FORUM
CENY TRZODY
-
LukaszBONQ
Re: CENY TRZODY
alkohol to zło ;Dmytotoksyna1 pisze:Odstaw już ten samogon i kupuj w monopolowym akcyzową czystą.LukaszBONQ pisze:porównując do 6zł za E oznacza minus, ale z kolei zestawiając z 5zł za E oznacza plus;D
możesz sobie wybrać
..Bo zaczynasz już snuć teorie o wyższości nabywczej 1 złotego od 5 złotych .![]()
4.25 -1% za 30 szt na dziś południowa wielkopolska na Piotrkowie wyrywacie jeszcze 4.5 za zestaw???
Wyrywają ale włosy z głowy.
-
kędzierzawy
grajdołek pisze:4.25 -1% za 30 szt na dziś południowa wielkopolska na Piotrkowie wyrywacie jeszcze 4.5 za zestaw???
brutto
Piotrków 4,20 do 4,30
Czyli z tej dzisiejszej sprzedaży mam się cieszyć przez łzy... 
co agencie tucznik w gore bo euro tez już ????
z górki na pazurki
Jutro 3-5 ???

-
danielski813
Stres to cichy zabójca... Po co się tak nad własnym zdrowiem zjechać? Ile ma być tyle będzie.
Jutro trzęsienie ziemi
I tak już jesteśmy w czarnej dupie, więc czy to ma jakieś znaczenie. Takie okresy jak ten są dobre, pozwalają otworzyć oczy i zejść na ziemię. Im więcej będziemy budować, tym okresy bessy będą dłuższe. Zarobi się raz na kilka lat. Pytanie: czy warto się w to pchać? Coraz bardziej jestem skłonny stwierdzić, że nie.
- mytotoksyna1
BRAWO Peron !!! Nikt nie ma dwóch żyć i zdrowie tylko jedno więc po co te ogromne kredyty i stres niektórym ? Dawno pytałem po co !!!
- Muchozolali
poczęstujesz?
- Załączniki
-
- z10572469IH,fot--youtube-com.jpg (24.09 KiB) Przejrzano 15170 razy
?
Ostatnio zmieniony środa 28 lut 2018, 00:20 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
ja też dochodzę do takiego wniosku, od marca będę wolnym człowiekiem sprzedam ostatnie sztuki, co prawda miałem hodowlę hobbystyczną, ale takich jak ja jest jeszcze wieluPeron pisze:I tak już jesteśmy w czarnej dupie, więc czy to ma jakieś znaczenie. Takie okresy jak ten są dobre, pozwalają otworzyć oczy i zejść na ziemię. Im więcej będziemy budować, tym okresy bessy będą dłuższe. Zarobi się raz na kilka lat. Pytanie: czy warto się w to pchać? Coraz bardziej jestem skłonny stwierdzić, że nie.
wszystko zmierza w kierunku kontraktu i chlewni min. na 2000 szt, bez tego widzę marne szanse na jakąkolwiek opłacalność w tej gałęzi rolnictwa
Jakby tak wziąć 2 bańki kredytu, postawić chlewnie na 2000 sztuk, trafić na rok takiej bryndzy jak teraz, to dopiero by były emocje...
- mytotoksyna1
W hodowli i w inwestycjach trzeba lać piwo powoli po ścianie kufla ,bo innym przypadku narobita sobie dużo piany ..... 
Ja mam co mam ale powiększać też nie zamierzam. Nie chcę spędzić całego życia w chlewni. Rodzina i pasje którym poświęcam swój czas dają mi kopa do życia a świnki mają dać na to pieniądzefix pisze:ja też dochodzę do takiego wniosku, od marca będę wolnym człowiekiem sprzedam ostatnie sztuki, co prawda miałem hodowlę hobbystyczną, ale takich jak ja jest jeszcze wieluPeron pisze:I tak już jesteśmy w czarnej dupie, więc czy to ma jakieś znaczenie. Takie okresy jak ten są dobre, pozwalają otworzyć oczy i zejść na ziemię. Im więcej będziemy budować, tym okresy bessy będą dłuższe. Zarobi się raz na kilka lat. Pytanie: czy warto się w to pchać? Coraz bardziej jestem skłonny stwierdzić, że nie.
wszystko zmierza w kierunku kontraktu i chlewni min. na 2000 szt, bez tego widzę marne szanse na jakąkolwiek opłacalność w tej gałęzi rolnictwa
Czy w chlewni czy gdzie indziej to umiar w pracy musi być rzecz jasna!
