FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
ble ble ble nic mądrego .Jak zawszemytotoksyna1 pisze:Trele morele ,rok 2018 będzie żółwi , cena w skupach to będzie odzwierciedlenie zachowań miśka KOALI .
..troche poziewa i kilka razy kichnie.
-
krzysieko71
Mówcie co chcecie, ja na nowy rok fajny prezent dostałem, 900 tys zwrotu za chlewnie wczoraj wpłynęło na konto więc jest miło.
Czyli można się bawić . https://www.youtube.com/watch?v=sRrihsQ ... RrihsQPwYo
To teraz biegusiem do banku kredycik spłacaćkrzysieko71 pisze:Mówcie co chcecie, ja na nowy rok fajny prezent dostałem, 900 tys zwrotu za chlewnie wczoraj wpłynęło na konto więc jest miło.
- Muchozolali
gratulacje !krzysieko71 pisze:Mówcie co chcecie, ja na nowy rok fajny prezent dostałem, 900 tys zwrotu za chlewnie wczoraj wpłynęło na konto więc jest miło.
- mytotoksyna1
Piwa naważyłeś to teraz musisz sam je wypić.krzysieko71 pisze:Mówcie co chcecie, ja na nowy rok fajny prezent dostałem, 900 tys zwrotu za chlewnie wczoraj wpłynęło na konto więc jest miło.
..po chłopsku mówiąc czara goryczy jest po Twojej stronie.
-
krzysieko71
Z tego kredytu już niewiele zostało, a nową chlewnie mam na długie lata.F1 pisze:To teraz biegusiem do banku kredycik spłacaćkrzysieko71 pisze:Mówcie co chcecie, ja na nowy rok fajny prezent dostałem, 900 tys zwrotu za chlewnie wczoraj wpłynęło na konto więc jest miło.
Oby jak najdłużej bo przy obecnej jakości materiałów to za 10 lat duże remonty Cię czekają nie zadroscze
-
zenekzkition
Jak byś nie zazdrościł to bys nie dogadywałF1 pisze:Oby jak najdłużej bo przy obecnej jakości materiałów to za 10 lat duże remonty Cię czekają nie zadroscze
F1 jak kredytu nie zostało to widocznie na świniach jest kasa
-
danielski813
Krzysiek coś więcej na temat inwestycji?? Może jakaś galeria może coś na wzór Marka Mokwy???
my chyba zyjemy w innym świecie. w otwartym to jak nie pasi nie wstawiam a wy nie mozecie wygasić na pół roku czy rok . zamknięty zarabia lepiej ,robiłem to i nie zazdroszcze wam kasy ani roboty oraz podziwiam za wytrwałość i prace 365 dni w roku ps. jestem od miesiąca na bezpłatnym1963 pisze:Wszystko w temacie. Wstawcie lochy, zarwijcie kilka nocy na pordy, a w zamian dołki cenowe Was tak nie dotkną.
Ja od czerwca. Jakoś ciągle za drogo mi się widzi żeby wstawić[/quote]
jesteś duzo młodszy i o wiele mądrzejszy bo ja w tym czasie ze 30 koła przepierdoli...[/quote]
No to by za to był niezły Sylwester. A tak to sciepa na promocję za 7,5 w markecie za Twoją kasę. Tylko nigdzie nie pisali że Ty sppnsorujesz
-
krzysieko71
Budynek na 220 stanowisk dla loch. 26 loch w cyklu pozostałe stanowiska, na loszki remontowe i lochy wybrakowane. Porodowka na 52 lochy, 8 komór odchowalni prosiąt w sumie 800 sztuk. Do tego sektor krycia i loch prosnych. Standardowy budynek tego typu. Nie mam żadnych filmów na YT, nie lubię bawić się w takie rzeczy. Ewentualnie mogę gdzieś fotki chlewni wrzucić.danielski813 pisze:Krzysiek coś więcej na temat inwestycji?? Może jakaś galeria może coś na wzór Marka Mokwy???
Krzysieko jakie wymiary całego budynku
Pablo tych sponsorów jest mnóstwo tyle że ja jestem chwalipięta a inni są skromni 
-
krzysieko71
Cały budynek 75m x 20marek pisze:Krzysieko jakie wymiary całego budynku
i fajno że postawiłeś i dostałeś zwrot a że jest tu pare osób co zioną nienawiścia i zazdroscią to trudno miej ich głęboko w d....
