
Ja stawiam +4 na jutro. 
- mytotoksyna1
Ty jak ten samotny biały żagiel Walentina Pietrowicza Katajewa płyniesz z tą ceną .tukan pisze:Ja stawiam +4 na jutro.
-
maciej.wlkp
Składacie wnioski o dofinansowanie do loszek? Gdzie można pobrać bo nigdzie na stronie agencji nie mogę znaleźć...
na stronie ARR
z 2 gora 3 centy skoczy ale nie wiecej bo euro juz idzie do gory
- Wróż Maciej
osioł, wielbłąd, stary wół cena świni pójdzie w dółłłł!!!
Śpieszyli sie ze sprzedażą bo stanieją a tu podwyżki i kasa uciekła
JUPIIIIIIII kasa nie uciekła

K....wa, znów się j....łem. Pisałem +4 a jest +5. Jak żyć pytam?
- mytotoksyna1
Kura gdacze ,kaczka kwacze ,gęsior gęga , pleban klęka - będzie z ceną udręka ! 
to ile juz za te swinie ,co my z kasa bedziemy robic
a i zaklady moga nam podupasc 
5,20 +vat za 11 sztuk sprzedane w poniedzialek
widze ze na tej stronie to wiekszosc agentow robi jak spadaja to aj waj jak cena rosnie to ciszej nad tym . Dzis jeden Olewnik podniosl cene reszta czeka na dunskiego warchlaka .Szacunek ludziom Pana Olewnika .Wielmozne panstwo z ZM prosze sie obudzic , nie da sie produkowac tucznika po 5 zl a importowac wcale .W mojej wiosce skonczyl sie nawet tucz nakladczy a rolnikow z maciorami zostalo dwoch lacznie 60 szt .Reszta napewno nie wroci do swin bo i za co .
skup 5.30 plus vacik
- mytotoksyna1
0909 pisze:skup 5.30 plus vacik
- mytotoksyna1
..nie bujta żaby w mordke jeża , mamy już sporą grupę rolników , niewolników , którzy będą pracować nawet jak prądu w chlewie zbraknie.