FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
pytanie czy to prawda że cena kontraktu po wyżej 7 zl w listopadzie ?
ja otrzymałem takie informacje wiec prosze o potwierdzenie lub zaprzeczenie
ja otrzymałem takie informacje wiec prosze o potwierdzenie lub zaprzeczenie
@0909
Tematy podczas szkolenia to: a) Zasady ochrony stad przed chorobami. b) Nowoczesna organizacja produkcji. c) Innowacyjny obrót trzodą. Także o kapitalizmie nie będzie (chociaż chętnie bym coś powiedział na ten temat
, banków nie będzie i dostawców maszyn czy budowlanki też.
Szkolenie jest bezpłatne w ramach sieci na rzecz innowacji.
Tematy podczas szkolenia to: a) Zasady ochrony stad przed chorobami. b) Nowoczesna organizacja produkcji. c) Innowacyjny obrót trzodą. Także o kapitalizmie nie będzie (chociaż chętnie bym coś powiedział na ten temat
Szkolenia wszystkie są bez płatne jeździłem to wiem a nawet gorzałka była gratis . Cel był wiadomy
Qrcze, a my przez system nie możemy polewać :-/0909 pisze:Szkolenia wszystkie są bez płatne jeździłem to wiem a nawet gorzałka była gratis . Cel był wiadomy
Szkolenie to trzeba zorganizować myśliwym pod tytułem ; Jak ogłupić dzika żeby pod lufę sztucera podszedł.
Jedna duża firma sponsorowała transport na takiego typu szkolenie wręczyła rolnikom po butelce , aby rozmowy w sprawie kontraktów łatwo przebiegły i w 95 % uczestnicy podpisali umowy
6,12 WBC na poniedziałek 110szt Dograłem ze stałym odbiorcą. Mięsność zawsze wychodzi ok 60% i wybicie 79%. Myślę że 4,85 wyjdzie.
Odbiorca już dośrody ma zapisane świnki a telefony mu nadal dzwonią i jak pyta o wago to 130 +
Odbiorca już dośrody ma zapisane świnki a telefony mu nadal dzwonią i jak pyta o wago to 130 +
karencja wszystkim równo się kończychłop pisze:6,12 WBC na poniedziałek 110szt Dograłem ze stałym odbiorcą. Mięsność zawsze wychodzi ok 60% i wybicie 79%. Myślę że 4,85 wyjdzie.
te wszystkie szkolenia to ogolnie rozciaganie kasy i totalne oglupianie chlopkow .Nauczyles sie czytac i pisac skonczyles kilka szkol a tu wyjezdzaja ci z jakims kompletnie zbytecznym szkoleniem .Patrzec juz nie moge na tych wszystkich zlodziei .Jak sa takie cwaniaki i potrafia innych szkolic to moze sami sie wezma za produkcje .Przy ich" wiedzy" kasa sama poleci na konto .Idiotyzm normalnie .Ostatnio widzialem okreslenie"nawoz z aminokwasami" normalnie dalbym nagrode Nobla i za"ekogroszek" rowniez .Taki on eko jak i groszek .
Moniś ja miałem tydzień temu zapisane bo miały 112kg a ja trzymam max 120kg tak mam od dawna a leków nie muszę dawać bo mam towar cały czas z tego samego źródła od 5 lat. 
Szkolenia muszą być bo trzeba Unijne pieniądze komuś za to zapłacić !!!
Chłop Ty tak często piszesz na forum, że chyba chlewnię masz w pełnym automacie i patrzysz na wszystko w komputerze a nie zaglądasz tam wcale.chłop pisze:Moniś ja miałem tydzień temu zapisane bo miały 112kg a ja trzymam max 120kg tak mam od dawna a leków nie muszę dawać bo mam towar cały czas z tego samego źródła od 5 lat.
Chyba, że jednak zajmujesz się czymś innym...
Bo mi do szczęścia nie potrzebne kilka tysięcy świń tylko sprzedaję 220szt miesięcznie mam 22ha ziemi 2 i3 klasy ciągnik Ursus 1014 i ferguson 255 z lat 90tych i wszystko na czas zrobione. I mam czas wyskoczyć do kumpla na piwko i w komputerze posiedzieć i na wczasy raz w roku wyjechać oczywiście nie do GRAND Hotelu . Czy czegoś mi brakuje NIE . Kredytu nie mam , dzieci zdrowe , maszyny tanie i proste, pracownika nie potrzebuję.
