FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
"Witaj,
Nie wiem czy wiesz, ale niebawem rozpocznie się akcja odstrzału dzików na całego! Rząd chwali się zmianami w przepisach, które mają uczynić pracę myśliwych bardziej wydajną i padają kolejne dane dotyczące odstrzałów. Tymczasem wielkie strzelanie trwa już nawet w parkach narodowych.
To nie jedyne dobre wieści, według najnowszych danych koniunktura w rolnictwie się poprawia. Czytaj szczegóły!
Z pozdrowieniami,
Aleksandra z topagrar.pl"
Nie wiem czy wiesz, ale niebawem rozpocznie się akcja odstrzału dzików na całego! Rząd chwali się zmianami w przepisach, które mają uczynić pracę myśliwych bardziej wydajną i padają kolejne dane dotyczące odstrzałów. Tymczasem wielkie strzelanie trwa już nawet w parkach narodowych.
To nie jedyne dobre wieści, według najnowszych danych koniunktura w rolnictwie się poprawia. Czytaj szczegóły!
Z pozdrowieniami,
Aleksandra z topagrar.pl"
Ostatnio zmieniony czwartek 14 wrz 2017, 16:39 przez monikaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Dopiero niedawno ktoś dał tu artykuł o tym że Pini ogranicza uboje bo pewnie mu towaru brakuje. Nikt nie wpadł na pomysł że mógł wiedzieć wcześniej o obniżce i po co miał kupować droższy towar ???
wyglada na to ze ta gielda jest sterowana ,tak jak cala niemiecka maszyna narodowa i nasze lizodu...cy.
Już nie Pini czy też Piero P. ale Wan Long tam teraz decyduje.chłop pisze:Dopiero niedawno ktoś dał tu artykuł o tym że Pini ogranicza uboje bo pewnie mu towaru brakuje.
Po masie sprzedawanych teraz tuczników i porównaniu jej z masą przed żniwami widać, że po wysypaniu zboża do magazynu większość wstrzymała sprzedaż. Niektórzy ekonomicznie oświeceni mają średnią masę ze sprzedaży powyżej 150kg.
Po tym jaką cenę zaproponował Piero (Wan Long) dziś nie pojechały bo wszyscy uciekli do konkurencji i nie było czym auta załadować i podobnie wygląda przyszły tydzień. A u konkurencji teraz dwa tygodnie zaklepane. Warchlak dk był drogi i ci niekontraktowi ostrożnie obsadzali. Inna sprawa, że większość która tuczy dk jest na kontraktach. Krajowe prosięta z wyżu dopiero są odsadzane i kolejne się proszą, one zadecydują o dołku w przyszłym roku. Na razie w krajowych równowaga, obniżki zależne są od tych giełd, zwłaszcza niemieckiej. Po tym jak się kiedyś rozwaliła na skrzyżowaniu ciężarówka z półtuszami z Belgii widać, że nie tylko niemieckie mięso do nas jedzie. O hiszpańskim też słyszałem. Czyżby przyszły rok był rokiem taniej świni i drogiego zboża?
chłopaki "09" i "chłop" jesteście jedwabiści
dzisiejsza sprzedaż 5,6 netto ważone na zakładzie (12 km ode mnie) bez dodatkowej strączki
dzisiejsza sprzedaż 5,6 netto ważone na zakładzie (12 km ode mnie) bez dodatkowej strączki
Falco pisze:Już nie Pini czy też Piero P. ale Wan Long tam teraz decyduje.chłop pisze:Dopiero niedawno ktoś dał tu artykuł o tym że Pini ogranicza uboje bo pewnie mu towaru brakuje.
Po masie sprzedawanych teraz tuczników i porównaniu jej z masą przed żniwami widać, że po wysypaniu zboża do magazynu większość wstrzymała sprzedaż. Niektórzy ekonomicznie oświeceni mają średnią masę ze sprzedaży powyżej 150kg.
