FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Trzeba być ostatnim idiotą żeby to robić, na czysto zostanie 15 zł. Moja średnia za 2016 to 60 zł , na czysto.Honorek pisze:Dlatego nigdy nie bedzie dobrze z ceną! Mają swoje świnie wiec po co mają płacić na wolnym rynku.
Ostatnio zmieniony czwartek 01 cze 2017, 13:31 przez Chrumii, łącznie zmieniany 1 raz.
to co dla jednego jest szczytem, dla drugiego urąga godności. Jeden woli mieć hektary i tysiące sztuk- wtedy jest szczęśliwy, dla kogoś innego spełnieniem marzeń jest leżenie w cieniu na rajskiej wyspie, z piękną blondyną u boku i spijanie kolorowych drinków
ja jak tak pomyśle to jednak wolałbym to drugie 
- mytotoksyna1
Ulan pisze:to co dla jednego jest szczytem, dla drugiego urąga godności. Jeden woli mieć hektary i tysiące sztuk- wtedy jest szczęśliwy, dla kogoś innego spełnieniem marzeń jest leżenie w cieniu na rajskiej wyspie, z piękną blondyną u boku i spijanie kolorowych drinkówja jak tak pomyśle to jednak wolałbym to drugie
ooo cieszysz się to skupnicy już robia swoje i obnizaja ?
On się nie cieszy tylko informuje !!
Jak każdy czeka na info co u niemca to napisał i tyle !!!
Jest gorąco i ludzie wolą pomidora , ogórka i inne warzywa
Potwierdzam -3 i ceny od 1,855 do 1,87 euro
chłop pisze:On się nie cieszy tylko informuje !!
chopaie jakbys zauwazyl on już nie raz jakies brednie pisal !
Trochę więcej świń było na licytacjach i zakłady skutecznie ten powód chcą wykorzystać , wiadomo że wiecznie nie będzie rosło . Z ciekawostek Tönnies i Böseler Goldschmaus mogą ponownie eksportować do Chin
Z tego co słyszałem zakłady z powodu braku dostatecznej ilości żywca ograniczają uboje. Jest to bat na duże sieci handlowe i presja na podwyżki, które idą z oporem. Jak sieci zaczną walczyć między sobą o towar będzie pole do podwyżek dla zakładów. Wtedy na wolnym rynku będą mogli dać więcej za żywiec i zawalczyć o tucznika podwyżką. Takie krążą opinie i może coś w tym jest. Pamiętajmy, że ruszyły grille, a sezon wakacyjny jeszcze się nie zaczął.
Nie słyszałem, by ktoś zażerał się zieleniną, bo mięso za drogie. Jak ktoś za kiełbasę płacił 13 zł. to i zapłaci 16. Jeden kiełbasę kupi po 8 zł., a inny zapłaci 20 zł. za lepszą. Każdy znajdzie towar dla siebie. Kwestia jakości, bo smak ta tania może też mieć wyśmienity.
Nie słyszałem, by ktoś zażerał się zieleniną, bo mięso za drogie. Jak ktoś za kiełbasę płacił 13 zł. to i zapłaci 16. Jeden kiełbasę kupi po 8 zł., a inny zapłaci 20 zł. za lepszą. Każdy znajdzie towar dla siebie. Kwestia jakości, bo smak ta tania może też mieć wyśmienity.
Coś ostatnio mało tu o cenach. Chyba niektórzy boją się krytyki, że za tanio sprzedał, albo jak dostał dobrze to inni poddają to w wątpliwość.
Moje wczoraj 7,30 w E 118 szt. Tak dla informacji.
no to aby tradycji stało się zadość musze cie skrytykować ze tanio sprzedałeś w tej cenie to już prawie żywy tucznik kosztuje myślę ze cie nie rozczarowalem
- mytotoksyna1
Widzita co sie w sklepach robi , kaszanka 10 złotych .
Receptura kaszanki : 65 % kaszy + skórki , śledziona i płuca.
...noooo i oczywiście woda ze suszono krwio + zadawalacze ,.
Receptura kaszanki : 65 % kaszy + skórki , śledziona i płuca.
...noooo i oczywiście woda ze suszono krwio + zadawalacze ,.
Widzisz Arku, nie napisałeś o tym wcześniej i za bezcen sprzedałemarek pisze:no to aby tradycji stało się zadość musze cie skrytykować ze tanio sprzedałeś w tej cenie to już prawie żywy tucznik kosztuje myślę ze cie nie rozczarowalem
Dobra informacja. Skąd Maniu masz to info?Maniu pisze:Trochę więcej świń było na licytacjach i zakłady skutecznie ten powód chcą wykorzystać , wiadomo że wiecznie nie będzie rosło . Z ciekawostek Tönnies i Böseler Goldschmaus mogą ponownie eksportować do Chin
-
Wielkopolanin
To u mnie prawie identyczna sprzedaż - 115 szt po 7,3zł.tukan pisze:Coś ostatnio mało tu o cenach. Chyba niektórzy boją się krytyki, że za tanio sprzedał, albo jak dostał dobrze to inni poddają to w wątpliwość.
Nikt nie pisze o podwyżkach, czyli wczoraj warchlak bez zmian?
Warchlak wczoraj bez zmian .