- mytotoksyna1
Ło , to budynek jak łokiem sięgnąć ,czy Ty to łogarniesz ?krzysieko71 pisze:Cały budynek 75m x 20marek pisze:Krzysieko jakie wymiary całego budynku
-
krzysieko71
Ogarniam ten budynek od 10 miesięcy, plus 3 tuczarnie i 120 ha. Mam też czas na wakacje ferie czy święta.mytotoksyna1 pisze:Ło , to budynek jak łokiem sięgnąć ,czy Ty to łogarniesz ?krzysieko71 pisze:Cały budynek 75m x 20marek pisze:Krzysieko jakie wymiary całego budynku
Niedowiarki pewnie myślą że tam masz ściółkę i koryta
to z tą ta troska .
-
krzysieko71
Koryta są, ale tylko dla lochmietko75 pisze:Niedowiarki pewnie myślą że tam masz ściółkę i koryta![]()
![]()
to z tą ta troska .
- mytotoksyna1
uote="krzysieko71"]
..w tym tkwi sęk słabości ministrów od żywicielki ziemi .
Skrawek ziemi , a wypasione chlewy i owczarnie , koźlarnie stoją.
Ogarniam ten budynek od 10 miesięcy, plus 3 tuczarnie i 120 ha. Mam też czas na wakacje ferie czy święta.[/quote]mytotoksyna1 pisze:Ło , to budynek jak łokiem sięgnąć ,czy Ty to łogarniesz ?krzysieko71 pisze:Cały budynek 75m x 20marek pisze:Krzysieko jakie wymiary całego budynku
..w tym tkwi sęk słabości ministrów od żywicielki ziemi .
Skrawek ziemi , a wypasione chlewy i owczarnie , koźlarnie stoją.
gratulacje krzysieko71 jestem przekonany że zrobiłeś dobrą inwestycję
Nikt tu nie zionie nienawiścią tylko kolega napisał że dostał900 tysi i kredyt juz prawie spłacony to nie nam takie bajki pisać kady wie jaka jest opłacalność i jak długo taka inwestycja się zwraca na rynku jest miejsce i d durzych i dla małych często jeden i drugi żyją na tym samy poziomie ale Ci więksi uważają że mali psują im rynek1963 pisze:i fajno że postawiłeś i dostałeś zwrot a że jest tu pare osób co zioną nienawiścia i zazdroscią to trudno miej ich głęboko w d....
tylko niewidzę sensu doplacania do takich inwestycji bo to zakłuca gospodarkę wolnorynkową
Ostatnio zmieniony niedziela 31 gru 2017, 19:51 przez F1, łącznie zmieniany 1 raz.
- mytotoksyna1
Łodrowąż mówi , że z inwestycjami jest tak jak z kurzym jajem .
...trzeba czuć ,że po kilkunastu dniach robi się "zbuk".
Łodrowąż to nasz były starosta powiatowy.
...trzeba czuć ,że po kilkunastu dniach robi się "zbuk".
Łodrowąż to nasz były starosta powiatowy.
-
krzysieko71
Panie F1 ja się z Tobą nie będę kłócil skoro Ty i tak wiesz lepiej kto ile ma w portfelu. Wszystkiego dobrego w nowym roku i przede wszystkim więcej optymizmu i zapału do pracy. Teraz już kończę, bo czas godnie pożegnać ten dobry 2017 rok !F1 pisze:Nikt tu nie zionie nienawiścią tylko kolega napisał że dostał900 tysi i kredyt juz prawie spłacony to nie nam takie bajki pisać kady wie jaka jest opłacalność i jak długo taka inwestycja się zwraca na rynku jest miejsce i d durzych i dla małych często jeden i drugi żyją na tym samy poziomie ale Ci więksi uważają że mali psują im rynek1963 pisze:i fajno że postawiłeś i dostałeś zwrot a że jest tu pare osób co zioną nienawiścia i zazdroscią to trudno miej ich głęboko w d....![]()
tylko niewidzę sensu doplacania do takich inwestycji bo to zakłuca gospodarkę wolnorynkową
Wzajemnie dziwi mnie tylko że przy takiej skAI PRODUKCJI DOSTAJESZ TAK NISKĄ CENĘ ZA TUCZNIKI 
krzysieko71 pisze:Dziś 70 sztuk po 5.35 cena bazowa na WBC. Robi się nieciekawie.
W 2018 roku zycze WSZYSTKIM zdrowia i madrosci w podejmowaniu dobrych wyborow .
-
jarekmalina
Jaka cena na dziś?
Żartowałem
Żartowałem
-
stan1069@o2.pl
Dobrze że Krzysiowi gratulujecie i życzycie powodzenia
ciekawe czy zaczniecie prosięta kupować od niego ???