Ale czy tylko pasją człowiek żyje?
Jeżeli dzieci są to łatwiej zacząć życie bez debetu. Kolejna sprawa to kondycja gospodarstwa. U mnie w poprzednim pokoleniu było ok 40 aktywnych gosp w wiosce. Dziś są 3 u których jest sens zostać żeby sensownie żyć.
Także każdy ma swoje postrzeganie na świat i dlatego jest tak ciekawie dookoła.
Ale czy tylko pasją człowiek żyje?
Jeżeli dzieci są to łatwiej zacząć życie bez debetu. Kolejna sprawa to kondycja gospodarstwa. U mnie w poprzednim pokoleniu było ok 40 aktywnych gosp w wiosce. Dziś są 3 u których jest sens zostać żeby sensownie żyć.
Także każdy ma swoje postrzeganie na świat i dlatego jest tak ciekawie dookoła.
Kto DAJE promocje w biedronkach ?
sieci dyskontów ?
to rolnicy dają promocje ! całe tysiące teraz będą szły na promocje . Aby jeść tanio
na jutro przymiarki na 3,50 plus vat , jeszcze większe budujcie chlewy będzie super promocjaaaaaaaaaaaaaaaaa
Są rolnicy którzy nigdy świni nie puszczą sie , bo nic innego nie potrafią robić . Przykre , ale prawdziwe
sieci dyskontów ?
to rolnicy dają promocje ! całe tysiące teraz będą szły na promocje . Aby jeść tanio
na jutro przymiarki na 3,50 plus vat , jeszcze większe budujcie chlewy będzie super promocjaaaaaaaaaaaaaaaaa
Są rolnicy którzy nigdy świni nie puszczą sie , bo nic innego nie potrafią robić . Przykre , ale prawdziwe
4,5 netto za 25 szt
Przymiarki na 3,5 plus vat? Skąd Ty człowieku takie ceny bierzesz? Spekulant nic wiecej...
Coś w tym jest. Pamiętam jak jeszcze będąc na studiach kolega chodził podkur.... Pytam się co jest? A sprzedałem kilka tirów ziemniaków do Tesco. Płatność 6 mcy na co się zgodziłem. Ale dziś mnie poinformowali że towar kiepsko schodził więc zmuszeni byli zrobić promocje. Kosztami przeceny obciążyli oczywiście rolnika. Tak niestety bywa jak dokładnie nie czyta się umowy.
Od małej rzeźni mógł dostać. Moje poszły po 4.3+wat
Zadzwoń do kilku odbiorców dzisiaj i dowiesz sie ja nie podam nr tel bo zaraz powiecie że to jakaj17 pisze:Przymiarki na 3,5 plus vat? Skąd Ty człowieku takie ceny bierzesz? Spekulant nic wiecej...
Wozniecki na skupach ma 3,7 netto czyli 3,5 jest możliwe
Mam dokładnie takie same przemyślenia jak Lukas ,czas zadbać też o lepszą starość jak będzie dana tym bardziej że u mnie raczej nikt tego wozu dalej nie pociągnie a tym bardziej z kabanami ,także wrzuciłem już na luz ,jestem bez kredytów ,parcia na szkło nie ma a co się uda zarobić to moje ,a nie banku czy innych sponsorówlukas1982 pisze:Ja mam co mam ale powiększać też nie zamierzam. Nie chcę spędzić całego życia w chlewni. Rodzina i pasje którym poświęcam swój czas dają mi kopa do życia a świnki mają dać na to pieniądzefix pisze:ja też dochodzę do takiego wniosku, od marca będę wolnym człowiekiem sprzedam ostatnie sztuki, co prawda miałem hodowlę hobbystyczną, ale takich jak ja jest jeszcze wieluPeron pisze:I tak już jesteśmy w czarnej dupie, więc czy to ma jakieś znaczenie. Takie okresy jak ten są dobre, pozwalają otworzyć oczy i zejść na ziemię. Im więcej będziemy budować, tym okresy bessy będą dłuższe. Zarobi się raz na kilka lat. Pytanie: czy warto się w to pchać? Coraz bardziej jestem skłonny stwierdzić, że nie.
wszystko zmierza w kierunku kontraktu i chlewni min. na 2000 szt, bez tego widzę marne szanse na jakąkolwiek opłacalność w tej gałęzi rolnictwa.
