FORUM
CENY TRZODY
-
danielski813
Re: CENY TRZODY
niby powinna tylko czasem wypadnie po 1 czasem trafi sie taka co mało rodzi każdy ma inne kwiatki prrs itd itp więc remont na poziome 50% nic nadzwyczajnego poza tym locha im młodsza tym wydajniejsza po co iść na 7 czy 8 miot jak wymie już nie całe i nogi słabe jak można młodą loszke wstawić zwłaszcza jak sie ma swoje to i w cenie tucznika wskakuje.
5,7 ; 5,8 netto żywa swoja waga.
danielski813 pisze:niby powinna tylko czasem wypadnie po 1 czasem trafi sie taka co mało rodzi każdy ma inne kwiatki prrs itd itp więc remont na poziome 50% nic nadzwyczajnego poza tym locha im młodsza tym wydajniejsza po co iść na 7 czy 8 miot jak wymie już nie całe i nogi słabe jak można młodą loszke wstawić zwłaszcza jak sie ma swoje to i w cenie tucznika wskakuje.
to widze że z lochami tak samo jak z kobietami - "po co starą utrzymywać jak można młodą wstawić"
Tak dokładnie jest. Są lata, że wymiana 30%, a i ponad 50% się trafi. Bywają lochy które ponad 10 miotów mają ale muszą być wybitne w liczebności urodzonych i zarazem wykarmionych. U mnie to jednostki. Jak się sobie robi loszki to pełna swoboda w wymianie stada.danielski813 pisze:niby powinna tylko czasem wypadnie po 1 czasem trafi sie taka co mało rodzi każdy ma inne kwiatki prrs itd itp więc remont na poziome 50% nic nadzwyczajnego poza tym locha im młodsza tym wydajniejsza po co iść na 7 czy 8 miot jak wymie już nie całe i nogi słabe jak można młodą loszke wstawić zwłaszcza jak sie ma swoje to i w cenie tucznika wskakuje.
Dzisiejsza sprzedaż
tucznik 5.90+wat
Maciory 3,60+wat
tucznik 5.90+wat
Maciory 3,60+wat
Tak samo jest u mnie.lukas1982 pisze:Dzisiejsza sprzedaż
tucznik 5.90+wat
Maciory 3,60+wat
to widać zakłady nie bardzo czują wczorajszą podwyżkę? może po niedzieli im się kieszeń otworzy jak towaru zacznie brakować bo ludzie przez weekend na grillu wszystko zjedzą
bo słoneczko w koncu pięknie świeci ..aż się robić nie chce, tylko w cieniu piwo sączyć

Podwyżki łuczników nie czują ale obniżkę macior to bardzo czują
- mytotoksyna1
..my tu gadu gadu , a dzisiejszy Agrobiznes zagrał z nami w kółko graniaste. 
tylko ze ta socjotechnika swin nie naprodukuje .
btw https://www.youtube.com/watch?v=K6xLVQslAA8mytotoksyna1 pisze:..my tu gadu gadu , a dzisiejszy Agrobiznes zagrał z nami w kółko graniaste.
09 czy Ty robisz cos poza sledzeniem gieldy a raczej siedzeniem .
i co z tego ze na malej minus jeden jak na duże + 4 było ???? jest cieplo grille już ruszają a swin wcale za dużo nie ma0909 pisze:-1
Ostatnio zmieniony piątek 19 maja 2017, 15:05 przez mat, łącznie zmieniany 1 raz.
Win ci u nas w kraju pod dostatkiemmat pisze:i co z tego ze na malej minus jeden jak na duże + 4 było ???? jest cieplo grille już ruszają a win wcale za dużo nie ma0909 pisze:-1
lepiej powiedz ile musisz placic za swinki bo chyba skupnikiem jesteś ?DRIPOL pisze:Win ci u nas w kraju pod dostatkiemmat pisze:i co z tego ze na malej minus jeden jak na duże + 4 było ???? jest cieplo grille już ruszają a win wcale za dużo nie ma0909 pisze:-1
Ja również spadków nie przewiduję.mat pisze:i co z tego ze na malej minus jeden jak na duże + 4 było ???? jest cieplo grille już ruszają a swin wcale za dużo nie ma0909 pisze:-1
- mytotoksyna1
...lepiej jedzta małą łyżeczką , bo sie zachłysnieta. 