Po tym jaką cenę zaproponował Piero (Wan Long) dziś nie pojechały bo wszyscy uciekli do konkurencji i nie było czym auta załadować i podobnie wygląda przyszły tydzień. A u konkurencji teraz dwa tygodnie zaklepane. Warchlak dk był drogi i ci niekontraktowi ostrożnie obsadzali. Inna sprawa, że większość która tuczy dk jest na kontraktach. Krajowe prosięta z wyżu dopiero są odsadzane i kolejne się proszą, one zadecydują o dołku w przyszłym roku. Na razie w krajowych równowaga, obniżki zależne są od tych giełd, zwłaszcza niemieckiej. Po tym jak się kiedyś rozwaliła na skrzyżowaniu ciężarówka z półtuszami z Belgii widać, że nie tylko niemieckie mięso do nas jedzie. O hiszpańskim też słyszałem. Czyżby przyszły rok był rokiem taniej świni i drogiego zboża?
chętnie kupię 150+
Sam nie tuczę do takich rozmiarów, ale napisz ile takich potrzebujesz i jaka cena rynkowa to przedstawię tą ofertę w grupie, jest u mnie trochę amatorów takich rozmiarów, sprzedając do tych wielkich mają spore cięcie ceny.monikaa pisze:chętnie kupię 150+
Monika zapomniała dodać 150 szt. z jednego miejsca + trejs.Falco pisze:Sam nie tuczę do takich rozmiarów, ale napisz ile takich potrzebujesz i jaka cena rynkowa to przedstawię tą ofertę w grupie, jest u mnie trochę amatorów takich rozmiarów, sprzedając do tych wielkich mają spore cięcie ceny.monikaa pisze:chętnie kupię 150+
- mytotoksyna1
..jósz przestanta tańczyć przy tych warchlakach duńskich. 
no takChrumii pisze:Monika zapomniała dodać 150 szt. z jednego miejsca + trejs.Falco pisze:Sam nie tuczę do takich rozmiarów, ale napisz ile takich potrzebujesz i jaka cena rynkowa to przedstawię tą ofertę w grupie, jest u mnie trochę amatorów takich rozmiarów, sprzedając do tych wielkich mają spore cięcie ceny.monikaa pisze:chętnie kupię 150+
dziwne rzeczy dzieją się właśnie na internetowej
Ojjjjj tragedia 270 tylko sprzedane na prawie 3000szt co się tam kurna dzieje !!!???
Ja to się nie znam ale oferty sprzedaży są kupujący też są tylko nie mogli dogadać się co do ceny , kupujący gotowi płacić około 1.62 czyli Środową cenę a sprzedający za tyle nie chcą sprzedać ( mogą sprzedać gdzie indziej za więcej czy co ? , przecież taniej nie sprzedadzą ).monikaa pisze:dziwne rzeczy dzieją się właśnie na internetowej
No nic się nie dzieje. Rolnicy mieli minimalne ceny dość wysoko a zakłady chcą płacić mało. Oczekiwania się mineły z propozycjami.
we wtorek sprzedadzą taniejManiu pisze:Ja to się nie znam ale oferty sprzedaży są kupujący też są tylko nie mogli dogadać się co do ceny , kupujący gotowi płacić około 1.62 czyli Środową cenę a sprzedający za tyle nie chcą sprzedać ( mogą sprzedać gdzie indziej za więcej czy co ? , przecież taniej nie sprzedadzą ).monikaa pisze:dziwne rzeczy dzieją się właśnie na internetowej
zgadza się, kupujący mieli zaznaczone swoje ceny minimalne większe od tego co chciały płacić ubojnie,Maniu pisze:Ja to się nie znam ale oferty sprzedaży są kupujący też są tylko nie mogli dogadać się co do ceny , kupujący gotowi płacić około 1.62 czyli Środową cenę a sprzedający za tyle nie chcą sprzedać ( mogą sprzedać gdzie indziej za więcej czy co ? , przecież taniej nie sprzedadzą ).monikaa pisze:dziwne rzeczy dzieją się właśnie na internetowej
zawsze trzeba wziąć pod uwagę to, że środowe zmp jest ceną bazową, do której rolnicy dostają dopłaty zgodnie z tym jak sobie wynegocjują na kontraktach z ubojnią, czyli nie jak jak u nas zmp minus , a zmp + kilka centów.
cena warchlaka też jest mocno przeszacowana- bo kto na obecna chwile zapłaci 340zł netto za warchlaka? jak cena słaba na tucznika.
Wczoraj ładowałem na animex 60szt po 7,10 hak, ledwie wyraziłem chęć sprzedazy a tu juz samochód podstawiają! Pewnie jeszcze ta góra mięsa była za niska i pilnie potrzebowali żeby dalej walic na kupę? 
może robią zapas na ewentualny zbliżający się Armagedon i mimo że mają dużo miesa to chcą jeszcze

Do jakiej wagi tuczyc by miesnosc nie spadla?Jakie macie doswiadczenia?
