FORUM
CENY TRZODY
-
turbogrocho49
Re: CENY TRZODY
Trochę lepszych cen i co niektórym w dyniach fajerki ppdskakuja
- mytotoksyna1
Od tego bimbru co ciągle pijeta to zatracata rozum .
Plecieta głupoty.
Zrozumta ,że jak cena będzie niska to te molochy uciekno z Polski.
...wszystko wam trzeba tłumaczyć jak Abel krowie.
Plecieta głupoty.
- mytotoksyna1
...prawda toksyna , tylko prawdziwy chłop pańszczyzniany zostanie w kraju.mytotoksyna1 pisze:Od tego bimbru co ciągle pijeta to zatracata rozum .
Plecieta głupoty.
To kiedy nastąpi krach ceny na tuczniku w/g Państwa ?
Według mnie listopad przywita nas z ceną 1.50E w Niemczech.
09 Ty jestes na tym forum od krakania , mnie nie cieszy jak idzie "na dol"
lukas1982 pisze:Według mnie listopad przywita nas z ceną 1.50E w Niemczech.
to po ile 3 miesiace wcześniej będzie musiał kosztować warchlak żeby się opłacało ? bo jak dalej bedzie po 400zł, to wiadomo co będzie
a kogo interesuje po ile będzie warchlak bo chyba nie kontraktowcow
slyszekiscie ze już policja wystawia mandaciki ?? https://www.topagrar.pl/articles/aktual ... odpowiada/
Taka ciekawostka w Biedronce.
Poszedłem po mięso i wróciłem z pustymi rękami...
Nie, nie dlatego, że zabrakło.
Przeczytałem co było na opakowaniu schabu Kraina Mięsa czy coś tam...
Producent: Toonies Fleisch Niemcy.
Grzecznie odłożyłem na półkę i już tak szybko tam nie pójdę.
-
robert0169
mat ciebie po--jebalo osle masz brame
https://youtu.be/z6jG8LxoeVI
- mytotoksyna1
co przepraszam mnie ??? ja linka wyslalem co się dzieje a ty jakies pioseneczki wstawiasz lepiej zobacz na siebierobert0169 pisze:mat ciebie po--jebalo osle masz bramehttps://youtu.be/z6jG8LxoeVI
mandacik moga Ci wystawic przed brama i mozesz isc co najwyzej do sadu ,albo oni skieruja tam sprawe .ZA STOWE SZKODA CZASU .
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
29.05.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
prosiaq pisze:Taka ciekawostka w Biedronce.
Święta prawda niech sobie szwaby ją żrą .....
Płacimy na fundusz promocji a kampanii co Polskie a co nie brak .
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
29.05.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce: na rynku stabilnie chociaż ISW sugeruje podwyżki w najbliższą środę
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... zsza-srode
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... zsza-srode
Stanisławie, z przykrością muszę stwierdzić, że wszyscy hodowcy trzody jak i pozostałe działy produkcji rolnej - zostaliście wydymani przez system, który celowo ogłupił rolników, wprowadzając mylne pojęcie hodowli - NIEWOLNICTWA.Stanislaw pisze:tomaszu przy obecnym poglowiu macior nie jest problemem zwiekszanie stada tylko cwaniactwo zakladow ktore masowo importuja warchlaka i szukaja biedakow ktorzy samodzielnie nie radza sobie z produkcja robiac z nich niewolnikow bez kapitalu .
Pod przykrywką demokracji (a w rzeczywistości mamy rządy komuny) wybito nam z głowy podstawowe zasady jak niezależność, zaradność i najważniejsze własny tok myślenia. Zrobiono z Nas bydlęta, które są na garnuszku pana (czyt. systemu).
Stanisławie, pisałeś o Twoich młodych rolnikach co zostali na gospodarstwie (popraw mnie jeśli coś pokręciłem) - jakie mają plany, cele?
Budować obiekty i powiększać hodowle? W czym ma pomóc ten zwrot z Prow? Aby zostać niewolnikiem systemu na własne życzenie? Własnej hodowli będzie ciężko utrzymać bo będą dalej kłody pod nogi rzucali (system) a jedynym wyjściem będzie wstawienie warchlaków na kontrakt, bo przecież chlewnia na kredyt postawiona i trzeba spłacać z 10-15 lat.
Zastanówcie się dlaczego kupujecie warchlaka za 400 zł sztuka albo płacicie po 50 tyś. za ha gruntu oraz 2-3 tyć dzierżawy za hektar pola, na którym będziecie pracowali sprzętem wziętym na kredyt pod zastaw ojcowej ziemi?
50 tys to u mnie nie kupisz ,x2 .Mlodzi maja kazde inne cele ,corka poprowadzi papierki [wszystkie lacznie z pozwoleniami i projektami]i do pracy .Ziec prowadzi produkcje zwierzeca i uprawi pole pod siew , reszta zajmuje sie ja .Maja porobione projekty budowlane pod chlewnie i napewna ja wybuduja ,cykl zamkniety .Kredyty biora tylko na zakup ziemi .Reszta za swoje , jest to sie robi niema to sie odpoczywa .Widze ze wcale im nie spieszno do zadnej wspolpracy [ niewolnictwa ] .Mysle ze bardzo rozsadnie patrza na to co sie dzieje wokol i nikt ich do niewolnictwa nie zapedzi .
