FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Mam na sprzedaż 145kg+ moze ktos polecić sprawdzona ubojnie ktora by wzięła takie kabanki?
dobry jestes ,przetrzymales dlugo 145 x 5,? = 800 +?
dzisiaj sprzedałem po 5,80 netto jeszcze przed podwyzka
zadzw do moniki ona skupuje takieChief pisze:Mam na sprzedaż 145kg+ moze ktos polecić sprawdzona ubojnie ktora by wzięła takie kabanki?
...albo do Hejły.mat pisze:zadzw do moniki ona skupuje takieChief pisze:Mam na sprzedaż 145kg+ moze ktos polecić sprawdzona ubojnie ktora by wzięła takie kabanki?
Czyli 200 na sztuce pewne jak w banku a mial byc warchlak za drogiStanislaw pisze:dobry jestes ,przetrzymales dlugo 145 x 5,? = 800 +?
Wlasnie zostawiłem dla moniki te swiniaki a ona poprostu teraz wypiela dupę i zero kontaku także z czystym sumieniem moge powiedzieć oficjalnie ze nie polecam zawieranie transakcji z ta panią - zero odpowiedzialności nie mówiąc juz o jakim kolwiek podejściu do klienta....mat pisze:zadzw do moniki ona skupuje takieChief pisze:Mam na sprzedaż 145kg+ moze ktos polecić sprawdzona ubojnie ktora by wzięła takie kabanki?
Juz dawano mogłem je opchnac bez stresu i żadnego przetrzymywania by nie było bo nigdy nie hodowalem takich byczkow
-
jarekmalina
Ja miałem taką samą sytuację co Ty Chief, tylko straciłem kontakt z tą panią przy wadze tuczników ok. 130 kg, więc zacząłem szybko sprzedawać w Polsce. Zero kontaktu do dnia dzisiejszego, także również radzę omijać szerokim łukiem!Chief pisze: Wlasnie zostawiłem dla moniki te swiniaki a ona poprostu teraz wypiela dupę i zero kontaku także z czystym sumieniem moge powiedzieć oficjalnie ze nie polecam zawieranie transakcji z ta panią - zero odpowiedzialności nie mówiąc juz o jakim kolwiek podejściu do klienta....
Juz dawano mogłem je opchnac bez stresu i żadnego przetrzymywania by nie było bo nigdy nie hodowalem takich byczkow
Pan Hejła jak nie był pewien, że do świąt Wielkanocnych odbierze moje tuczniki, to od razu odmówił.
Tak to już jest z handlarzami to ludzie gorszego sortu zawsze muszą wyjść na swoje i gdy nie mają interesu zostawią na lodzie albo puszczą w skarpetkach dlatego ja omijam ich szerokim łukiem 
A ja zastanawiałem się właśnie co się dzieje że Monika wieści giełdowych głoszonych przez głównego podchujaszczego tego forum nie potwierdza...a przecież tak ładnie zawsze im to wychodziło
jak klasyk mawia plusy dzielimy na dodatnie i ujemne. Dodatni jest taki że ujemne nie powinny się już zdarzać ponieważ jak porzekadło głosi reklama dźwignią handlu jest - jaka by nie była
jak klasyk mawia plusy dzielimy na dodatnie i ujemne. Dodatni jest taki że ujemne nie powinny się już zdarzać ponieważ jak porzekadło głosi reklama dźwignią handlu jest - jaka by nie była
Potwierdzam, pan Hejła to porządny człowiek. W ogóle fajna ekipa. Czasem ceny ma pierwszorzędne. Na życzenie płatność po dwóch dniach. Wybicie i mięsność OK.jarekmalina pisze:Ja miałem taką samą sytuację co Ty Chief, tylko straciłem kontakt z tą panią przy wadze tuczników ok. 130 kg, więc zacząłem szybko sprzedawać w Polsce. Zero kontaktu do dnia dzisiejszego, także również radzę omijać szerokim łukiem!Chief pisze: Wlasnie zostawiłem dla moniki te swiniaki a ona poprostu teraz wypiela dupę i zero kontaku także z czystym sumieniem moge powiedzieć oficjalnie ze nie polecam zawieranie transakcji z ta panią - zero odpowiedzialności nie mówiąc juz o jakim kolwiek podejściu do klienta....
Pan Hejła jak nie był pewien, że do świąt Wielkanocnych odbierze moje tuczniki, to od razu odmówił.
Niemcy jeszcze chcą podnieść cenę
https://isn-schweineboerse.de/Auktion/A ... talog.aspx
https://isn-schweineboerse.de/Auktion/A ... talog.aspx
A pani Monika podniosła wagi do 150kg i cmokła wszystkich w dupkę !!!
Czy te karczki z tych świnek zmieszczą nam się na grila ???