Nie popadajmy w panikę, to co dzieje się na giełdzie to tylko spekulacje. Pamiętacie jak to 0909 i Monika na początku lipca krzyczeli, że zaraz spadną na 4 złote ? I co spadły wtedy ? Nie dajmy się zwariować tej niemieckiej pseudo wyroczni.
ja wczorajszą sprzedarz po 5,3 odwołałem poczekam aż urosną
Teraz nie dajmy się spanikować a jak szły do góry to pierwszy wstrzymywałeś do giełdy niemieckiej czekając a teraz giełda beee. Posrało się w europie i takie skutki a że granice otwarte to ZM wożą tańszy towar z niemiec itd nikt im nie zabroni tak jak tobie sprzedać drożej gdzie tylko chcesz. Ani ty ani ja ani nikt z nas nie ma wpływu na te wysokie ceny ani te niskie.
byle chłoptaś z ulicy zatrudniając się teraz chce zarabić 3-4tyś inaczej robotą sie nie skale. To dlaczego ja inwestując swoje cięrzko zapracowane pieniąrzki ryzykując wszystkim co mam mam być gorszy od niego?
- mytotoksyna1
W obecnej sytuacji gospodarczej to piniąc lepiej tczymać blisko d...py. 
dzisiejsza sprzedaż ponownie 100 szt, 5,6 netto bez strączki ważone na zakładzie
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
18.09.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
- mytotoksyna1
Mateo ty to jak te dwa miecze wbite w ziemię pod Grunwaldem w 1410.
...zawsze na Tobie można polegać.
...zawsze na Tobie można polegać.
szukam tucznika 148 kg- 150 kg+
załadunek w najbliższą niedzielę
załadunek w najbliższą niedzielę
jaka cena takich byczkow monika?
rynkowa, jak za normalnebuzka411 pisze:jaka cena takich byczkow monika?
rynkowa czyli ile tak jak placa zakłady za większe ilości czyli 5.5 netto i -1 % ?monikaa pisze:rynkowa, jak za normalnebuzka411 pisze:jaka cena takich byczkow monika?
masz takie, odezwij się, porozmawiamy o ceniemat pisze:rynkowa czyli ile tak jak placa zakłady za większe ilości czyli 5.5 netto i -1 % ?monikaa pisze:rynkowa, jak za normalnebuzka411 pisze:jaka cena takich byczkow monika?
- mytotoksyna1
Chiny wróciły do korzeni kulinarnych i powoli zaczynają spożywać więcej ryżu.
..również korzystają z dostępu do wód i ryba nie jest im obca.
..również korzystają z dostępu do wód i ryba nie jest im obca.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
18.09.2017 Ceny skupu tuczników i macior: początek załamania na rynku żywca wieprzowego?
https://cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynk ... ieprzowego
https://cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynk ... ieprzowego
- mytotoksyna1
...czym się różni świnia normalna od nie normalnej ?monikaa pisze:rynkowa, jak za normalnebuzka411 pisze:jaka cena takich byczkow monika?
Tonnies niemiecki już podał cenę macior
Niestety -8 centów
http://www.toennies.de/news-detailseite ... no_cache=1
Nie pamiętam sytuacji, żeby wprowadzali korektę już dzień przed notowaniami.
Niestety -8 centów
http://www.toennies.de/news-detailseite ... no_cache=1
Nie pamiętam sytuacji, żeby wprowadzali korektę już dzień przed notowaniami.
Dziś poszło 20 szt po 5,50
-
danielski813
Nareszcie jakieś konkretne minusy . Dziś 150 sztuk po 5.4 netto teraz 3 tygodnie na luzie do następnych...
to jutro 10 minus ?
Dzisiaj -2 to jutro -3
0909 puknij się w głowę człowieku, max -4
- mytotoksyna1
danielski .danielski813 pisze:Nareszcie jakieś konkretne minusy . Dziś 150 sztuk po 5.4 netto teraz 3 tygodnie na luzie do następnych...
Muszą być plusy i minusy
...ale 0 jest najważniejsze.
Jak nie ma zera to jest rebela.
09 czym tam dzisiaj nam zaimponujesz ? Może troszkę optymizmu i jakieś 0 lub + ?
Czy pozostało czekać na obniżki warchlaka ?
Czy pozostało czekać na obniżki warchlaka ?
Czyli 5zł z łaski i ciesz się Pan, że weźmiemy.
czyli skupowe już po 4.6 ?lukas1982 pisze:Czyli 5zł z łaski i ciesz się Pan, że weźmiemy.
wszyscy liczyli na -10, to znaczy że jesteśmy o 6centów na plus