FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Polowa juz na kontraktach i maja gdzies gielde
gotowi na nową cene ?
Dobre info mam
B/Z
B/Z
pokazała sie nadzieja na odbicie ceny na +
- Muchozolali
nadzieja
czy to matka głupich 
Kurde a od Poniedziałku mówiłeś że będzie 'Katastrophen' , coś jest na rzeczy dziś rano nie potrzeba tucznika a gdy już było wiadomo co i jak to nagle tucznik jednak potrzebny na ten tydzień .0909 pisze:pokazała sie nadzieja na odbicie ceny na +
https://www.youtube.com/watch?v=Xsz-EtvFL2cManiu pisze:Kurde a od Poniedziałku mówiłeś że będzie 'Katastrophen' , coś jest na rzeczy dziś rano nie potrzeba tucznika a gdy już było wiadomo co i jak to nagle tucznik jednak potrzebny na ten tydzień .0909 pisze:pokazała sie nadzieja na odbicie ceny na +
obniżka wisiała w powietrzu i dobrze że nie obniżyli
Agencie 0909...choć może raczej agencino, coby Agentów nie obrazić.
Twój geniusz polega na tym, że wieścisz wieści, które są faktem, a nie, nim faktem się staną.
Twój geniusz polega na tym, że wieścisz wieści, które są faktem, a nie, nim faktem się staną.
- mytotoksyna1
Falco pisze:https://www.youtube.com/watch?v=Xsz-EtvFL2cManiu pisze:Kurde a od Poniedziałku mówiłeś że będzie 'Katastrophen' , coś jest na rzeczy dziś rano nie potrzeba tucznika a gdy już było wiadomo co i jak to nagle tucznik jednak potrzebny na ten tydzień .0909 pisze:pokazała sie nadzieja na odbicie ceny na +
Kto przy rozumie będzie budował takie co dla świni.
Świni wystarczy koryto kamionkowe i troche miejsca nawet w stodole.
Policzta sobie koszty budowy
- mytotoksyna1
Krowy mleczne to rozumie ,że udręką jest dojenie tam trzeba unowocześnić. 
Dziś gość sprzedawał duniczyka po 6.90 wbc a duniczyka płacił 400 czy ma zysk ?
pasza gotowa
pasza gotowa
- mytotoksyna1
Chiny jak tak dali będą szastać groszem to widze to w ciemnych kolorach. 
-
LukaszBONQ
jak trzymał 5 miesięcy (bo wtedy była taka cena) to musiał sprzedawać po 200kg sztukę;D ja tam lubię Twoje pisanie czytać, zawsze człowiek na powód uśmiechnąć się sam do siebie0909 pisze:Dziś gość sprzedawał duniczyka po 6.90 wbc a duniczyka płacił 400 czy ma zysk ?
pasza gotowa
nie pomyliłeś sie? chyba 5,9
powiedział że 6,90 i 400 dziś sprzedaz constaru podaje państwu fakty nic ja nie rozumie z tego prosiaki constaru
jak ktoś z nimi handluje nie wyjaśni . Ja myślę że mógł dostać taką cene tylko drożej policzyli warchlaka
jak ktoś z nimi handluje nie wyjaśni . Ja myślę że mógł dostać taką cene tylko drożej policzyli warchlaka
Ostatnio zmieniony środa 08 lis 2017, 22:07 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
to wychodzi 5.5 netto na żywo. mało prawdopodobne
no chyba że miał jakąś umowę
z ceną gwarantowaną
z ceną gwarantowaną
ja też nie rozumie tegofarmen pisze:to wychodzi 5.5 netto na żywo. mało prawdopodobne
miałfarmen pisze:no chyba że miał jakąś umowę
z ceną gwarantowaną
czy zarobił ?
