FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Bóg jest w trzech osobach, dziś 0909 na forum zawstydził Boga
U mnie nowy rekord na lochach, dziś dziady płaciły 2,5.......
U mnie nowy rekord na lochach, dziś dziady płaciły 2,5.......
Popatrzcie na te zdjęcia dzie pokazują ile w poszczególnych landach odstrzelono dzików w okresie 2016/2017. Np Branderburgia 76512 szt. A u nas sponsorują min. pseudo ekologów żeby szczuli przeciwko "wymordowaniu" dzika.Skantos pisze:Niemcy coś nerwowi są albo coś ukrywają
https://www.agrarheute.com/tier/schwein ... ung-542033
U nas zdychaja calymi watachami na asf i ekolodzy im nie pomoga. Powiatowi twierdza iz wirus stal sie niezwykle zjadliwy szczególnie dla mlodych. Jak sa znajdowane to przewaznie swiezynki w grupach.
no to zacznie się kasowanie hodowli
Niemiec nas nie załatwił
cena nas nie załatwiła
ale za to dzik nas załatwi
http://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-r ... 76189.html
Niemiec nas nie załatwił
cena nas nie załatwiła
Ja bym poszedł o krok dalej http://www.farmer.pl/fakty/prof-legutko ... 76190.html zakaz utrzymywania zwierząt w ogrodach zoologicnych cy to jest ich naturalne środowisko? Psów w blokach , ptaków w klatkach 
3.90 plus vat skup
0909 pisze:3.90 plus vat skup
Ale skok o 50 groszy przez tydzień.
-
jarekmalina
Podejrzewam, że jeszcze większym niż na forum
-
LukaszBONQ
kozak w necie, pizda w świecie
zapomniales dodac ze to cena duna za zestaw.0909 pisze:3.90 plus vat skup
- mytotoksyna1
Nie rozumisz o co tu chodzi .Skantos pisze:no to zacznie się kasowanie hodowli
Niemiec nas nie załatwił
cena nas nie załatwiła
..tu chodzi o to ,żeby przy każdym gospodarstwie był basen o głębokości 1 metra i dł. 8 sz. 6metra.
Jak dzik zawita ,odwiedzi to żeby miał gdzie się wykąpać .
- mytotoksyna1
Robita wszystko pod dyktando dziki świni.
Nasze dziady i pradziady jakby wstali z grobów to by nie zdzierżyli .
Nasze dziady i pradziady jakby wstali z grobów to by nie zdzierżyli .
0909 pisze:
3.90 plus vat skup
16 stycznia pisales że 3.4 skup. Zenada , ja bym się wstydził pisać takie durnoty , ciekawe jakim oszustem jesteś w rzeczywistości
I czego takie zdziwienie wczkraj sprzedawałem z haka 5.1 .Wet wypisując świadectwo mówił że w minionym tygodniu wystawiał świadectwo na 13 szt a cena 3.4 okolice Krotoszyna . Mówi właścicielowi że płacą lepiej podaje namiary" ,nie dzięki ja sprzedaje tam 15 lat" . No i kto bogatemu zabroni.
3.90 plus vat skup
I czego takie zdziwienie wczkraj sprzedawałem z haka 5.1 .Wet wypisując świadectwo mówił że w minionym tygodniu wystawiał świadectwo na 13 szt a cena 3.4 okolice Krotoszyna . Mówi właścicielowi że płacą lepiej podaje namiary" ,nie dzięki ja sprzedaje tam 15 lat" . No i kto bogatemu zabroni.
Czy urodził sie ktoś na ty świecie co państwu dogodzi ?
pisze że minusy nie dobrze pisze że plusy nie dobrze .
czy ja ceny ustalam ?
rynek jest chwiejny
już wielu pisało tu na tym forum bardzo mądrych info i przestali bo nazwaliście ich kim ?Agentami !
Dla mnie zachowujecie się jak przedszkolaki
Jeden pisał iż może produkować bardzo nisko też był be................
Tylko wam ogolić co nieco i wysłać do przedszkola
Zaznaczam nie dotyczy całego forum bo są super ludzie
Wczoraj rozmawiałem z gościem który płaci w pomorskim 4 zł za tuczniki o wadze 110- 150 kg też nie prawda państwa zdaniem . uważam że to dobra cena na dziś
Kto coś mądrego napisze to Agent

pisze że minusy nie dobrze pisze że plusy nie dobrze .
czy ja ceny ustalam ?
rynek jest chwiejny
już wielu pisało tu na tym forum bardzo mądrych info i przestali bo nazwaliście ich kim ?Agentami !
