FORUM
CENY TRZODY
- Muchozolali
Re: CENY TRZODY
już położyłeś kryskę na firmę bogu ducha winą
A kto winny ?Muchozolali pisze:już położyłeś kryskę na firmę bogu ducha winą
- Muchozolali
podwyżki 
Nie chodzi o podwyżki coś innego tylko na forum nie moge pisać dowiesz sie w czasieMuchozolali pisze:podwyżki
Dania minussssssssssssss
-
Fikuśny Marek
Jak duży minus ?
- Muchozolali
-
jarekmalina
Nie kłam, warchlak bez zmian0909 pisze:Dania minussssssssssssss
Dania -17gr WBC tucznik a warchlak 0
w lutym ma być nabór w obszarze D - czyli na maszyny, ale zdaje się że na chlewnie też ?korzystał ktoś z tego? bo dofinansowanie na produkcję prosiąt jest w naborze z obszarów ABC- na to wiem że kilka osób skorzystało. Jakie były wymagania??
- mytotoksyna1
Dziwne ,że jak dzika świnia staniała na skupie (bodajże ) do 2,50 złotego za kilogram.
To w ślad za tym tucznik chłopa pańszczyźnianego też złapał dolne wymiary??
To w ślad za tym tucznik chłopa pańszczyźnianego też złapał dolne wymiary??
- mytotoksyna1
Sherlock Holmes mógłby to wyjaśnić ,ale kto mu za to zapłaci ? 
ISN było 1,35 jest 1,300
Monika w środę pisała z górki na pazurki
to pewnie z 4 minus będzie ?
-
Fikuśny Marek
Mimo sytuacji jaka jest wstawiam. Jakie macie oferty na dobrego duńczyka ?
pozdrawiam Marek
pozdrawiam Marek
Lord Marek Kruszwil?
-
Fikuśny Marek
Na razie nie mam tego tytułu ale możliwe , że mnie docenią w GB 
265Fikuśny Marek pisze:Na razie nie mam tego tytułu ale możliwe , że mnie docenią w GB
wstawiaj
https://isn-schweineboerse.de/Auktion/Auktionshaus.aspx
jak tak pójdzie we wtorek to bedzie minus ogromny , oby 2 z przodu nie pokazała sie
Monika pisała coś o 7 a było 3 więc 4 brakuje
Ostatnio zmieniony piątek 12 sty 2018, 12:08 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Fikuśny Marek
znów spadek???????? bez jaj !!!!!!!!!!!!!!
patrz na gielde i sluchaj co pisze MonikaFikuśny Marek pisze:znów spadek???????? bez jaj !!!!!!!!!!!!!!
Oddacie pieniądze zebrane z lata 2017 rokuchłop pisze:---5
JEST ŹLE !!! czy to nie koniec tego szamba !!!???
[quote="chłop"]JEST ŹLE !!! czy to nie koniec tego szamba !!!???[l
lepsza karma dla kota po 10 zl za kg w sklepie !!!!!!!!!!!!!! drozsza niz szynka w promocji w lidlu co sie dzieje ?
lepsza karma dla kota po 10 zl za kg w sklepie !!!!!!!!!!!!!! drozsza niz szynka w promocji w lidlu co sie dzieje ?
-
Fikuśny Marek
Cena może zejść do 1,19Fikuśny Marek pisze:![]()
![]()
dosyć , już po prostu dosyć .................
0909, gdyby głupota umiała fruwać, to Twoja Żona, przy pomocy procy musiałaby Cię dokarmiać

prawdy boisz sie ?bezbarwny pisze:0909, gdyby głupota umiała fruwać, to Twoja Żona, przy pomocy procy musiałaby Cię dokarmiać![]()
-
Fikuśny Marek
0909 ty masz z tego satysfakcje?
nieFikuśny Marek pisze:0909 ty masz z tego satysfakcje?
Licząc minus ze środy to dziś -3 . Prędko zarejestrujcie się na tej giełdzie jeszcze we wtorek ostatnia szansza by coś tanio kupić lub chociaż podbijajcie cene .Skupniki narzekają ze nie ma co kupowac a w legede ze mieso nie schodzi nikt prócz nich nie wierzy . Moniko tylko się nie obrażaj ale takie ciężkie to tylko frajer obecnie sprzedaje zagadaj z agentem on cos może ma z przerwy świątecznej . Potwierdza się teza ze środy duże zakłady grają na spadki a kto potrzebuje ten nie obniża jeden pozytyw z giełdy chętni się znaleźli na zakupy
w Belgii cena 0,88 euro czli 3,67zł żywiec to po ile do nas mięso przywiozą ???