GRATULUJE i jeszcze jedno mniej stresu wiecej zdrowiachłop pisze:Bo mi do szczęścia nie potrzebne kilka tysięcy świń tylko sprzedaję 220szt miesięcznie mam 22ha ziemi 2 i3 klasy ciągnik Ursus 1014 i ferguson 255 z lat 90tych i wszystko na czas zrobione. I mam czas wyskoczyć do kumpla na piwko i w komputerze posiedzieć i na wczasy raz w roku wyjechać oczywiście nie do GRAND Hotelu . Czy czegoś mi brakuje NIE . Kredytu nie mam , dzieci zdrowe , maszyny tanie i proste, pracownika nie potrzebuję.
Chlopie takie glupoty to miastowym mozesz opowiadac. 220 szt x 12 = 2600 swinek czyli na stanie masz 100 macior i 1000 swinek + obrobka pola .Sam bez pracownika NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI chyba ze zpierdala rodzina .Rodzice zona i dzieci .Chetnie Cie odwiedze . mozesz mnie zaprosic ? Priv .
-
danielski813
Panie Stanisławie nie ma najmniejszego problemu żeby to ogarnąć a jak są paszociagi i głębokie kanały pod kajakami to nie idzie się przepracować wystarczy chłop chlopowa i sprawny emeryt. Pasza przy takim stadzie przy młynie 15kw maks 2 godziny dziennie rozród 3 dni na 3 tygodnie porodu z obróbką krycie podobnie pole 22 haki przy zbozach to relaks ...
To że sprzedaje 220 na miesiąc nie oznacza że hoduje.W jego postach zawsze ta sama śpiewka że tanieją nawet jak na aukcji jest 0.Widać że jest to typowy handlarz który kupi za grosze a chce jak najdrożej sprzedać do ZM a do tego oszuka na wadze i ma za co chlać ze znajomymi.
No napisz że jesteś szczęśliwy z tego co masz to jeszcze ktoś chce na siłę wcisnąć że moje życie wygląda inaczej. Napisałem Stasiu coś o lochach NIE bo ich nie mam. Prosiaki bierzemy od znajomego w trzech i na koniec roku podliczamy jak wyszło każdemu i jak coś to a zresztą co ja będę tłumaczył każdy ma to co ma . Ja mam średni zysk roczny ze sprzedanej sztuki za 2016 r bardzo dobrze wyliczony 56zł z każdej sprzedanej sztuki więc wychodzi 12133zł na miesiąc . Polę liczę osobno bo do wyliczeń kosztów paszy przyjmuję średnie ceny rynkowe . Przy świnkach robię sam bo mam średnio 5godzin pracy dziennie obsługa, pasza ,gnojowica, naprawy, konserwacja itp. Kto mi da taką pensję za 5 godzin ???? Fenda czy Mercedesa mieć nie muszę i płotu przed domem za 50tyś też nie czy kostki za 150tyś . W żadnym kraju na wsi nie ma takiego bogactwa jakie jest u nas kto był to wie. Nie będę gonił ja szczur żeby dzieci bogato wyżenić i na wsi usadowić na majątkach bo każde pokolenie niech się samo dorabia !!!! Ja ich wychowam i wykształcę i jak któreś będzie czuło że w tym kierunku czuje blusa to coś pomogę i późnie przekażę ale nic na siłę. A dodam że żona z nudów pracuje od 4 lat i zarabia 2tyś więc mamy ok 15 tyś oprócz pola . Co mi więcej trzeba no Kuźwa NIC kiedyś miałem zapędy na więcej jak byłem młodszy ale po co kredyty i Stoperan
-
stan1069@o2.pl
Mnie jak by zostawało 12 000 na miesiac to bym napewno w gnoju nie grzebał
zatrudnił bym pracownika za 4 000 na mc. i poszedłbym do roboty z nudów za darmo

- mytotoksyna1
Ze świnio zrobiło się rolnicze wyśmiewisko .
Doradcy , profesory lubią robotę.
Doradcy , profesory lubią robotę.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzeni ... tożsamościchłop pisze:Co mi więcej trzeba no Kuźwa NIC kiedyś miałem zapędy na więcej jak byłem młodszy ale po co kredyty i Stoperan
I jeszcze to
https://youtu.be/fJKRESz8ZhE?t=54
A śmijcie się ze mnie mam to w d... Robię to co lubię i mam to do życia potrzebne i nie nazekam na ceny bo nie mam na nie żadnego wpływu czy to paliwa, soi, premiksu, tucznika, nawozu, itp itd pamiętajcie żaden z was nie ma na to wpływu !!!!