Dla mnie zachowujecie się jak przedszkolaki
Jeden pisał iż może produkować bardzo nisko też był be................
Tylko wam ogolić co nieco i wysłać do przedszkola
Zaznaczam nie dotyczy całego forum bo są super ludzie
Wczoraj rozmawiałem z gościem który płaci w pomorskim 4 zł za tuczniki o wadze 110- 150 kg też nie prawda państwa zdaniem . uważam że to dobra cena na dziś
Kto coś mądrego napisze to Agent
Tymczasem minister rolnictwa szuka sposobu na wyeksportowanie zPolski ostatniej świni jak mają tak pomóc jak ostatnio wspierając tucze nakładcze to ja dziękuję za taką pomoc gdzie jest teraz cała opozycja w obronie łamania konstytucji? Szuka sposobności by wskoczyć na stołki
v http://warchlaki.com.pl/2018/01/16/mini ... ow-trzody/
-
LukaszBONQ
0909 - pisałem ogólnie nie personalnie, większość ludzi którzy napinają się anonimowo w sieci w realu nie pisnęliby słówkiem. A to że piszesz w 80% głupoty to inna sprawa. Z ceną 4zł.kg akurat masz rację że takowa jest, czasami 4,05 -4,1 udało się wyrwać. Do wczoraj bo dzisiaj jeszcze nikt nie dzwonił. A przegląd cen akurat mam dobry i na swoich tucznikach i znajomych
LukaszBONQ pisze:0909 - pisałem ogólnie nie personalnie, większość ludzi którzy napinają się anonimowo w sieci w realu nie pisnęliby słówkiem. A to że piszesz w 80% głupoty to inna sprawa. Z ceną 4zł.kg akurat masz rację że takowa jest, czasami 4,05 -4,1 udało się wyrwać. Do wczoraj bo dzisiaj jeszcze nikt nie dzwonił. A przegląd cen akurat mam dobry i na swoich tucznikach i znajomych
Nic ja przez pisanie nie udowodnię państwu trzeba było by zrobić wycieczkę w realu i odwiedzić skupu dla mnie tez to jest śmieszne iż jednego dnią płacą 3.40 plus vat i jest do cholery tucznika i mówisz rolnikowi iż drugi płaci 30 gr wiecej a on tam nie pojedzie . A ZA Dwa ni on niema tucznika więc podnosi cene . Kazdy posiada telefon i czemu nie dzwonią i szukają ceny ?
dlatego takie cyrki są . Wczoraj dowiedziałem sie że w Małopolsce są jeszcze inne ceny , wiec zadałem pytanie czy prawda ?
-
LukaszBONQ
znam kilku odbiorców z małopolski którzy u nas kupują, z czegoś to musi wynikać, pewnie tam hodowla mniejsza
https://www.agrarheute.com/tier/schwein ... ung-542033
nie wiem czy już ktoś to wklejał ale najpierw wczoraj był pomór u Niemca a chwile później był to fake news
nie wiem czy już ktoś to wklejał ale najpierw wczoraj był pomór u Niemca a chwile później był to fake news
na tą chwile jest poszukiwany tucznik
Daj 5 zł żywą to raz dwa się znajdzie
-
krzysieko71
po cichu liczyłem na plusa.
