CENY TRZODY

Gość

Post autor: Gość »

PKM daje E 4,40 podał na dziś tj 9marca
mm

Post autor: mm »

Skiba Kuj-Pom 4.15E+vat 5 groszy wyżej od poprzedniego tygodnia nie ma rewelacji zboża jeczmien 680 pszenica podobnie .
Gość

3.3 zł zywa waga E 4,2 Warm-maz
dany

Post autor: dany »

3.0 pln-zywa waga lubel.
Gość

jutro sprzedaz po 3,5zł za kg na zywa do posrednika zwanego Simax
GG 4102275 zapraszam do w

Post autor: GG 4102275 zapraszam do w »

Jak widać PKM robi już świąteczną promocję:<br>2007-03-14 4.30 + VAT<br>2007-03-13 4.40 + VAT <br><br>co w inych regionach?<br>
rey

Post autor: rey »

witam woj. slaskie 3.35 brutto czyli 20 groszy w gore od zeszlego tygodnia pewnie to tylko znowu granie z nami w .... pozdrawiam
Gość

Staszek te daty odwrotnie napisałes, bo cene obnizyli
GG 4102275 zapraszam do w

Post autor: GG 4102275 zapraszam do w »

tak podają<br>13 - 4,40<br>14 - 4,30<br>15 - 4,30<br>dlatego mówię że promocja, czyli przecena
JUREK

Post autor: JUREK »

WITAM SERDECZNIE UNAS TEZ CHYBA OD PONIEDZIAŁKU BEDZIE PROMOCJA Z 10 GROSZY DO DOLU ŁODZKIE<br>POZDRAWIAM
mm

Skiba kuj-pom E4.3+vat+3%premia.
areke

Post autor: areke »

dzis dostalem projekt umowy jaki ma obowiazywac hodowcow trzody chlewnej <br>
hey

Post autor: hey »

no to uchyl rąbka tajemnicy
dorota

Post autor: dorota »

witajcie mam 180 szt w wadze około 107 kg. mięsność 57 termin sprzedaży koniec marca , czekam na dobre oferty, , gdzie sie wam naprawde dobrze sprzedaje , podzielcie sie info. pozdrawiam
Gość

a skad jestes Dorota?
mark

Post autor: mark »

witam jestem z pomorskiego oddaje do MATA we wtorek płaćili 4,5 WBC oddawałem 2 raz jestem zadowolony
Gość

za taką mięsność i ilość ja w salusie dostałbym dziś 3,75+wat za żywą
dor

Post autor: dor »

Przez ostatnie 4 miesiące sprzedałam 900 szt. w ktorych mięsność była zawsze na tym samym poziomie 57 a wybicie 81%, po upadku Bartka sprzedajemy do różnistych zakładów : Łagrom, Duda, MATT , Majerowicz,pozdro dla Staszka!! do Salusa jeszcze nie, czas spróbować , jakieś namiarki poprosze, i termin płatności dla watowców , jestem z dawnego pilskiego, dzieki za info ,o więcej poprosze,pozdrawiam
Gość

ZPMy E 4,40
gal

Post autor: gal »

okolice Gniezna 3,1+vat-waga zywa
JUREK

LODZKIE 3.10 PLUS VAT Z TENDENCJA DO SPADKU<br>POZDRAWIAM
Gość

łagrom 3.6 zywa
Westbam

Post autor: Westbam »

Okolice TORUNIA od 3,20 do 3,35
muchozolali

Post autor: muchozolali »

pkm duda umowa kontraktacyjna platnosc 7 dni<br>wszystko w najlepszym porzatku<br>doplata e 3% u 2%<br><br>naprawde warto
Gość

Panowie jak myślicie co dalej będzie się działo z ceną , zakłady robią sobie jaja ,podpuszczając rolników jednodniowymi spadkami ??? macie propozycje jak sie niedac robic w bambuko????
,jeśli ktoś ją posiada i

Post autor: ,jeśli ktoś ją posiada i »

Bardzo pilnie poszukuję książki &quot
Dziadek II

Post autor: Dziadek II »

Miechów woj. małopolskie 3,40 +VAT
rey

witam woj. slaskie 3.35 brutto zywa. WBC kl E 4.56+VAT przy 57 miesnosci kl U 4.36 miesnosc 53.4+VAT POZDRAWIAM
mm

Skiba kuj-pom E4.3+vat+3%premia.
Gość

firma z pomorza Farmer płaci 3.6 a od przyszłego tyg. podobno 3.7. odbiór max.120 szt
JUREK

A JA MYSLE ZE OD PRZYSZŁEGO TYGODNIA TO BEDZIE OBNIZKA CEN <br>SORY ALE JA TAK UWAZAM BO W UNI TANIEJE TUCZNIK <br>POZDRAWIAM
Gość

a ja stawiam na niewielki ale wzrot
JUREK

ZYCZE CI DOROTKO I SAM SOBJE OBYS TY MIAŁA RACJE <br>ALE MYSLE ZE SPADNIE CENA <br>POZDRAWIAM
Gość

Jurek, rozmawiałam z róznymi ZM i na ten tydzień było za dobry towar 3.6 a jestem umówiona na sprzedaż na czwartek za nimimum 3.75 i wiem za to dosatane, pisze o tym bo my rolnicy jesteśmy niedoinformowani, a nasza praca zasługuje jak najbardziej na szacunek, takie info uświadamiają ze ktoś moze to zapłacić,więc trzeba nam to egzekwować .Pozdrawiam, za zach.granicą drozeją fak ze wolno ale jednak.
JUREK

