FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Plus 30909 pisze:To Jutro plusy u Niemca ?
jakaś iskierka nadziei na + się pojawia, ale nawet jakby było +5 to te wieprze z zakładów maks 10gr podniosą, na dół to potrafią zjechać i 20gr na strzał
Na razie tucznika brakuje ale jak by jutro było inaczej niż plus to pewnie szybko pokażą sie tucznikiFarmerB pisze:jakaś iskierka nadziei na + się pojawia, ale nawet jakby było +5 to te wieprze z zakładów maks 10gr podniosą, na dół to potrafią zjechać i 20gr na strzał
- Wróż Maciej
Gdy w końcu stycznia wicher wciaż dmie
To bedą plusy albo i nie
hihihihiiii
To bedą plusy albo i nie
hihihihiiii
- mytotoksyna1
Siekiera , łopata
Wiadro ,młotek
Bądź cierpliwy
Oczekuj stokrotek.
Wiadro ,młotek
Bądź cierpliwy
Oczekuj stokrotek.
a potwierdza ktoś taka informacje ze pini nie bije w piątek bo nie ma towaru ?
Nagle by brakło? Nie chce mi się wierzyć. No ale kto to wie...? Jak jutro się nic nie zmieni, to będą mieć co bić, że ho ho!
Tak nie ma co bić i od piątku cena 5zł Żywiec !!!
Ludzie jak wy siejecie sztuczne paniki i jaki w tym celu przez takie akcje nie potwierdzone sami sobie szkodzicie !!!
Jakby nie miał co bić to akurat w piątek. Robi naprawy techniczne i potrzeba więcej czasu czyli piątek sobota niedziela i wszystko w temacie.
Ludzie jak wy siejecie sztuczne paniki i jaki w tym celu przez takie akcje nie potwierdzone sami sobie szkodzicie !!!
Jakby nie miał co bić to akurat w piątek. Robi naprawy techniczne i potrzeba więcej czasu czyli piątek sobota niedziela i wszystko w temacie.
-
zenekzkition
Widzicie jakie ciezkie zycie handlarza jak juz sie naoszukuje to po nocach spac nie mozna tylko pisze posty po połnocy
Agent sprzedałeś swoje ostatnie 30 sztuk ? Po ile ? Wstawiasz teraz ? Jeśli tak to ile ?
Nie sprzedałem bo lekkie i kupić nic nie kupiłem i pewnie nie kupię bo to mija się z celem . Tuczniki są pilnie potrzebne teraz a warchlaka duniczyka już nie którzy podnoszą do góry cene poprostu jest kupiec,nawet te koty co kupowałem to dziś sprzedawane są bardzo drogo więc zycie swoją drogą a rolnik swoją więc ja nie kupuje w tym czasie
tucznika może być trochę mniej za tydzień do dwóch. Mało wstawien wtedy szło, bo ceną tucznika spadała, a warchlak nie taniał. Jeśli teraz ceną się nie poprawi, to nie chce myśleć, co bedzie dalej...
wstawienia był i są wszyscy liczą że cena bedzie 5 zł żywiec bo tak było w 2017 i 2016 roku i nikt inaczej nie mysli dla tego warchlak schodziPeron pisze:tucznika może być trochę mniej za tydzień do dwóch. Mało wstawien wtedy szło, bo ceną tucznika spadała, a warchlak nie taniał. Jeśli teraz ceną się nie poprawi, to nie chce myśleć, co bedzie dalej...
Widzę że nie tylko ja rozszyfrowałem że chłop jest perfidnym handlarzem który na post podwyżki dostaje wścieklizny i reaguje agresją.Widzicie jakie ciezkie zycie handlarza jak juz sie naoszukuje to po nocach spac nie mozna tylko pisze posty po połnocy
To ile ma dziś cena wzrosnąć u Niemca ?