Jeszcze nie teraz ten + bo kurs euro sprzyja importowi
ze wszystkich obliczeń dzis pokazywało na zero i jest 0 jakby we wtorek skoczyło na 1,37 to w środę mogło by byc 3 plus
-
stan1069@o2.pl
Tak naucza łojciec toruński ???F1 pisze:Tymczasem minister rolnictwa szuka sposobu na wyeksportowanie zPolski ostatniej świni jak mają tak pomóc jak ostatnio wspierając tucze nakładcze to ja dziękuję za taką pomoc gdzie jest teraz cała opozycja w obronie łamania konstytucji? Szuka sposobności by wskoczyć na stołki![]()
![]()
Dzisiaj wszyscy działaja na zasadzie tuczy nakładczych , tylko tym co podpisali umowy nie wolno zarobić albo dołożyć więcej niż jest podpisane w umowie
Te świnie nakładcze przecież figurują na stanie hodowcy , hodowca watowiec na zasadach ogólnych rozlicza waty z pasz , warchlaków i z tucznika , wszystko w kredycie pewnie , jedynia różnica pomiędzy nakładczym tuczarzem a tuczarzem hazardzistą to podpisany weksel przez tuczarza nakładczego na wypadek jak by zapomniał czyje świnie faktycznie
-
stan1069@o2.pl
No za takie pieniądze to trudno żeby nie był poszukiwany0909 pisze:na tą chwile jest poszukiwany tucznik
W nakładczym to jest zapłata za robotę i wąchanie smrodu jak tuczysz swoje to trzeba mieć w kieszeni a nie płutnostan1069@o2.pl pisze:Tak naucza łojciec toruński ???F1 pisze:Tymczasem minister rolnictwa szuka sposobu na wyeksportowanie zPolski ostatniej świni jak mają tak pomóc jak ostatnio wspierając tucze nakładcze to ja dziękuję za taką pomoc gdzie jest teraz cała opozycja w obronie łamania konstytucji? Szuka sposobności by wskoczyć na stołki![]()
![]()
![]()
jak maja pomóc mnie i drugiemu to lepiej niech nie pomagają wcale
![]()
![]()
Dzisiaj wszyscy działaja na zasadzie tuczy nakładczych , tylko tym co podpisali umowy nie wolno zarobić albo dołożyć więcej niż jest podpisane w umowie![]()
![]()
![]()
Te świnie nakładcze przecież figurują na stanie hodowcy , hodowca watowiec na zasadach ogólnych rozlicza waty z pasz , warchlaków i z tucznika , wszystko w kredycie pewnie , jedynia różnica pomiędzy nakładczym tuczarzem a tuczarzem hazardzistą to podpisany weksel przez tuczarza nakładczego na wypadek jak by zapomniał czyje świnie faktycznie![]()
- Muchozolali
w tuczu nakładczym też można dołożyć i to dużo 
Euro 4,146 pewnie od poniedziałku tucznik 5zł
PIKNIE SIE ROBI PANOCKI
http://m.interia.pl/biznes/news,2554240,4199
http://m.interia.pl/biznes/news,2554240,4199
Ty z Jurgielem jaka rodzina czy co? My tu sami nie mamy co do garnka włożyć a eksportem się martwicie o nasze świnie to się bić będą problem jest importem jak to zagospodarować bo nikt tego pomału niechce kupować i niebardzo wiedomo co z tym zrobić ale to już chińczyków sprawa 
- mytotoksyna1
Jak chce się chodzić po chlewie w krawacie i białych rękawiczkach to trzeba piniąc szanować.Muchozolali pisze:w tuczu nakładczym też można dołożyć i to dużo
"lepszy wróbel w garści niż ........
- mytotoksyna1
F1 pisze:Ty z Jurgielem jaka rodzina czy co? My tu sami nie mamy co do garnka włożyć a eksportem się martwicie o nasze świnie to się bić będą problem jest importem jak to zagospodarować bo nikt tego pomału niechce kupować i niebardzo wiedomo co z tym zrobić ale to już chińczyków sprawa
Trafna riposta.
Zaczyna się zainteresowanie tucznikiem.
Nie bedzie zadnego wielkiego zainteresowania jesli ktos z gory nie zrobi z tym porzadku [ w co watpie ] Zaklady maja opanowany rynek do perfekcji z kim maja umowy [ nakladczy ] to placa bo maja pewne dostawy co brakuje to zaimportuja [ bez wzgledu na cene] a reszcie zaplaca tyle ile zechca .Jedyna szansa byloby ograniczenie produkcji o polowe , byc moze wtedy cos zmieniloby sie.Pewnosci nie mam .Gdybym byl w tej chwili rolnikiem patrzylbym jak najpredzej skonczyc przygode ze swinkami .Widze na "moim" bylym gospodarstwie ,zboza ubywa koszty sa duze a pieniedzy starcza tylko na pasze .Obecnie jest tyle mozliwosci zarabiania pieniedzy ze szkoda zycia na to ponizanie ze strony zakladow miesnych .Chyba ze ktos nic innego nie umie robic .