Dziś pojechało 80 szt. po 5,9 netto
Pochwal się gdzie ,bo w wilkopolsce taka cena jest nieosągalna.Ładuje 180 szt.w poniedziałek do Gobarto za 7.10 w E.andre pisze:Dziś pojechało 80 szt. po 5,9 netto
Chrumii pisze:Pochwal się gdzie ,bo w wilkopolsce taka cena jest nieosągalna.Ładuje 180 szt.w poniedziałek do Gobarto za 7.10 w E.andre pisze:Dziś pojechało 80 szt. po 5,9 netto
7,1 to nawet nie wychodzi 5,7 na żywą ? może lepiej podzwonic bo 5,8 to bez problemu dają wszyscy, to że jesteś z wielkopolski, nie znaczy że z mazowsza auto po 180 świn nie przyjedzie. A 5,8 to minimum na dziś za takie ilości, bo i 5,9 można uzyskać i 6,0 też, zależy od umiejętności negocjacyjnych. 10gr na 180 sztukach to ponad 2 tysiące zł .. Nawet wczoraj miałem propozycje z Olewnika na dzien dobry 7,3 za E...
Chrumii nie wiem jaki masz towar ale cenę dostałeś słabą. Potwierdzam 5,90 w Wielkopolsce, u stałego odbiorcy.
57% mięsnoś,135 średnia waga.lukas1982 pisze:Chrumii nie wiem jaki masz towar ale cenę dostałeś słabą. Potwierdzam 5,90 w Wielkopolsce, u stałego odbiorcy.
No nie żartuj ja za 10 sztuk w Sokołowie 7,15 dostałemChrumii pisze:Pochwal się gdzie ,bo w wilkopolsce taka cena jest nieosągalna.Ładuje 180 szt.w poniedziałek do Gobarto za 7.10 w E.andre pisze:Dziś pojechało 80 szt. po 5,9 netto
F1 pisze:No nie żartuj ja za 10 sztuk w Sokołowie 7,15 dostałemChrumii pisze:Pochwal się gdzie ,bo w wilkopolsce taka cena jest nieosągalna.Ładuje 180 szt.w poniedziałek do Gobarto za 7.10 w E.andre pisze:Dziś pojechało 80 szt. po 5,9 netto
sokolow do jakiej wagi ma poltusze ?
Zależy jakie warunki wynegocjujesz, standardowo preferuja 75-105 i jakiś tam % 60-120. Także chrumi ze swoimi 135 do sokołowa się raczej nie łapie.
waznee jest jaki % czy chodzi o 30 czy 10 % ?baraki pisze:Zależy jakie warunki wynegocjujesz, standardowo preferuja 75-105 i jakiś tam % 60-120. Także chrumi ze swoimi 135 do sokołowa się raczej nie łapie.
-
kornik9876
10 procent przerostów możesz mieć powyżej 135kg,preferuję wieprzki w wadze 109 do 116kg waga żywa to 10gr dopłaty masz do wbc w poniedziałek oddałem 76 sztuk ,po 7,2 netto mi wyszły ale sporo przerostow miałem nawet były takie 150kg ,jak narazie sokołów mi odpowiada
Nie raz już o tym była mowa ,skoro ja nie mam to nikt nie może mieć więcejChrumii pisze:Pochwal się gdzie ,bo w wilkopolsce taka cena jest nieosągalna.Ładuje 180 szt.w poniedziałek do Gobarto za 7.10 w E.andre pisze:Dziś pojechało 80 szt. po 5,9 netto
- mytotoksyna1
Nie licytujta się w tej zagmatwanej poczwarze ,czyli cenie tyczącej świni.
...nadchodzące dni powiedzą ; "przyjdzie czas , będzie rada"
...nadchodzące dni powiedzą ; "przyjdzie czas , będzie rada"
mnie sie czesto wydaje ze myto to kolega 09 .Jak tu sie nie cieszyc ze swinka drozeje a myto nie cieszy sie nigdy .
na jutro umówione po 7,45 z haka
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
22.05.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
-
andrzej19570
Maciory 3.80 knury 3.30 a więc w górę!
