CENY TRZODY

Falco

Re: CENY TRZODY

Post autor: Falco »

Bóg jest w trzech osobach, dziś 0909 na forum zawstydził Boga :D
U mnie nowy rekord na lochach, dziś dziady płaciły 2,5.......
Falco

Skantos pisze:Niemcy coś nerwowi są albo coś ukrywają
https://www.agrarheute.com/tier/schwein ... ung-542033
Popatrzcie na te zdjęcia dzie pokazują ile w poszczególnych landach odstrzelono dzików w okresie 2016/2017. Np Branderburgia 76512 szt. A u nas sponsorują min. pseudo ekologów żeby szczuli przeciwko "wymordowaniu" dzika.
Jarek1980

Post autor: Jarek1980 »

U nas zdychaja calymi watachami na asf i ekolodzy im nie pomoga. Powiatowi twierdza iz wirus stal sie niezwykle zjadliwy szczególnie dla mlodych. Jak sa znajdowane to przewaznie swiezynki w grupach.
Skantos

Post autor: Skantos »

no to zacznie się kasowanie hodowli
Niemiec nas nie załatwił
cena nas nie załatwiła
ale za to dzik nas załatwi
http://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-r ... 76189.html
F1

Post autor: F1 »

Ja bym poszedł o krok dalej http://www.farmer.pl/fakty/prof-legutko ... 76190.html zakaz utrzymywania zwierząt w ogrodach zoologicnych cy to jest ich naturalne środowisko? Psów w blokach , ptaków w klatkach :lol:
0909

Post autor: 0909 »

3.90 plus vat skup
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

0909 pisze:3.90 plus vat skup

Ale skok o 50 groszy przez tydzień. :D 16 stycznia pisales że 3.4 skup. Zenada , ja bym się wstydził pisać takie durnoty , ciekawe jakim oszustem jesteś w rzeczywistości
jarekmalina

Post autor: jarekmalina »

Podejrzewam, że jeszcze większym niż na forum
LukaszBONQ

Post autor: LukaszBONQ »

kozak w necie, pizda w świecie
mat

Post autor: mat »

0909 pisze:3.90 plus vat skup
zapomniales dodac ze to cena duna za zestaw.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Skantos pisze:no to zacznie się kasowanie hodowli
Niemiec nas nie załatwił
cena nas nie załatwiła
ale za to dzik nas załatwi
http://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-r ... 76189.html
Nie rozumisz o co tu chodzi .
..tu chodzi o to ,żeby przy każdym gospodarstwie był basen o głębokości 1 metra i dł. 8 sz. 6metra.
Jak dzik zawita ,odwiedzi to żeby miał gdzie się wykąpać . :!: :!:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Robita wszystko pod dyktando dziki świni.
Nasze dziady i pradziady jakby wstali z grobów to by nie zdzierżyli . 8)
321

Post autor: 321 »

0909 pisze:
3.90 plus vat skup

Ale skok o 50 groszy przez tydzień. :D 16 stycznia pisales że 3.4 skup. Zenada , ja bym się wstydził pisać takie durnoty , ciekawe jakim oszustem jesteś w rzeczywistości

I czego takie zdziwienie wczkraj sprzedawałem z haka 5.1 .Wet wypisując świadectwo mówił że w minionym tygodniu wystawiał świadectwo na 13 szt a cena 3.4 okolice Krotoszyna . Mówi właścicielowi że płacą lepiej podaje namiary" ,nie dzięki ja sprzedaje tam 15 lat" . No i kto bogatemu zabroni.
0909

Czy urodził sie ktoś na ty świecie co państwu dogodzi ?
pisze że minusy nie dobrze pisze że plusy nie dobrze .
czy ja ceny ustalam ?
rynek jest chwiejny
już wielu pisało tu na tym forum bardzo mądrych info i przestali bo nazwaliście ich kim ?Agentami !
Dla mnie zachowujecie się jak przedszkolaki
Jeden pisał iż może produkować bardzo nisko też był be................
Tylko wam ogolić co nieco i wysłać do przedszkola
Zaznaczam nie dotyczy całego forum bo są super ludzie
Wczoraj rozmawiałem z gościem który płaci w pomorskim 4 zł za tuczniki o wadze 110- 150 kg też nie prawda państwa zdaniem . uważam że to dobra cena na dziś
Kto coś mądrego napisze to Agent :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mietko75