Maniu nie patrz na swoją wieś patrz na europę bo granice otwarte !!!!
Maniu nie patrz na swoją wieś patrz na europę bo granice otwarte !!!!
Przecież u nas jest taka sama cena a agent nawet ma niższą to my im powinniśmy wysyłać mięso . Teraz w modzie jest bydło mięsne wszystkie szopki garaże i oczywiście chlewnie ( nie tylko w mojej wiosce ) zapełnione cielakami . Zjemy nasze mięso to i to belgilskie zjemy , i cena wzrośnie
Sprzedane po 4,40 netto 8 sztuk
- mytotoksyna1
Ho ,ho ,ho , chu cha , zima zła , zima zła , trzeba pamiętać , że od maciory mamy w ciągu roku 2,5 wyproszeń , a krowa tylko 1 wycielenie !
https://youtu.be/eh8eb_ACLl8
https://youtu.be/eh8eb_ACLl8
u nas skup po 3.8 netto
Kiedy był skup interwencyjny zboża ?
dlaczego niema tego skupu ?
bo budynki pękają od produkcji mięsa .
i jeszcze nikt tego nie kuma ?
Powiecie że mało tuczników jest !
Bzdura jak ktoś tak myśli
dlaczego niema tego skupu ?
bo budynki pękają od produkcji mięsa .
i jeszcze nikt tego nie kuma ?
Powiecie że mało tuczników jest !
Bzdura jak ktoś tak myśli
0909 nie głupio gadasz... U mnie teren nierolniczy, ale kto miał zboże, ten już sprzedał. Magazyny wymiecione. Nawet jeżdżą już małymi autkami, mają swoje żmijki. Nikomu się nie chce już jeździć na targ z workami.
kukurydza sprzedana z pola i kurczaki zjadły a resztę zbóż mało bo większość to kuku na polachPeron pisze:0909 nie głupio gadasz... U mnie teren nierolniczy, ale kto miał zboże, ten już sprzedał. Magazyny wymiecione. Nawet jeżdżą już małymi autkami, mają swoje żmijki. Nikomu się nie chce już jeździć na targ z workami.
bedzie ostre bicie zaraz
Tucznik tanieje a czemu prosiak stoi cena ?
jak by nie było odbiorcy spad by na dno wszystko w temacie odbiorą wam kase z 2017 roku
- Muchozolali
Pokarz pogłowie importu warchlaka
W moim rejonie większość krowiarzy pszenicy jeszcze nie sprzedała choć w ten tydzień intensywnie dzwonią a to znak że pszenica może taniec. Cena na dziś 675netto
spokojnie USA nadrobi braki na rynku:Muchozolali pisze:i gdzie masz te tuczniki ?
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... y-chlewnej
juz niedlugo moga sie skonczyc wielkie hodowle na antybiotykach https://tech.wp.pl/myslelismy-ze-zostal ... 301083265a
- Muchozolali
to ile tego warchlaka wjechało według ciebie ?0909 pisze:Pokarz pogłowie importu warchlaka
S
Ostatnio zmieniony wtorek 30 sty 2018, 08:09 przez abcd, łącznie zmieniany 2 razy.
To że zawsze wszystko widzisz w czarnych kolorach to zdążyliśmy się przyzwyczaić ,ale nie opowiadaj pierdoł że nie ma zboża ,bo ja kupuje rejon dolnego śląska i opolszczyzny to tylko pszenicą i pszenżytem mógłbym Cię zawalić. Rolnik od którego przywoziłem kilka dni temu jęczmień oferował mi też pszenice po 640 brutto,0909 pisze:kukurydza sprzedana z pola i kurczaki zjadły a resztę zbóż mało bo większość to kuku na polachPeron pisze:0909 nie głupio gadasz... U mnie teren nierolniczy, ale kto miał zboże, ten już sprzedał. Magazyny wymiecione. Nawet jeżdżą już małymi autkami, mają swoje żmijki. Nikomu się nie chce już jeździć na targ z workami.
bedzie ostre bicie zaraz
Tucznik tanieje a czemu prosiak stoi cena ?
jak by nie było odbiorcy spad by na dno wszystko w temacie odbiorą wam kase z 2017 roku