FORUM
CENY TRZODY
dzieki Benek za słowa otuchy, ludzie jak długo jeszcze będziemy pozwalać na takie traktowanie , to już nie sztuka wyprodukowac teraz sztuką jest sprzedaż, czy rolnik to najmniej poważana instytucja, Muchoza.... miał racje pisząć o tej zaniżanej inflacji naszym kosztem tylko my na to pozwalamy!!i bezsilność to uczucie któro godzi w godność chyba najbardziej,
Ludzie wy jeszcze wierzycie w gorke czy tam dolek.<br>Nie kochani swin jeszcze brakuje<br>tylko jest tak<br>zakald zawsze ma dylemat gdzie to sprzedac i zaile i kiedy zaplacą czy dadza kredyt rosnac koszty pracy transportu itp<br>bo jak wiecie ze faktury zagraniczne sa dopiero oplacne ok 48dni<br>a przez ten dzien czeba palcic odsetki<br>do polski za duzo wchodzi euro i zł sie umacnia<br>czyli za jedno euro dostajemy mniej zł<br>Jak ktos mowi ze nie idzie polskie mieso do rosji to sie myli<br>skolow animex jest zagraniczną firmą i oni moga importowac<br>a duda posiada swoj odzial w niemczech duda dystrybuja gmbh. i co daljej wierzcie w telewizje i te pierdoly co inny mowia<br>wschod placi nam w dolarach a dolar ciagle traci i bedzie tracił <br>i to mocno. tylko chiny kupuja dolary i oni czymaja jakos ten kurs. dzis dolar powinie miec kurs ok 50 gr<br>Dorota nieszukaj na sile takiego odbiorcy bo mozesz mic status fundacji. a kasy niezobaczysz lub za rok.<br><br>pozdrowienia<br>
witam i znowu po raz kolejny pedziłem do salusa po 4,2 od paru miesiecy nic nie drgneło!!!!!!!!!!! ani w dół ani w góre jak u was ceny chodzi mi tez o zboze i prosiaka no i materiał hodowlany tez mozecie podac jakie w waszych rejonacvh obowiazuja ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z gory dziekuje pozdrawiam<br>
Hej maciek* dzwoniłem dzis do salusa mieli 4,1 na wyjsciu duda podobnie. To jest cena z premia czy do tego masz dodatek? Co do prosiaka to z dani oferuja po 200 z groszami , polski pic lub naima 20/23kg 160zł. Najgorsze jest to ze prosiaka wcale nie brakuje!!! Podaz jest bardzo duza!!! Szkoda ze ze zbożem juz tak różowo nie jest sam musze kupic i z tego co sie orientowałem to 600/650 jeczmien, pszenżyto
chłopaki, nie tylko my mamy po interesach, sadownicy nieli nadzieję na nadzieji się skonczyło , my jak ciemna masa udajemy ze cena nas zadowala, no bo przecież nic nie robimy -prawda, jak długo jeszcze będziemy na końcu tego łańcucha czy skończy sie znowu na skomleniu, za nas i za sadowników, za podstawe naszej gospodarki powinii odpowiadać ludzie , którzy wcisnęli nam bajki, teraz i UE sie na nas wytegowała ale tylko z jednego powodu, nie ma nikogo kto by za nami stanął, wiecie jak to jest bogaty nie zrozumie biednego , nie nie twierdze że jesteśmu ubodzy, twierdze ze zasługujemy na szacunek ,
Dzisiaj na szkoleniu dla przedstawicieli Trouw Nutrition padła cena 4,6 netto bez żadnych premii za sprzedane tuczniki do Sokołowa. My osobiście w to nie wierzymy, ponieważ DUDA ma 4,00 a MAT Czerniewice 4,20 zł z wszelkimi dodatkami. Kto z Was sprzedaje do Sokołowa i może potwierdzić lub zaprzeczyć tej informacji?