FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Masz rację też mam niedaleko ubojnię co tyle daje ale współpraca ze stałymi dostawcami i nowym ciężko tam coś upchnąć na duna nikt tam nawet nie spojrzydanielski813 pisze:Mała ubojnia 10 zestawów nie pojmie współpraca od 11 lat na dobre i na złe...chłop pisze:Ha Ha Ha gratuluje i daj namiary to z kolegami za te pieniądze 10 zestawów im zawieziemy na miejsce !!!
U nas male ubojnie dla stalych odbiorcow nadal 6 netto zywa
Sorki ,stalych dostawcow,
18 szt. - 5,2
-
danielski813
Małe ubojnie dają na sklepy i małe masarnie gdzie liczy się jakość a z duna nie koniecznie wyjdą dobre wędzonki a i warszawiaki nie lubią jak boczek czy schab skacze na patelni...
solówka dziś 5.55-2%
Niestety nie , strasznie mało do sprzedaży jak na Wtorek . A u nas obniżki są ale nie takie jak u niemca , wspomniane małe ubojnie symboliczne korekty 5-10 groszy0909 pisze:minus ?
Dzień dobry,
szukam ciężkiego tucznika 150 kg+
odbiór poniedziałek, wtorek lub środa w przyszłym tygodniu.
Ilość 140-150 szt.
Cena 5,30- 5,50 minus 2% ( w zależności od wagi)
Płatność; 3-5 dni
Ilość 140-150 szt.
Płatność; 3-5 dni
- mytotoksyna1
Jeżeli chodzi o zapłate za towar to wiedzta jedno , przed wojną każdy co cokolwiek sprzedał to dostał pieniądze zaraz po transakcji z ręki do ręki !monikaa pisze:Dzień dobry,
Ilość 140-150 szt.
Płatność; 3-5 dni
..uczta sie i bierzta przykład ...........
Niemcy dziś cena ?
w Gore ?0909 pisze:Niemcy dziś cena ?
Niemcy zero
I co PSL oeska świnio ma to do dobrej zmiany
?
Koledzy chyba bez walki się nie obejdzie. Jeśli Powiatowy *** może zakazać a dziki ( całe zło i zagrożenie ) będzie nietykalne to gdzie my żyjemy !!!!
Przecież tu jest zagrożona żywność !!!! a zaraza jest nie do ruszenia i nawet nikt z tych Baranów nie wymienia słowa DZIK tylko świnie i świnie !!!
Przecież tu jest zagrożona żywność !!!! a zaraza jest nie do ruszenia i nawet nikt z tych Baranów nie wymienia słowa DZIK tylko świnie i świnie !!!
- mytotoksyna1
...właśnie przed chwilą dwie sarny przebiegły z mojego rzepaczyska do sąsiada w pszenicę ozimą .
...zaznaczam ,że do typowego lasu mamy ho , ho , ho , a może i więcej.

...zaznaczam ,że do typowego lasu mamy ho , ho , ho , a może i więcej.
-
danielski813
Walczą to koncerny o swoje na moje oko idą Chu ..ki ministerialne w kierunku hiszpańskim a tam miejsca dla rodzinnych hodowli nie ma. Zakazać nam hodować świń w między czasie jakiś poważny inwestor gdzieś niedaleko postawić ferme i my już nie ruszymy od nowa...chłop pisze:Koledzy chyba bez walki się nie obejdzie. Jeśli Powiatowy *** może zakazać a dziki ( całe zło i zagrożenie ) będzie nietykalne to gdzie my żyjemy !!!!
- mytotoksyna1
Mikołaj Rey rzekł onegdaj : "My Polacy nie gęsi i swój język mamy"
..to chyba jest wymowna wymowa!
..ja nieskromnie dodam , że świnia polska daje Polsce słoninę!

..to chyba jest wymowna wymowa!
..ja nieskromnie dodam , że świnia polska daje Polsce słoninę!
chyba niestety danielski masz rację i podejrzewam że na całym ty ASFie cedrob zrobi kokosy tylko na to czekają aby zająć nasze miejsce na rynkudanielski813 pisze:Walczą to koncerny o swoje na moje oko idą Chu ..ki ministerialne w kierunku hiszpańskim a tam miejsca dla rodzinnych hodowli nie ma. Zakazać nam hodować świń w między czasie jakiś poważny inwestor gdzieś niedaleko postawić ferme i my już nie ruszymy od nowa...chłop pisze:Koledzy chyba bez walki się nie obejdzie. Jeśli Powiatowy *** może zakazać a dziki ( całe zło i zagrożenie ) będzie nietykalne to gdzie my żyjemy !!!!