Informuję, że wagi podniósł Włoch a nie ja,chłop pisze:A pani Monika podniosła wagi do 150kg i cmokła wszystkich w dupkę !!!
teraz reflektują na świnie 160 kg+
aktualna cena 5,40+ VAT minus 2 %.
a do tego, że zawsze coś tu ze mną wam nie pasuje to już się przyzwyczaiłam, a bardzo dziwni mnie też fakt, że od bardzo wielu z was kupiłam świnie i płaciłam wam więcej niż była cena rynkowa, ale to już zapomnieliście!.
zapraszam do współpracy osoby z tucznikiem o wadze średniej 160+
odbiór jeszcze przed świętami
Dobrze że sprzedałem bo ceny do dołu !!!!
Czy ktoś to potwierdzi ???
Ta cena dotyczy tucznika 160 + ?monikaa pisze:Informuję, że wagi podniósł Włoch a nie ja,chłop pisze:A pani Monika podniosła wagi do 150kg i cmokła wszystkich w dupkę !!!
a do tego, że zawsze coś tu ze mną wam nie pasuje to już się przyzwyczaiłam, a bardzo dziwni mnie też fakt, że od bardzo wielu z was kupiłam świnie i płaciłam wam więcej niż była cena rynkowa, ale to już zapomnieliście!.
potwierdzam tylko, że przestali do mnie kupcy wydzwaniać,chłop pisze:Dobrze że sprzedałem bo ceny do dołu !!!!
a sprawdzać ceny nie muszę bo mam spokój do po świętach.
- mytotoksyna1
Poszukuję tucznika w wadze 90 -102 kilogramy netto , wiek: nie mniej niż 12 miesięcy .
...tylko polska rasa !
...tylko polska rasa !
Kolejny sie znalazł! Odkrywca niskich cen!chłop pisze:Dobrze że sprzedałem bo ceny do dołu !!!!
Nie potwierdzam. W przyszłym tygodniu cena do góry.
W porownaniu do tego tygodnia 20gr. Dlatego przelozylem na przyszły wtorek odbiór.
Nie się znalazł tylko z tego co mi koledzy dzwonią i pytają co u nas bo skończyły się telefony od dużych odbiorców a cena w nieskończoność nie będzie rosła to jest chyba normalne !!!loyer pisze:Kolejny sie znalazł! Odkrywca niskich cen!chłop pisze:Dobrze że sprzedałem bo ceny do dołu !!!!
W porownaniu do tego tygodnia 20gr. Dlatego przelozylem na przyszły wtorek odbiór.
- Muchozolali
i ryj jak szczur0909 pisze:Dania plus
Potwierdzam,cena tylko do góry. Była mała górka po przetrzymaniach żywca, a teraz niektóre szczególnie mniejsze zakłady na wszelkie sposoby bronią się przed nieunikninymi dalszymi podwyżkami. Unikajmy paniki i ładowania siebie na wzajem. Wielu z branży mięsnej czy paszowej w rozmowie również przewidują wysokie ceny w tym roku. Po cichu mówi się, że u Niemca może przekroczyć 1,90 o ile eksport się nie wysra. Ja też tak uważam.loyer pisze:Kolejny sie znalazł! Odkrywca niskich cen!chłop pisze:Dobrze że sprzedałem bo ceny do dołu !!!!
Jak Dania podnosi to tylko stabilnie w górę.Muchozolali pisze:i ryj jak szczur0909 pisze:Dania plus
- mytotoksyna1
Paczta na to Danie jak gra z wami w bambuko .
..rópta tak dali to wylądujeta daleko, metr od lotniska.
..rópta tak dali to wylądujeta daleko, metr od lotniska.
Czy warchlak duński też do góry ?
Tym razem warchlak bez zmian. Co do cen trzeba patrzeć tak jak zakłady, czyli na inne kraje wokół nas bo to potem u nas tak samo się dzieje, wiadomo zachód 
Ja słyszałem że po Świętach będzie zapotrzebowanie na 500 + a tak na poważnie to znam te śpiewki handlarzy jak kupują bydło to mowią Panie jak będzie mięsny dam 1 zł drożej jak masz mięsnego to mówiąże mięsa na nim nie widzą0909 pisze:Ta cena dotyczy tucznika 160 + ?monikaa pisze:Informuję, że wagi podniósł Włoch a nie ja,chłop pisze:A pani Monika podniosła wagi do 150kg i cmokła wszystkich w dupkę !!!
-
krzysieko71
To jaka w końcu na dziś cena u Niemca?
1,73krzysieko71 pisze:To jaka w końcu na dziś cena u Niemca?
-
krzysieko71
w cyklu zamkniętym nie chcę więcej, chcę długotrwałej stabilizacji...
7,1 to juz ładna ena
- mytotoksyna1
buzka411 pisze:7,1 to juz ładna ena
...ziarko skoczy wzwyż , a świnia chce żreć ,a człowiek też bochen chleba chce mieć na stole .
mykotoksyn nie buj żaby nie nastapi narazie tak jak myslisz bynajmniej widoki sa take narazie ze tego na make moze byc kepsko z jakoscia ale paszowego i kukirydzy nie zabraknie jak a jak kto pomysli to i na karmienie na mokro bedzie przechodził powoli także myko nie łam se głowy nad tym bo niebardzo ci to wychodzi
- mytotoksyna1
...ale jest wyjątek "spróbuj"
jak nie masz sie czego czepic to sie nie nie wysilaj i zachowaj to dla siebie taki komentarz bekart ktory nic nie chowa zawsze manajwiecej do powiedzenia
5,70 netto. Więcej się nie udało wychaczyć.