Chłopie, no to masz życie jak kawaler... prawie beztroskie...
https://www.youtube.com/watch?v=M7c2-UGWycc
https://www.youtube.com/watch?v=M7c2-UGWycc
- mytotoksyna1
Ja się z Ciebie nie śmieję. Trzeba robić swoje, a każdy z nas ma inny sposób na gospodarzenie. Wielu może Ci zazdrościć, że robisz to co lubisz i jeszcze czujesz się szczęśliwy. Ja też tak mam. O to przecież chodzi, by robić to co się lubi i jeszcze brać za to kasę. Wpływ mamy tylko na to co robimy.chłop pisze:A śmijcie się ze mnie mam to w d... Robię to co lubię i mam to do życia potrzebne i nie nazekam na ceny bo nie mam na nie żadnego wpływu czy to paliwa, soi, premiksu, tucznika, nawozu, itp itd pamiętajcie żaden z was nie ma na to wpływu !!!!
W USA kolejna podwyżka coś tu śmierdzi
USA to nie europa u nas jest inaczej. oni maja nizsze koszty produkcji tanie paliwo, chemia i inne rzeczy0909 pisze:W USA kolejna podwyżka coś tu śmierdzi
0909 pisze:W USA kolejna podwyżka coś tu śmierdzi
- Załączniki
-
- trump-congress-ap-er-170724_16x9_992.jpg (31.82 KiB) Przejrzano 18837 razy
Przybyło tam kilka nowych zakładów z dużymi mocami przerobowymi i podnoszą ceny żeby ściągnąć surowiec.0909 pisze:W USA kolejna podwyżka coś tu śmierdzi
Cena startowa znów obniżona?
No niestety Tak
pytaj agenta on gada tylko o podwyżkachPeron pisze:Cena startowa znów obniżona?
Zmienili na 1,48 czyli tak jak we wtorek
I zmienili na -1 czyli europa jeszcze z mięsem stoi
- mytotoksyna1
No to jest wspaniała okazja do wznoszenia od fundamentów nowych chlewów.
Budujta chlewy to nie ubrudzita sobie cholewy .
Budujta chlewy to nie ubrudzita sobie cholewy .
5970 szt. tuczników w ofertach kupna wg stanu zapotrzebowania na koniec tygodnia - info z systemu https://dograne.pl.
Z pozostałych info na ten tydzień, dołączył kolejny większy skup, tym razem siedleckie
Z pozostałych info na ten tydzień, dołączył kolejny większy skup, tym razem siedleckie
Jeszcze ciagle 5,3 netto na zywo do dostania bez problemy
-
prosiaczek
Chyba miesiąc temu, teraz to może bez tej końcówki, to prędzej.gaceksz13 pisze:Jeszcze ciagle 5,3 netto na zywo do dostania bez problemy
Bez problemu ? Chcesz zarobić 300 szt.odręki mięsmość 58% , może być 5.10 ( kasa na stół ).gaceksz13 pisze:Jeszcze ciagle 5,3 netto na zywo do dostania bez problemy
- mytotoksyna1
Takie podejście do tematu pt. HANDEL - godne najwyższego szacunku ,pragmatyzm dużego kalibru!Chrumii pisze:Bez problemu ? Chcesz zarobić 300 szt.odręki mięsmość 58% , może być 5.10 ( kasa na stół ).gaceksz13 pisze:Jeszcze ciagle 5,3 netto na zywo do dostania bez problemy
Witam ! posiadam 300 warchlaków na sprzedaż mogę zorganizować transport 518114115 mazowieckie
warchlak w tej chwili nie jest problemem- problemem jest jego cena 
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
23.10.2017 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
23.10.2017 Ceny skupu tuczników - ceny za świnie rzeźne w kraju wreszcie przestały spadać
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... aly-spadac
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... aly-spadac
Sprzedam parę autek tucznika, może ktoś poleci dobrego kupca ? 
Do Dani wywieśEmil144 pisze:Sprzedam parę autek tucznika, może ktoś poleci dobrego kupca ?
- mytotoksyna1
To ,że ni ma polskiej świni przy korycie zbyt wiele świadczy o świńskiej polityce hodowlanej wobec świni polskiej. 
Cześć:) Jaka teraz cena na piotrkowie za zestaw?
127 kg waga tuczników po uboju cene otrzymał rolnik 4 zł za mieso to był duniczyk ile zarobił ?
Tylko rynek taki psuje to jest duży hodowca
Tylko rynek taki psuje to jest duży hodowca
-
turbogrocho49
z jakiej strefy nie niebieskiej czy czerwonej
z normalnej tylko przerośnięteturbogrocho49 pisze:z jakiej strefy nie niebieskiej czy czerwonej