-
zenekzkition
Wszyscy likwiduja tylko poglowie rosnie i prosiak nadal w cenie.jesli ktos bez pytania opowaoada ze nie ma kredytow to je ma
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... -miejscowe
A może by tak wprowadzili ZAKAZ stawiania domów jednorodzinnych na terenach typowo rolniczych !!!!
Ktoś nakupił tanio pola od chłopa podzielił na działeczki i sprzedał za gróbą kasę a teraz wiara miastowa bruździ!!!
Wieś dla rolników !!!!
A może by tak wprowadzili ZAKAZ stawiania domów jednorodzinnych na terenach typowo rolniczych !!!!
Ktoś nakupił tanio pola od chłopa podzielił na działeczki i sprzedał za gróbą kasę a teraz wiara miastowa bruździ!!!
Wieś dla rolników !!!!
Proponuje dać dofinansowanie jeszcze rolnikom i obiecanki jakieś i za dwa lata wyprzedzą USA Będą na pierwszym miejscu w świecie a my będziemy taniej jeść wieprzowinę niż chleb
Niech budują materiały budowlane bedą w cenie i socjal dobry bedzie
przecież na zachodzie socjal jest super duży dlatego Polacy wyjeżdżają
Niech budują materiały budowlane bedą w cenie i socjal dobry bedzie
przecież na zachodzie socjal jest super duży dlatego Polacy wyjeżdżają
-
danielski813
I to są słowa "człowieka" który poniekąd żyje z rolnika brawo brawo i jeszcze raz brawo
Maciory -7 u sąsiada
a tucznik tez 7 ?monikaa pisze:Maciory -7 u sąsiada
za godzinę będziemy wiedzieć0909 pisze:a tucznik tez 7 ?monikaa pisze:Maciory -7 u sąsiada
Jak będzie nas tak bardo interesować to co u sąsiada to nic dobrego dla nas nie wynikniemonikaa pisze:Maciory -7 u sąsiada
a jednakF1 pisze:Jak będzie nas tak bardo interesować to co u sąsiada to nic dobrego dla nas nie wynikniemonikaa pisze:Maciory -7 u sąsiada
przecież nasze ubojnie opierają się na niemieckich notowaniach
Monika ma racjemonikaa pisze:a jednakF1 pisze:Jak będzie nas tak bardo interesować to co u sąsiada to nic dobrego dla nas nie wynikniemonikaa pisze:Maciory -7 u sąsiada
Oj bedzie sie zaraz działo
kurcze widzę ze w tym towarzystwie to tylko ja mam następcę i niestety muszę inwestować kredytować kupować aby syn mógł napisać za parę lat PO CO
Jak się opierają to przy obniżkach bo pry podwyżkach już tak to nie działamonikaa pisze:a jednakF1 pisze:Jak będzie nas tak bardo interesować to co u sąsiada to nic dobrego dla nas nie wynikniemonikaa pisze:Maciory -7 u sąsiada
ciekawe czy dziś obniżka bedzie jedno cyfrowa czy dwu ?
0909 pisze:ciekawe czy dziś obniżka bedzie jedno cyfrowa czy dwu ?
a może 3 cyfrowa
-
Fikuśny Marek
Witam!
Żona mnie męczy żeby wstawiać prosiaka bo dobra cena ( chyba za mało ma roboty
)a wiosną jest duża szansa , że zarobimy.Ja jednak się wstrzymałem i nie wiem co robić. Może jakaś mądra rada?
Żona mnie męczy żeby wstawiać prosiaka bo dobra cena ( chyba za mało ma roboty
kupowaćFikuśny Marek pisze:Witam!
Żona mnie męczy żeby wstawiać prosiaka bo dobra cena ( chyba za mało ma roboty)a wiosną jest duża szansa , że zarobimy.Ja jednak się wstrzymałem i nie wiem co robić. Może jakaś mądra rada?
63 osoby gryzące palce są na forum