-
tomek 1975
czy tym forum zajmuje się jakiś administrator czy moderator?
-
jarekmalina
Gdzie Wy dostajecie takie ceny? Chyba gdzies lokalnie i waga max 120kg żywca?lukas1982 pisze:5,70 netto. Więcej się nie udało wychaczyć.
u nas w porywach do 5.8 netto.
Jak masz całe auto dobrego towaru to jeszcze można dostać chyba że duży słabszy towar i mniejsza ilość to cena mniejsza
Peron a ktory ze zbawcow porywa sie na taka cene ?Peron pisze:u nas w porywach do 5.8 netto.
Moderator kiedyś na spotkaniu powiedział nam , że nie będzie się wtrącał w "nasze " sprawy . Niech będzie jak na świńskim rynku , ;Wolna Amerykanka "tomek 1975 pisze:czy tym forum zajmuje się jakiś administrator czy moderator?
-
tomek 1975
czyli widzę że to forum jest tak samo zorganizowane jak cała nasza branżamietko75 pisze:Moderator kiedyś na spotkaniu powiedział nam , że nie będzie się wtrącał w "nasze " sprawy . Niech będzie jak na świńskim rynku , ;Wolna Amerykanka "tomek 1975 pisze:czy tym forum zajmuje się jakiś administrator czy moderator?
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... e-tucznika
Niektórzy przedstawiciele zakładów mięsnych przekonują, że cena sięgnęła zenitu i rynek więcej nie zniesie. Tak samo pieprzyli w 2012 i w 2013r. a cena przekroczyła 6, potem 7 i następnie parę razy 8 zł. na wbc. Oni zaklinają rzeczywistość i wciskają kit ale my nie dajmy się ogłupiać. Będą płacić więcej i zgrzytać zębami ale ja w dupie to mam. Od 2014 jeździli na naszych grzbietach, teraz my pojeździmy na ich pleckach. Jak słyszę sprzedaj pan, bo nie mamy a cena już nie podejdzie i to jest max to mnie krew jasna zalewa i odsyłam z kwitkiem. Sąsiadowi jak powiedział, że nie sprzeda, niedawno dorzucili w ciągu godziny 35 gr. i to przy małej ilości, a przy pierwszej rozmowie nie dało rady. Bywa, że musimy chodzić z opuszczoną głową ale teraz możemy ją podnieść. Pozdrawiam.
Niektórzy przedstawiciele zakładów mięsnych przekonują, że cena sięgnęła zenitu i rynek więcej nie zniesie. Tak samo pieprzyli w 2012 i w 2013r. a cena przekroczyła 6, potem 7 i następnie parę razy 8 zł. na wbc. Oni zaklinają rzeczywistość i wciskają kit ale my nie dajmy się ogłupiać. Będą płacić więcej i zgrzytać zębami ale ja w dupie to mam. Od 2014 jeździli na naszych grzbietach, teraz my pojeździmy na ich pleckach. Jak słyszę sprzedaj pan, bo nie mamy a cena już nie podejdzie i to jest max to mnie krew jasna zalewa i odsyłam z kwitkiem. Sąsiadowi jak powiedział, że nie sprzeda, niedawno dorzucili w ciągu godziny 35 gr. i to przy małej ilości, a przy pierwszej rozmowie nie dało rady. Bywa, że musimy chodzić z opuszczoną głową ale teraz możemy ją podnieść. Pozdrawiam.
- mytotoksyna1
Aktualna cena za polską świnie 4,90-5,00 +podatkowa jałmużna.
Maciora 3,50 i trochę dobrego słowa.
..nie plecta głupot , o wysokich cenach.
Maciora 3,50 i trochę dobrego słowa.
..nie plecta głupot , o wysokich cenach.
dozuca nie benda mieli wyjscia a głopia gadka to pół sukcesu jak cena idzie do gory to nadwyżka towaru w magazynach nie zginie i dobry i tydz sie slizgnac na chłopie
Nic dodać, nic ująć.buzka411 pisze:dozuca nie benda mieli wyjscia a głopia gadka to pół sukcesu jak cena idzie do gory to nadwyżka towaru w magazynach nie zginie i dobry i tydz sie slizgnac na chłopie
Ludzie, przestańcie oglądać "Agrobiznes". Jakiś czas temu, gdy podwyżka szła w najlepsze mówili - " cena do góry ale czy za chwilę nie spadnie...?" Takie sugestie to manipulowanie widzem. Czyżby ktoś za to płacił? Ten program zawsze wprowadza najwięcej zamętu i wątpliwości. Albo podają nieaktualne informacje np. " cena na giełdzie niemieckiej spada" a w rzeczywistości właśnie się odbijała. Tak samo bywało z soją z tego co pamiętam. Komu na tym zależy pytam?