licze 400 zł prosiak 200 zł pasza na 70 kg przyrostu a zysk 78 % *6,9 plus vat
czy zarobił tego sie pewnie nikt nie dowie. u mnie kalkulacja wygląda następująco : prosiak co prawda polski ale 330 brutto z transportem pasza 300kg po 75 zł (ccm zboże kupione w żniwa po 500)leki kapke prądu 20 zł razem 575zł plus koszty pośrednie , planuje sprzedaż po niedzieli w wadze 130 kg x 0,79 x 5.9=605+vat na otarcie łez
-
stan1069@o2.pl
Myśle że był na kontrakcie i pare groszy zarobił on , a ten co mu kontrakt zlecił dopiero zarobi na tych beda niedługo sprzedawać0909 pisze:miałfarmen pisze:no chyba że miał jakąś umowę
z ceną gwarantowaną
czy zarobił ?
licze 400 zł prosiak 200 zł pasza na 70 kg przyrostu a zysk 78 % *6,9 plus vat
-
stan1069@o2.pl
Z tego co tu widzę to zakup ziarna po żniwach przyniósł tylko zyskfarmen pisze:czy zarobił tego sie pewnie nikt nie dowie. u mnie kalkulacja wygląda następująco : prosiak co prawda polski ale 330 brutto z transportem pasza 300kg po 75 zł (ccm zboże kupione w żniwa po 500)leki kapke prądu 20 zł razem 575zł plus koszty pośrednie , planuje sprzedaż po niedzieli w wadze 130 kg x 0,79 x 5.9=605+vat na otarcie łez
masz Stanisławie racje . wtopa po całości
Sprzedaje w poniedzialek po 6.1 lokalna ubojnia. Warchlak byl po 340 pasza 220 inne koszty 30zl. Czyli wyjdzie na 0 albo na flache zostanie

Pasze po 70gr, zero upadków - szacun panowie serio!
na flaszkę zostanie, ale na całym rzucie

- Muchozolali
wszyscy w łańcuchu zarobili tylko nie rolnik
-
Mariusz1986
270kg paszy po 0.84 daje 226. Na flache z rzutu zostanie i bezcenna gnojowica☺
- mytotoksyna1
Prawda jest taka ,że została ci nie flacha tylko flakonik wody kolońskiej.Chinczyk pisze:270kg paszy po 0.84 daje 226. Na flache z rzutu zostanie i bezcenna gnojowica☺
Czy to prawda, że u Włocha znowu jest duża awaria?
Coś tam się zpsuło ale już biją dalej ino aut w kolejce co niemiara...
- mytotoksyna1
Pamiętajta ,że nadchodzą święta , a wraz z tym wzmożone zakupy .beniu33 pisze:Czy to prawda, że u Włocha znowu jest duża awaria?
Wzorem ubiegłego roku dla zbicia ceny świni mogą być przeprowadzone spektakularne akcje kontrolne organów na duże zakłady przetwórcze.
60 szt .pojechało po 4,8 netto
Im bardziej tanieje cena tucznika, tym wg hodowców wychodzi coraz to mniejsze zużycie paszyChinczyk pisze:270kg paszy po 0.84 daje 226. Na flache z rzutu zostanie i bezcenna gnojowica☺
Jednakże dziwi mnie jeden szczegół. Że po tylu latach zawirowań z ceną, jeszcze nikt nie wpadł na pomysł, aby zrobić tylko jeden rzut świń w roku (cykl otwarty) w sezonie czerwiec-wrzesień i cieszyć się pełną walizką pieniędzy
BRAWOOOO Tomasz
bo jak kasa jest z tucznika to nikt kosztów nie liczy tylko na palę rzuca cyfry tzw: tyle o ile
Ale jak sytuacja jest jak obecna to każdy kalkulator w łapkę i grosz do grosza składa
PANOWIE I PANIE KALKULATOR I LICZENIE MUSI BYĆ CAŁY CZAS czy to górka czy dołek bo bez tego się nie da !!!
bo jak kasa jest z tucznika to nikt kosztów nie liczy tylko na palę rzuca cyfry tzw: tyle o ile
Ale jak sytuacja jest jak obecna to każdy kalkulator w łapkę i grosz do grosza składa
PANOWIE I PANIE KALKULATOR I LICZENIE MUSI BYĆ CAŁY CZAS czy to górka czy dołek bo bez tego się nie da !!!