Stanislaw pisze:Widze na "moim" bylym gospodarstwie ,zboza ubywa koszty sa duze a pieniedzy starcza tylko na pasze .
Lekcja pokory dla młodych (i starszych) 2x młody rolnik potrafi szybko wyparować... https://www.youtube.com/watch?v=9BauUr6tvCw
W nowym roku można powiedzieć używając wojskowego języka, że odnieśliśmy taktyczną porażkę ale strategicznie wygraliśmy. Dokładnie odwrotnie było w listopadzie zeszłego roku. Wtedy dłużej utrzymaliśmy wyższe ceny i kiedy zaczęła się górka wszedł tani import i dorżnął nasze ceny i popyt. Były nawet takie momenty, że świnie rosły a nie było kupca. Różnica cen na nasząniekorzyść przekroczyła 60gr. na żywcu. Teraz utrzymaliśmy niskie ceny i import zamarł. Ludzie rzadziej trzymali do górnego limitu i dzięki temu nadwyżka z krajowego rynku zniknęła. Dzięki temu nie mamy krajowej górki i różnica cen jest minimalna. Apropo jutro lochy u mnie 2,6-2,7 przedwczoraj już 2,5 byłoBart 20 pisze:Zaczyna się zainteresowanie tucznikiem.
- mytotoksyna1
..normalnie jakbym słyszał wodza pażdzirzowej rewolucyji z 1917 roku.Falco pisze:W nowym roku można powiedzieć używając wojskowego języka, że odnieśliśmy taktyczną porażkę ale strategicznie wygraliśmy. Dokładnie odwrotnie było w listopadzie zeszłego roku. Wtedy dłużej utrzymaliśmy wyższe ceny i kiedy zaczęła się górka wszedł tani import i dorżnął nasze ceny i popyt. Były nawet takie momenty, że świnie rosły a nie było kupca. Różnica cen na nasząniekorzyść przekroczyła 60gr. na żywcu. Teraz utrzymaliśmy niskie ceny i import zamarł. Ludzie rzadziej trzymali do górnego limitu i dzięki temu nadwyżka z krajowego rynku zniknęła. Dzięki temu nie mamy krajowej górki i różnica cen jest minimalna. Apropo jutro lochy u mnie 2,6-2,7 przedwczoraj już 2,5 byłoBart 20 pisze:Zaczyna się zainteresowanie tucznikiem.
sasiad rozpisal gospodarstwo na dwoch synow [2x mlody rolnik] po 5latach wydzierzawili 40 ha za 95 tys rocznie . Obecnie nie zajmuja sie rolnictwem i swietnie prosperuja .Hodowali ponad 2000 swin w zamknietym .Ostatnio z nimi rozmawialem i nie sa zainteresowani rolnictwem .
- mytotoksyna1
Stanislaw pisze:sasiad rozpisal gospodarstwo na dwoch synow [2x mlody rolnik] po 5latach wydzierzawili 40 ha za 95 tys rocznie . Obecnie nie zajmuja sie rolnictwem i swietnie prosperuja .Hodowali ponad 2000 swin w zamknietym .Ostatnio z nimi rozmawialem i nie sa zainteresowani rolnictwem .
zapewne dzelują obuwie na kowadełku szewskim.
-
krzysieko71
Chyba jest ssanie na tucznika, bo samochód dziś nawet o 17 do mnie po świnie przyjechał, żeby mieli co w nocy ubijac. Zawsze odbierają wcześnie rano i do popołudnia ubijają, a teraz nawet w nocy biją.
A może tyle towaru mają ze w nocy muszą bić
- mytotoksyna1
Jest skuteczna recepta na to głupote w naszym rolnictwie !
..ale recepty nie zdradzę.
..tak szybko!
..ale recepty nie zdradzę.
..tak szybko!
mytotoksyna1 pisze:Jest skuteczna recepta na to głupote )
https://www.youtube.com/watch?v=VrlDJ8qCmp4
-
krzysieko71
O skurwensyn...Falco pisze:mytotoksyna1 pisze:Jest skuteczna recepta na to głupote )
https://www.youtube.com/watch?v=VrlDJ8qCmp4
-
jarekmalina
hotdog
Gorsza bida niż u nas
Gorsza bida niż u nas