Mięso jedzie z Uni do polski bo u nas jest drożej niż w innych krajach Uni
u nas drożej chyba zżarty se robisz hehehhe zobacz po ile jest na giełdach w nieczech i przelicz to sobie !!!!!! chyba ze z matmy miałeś ndst0909 pisze:Mięso jedzie z Uni do polski bo u nas jest drożej niż w innych krajach Uni
musi jechac bo inaczej glód a ze taniej to watpie .Start gieldy na 1,8 + transport .KUpuj tanio jak mozesz bo mysle ze zrobia to samo co z warchlakiem .Czas odbic to co doprowadzilo do 10 milionowego poglowia w Polsce . 
Proszę tak dalej myśleć
prosze nie martwić sie reglamentacji nie bedzie w Polsce
nie mysl o reglamentacji tylko o cenie w sklepach , na moje 25- 30 % w gore w ostatnim czasie .
-
danielski813
agent ameryke odkrył skoro od kilku lat jesteśmy importerem netto wieprzowiny to musi do nas jechać a to w zasadzie jest problem zm że surowca u nas brakuje bo sami latami na to pracowali płacąc rodzimym dostawcom stawki niższe niz na zachodzie a na zachodzie głupich nie ma jak widzą że u nas braki to na pewno tanio sprzedawać nie będą...
Kolega 09 typowy mąciciel i tyle.Stanislaw pisze:mnie sie czesto wydaje ze myto to kolega 09 .Jak tu sie nie cieszyc ze swinka drozeje a myto nie cieszy sie nigdy .
Myto może i gada co mu na śline przyjdzie, ale można się w niektórych jego wypowiedziach ziarnka prawdy doszukać
Mnie jednak zaniepokoiła dłuższa nieobecność kolegi Stan, czyżby zdrętwiał pod przyczepą?
stan już chyba więcej spi pod ta przyczepa i dobrze mu tak woli tam spedzac czas niż na forumtomasz086 pisze:Kolega 09 typowy mąciciel i tyle.Stanislaw pisze:mnie sie czesto wydaje ze myto to kolega 09 .Jak tu sie nie cieszyc ze swinka drozeje a myto nie cieszy sie nigdy .
Myto może i gada co mu na śline przyjdzie, ale można się w niektórych jego wypowiedziach ziarnka prawdy doszukać
Mnie jednak zaniepokoiła dłuższa nieobecność kolegi Stan, czyżby zdrętwiał pod przyczepą?
0909 pisze:Proszę tak dalej myśleć
a niech kupuja w nieczech po 1.85 tak jak było na osttaniej aukcji czyli 1.85x4.2=7.77 netto plus transport czyli około 8 zl wyjdzie
i beda kupowac ,niema innego wyjscia .Fermy nie sa wstanie tyle naprodukowac co zlikwidowali mali rolnicy .To co widze u mnie to jest totalne zaprzestanie produkcji swinek .Dwa gospodarstwa na wioske maja cykl zamkniety , okolo 25 loch kazde ,reszta zrezygnowala nawet z zakupu dunskiego warchlaka .
0909 pisze:Mięso jedzie z Uni do polski bo u nas jest drożej niż w innych krajach Uni
przyznaj się po ile kupujesz swiniaki płacisz już chociaż z 5.5 netto ???
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
22.05.2017 Ceny skupu tuczników i macior: hodowcy się cieszą, ubojnie zgrzytają zębami i podnoszą ceny
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... nosza-ceny
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... nosza-ceny
Proszę mnie nie łapać za słowa , ale prognozę mam kiepską na czerwiec daj boże niech się nie spełni ,a z tego powodu nie będzie mi smutno ,że nie spełniło sie .
Prognozę mam polską i niemiecką i obje to samo piszą
przewidywany jest spadek cen .
Zobaczymy w czerwcu obym się mylił
- mytotoksyna1
Jak tak będzieta robić dalej to porządnego tłustego wieprza będzieta szukać jeszcze ze świeco po nocach. 
W kolejnych miesiącach MOŻLIWY SPADEK DYNAMIKI WZROSTU CEN, a nie spadek cen. To duża różnica. Czytać ze zrozumieniem, bo siejesz człowieku zamęt.0909 pisze:Proszę mnie nie łapać za słowa , ale prognozę mam kiepską na czerwiec daj boże niech się nie spełni ,a z tego powodu nie będzie mi smutno ,że nie spełniło sie .