-
turbogrocho49
Każdy krytykuje banki, to niech ktoś pozyczy mi forsę na,, 4%
A wiela masz ha?turbogrocho49 pisze:Każdy krytykuje banki, to niech ktoś pozyczy mi forsę na,, 4%
coś słabe informacje kolega ma0909 pisze:giełda na plus
dobremar pisze:coś słabe informacje kolega ma0909 pisze:giełda na plus
wiem że było 1.90 w piątek, ale trzeba po patrzeć do wtorku tydzień temu. Do piątku będzie chyba minus ale do wtorku będzie plus
dziś myślę że będzie 1.88 i to dobry będzie wynik jutro pokazywało by na plus
zobaczymy na koniec jak zakończy
1.89 jest dobrze jutro winien być plus
Witam! Handlował ktoś z was z libero ? Słyszalem ze troche kreci?!
Widzę, że kolega zaczyna mówić ludzkim głosem. Nie poznaję kolegi. Będzie do góry. Już dzwoniące za tucznikami telefony nie robią na mnie wrażenia. Jakoś mi to spowszedniało, a wcześniej tyle było radości.0909 pisze:dobremar pisze:coś słabe informacje kolega ma0909 pisze:giełda na plus
wiem że było 1.90 w piątek, ale trzeba po patrzeć do wtorku tydzień temu. Do piątku będzie chyba minus ale do wtorku będzie plus
dziś myślę że będzie 1.88 i to dobry będzie wynik jutro pokazywało by na plus
zobaczymy na koniec jak zakończy
1.89 jest dobrze jutro winien być plus
Jak najdalej, były salus ,tam zbańczył to co dopiero tutaj.Honorek pisze:Witam! Handlował ktoś z was z libero ? Słyszalem ze troche kreci?!
Powiem tak troche z nimi handlowałem ale dupy nie urywa jak u mnie terminowość odbioru i zapłaty oki ale z ceną bywało różnie...
Tak myślalem. Kolege zrobił na wybiciu głodne świnie wybiły sie 76%grajdołek pisze:Powiem tak troche z nimi handlowałem ale dupy nie urywa jak u mnie terminowość odbioru i zapłaty oki ale z ceną bywało różnie...
ale kolega odejmowal na odjecie ?Honorek pisze:Tak myślalem. Kolege zrobił na wybiciu głodne świnie wybiły sie 76%grajdołek pisze:Powiem tak troche z nimi handlowałem ale dupy nie urywa jak u mnie terminowość odbioru i zapłaty oki ale z ceną bywało różnie...
Co miał odejmowac; chyba jego krętactwo!
bo niektórzy nie odejmują i wyjdzie mu 76 a inni odejma - 4 % od wagi zywje i masz 80-81% wybicieHonorek pisze:Co miał odejmowac; chyba jego krętactwo!
Ale po co odejmowac skoro sie głodzi świnie. Wybicie ma byc roznicą między waga żywej świni u rolnika a waga pułtusz. W każdym normalnym zakładzie wychodzi na poziomie 80 / 78 %
Ale po co odejmowac skoro sie głodzi świnie. Wybicie ma byc roznicą między waga żywej świni u rolnika a waga pułtusz. W każdym normalnym zakładzie wychodzi na poziomie 80 / 78 %
z tego co widze jak zakłady robia to jeśli nie odejmiesz 4 % to wyjdzie ci 76 % wlasnie na nie okramionych tak maja rolnicyHonorek pisze:Ale po co odejmowac skoro sie głodzi świnie. Wybicie ma byc roznicą między waga żywej świni u rolnika a waga pułtusz. W każdym normalnym zakładzie wychodzi na poziomie 80 / 78 %
nie plus agencino tylko - 1 dzisiaj było wiec nie gadaj głupot !!!!!0909 pisze:giełda na plus
Jemu chodziło, że jutro będzie plus.mat pisze:nie plus agencino tylko - 1 dzisiaj było wiec nie gadaj głupot !!!!!0909 pisze:giełda na plus
Można odjąć 10% ale po co się oszukiwac wystarczy ze zaklady nas oszukują.
- mytotoksyna1
Cena tucznika zaczyna się krystalizować 5, 30 złotego za zagrodowego . 
jak dzisiaj duza gielda ?
bez zmian
jednak +0,01
Zamknij sie dziecino jak nie wiesz nie zabieraj głosumat pisze:nie plus agencino tylko - 1 dzisiaj było wiec nie gadaj głupot !!!!!0909 pisze:giełda na plus
Pisałem że plus i jest plus
Niemcy + , euro - , ceny bez zmian i odbiory już nie na wczoraj tylko z grafika. Czyli wszystko normalnie.
dziecino jedna nie pierdziel głupot bo było - 1 na malej a nie plus a ty to tak napisales a duchem swietym nie jetes zebys wiedział ile dzisiaj było ?!?!?!?!? wiec pierdziesz głupoty baranie jak zwykle0909 pisze:Zamknij sie dziecino jak nie wiesz nie zabieraj głosumat pisze:nie plus agencino tylko - 1 dzisiaj było wiec nie gadaj głupot !!!!!0909 pisze:giełda na plus
Pisałem że plus i jest plus
Dlatego nigdy nie bedzie dobrze z ceną! Mają swoje świnie wiec po co mają płacić na wolnym rynku.
0909 pisze:https://isn-schweineboerse.de/Auktion/Auktionskatalog.aspx
nie podniecaj się tak agencino co będzie to będzie
No i jeszcze trochę a za "przysłowiową marżą" będą co niektórzy pole uprawiać bo patrząc
na finansową stronę to siedzą w kieszeni koncernów