Brawo wyjąłeś mi to z usttomasz086 pisze:Im bardziej tanieje cena tucznika, tym wg hodowców wychodzi coraz to mniejsze zużycie paszyChinczyk pisze:270kg paszy po 0.84 daje 226. Na flache z rzutu zostanie i bezcenna gnojowica☺oraz jakimś cudem koszty owej paszy drastycznie spadają
że o zerowych upadkach nie wspomnę
![]()
![]()
![]()
Jednakże dziwi mnie jeden szczegół. Że po tylu latach zawirowań z ceną, jeszcze nikt nie wpadł na pomysł, aby zrobić tylko jeden rzut świń w roku (cykl otwarty) w sezonie czerwiec-wrzesień i cieszyć się pełną walizką pieniędzy![]()
![]()
takkkkkkkkkkkkkkkkkkkchłop pisze:BRAWOOOO Tomasz
-
stan1069@o2.pl
Co da liczenie jak cene tucznika wiadoma na samym końcu
do liczenia zabierają się jedynie ci co liczyć nie umieją
albo ci co ich wynik końcowy nie interesuje (różnej maści agenci ) w cyklu zamkniętym jeszcze tragedii nie ma i mało kiedy jest , w otwartym tuczą bogaci , kontraktowcy , albo ci na okresie przejściowym 
Dziś nieco świątecznie
Dostępna ilość tuczników zamykająca tydzień w ofertach sprzedaży w systemie https://dograne.pl - 1225 sztuk
A skoro już przy święcie, to życzymy sobie i kibicującym nam użytkownikom, co by ten polski rynek i polski prosiak... ehh, sami dobrze wiemy, prawda?
A skoro już przy święcie, to życzymy sobie i kibicującym nam użytkownikom, co by ten polski rynek i polski prosiak... ehh, sami dobrze wiemy, prawda?
- Załączniki
-
- PL_day_mini.png (40.36 KiB) Przejrzano 15405 razy
Prawda Stachustan1069@o2.pl pisze:Co da liczenie jak cene tucznika wiadoma na samym końcu![]()
do liczenia zabierają się jedynie ci co liczyć nie umieją
![]()
albo ci co ich wynik końcowy nie interesuje (różnej maści agenci ) w cyklu zamkniętym jeszcze tragedii nie ma i mało kiedy jest , w otwartym tuczą bogaci , kontraktowcy , albo ci na okresie przejściowym
2.7 paszy na kg bo tyle mi wychodzi to nie wiem czy jest to malo i 30 na prad leki i upadki,
- Muchozolali
kolego powiedz ile kosztuje uzyskania jednego kilograma żywca?
4.6 netto przy warchlaku ktory byl kupiony po 340netto. Na ten tydzien dobry warchlak kontraktowy 260netto i ten koszt jest u mnie zmienny bo zboze i soja do zniw w stalej cenie
chinczyk jak zboże w stałej cenie domyslam sie ze masz nakupione do zniw ale jak bedzie po 1000 zeta tona to ty nadal bedziesz liczyl po 500
jak za tyle kupił to po ile ma liczyć?
no chyba że może liczyć po 1000 i dodatkowo liczyć sobie po 500 zysku za każdą przemieloną tonę
to i warchlaki, niech by kupił po 400 a że teraz 260 to też powinien po tyle liczyć?
no chyba że może liczyć po 1000 i dodatkowo liczyć sobie po 500 zysku za każdą przemieloną tonę
to i warchlaki, niech by kupił po 400 a że teraz 260 to też powinien po tyle liczyć?