Ja muszę przyznać że chłopak ma jaja
chociaż pewnie to zasługa Taty , bo z tego jego pisania czasami wynika że co jakiś czas kuknie przez okienko do chlewika
Hodowla sie pewnie dopiero rozkręca , bo nie widzę błagalnych ogłoszeń sprzedam warchlaka
ino mi tu nie pisać że zazdroszczę
bo tego interesu bym nawet za darmo nie wziął
ciężki to jest kawałek chleba w UE i do tego jeszcze ten ASF
no ale miejmy nadzieję że nasz bohater upora się z przeszkodami i tego mu i pozostałym życzę w Nowym jak i kolejnych latach

Ja muszę przyznać że chłopak ma jaja
Hodowla sie pewnie dopiero rozkręca , bo nie widzę błagalnych ogłoszeń sprzedam warchlaka
ino mi tu nie pisać że zazdroszczę
-
jarekmalina
Jak uporamy się z ASF to nie będzie źle.
Ale idzie ku temu, że trzeba będzie się przyzwyczaić z nim żyć.
Ale idzie ku temu, że trzeba będzie się przyzwyczaić z nim żyć.
myślę ze gdyby nie asf to ta chlewnia pewnie byłaby na 500 loch
- Muchozolali
-
danielski813
A co wy tak tym kredytem przejęci???? Nie przyszło do głowy że jak ktoś planował taką inwestycje to miał odłożoną część kasy podem weszła dotacja i kredytu nie zostało wiele nigdzie krzysiek nie napisał że w pół roku mu się inwestycja zamortyzowała tylko że nie wile kredytu zostało a to różnica...
Ciekawe jaka cena jutro muszę puścić 130 sztuk
Ciekawe jaka cena jutro muszę puścić 130 sztuk
-
krzysieko71
Gdybyś czytał uważnie, to zauważył byś, że warchlaka nie sprzedaje, bo prowadzę cykl zamknięty. Raz na jakiś czas muszę tylko pchnac nadwyżkę warchlaka, który nie mieści mi się do tuczarni. A w chlewni jestem wystarczająco często i o to się nie bój.stan1069@o2.pl pisze:Dobrze że Krzysiowi gratulujecie i życzycie powodzenia![]()
ciekawe czy zaczniecie prosięta kupować od niego ???
![]()
![]()
![]()
Ja muszę przyznać że chłopak ma jaja![]()
chociaż pewnie to zasługa Taty , bo z tego jego pisania czasami wynika że co jakiś czas kuknie przez okienko do chlewika
![]()
![]()
Hodowla sie pewnie dopiero rozkręca , bo nie widzę błagalnych ogłoszeń sprzedam warchlaka![]()
![]()
ino mi tu nie pisać że zazdroszczę![]()
bo tego interesu bym nawet za darmo nie wziął
![]()
ciężki to jest kawałek chleba w UE i do tego jeszcze ten ASF
no ale miejmy nadzieję że nasz bohater upora się z przeszkodami i tego mu i pozostałym życzę w Nowym jak i kolejnych latach
![]()
krzysieko pisałeś ze 10 miesięcy juz masz gotowy ten budynek a dopiero teraz dopłatę dostałeś co było powodem ze aż tak długo zwlekali z wyplata
-
krzysieko71
Budynek na papierze był oddany w kwietniu, a o zwrot mogłem się domagać dopiero po zasiedleniu wszystkich loch, a przy swoim materiale genetycznym trochę to potrwalo. Kupiłem tylko kilkanaście Danbredek. Wniosek o płatność złożyłem jakieś 4 miesiące temu.arek pisze:krzysieko pisałeś ze 10 miesięcy juz masz gotowy ten budynek a dopiero teraz dopłatę dostałeś co było powodem ze aż tak długo zwlekali z wyplata
oki dzieki
-
turbogrocho49
super Krzysiek niektorzy tu wylewaja wiadro pomyj na tych którzy chcą coś w zyciu osiągnąć i poprzez swoja ciężką pracę do tego dążą, ja ci kibicuje oby wszystko szlo po twojej myśli, a ze raz lepiej raz gorzej to każdy wie jak w życiu jest. Najważniejsze to robić swoje i życzyć innym jak najlepiej a nie im d.op.i.dalac na każdym kroku
-
krzysieko71
Turbo spoko, wiem jak jest i nie przejmuje się ludźmi którzy niczego nie potrafili osiągnąć, ale dzięki. Są też normalni na forumturbogrocho49 pisze:super Krzysiek niektorzy tu wylewaja wiadro pomyj na tych którzy chcą coś w zyciu osiągnąć i poprzez swoja ciężką pracę do tego dążą, ja ci kibicuje oby wszystko szlo po twojej myśli, a ze raz lepiej raz gorzej to każdy wie jak w życiu jest. Najważniejsze to robić swoje i życzyć innym jak najlepiej a nie im d.op.i.dalac na każdym kroku
nigdy nikomu niczego nie zazdrościłem jeżeli moje pytania tak Krzysiek odebrałeś to przepraszam
-
krzysieko71
Arek, spokojnie nie o Ciebie mi chodziło.arek pisze:nigdy nikomu niczego nie zazdrościłem jeżeli moje pytania tak Krzysiek odebrałeś to przepraszam
- mytotoksyna1
Przyprawy i opakowania do artykułów wędliniarskich zdrożeją w pierwszym kwartale 2018r.