Post autor: mietko75 »

F1

Tymczasem minister rolnictwa szuka sposobu na wyeksportowanie zPolski ostatniej świni jak mają tak pomóc jak ostatnio wspierając tucze nakładcze to ja dziękuję za taką pomoc gdzie jest teraz cała opozycja w obronie łamania konstytucji? Szuka sposobności by wskoczyć na stołki :roll: :roll: :lol: v http://warchlaki.com.pl/2018/01/16/mini ... ow-trzody/
LukaszBONQ

0909 - pisałem ogólnie nie personalnie, większość ludzi którzy napinają się anonimowo w sieci w realu nie pisnęliby słówkiem. A to że piszesz w 80% głupoty to inna sprawa. Z ceną 4zł.kg akurat masz rację że takowa jest, czasami 4,05 -4,1 udało się wyrwać. Do wczoraj bo dzisiaj jeszcze nikt nie dzwonił. A przegląd cen akurat mam dobry i na swoich tucznikach i znajomych
0909

LukaszBONQ pisze:0909 - pisałem ogólnie nie personalnie, większość ludzi którzy napinają się anonimowo w sieci w realu nie pisnęliby słówkiem. A to że piszesz w 80% głupoty to inna sprawa. Z ceną 4zł.kg akurat masz rację że takowa jest, czasami 4,05 -4,1 udało się wyrwać. Do wczoraj bo dzisiaj jeszcze nikt nie dzwonił. A przegląd cen akurat mam dobry i na swoich tucznikach i znajomych

Nic ja przez pisanie nie udowodnię państwu trzeba było by zrobić wycieczkę w realu i odwiedzić skupu dla mnie tez to jest śmieszne iż jednego dnią płacą 3.40 plus vat i jest do cholery tucznika i mówisz rolnikowi iż drugi płaci 30 gr wiecej a on tam nie pojedzie . A ZA Dwa ni on niema tucznika więc podnosi cene . Kazdy posiada telefon i czemu nie dzwonią i szukają ceny ?
dlatego takie cyrki są . Wczoraj dowiedziałem sie że w Małopolsce są jeszcze inne ceny , wiec zadałem pytanie czy prawda ?
LukaszBONQ

znam kilku odbiorców z małopolski którzy u nas kupują, z czegoś to musi wynikać, pewnie tam hodowla mniejsza
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

https://www.agrarheute.com/tier/schwein ... ung-542033

nie wiem czy już ktoś to wklejał ale najpierw wczoraj był pomór u Niemca a chwile później był to fake news :shock:
0909

na tą chwile jest poszukiwany tucznik
vicia1223

Daj 5 zł żywą to raz dwa się znajdzie
0909

Niemcy b/z
krzysieko71

Post autor: krzysieko71 »

po cichu liczyłem na plusa.
chłop

Post autor: chłop »

Jeszcze nie teraz ten + bo kurs euro sprzyja importowi
0909

ze wszystkich obliczeń dzis pokazywało na zero i jest 0 jakby we wtorek skoczyło na 1,37 to w środę mogło by byc 3 plus
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

F1 pisze:Tymczasem minister rolnictwa szuka sposobu na wyeksportowanie zPolski ostatniej świni jak mają tak pomóc jak ostatnio wspierając tucze nakładcze to ja dziękuję za taką pomoc gdzie jest teraz cała opozycja w obronie łamania konstytucji? Szuka sposobności by wskoczyć na stołki :roll: :roll: :lol: v http://warchlaki.com.pl/2018/01/16/mini ... ow-trzody/
Tak naucza łojciec toruński ??? :shock: :shock: jak maja pomóc mnie i drugiemu to lepiej niech nie pomagają wcale :lol: :lol:

Dzisiaj wszyscy działaja na zasadzie tuczy nakładczych , tylko tym co podpisali umowy nie wolno zarobić albo dołożyć więcej niż jest podpisane w umowie :lol: :lol: :lol:

Te świnie nakładcze przecież figurują na stanie hodowcy , hodowca watowiec na zasadach ogólnych rozlicza waty z pasz , warchlaków i z tucznika , wszystko w kredycie pewnie , jedynia różnica pomiędzy nakładczym tuczarzem a tuczarzem hazardzistą to podpisany weksel przez tuczarza nakładczego na wypadek jak by zapomniał czyje świnie faktycznie :lol: :lol:
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