DOROTKO TO CIESZE SIE ZE TY MASZ RACJE , BO I JA SKORZYSTAM Z TEGO<br>POZDRAWIAM CIE
alek

Post autor: alek »

Dzisiaj w zakładzie Jarosław - Sokołów zaproponowali 3.8 za 58% mięsności i partie min 100 szt jednorazowo
rey

witam woj slaskie na dzis cena bez zmian, pozdrawiam
Gość

Jurek chyba miałam racje?pozdrówko <br>
Gość

Alek ,podziel sie namiarami ? jakiś tel .?? dziekuje
Andrzej

Post autor: Andrzej »

Nikłe szanse na podwyżki. W Niemczech tanieją.Można to obserwować na stronie http://www.maerkteundpreise.de/
JUREK

DOROTKO CIESZE SIE ZE TY TWIERDZISZ ZE MASZ RACJE I ZYCZE CI ABYS TY MIAŁA RACJE ALE JA NADAL STAWIAM , ZE TO JA BEDE MIAŁ RACJE BO PRAWDE NAPISAL ANDRZEJ O CENIE W NIEMCZECH A MY JESTESMY W UNII I NIEMOZEMY O TYM ZAPOMOINAC NIE POLSKA DECYDUJE O CENIE TYLKO 27 PANSTW UNII<br>ALE DOROTKO BEDE SIE CIESZYL I PRZYZNAM TOBJE RACJE JEZELI TAK STANIE SIE I ZYCZMY SOBJE TEGO ABYS TY MIAŁA RACJE <br>POZDRAWIAM SERDECZNIE
Gość

oj Jurku ,juz sama nie wiem zbyt duzo róznych info, trudno oddzielić Ziarno od plew, Sokołów Pozmit organizuje spotkanie dla przyszłych kontrachentów,wybiera sie ktoś????
Gość

ZPMy wciąż 4,40 ale wiem że jak tylko pojawi się więcej żywca, a to już pod koniec tego tyg - będzie bumbum z ceną w dół
Gość

ten bum z ceną to przestary sposób na nagonke towarku od spanikowanych rolników
Rysiek

Post autor: Rysiek »

Przed świętami zakłady na pewno zwiększą uboje. Może tak solidarnie wstrzymać się od sprzedaży np. piątek-sobota-poniedziałek-wtorek. Kupią drogo w fermach, ale to wywoła ferment. Czy jest ktoś w stanie to nagłośnić? Górnikom nie podskoczą a My Panowie to co, żywimy 37mln Polaków i dusimy swoim kosztem inflację? Czas się zorganizować by nie dopuścić do sytuacji jaka miała miejsce na Węgrzech!!! Jak tak dalej pójdzie większość z Nas zostanie bankrutami. Zakłady mają się czym dzielić. Kupą mości panowie, kupą, bo nas zniszczą!!!
Gość

No wreszcie jakis mądry gość Chłopaku popieram Cie ,trzeba nam działac ,podobniez ma byc 3 tura interwencyjnego zakupu, Panowie ciemnota juz sie skonczyła mamy takie same prawa jak ZM ,oni konsultują my też mozemy&gt
JUREK

WITAM SERDECZNIE UNAS 10 GROSZY DO DOLU OBNIZYLI SMUTNE LECZ PRAWDZIWE A SWINEK JEST BARDZO DUZO <br>ŁODZKIE<br>POZDRAWIAM
JUREK

TEZ POPIERAM ABY ZACZAC MNIEJ DOWOZIC TYCH TUCZNIKÓW JEZELI WAGA TYCH SWINEK NIE JEST DUZA NIECH SPRZEDA TEN KTO MA PRZEROSINIETE ALE PRAWDA JEST TAKA ZE DZIS JEST BARDZO DUZO BO WSZYSCY UCIEKAJA Z OBAWY O DALSZE OBNIZKI <br>I ZECZYWISCIE ZEBY TROSZKE ZMNIEJSZYC PANIKE Z TA SPRZEDAZA TO CENA MOGŁA BY WZROSNAC <br>POZDRAWIAM
Gość

Jurek wierzysz ze swinek jest dużo,ja uwazam ze to 10 gr,w dól,napędza te głupią machine ,to najlepszy sposób na zrobienie górki . Szkoda ze MY nie potrafimy mowic nie takim manipulacją.Pozdrawiam
JUREK

DOROTKO PEWNIE NIE WIERZE ZE JEST DUZO SWINEK<br>I BEDZIE CORAZ MNIEJ TO JEDNO WIEM ALE COZ PORADZISZ ZE LUDZIE PANIKUJA I SPRZEDAJA MAŁE SWINKI I PANIKUJA I KUPUJA DROGIE PROSIAKI , JAK MOZNA LUDZIA TO WYTŁUMACZYC ?<br>WIEM ZE WINISMY SIE WZIASC ZA RECE JAK PRZED 1989 ROKIEM I ROZWALILISMY KOMUNIZNM , ALE WTEDY POTRAFILISMY SIE ZJEDNOCZYC A DZIS ???????<br>POTRAFIMY TYLKO JEDNO PIEKNIE ROBIC KŁUCIC SIE JEDEN BY DRUGIEMU OCZY WYJAŁ <br>POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE I ZYCZE NAM ZROZUMIENIA I PODANIA SOBJE RECE
ODPOWIEDZ