- mytotoksyna1
Tzw. dratwa , czyli sznurek do podwiązywania szynki i kiełbas też nie utrzyma dotychczasowej ceny . 
Krzysiu, też Ci kibicuję. Masz wiedzę i zapał, a to klucz do sukcesu. Tak trzymaj. Zawsze cieszy jak następca rozwija ojcowiznę. Serce taty się raduje. Pozdrawiam.krzysieko71 pisze:Turbo spoko, wiem jak jest i nie przejmuje się ludźmi którzy niczego nie potrafili osiągnąć, ale dzięki. Są też normalni na forumturbogrocho49 pisze:super Krzysiek niektorzy tu wylewaja wiadro pomyj na tych którzy chcą coś w zyciu osiągnąć i poprzez swoja ciężką pracę do tego dążą, ja ci kibicuje oby wszystko szlo po twojej myśli, a ze raz lepiej raz gorzej to każdy wie jak w życiu jest. Najważniejsze to robić swoje i życzyć innym jak najlepiej a nie im d.op.i.dalac na każdym kroku
Krzysiek nigdy nie wiesz, czy Ci co krytykują niczego w życiu nie osiągnęli. Wiesz patrzenie na pewne sprawy zmienia się wraz z wiekiem. Człowiek im starszy tym mniej skłonny do ryzyka. Powiem Ci tak, jeśli nie zagoszczą na dłużej czynniki niesprzyjające to będzie dobrze. Ja budowałem w latach 2006-07 gdzie trafiłem na boom gospodarczy (cement680) i promocję na świnki w jednym (WBC 4.10) to było bardzo niewesoło. Do tego kredyt we frankach
. Dziś zmieniłem trochę postrzeganie na pewne rzeczy, przestałem gonić za pieniądzem, który tak naprawdę zabiera czas a daje złudzone szczęście.
Pozdrawiam
Ps dziś chyba bym się nie rzucił na taką inwestycję nie ze względu na asf tylko na koncentrację produkcji przez wielkie spółki. Coraz więcej spółek stawia chlewnie stawia po kilka tysięcy loch, docelowo po kilkanaście tysięcy. I dlatego twierdzę, że zysk jednostkowy będzie coraz mniejszy.
Pozdrawiam
Ps dziś chyba bym się nie rzucił na taką inwestycję nie ze względu na asf tylko na koncentrację produkcji przez wielkie spółki. Coraz więcej spółek stawia chlewnie stawia po kilka tysięcy loch, docelowo po kilkanaście tysięcy. I dlatego twierdzę, że zysk jednostkowy będzie coraz mniejszy.
Święte słowalukas1982 pisze:Krzysiek nigdy nie wiesz, czy Ci co krytykują niczego w życiu nie osiągnęli. Wiesz patrzenie na pewne sprawy zmienia się wraz z wiekiem. Człowiek im starszy tym mniej skłonny do ryzyka. Powiem Ci tak, jeśli nie zagoszczą na dłużej czynniki niesprzyjające to będzie dobrze. Ja budowałem w latach 2006-07 gdzie trafiłem na boom gospodarczy (cement680) i promocję na świnki w jednym (WBC 4.10) to było bardzo niewesoło. Do tego kredyt we frankach![]()
![]()
. Dziś zmieniłem trochę postrzeganie na pewne rzeczy, przestałem gonić za pieniądzem, który tak naprawdę zabiera czas a daje złudzone szczęście.
Pozdrawiam
a co do krzysieko71 gratuluje i życzę sukcesów
-
danielski813
Też budowlane w 2006 znam ten ból. Co do opłacalności w przypadku opłacalności nadzieja w lokalnych ubojniach i masarniach z którymi molochy nie będą handlowaly a nas uratuje jakość bo co jak co ale Polak lubi porządnie zjeść więc nie tylko syf znajdzie konsumenta