0909 pisze:na tą chwile jest poszukiwany tucznik
No za takie pieniądze to trudno żeby nie był poszukiwany :lol: :lol: :lol: kupią tucznika za 400 zł zamrożą , dostaną dopłatę pewnie do przechowalnictwa [ bo jak przestały taniec to znaczy że wprowadza :lol: ] parę złotych na prąd za mrożenie :lol: :lol: a za pół roku jak tego tucznika wyjmą z chłodni to po odjęciu dopłat za przechowalnictwo sprzedadzą ogon i koszty się zwrócą :lol: :lol:
F1

stan1069@o2.pl pisze:
F1 pisze:Tymczasem minister rolnictwa szuka sposobu na wyeksportowanie zPolski ostatniej świni jak mają tak pomóc jak ostatnio wspierając tucze nakładcze to ja dziękuję za taką pomoc gdzie jest teraz cała opozycja w obronie łamania konstytucji? Szuka sposobności by wskoczyć na stołki :roll: :roll: :lol: v http://warchlaki.com.pl/2018/01/16/mini ... ow-trzody/
Tak naucza łojciec toruński ??? :shock: :shock: jak maja pomóc mnie i drugiemu to lepiej niech nie pomagają wcale :lol: :lol:

Dzisiaj wszyscy działaja na zasadzie tuczy nakładczych , tylko tym co podpisali umowy nie wolno zarobić albo dołożyć więcej niż jest podpisane w umowie :lol: :lol: :lol:

Te świnie nakładcze przecież figurują na stanie hodowcy , hodowca watowiec na zasadach ogólnych rozlicza waty z pasz , warchlaków i z tucznika , wszystko w kredycie pewnie , jedynia różnica pomiędzy nakładczym tuczarzem a tuczarzem hazardzistą to podpisany weksel przez tuczarza nakładczego na wypadek jak by zapomniał czyje świnie faktycznie :lol: :lol:
W nakładczym to jest zapłata za robotę i wąchanie smrodu jak tuczysz swoje to trzeba mieć w kieszeni a nie płutno :lol:
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

w tuczu nakładczym też można dołożyć i to dużo :lol:
chłop

Euro 4,146 pewnie od poniedziałku tucznik 5zł
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

wbc :lol:
chłop

F1

Ty z Jurgielem jaka rodzina czy co? My tu sami nie mamy co do garnka włożyć a eksportem się martwicie o nasze świnie to się bić będą problem jest importem jak to zagospodarować bo nikt tego pomału niechce kupować i niebardzo wiedomo co z tym zrobić ale to już chińczyków sprawa :lol:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Muchozolali pisze:w tuczu nakładczym też można dołożyć i to dużo :lol:
Jak chce się chodzić po chlewie w krawacie i białych rękawiczkach to trzeba piniąc szanować.
"lepszy wróbel w garści niż ........ 8)
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

F1 pisze:Ty z Jurgielem jaka rodzina czy co? My tu sami nie mamy co do garnka włożyć a eksportem się martwicie o nasze świnie to się bić będą problem jest importem jak to zagospodarować bo nikt tego pomału niechce kupować i niebardzo wiedomo co z tym zrobić ale to już chińczyków sprawa :lol:

Trafna riposta. 8)
Bart 20

Post autor: Bart 20 »

Zaczyna się zainteresowanie tucznikiem.
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

Nie bedzie zadnego wielkiego zainteresowania jesli ktos z gory nie zrobi z tym porzadku [ w co watpie ] Zaklady maja opanowany rynek do perfekcji z kim maja umowy [ nakladczy ] to placa bo maja pewne dostawy co brakuje to zaimportuja [ bez wzgledu na cene] a reszcie zaplaca tyle ile zechca .Jedyna szansa byloby ograniczenie produkcji o polowe , byc moze wtedy cos zmieniloby sie.Pewnosci nie mam .Gdybym byl w tej chwili rolnikiem patrzylbym jak najpredzej skonczyc przygode ze swinkami .Widze na "moim" bylym gospodarstwie ,zboza ubywa koszty sa duze a pieniedzy starcza tylko na pasze .Obecnie jest tyle mozliwosci zarabiania pieniedzy ze szkoda zycia na to ponizanie ze strony zakladow miesnych .Chyba ze ktos nic innego nie umie robic .
Falco

Stanislaw pisze:Widze na "moim" bylym gospodarstwie ,zboza ubywa koszty sa duze a pieniedzy starcza tylko na pasze .

