FORUM
CENY TRZODY
Przez ostatnie 4 miesiące sprzedałam 900 szt. w ktorych mięsność była zawsze na tym samym poziomie 57 a wybicie 81%, po upadku Bartka sprzedajemy do różnistych zakładów : Łagrom, Duda, MATT , Majerowicz,pozdro dla Staszka!! do Salusa jeszcze nie, czas spróbować , jakieś namiarki poprosze, i termin płatności dla watowców , jestem z dawnego pilskiego, dzieki za info ,o więcej poprosze,pozdrawiam
Jurek, rozmawiałam z róznymi ZM i na ten tydzień było za dobry towar 3.6 a jestem umówiona na sprzedaż na czwartek za nimimum 3.75 i wiem za to dosatane, pisze o tym bo my rolnicy jesteśmy niedoinformowani, a nasza praca zasługuje jak najbardziej na szacunek, takie info uświadamiają ze ktoś moze to zapłacić,więc trzeba nam to egzekwować .Pozdrawiam, za zach.granicą drozeją fak ze wolno ale jednak.
Nikłe szanse na podwyżki. W Niemczech tanieją.Można to obserwować na stronie http://www.maerkteundpreise.de/
DOROTKO CIESZE SIE ZE TY TWIERDZISZ ZE MASZ RACJE I ZYCZE CI ABYS TY MIAŁA RACJE ALE JA NADAL STAWIAM , ZE TO JA BEDE MIAŁ RACJE BO PRAWDE NAPISAL ANDRZEJ O CENIE W NIEMCZECH A MY JESTESMY W UNII I NIEMOZEMY O TYM ZAPOMOINAC NIE POLSKA DECYDUJE O CENIE TYLKO 27 PANSTW UNII<br>ALE DOROTKO BEDE SIE CIESZYL I PRZYZNAM TOBJE RACJE JEZELI TAK STANIE SIE I ZYCZMY SOBJE TEGO ABYS TY MIAŁA RACJE <br>POZDRAWIAM SERDECZNIE
Przed świętami zakłady na pewno zwiększą uboje. Może tak solidarnie wstrzymać się od sprzedaży np. piątek-sobota-poniedziałek-wtorek. Kupią drogo w fermach, ale to wywoła ferment. Czy jest ktoś w stanie to nagłośnić? Górnikom nie podskoczą a My Panowie to co, żywimy 37mln Polaków i dusimy swoim kosztem inflację? Czas się zorganizować by nie dopuścić do sytuacji jaka miała miejsce na Węgrzech!!! Jak tak dalej pójdzie większość z Nas zostanie bankrutami. Zakłady mają się czym dzielić. Kupą mości panowie, kupą, bo nas zniszczą!!!
TEZ POPIERAM ABY ZACZAC MNIEJ DOWOZIC TYCH TUCZNIKÓW JEZELI WAGA TYCH SWINEK NIE JEST DUZA NIECH SPRZEDA TEN KTO MA PRZEROSINIETE ALE PRAWDA JEST TAKA ZE DZIS JEST BARDZO DUZO BO WSZYSCY UCIEKAJA Z OBAWY O DALSZE OBNIZKI <br>I ZECZYWISCIE ZEBY TROSZKE ZMNIEJSZYC PANIKE Z TA SPRZEDAZA TO CENA MOGŁA BY WZROSNAC <br>POZDRAWIAM
DOROTKO PEWNIE NIE WIERZE ZE JEST DUZO SWINEK<br>I BEDZIE CORAZ MNIEJ TO JEDNO WIEM ALE COZ PORADZISZ ZE LUDZIE PANIKUJA I SPRZEDAJA MAŁE SWINKI I PANIKUJA I KUPUJA DROGIE PROSIAKI , JAK MOZNA LUDZIA TO WYTŁUMACZYC ?<br>WIEM ZE WINISMY SIE WZIASC ZA RECE JAK PRZED 1989 ROKIEM I ROZWALILISMY KOMUNIZNM , ALE WTEDY POTRAFILISMY SIE ZJEDNOCZYC A DZIS ???????<br>POTRAFIMY TYLKO JEDNO PIEKNIE ROBIC KŁUCIC SIE JEDEN BY DRUGIEMU OCZY WYJAŁ <br>POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE I ZYCZE NAM ZROZUMIENIA I PODANIA SOBJE RECE