Sami sobie jesteśmy winni zwłaszcza Młodzi Rolnicy co premie dostali idą w kontrakty bo po co przy lochach się męczyć jak można Duna po 400 pln kupić i paszę do silosu wdmuchną a łódki po zboże podstawią
tyle że nie zdają sobie sprawy że za jakiś czas to oni będą dyktować warunki a ty zboża nigdzie nie pozbędziesz , wtedy pozostani dołączyć do protestujących o koryto pod sejm 
-
turbogrocho49
F1 jak narazie to ja winy nie widzę ani młodych rolników ani dunczykow że u nas asf szaleje
Właśnie tak to jest cała prawda.F1 pisze:Sami sobie jesteśmy winni zwłaszcza Młodzi Rolnicy co premie dostali idą w kontrakty bo po co przy lochach się męczyć jak można Duna po 400 pln kupić i paszę do silosu wdmuchną a łódki po zboże podstawiątyle że nie zdają sobie sprawy że za jakiś czas to oni będą dyktować warunki a ty zboża nigdzie nie pozbędziesz , wtedy pozostani dołączyć do protestujących o koryto pod sejm
dodalbym do f1 ze zostaja bez kapitalu i mozliwosci decydowania o swojej przyszlosci na gospodarstwie .Beda caly czas niewolnikami na swoim.Widze ze nastepnym krokiem przy problemach z kredytami jest sprzedaz ojcowizny [ziemi] . Wiekszosc mlodych jednak jest realistami i nie zostaja parobkami .Wiekszosc probuje sie mierzyc z ekonomia i potrafi liczyc . NA SIEBIE !!!!!!!
-
danielski813
https://www.topagrar.pl/articles/top-sw ... -poslowie/
Troche nie na temat ale dobra zmiana idzie w dobrym kierunku... Ja zbirniki mam na 10 miesięcy ale wwoże pod zasiewy wiosna jesień ciekawe czy nadgorliwość urzędnicza sie nie przyczepi...
Troche nie na temat ale dobra zmiana idzie w dobrym kierunku... Ja zbirniki mam na 10 miesięcy ale wwoże pod zasiewy wiosna jesień ciekawe czy nadgorliwość urzędnicza sie nie przyczepi...
Ztego co mi wiadomo to wymóg ten jest w związku z nowymi OSN ami
Przy OSN na pewno Plan Nawożenia jak w pozwoleniu Zintegrowanym !!! Skończy się 30 beczek na 1ha !!!!
- mytotoksyna1
Wiedzta jedno :kto trzyma świnie na ściółce ma tyle gnojówki co kocur z kocico napłakali.
..ale za to ma wartościowy obornik , chyba nad obornikiem nie będzieta dzielić włosa na cztery częsci ,bo to samo zdrowie dla każdej rośliny !
Jak nie chceta wylądować w przyszłości na onkologii to obornik zostawta w spokoju !
..ale za to ma wartościowy obornik , chyba nad obornikiem nie będzieta dzielić włosa na cztery częsci ,bo to samo zdrowie dla każdej rośliny !
Jak nie chceta wylądować w przyszłości na onkologii to obornik zostawta w spokoju !
Giełda plus początek
tak psioczyles a zaraz będzie +50909 pisze:Giełda plus początek
+4 Internetowa Niemcy tucznik
widac szybko skonczyły się świnki .. i po tygodniowej wymuszonej sporymi obniżkami nadwyżce towaru, zrobi się ssanie bo ci co mieli towar 110kg+ już się go pozbyli, mimo iż normalnie czekali by jeszcze tydzien- dwa.
-
danielski813
Tak jak pisałem około 2 tygodnie temu i nadal się potwierdza marsz cen trzody w ślad cen drobiu...
- mytotoksyna1
danielski
..nie będzie żadnego marszu cen !
Jeżeli już to pełzanie na brzuchu w zaroślach i kniejach bagiennych .
..nie będzie żadnego marszu cen !
Jeżeli już to pełzanie na brzuchu w zaroślach i kniejach bagiennych .
-
danielski813
A kto mówi o marszu na tym pułapie ważne że przestały taniec...
http://www.agronews.com.pl/pl/12,55,222 ... winie.html
Na autostradzie A2 zapaliło się podwozie naczepy z tucznikami. 28 sztuk padło
Na autostradzie A2 zapaliło się podwozie naczepy z tucznikami. 28 sztuk padło
po piątkowej aukcji zrobiło się jakby większe zainteresowanie tucznikiem. Niektórzy zaczynają też nieśmiało proponować ceny nieco wyższe, niż na początku mijającego tygodnia. Czyżby spodziewano się wzrostów?
Poniedziałkowa , środowa i pątkowa sprzedaż 5,6 netto.
czy zna może który historie z Krzepcowa w gminie Grabica rolnika u którego zdechło z powodu wadliwej wentylacji (podobno) 600 szt tucznika???? jakieś info
już tak szybko nie możliwe niektórzy już 50 gr placa mniej niż dwa tyg temu0909 pisze:10 gr plus
5,7 do wzięcia?
-
LukaszBONQ
o 5,65 słyszałem propozycje
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
24.07.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
24.07.2017 Ceny skupu tuczników i macior: mniejsze uboje sprawiają, że pojawiło się więcej świń rzeźnych na rynku
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... h-na-rynku
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... h-na-rynku
skup do sokolowa bez zmian 5 zl netto
Ja już słyszałem też przeróżne ceny ale najbardziej realne to 5,50 netto za auto. Jeśli ktoś dostaje 10gr więcej to jest już cena wyrwana lub komuś na szybko coś brakło.
- mytotoksyna1
...obecnie nie chodzi o cenę tucznika , obecnie trwa batalia , czy jemy słoninę , czy Sadło.
..retoryka chyba zrozumiana ?
..retoryka chyba zrozumiana ?