Lekcja pokory dla młodych (i starszych) 2x młody rolnik potrafi szybko wyparować... https://www.youtube.com/watch?v=9BauUr6tvCw
Falco

Bart 20 pisze:Zaczyna się zainteresowanie tucznikiem.
W nowym roku można powiedzieć używając wojskowego języka, że odnieśliśmy taktyczną porażkę ale strategicznie wygraliśmy. Dokładnie odwrotnie było w listopadzie zeszłego roku. Wtedy dłużej utrzymaliśmy wyższe ceny i kiedy zaczęła się górka wszedł tani import i dorżnął nasze ceny i popyt. Były nawet takie momenty, że świnie rosły a nie było kupca. Różnica cen na nasząniekorzyść przekroczyła 60gr. na żywcu. Teraz utrzymaliśmy niskie ceny i import zamarł. Ludzie rzadziej trzymali do górnego limitu i dzięki temu nadwyżka z krajowego rynku zniknęła. Dzięki temu nie mamy krajowej górki i różnica cen jest minimalna. Apropo jutro lochy u mnie 2,6-2,7 przedwczoraj już 2,5 było
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Falco pisze:
Bart 20 pisze:Zaczyna się zainteresowanie tucznikiem.
W nowym roku można powiedzieć używając wojskowego języka, że odnieśliśmy taktyczną porażkę ale strategicznie wygraliśmy. Dokładnie odwrotnie było w listopadzie zeszłego roku. Wtedy dłużej utrzymaliśmy wyższe ceny i kiedy zaczęła się górka wszedł tani import i dorżnął nasze ceny i popyt. Były nawet takie momenty, że świnie rosły a nie było kupca. Różnica cen na nasząniekorzyść przekroczyła 60gr. na żywcu. Teraz utrzymaliśmy niskie ceny i import zamarł. Ludzie rzadziej trzymali do górnego limitu i dzięki temu nadwyżka z krajowego rynku zniknęła. Dzięki temu nie mamy krajowej górki i różnica cen jest minimalna. Apropo jutro lochy u mnie 2,6-2,7 przedwczoraj już 2,5 było
..normalnie jakbym słyszał wodza pażdzirzowej rewolucyji z 1917 roku. 8)
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

sasiad rozpisal gospodarstwo na dwoch synow [2x mlody rolnik] po 5latach wydzierzawili 40 ha za 95 tys rocznie . Obecnie nie zajmuja sie rolnictwem i swietnie prosperuja .Hodowali ponad 2000 swin w zamknietym .Ostatnio z nimi rozmawialem i nie sa zainteresowani rolnictwem .
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Stanislaw pisze:sasiad rozpisal gospodarstwo na dwoch synow [2x mlody rolnik] po 5latach wydzierzawili 40 ha za 95 tys rocznie . Obecnie nie zajmuja sie rolnictwem i swietnie prosperuja .Hodowali ponad 2000 swin w zamknietym .Ostatnio z nimi rozmawialem i nie sa zainteresowani rolnictwem .

zapewne dzelują obuwie na kowadełku szewskim. 8)
krzysieko71

Chyba jest ssanie na tucznika, bo samochód dziś nawet o 17 do mnie po świnie przyjechał, żeby mieli co w nocy ubijac. Zawsze odbierają wcześnie rano i do popołudnia ubijają, a teraz nawet w nocy biją.
vicia1223

A może tyle towaru mają ze w nocy muszą bić
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Jest skuteczna recepta na to głupote w naszym rolnictwie !
..ale recepty nie zdradzę.
..tak szybko! 8)
Falco

mytotoksyna1 pisze:Jest skuteczna recepta na to głupote )

https://www.youtube.com/watch?v=VrlDJ8qCmp4
krzysieko71

Falco pisze:
mytotoksyna1 pisze:Jest skuteczna recepta na to głupote )

https://www.youtube.com/watch?v=VrlDJ8qCmp4
O skurwensyn...
jarekmalina

Post autor: jarekmalina »

hotdog

Gorsza bida niż u nas
abcd

Post autor: abcd »

2
Ostatnio zmieniony wtorek 30 sty 2018, 08:06 przez abcd, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