A tutaj napisali https://www.schweine.net/news/toennies- ... hoben.htmltukan pisze:Dobra informacja. Skąd Maniu masz to info?Maniu pisze:Trochę więcej świń było na licytacjach i zakłady skutecznie ten powód chcą wykorzystać , wiadomo że wiecznie nie będzie rosło . Z ciekawostek Tönnies i Böseler Goldschmaus mogą ponownie eksportować do Chin
- Muchozolali
dania jeszcze dwa razy podniesie w czerwcuBart 20 pisze:Warchlak wczoraj bez zmian .
to pewne informacje ?
- Muchozolali
takie maja zamiary
Gdzie mozna kupic nowy srutownik firmy Skiold?
-
jarekmalina
Jutro załadunek 7,4 z haka także małymi krokami, ale ciągle do góry.
U mnie na jutro 5,9 - 1%
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
05.06.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
Wie ktoś co znaczy Vac w stanie zdrowia warchlaka duńskiego?
-
turbogrocho49
Prrs amerykański
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
05.06.2017 Ceny skupu tuczników i macior: dużym i stałym dostawcom tucznika ubojnie płacą 6 zł za kilogram żywca
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... gram-zywca
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... gram-zywca
- mytotoksyna1
To ustatkowanie i ustabilizowanie ceny będzie miało odbicie przez jakiś czas .
....zobaczymy co wydarzy się na czas Matki SIEWNEJ w sierpniu ?
....zobaczymy co wydarzy się na czas Matki SIEWNEJ w sierpniu ?
W sierpniu jest zielnej cos ci miesiace sie po mieszaly
PINI znowu w środę nie bije ???
- mytotoksyna1
Tak , chylę czoło , wkradło się przejęzyczenie , wkradł się błąd myślowy !MARTECH pisze:W sierpniu jest zielnej cos ci miesiace sie po mieszaly
-
kornik9876
dzisiejszy załadunek 90 sztuk 7,30 klasa e 
sprzedane 170 sztuk w wadze śr. 133kg cena 5,80-1%
W poniedziałek ładowane 180szt stały odbiorca 7,37zł WBC , śr waga 125,5kg mięsność 57,4% , wybicie 78,15% na Duńczyku.
karmniki puste miałeś ?chłop pisze:W poniedziałek ładowane 180szt stały odbiorca 7,37zł WBC , śr waga 125,5kg mięsność 57,4% , wybicie 78,15% na Duńczyku.
odejowales przy wyliczeniu straczke -3 ?
Załadunek 6 rano pasza do końca w tubomatach i zawsze mi tak wychodzi 77,9 do 78,3 % wszystko też zależy pewnie kiedy ubite były
Wynicie liczone od wagi mojej do masy mięsa !!!
ale odjales straczke -3 ze ci wyslo 78 % ?chłop pisze:Załadunek 6 rano pasza do końca w tubomatach i zawsze mi tak wychodzi 77,9 do 78,3 % wszystko też zależy pewnie kiedy ubite były
MAT nie wiem o co Ci chodzi z tym -3
Waga załadunkowa u mnie 22590kg a waga poubojowa 17655kg
17655kg podzielić na 22590kg = 0,7815 %
Czy Ty inaczej to liczysz bo już nie wiem
chłop pisze:MAT nie wiem o co Ci chodzi z tym -3
bo niektórzy jeszcze odliczają od swojej wagi w domu -3 % i wtedy wyliczają wybojowosc wiekoszosc tak robi
-
LukaszBONQ
Ty, Twój sąsiad i kolega to jeszcze nie większość. Jak ktoś się daje kroić na 3% strączki to szkoda komentować. Na grubo ponad 1000 komentarzy może kilka sensownych, reszta bełkot albo dziecinada
Niemcy bez zmian w cenie.
LukaszBONQ pisze:Ty, Twój sąsiad i kolega to jeszcze nie większość. Jak ktoś się daje kroić na 3% strączki to szkoda komentować. Na grubo ponad 1000 komentarzy może kilka sensownych, reszta bełkot albo dziecinada
dziecinko uspokoj się trochę bo każdy tak liczy. rozluznij pośladki i idz pobiegal sobie lepiej ...
Ostatnio zmieniony środa 07 cze 2017, 15:21 przez mat, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdybym tak liczył to wybicie powinno być na poziomie 83%. Głupota
lukas1982 pisze:Gdybym tak liczył to wybicie powinno być na poziomie 83%. Głupota
niekoniecznie jeśli masz do końca na paśnikach
-
LukaszBONQ
trzymasz poziom, swój poziommat pisze:LukaszBONQ pisze:Ty, Twój sąsiad i kolega to jeszcze nie większość. Jak ktoś się daje kroić na 3% strączki to szkoda komentować. Na grubo ponad 1000 komentarzy może kilka sensownych, reszta bełkot albo dziecinada
dziecinko uspokoj się trochę bo każdy tak liczy. rozluznij pośladki i idz pobiegal sobie lepiej ...
Mat zmień odbiorcę bo ten cię kroi na maksa
Każdy zakład co kupuje na żywą robi potrącenia i Ty też musisz to odliczać by porównywać do żywej wagilukas1982 pisze:Gdybym tak liczył to wybicie powinno być na poziomie 83%. Głupota
karmniki puste miałeś ?
odejowales przy wyliczeniu straczke -3 ?[/quote]
Już to pisałem mozna odjac 10% wtedy wybicie bedzie jeszcze lepsze! Ludze obudzcie sie kroją was aż miło a wy jeszcze sie tym chwalicie na forum!
odejowales przy wyliczeniu straczke -3 ?[/quote]
Już to pisałem mozna odjac 10% wtedy wybicie bedzie jeszcze lepsze! Ludze obudzcie sie kroją was aż miło a wy jeszcze sie tym chwalicie na forum!