Handlarz ha ha ha was boli że z 600szt żyję mi się dobrze bo kredytów jak wy milionowych nie nabrałem i moje dziecko nowym BMW nie musi jeździć a mi Ursus eystarczy
-
danielski813
Nawet jak u niemca będzie plus to u nas w najlepszym wypadku B Z
a jak 0 u Niemca ? to u nas ---danielski813 pisze:Nawet jak u niemca będzie plus to u nas w najlepszym wypadku B Z
- mytotoksyna1
Cena zaczyna się kulać po cięciwie łuku .
Wszystko zależy od łucznika.
Podobnie jest z kredytem tylko z tą różnicą ,że kredyt gnębi głębię.
Wszystko zależy od łucznika.
Podobnie jest z kredytem tylko z tą różnicą ,że kredyt gnębi głębię.
-
danielski813
często i tak bywa ktoś tu kiedyś już pisał ze jak u niemca - to u nas do kwadratu jak u niemca + to u nas pierwiastek z tego wyciągają i chyba niewiele się zmieniło od tamtej pory poza tym że coraz więcej w kontrakty idzie ima wyjebane na ten cyrk...0909 pisze:a jak 0 u Niemca ? to u nas ---danielski813 pisze:Nawet jak u niemca będzie plus to u nas w najlepszym wypadku B Z
Pig farmer 35 zł od sztuki na ściółce . Lepiej słomę sprzedać bo myślę że np 1000 sztuk potrzebuje ok 400 bel 120/120 . 400 x50 zł u nas się płaci więc 20 tys a z tych 35 szybciej zrobi się 25 niz 40 zł 
To sie nazywa nowoczesne niewolnictwovicia1223 pisze:Pig farmer 35 zł od sztuki na ściółce . Lepiej słomę sprzedać bo myślę że np 1000 sztuk potrzebuje ok 400 bel 120/120 . 400 x50 zł u nas się płaci więc 20 tys a z tych 35 szybciej zrobi się 25 niz 40 zł
Na kontraktach to są ludzie chyba po podstawówce
Jam to, nie chwaląc się, napisał;)danielski813 pisze:często i tak bywa ktoś tu kiedyś już pisał ze jak u niemca - to u nas do kwadratu jak u niemca + to u nas pierwiastek z tego wyciągają i chyba niewiele się zmieniło od tamtej pory poza tym że coraz więcej w kontrakty idzie ima wyjebane na ten cyrk...0909 pisze:a jak 0 u Niemca ? to u nas ---danielski813 pisze:Nawet jak u niemca będzie plus to u nas w najlepszym wypadku B Z
Ok 200 bel wystarczy. O tej firmie nie będe się wypowiadał...vicia1223 pisze:Pig farmer 35 zł od sztuki na ściółce . Lepiej słomę sprzedać bo myślę że np 1000 sztuk potrzebuje ok 400 bel 120/120 . 400 x50 zł u nas się płaci więc 20 tys a z tych 35 szybciej zrobi się 25 niz 40 zł
Niemcy +0.03 
Firmy wycofują się z kontraktów. Kwestia czasu gdy stawka będzie 15 do 20 zł za sztukę i minimum 2 tys. na jeden rzut.
od jutra 15 gr. wzwyz
to teraz prosiaków braknieMARTECH pisze:od jutra 15 gr. wzwyz
od czwartku warchlaki dk beda drozsze0909 pisze:to teraz prosiaków braknieMARTECH pisze:od jutra 15 gr. wzwyz
Tanio tucznik został zgarniety z rynku a teraz rolnik niech płaci ostro w niemczech mają łeb na karkuMARTECH pisze:od czwartku warchlaki dk beda drozsze0909 pisze:to teraz prosiaków braknieMARTECH pisze:od jutra 15 gr. wzwyz
TAK plus 3
Niemcy są profesjonalistami w balona robienia rolnika za darmo prawie wzięli zakłady tuczniki a teraz będzie wojna o prosiaka i tak wkoło

Dobrze że moje koty nie dorosły może po 5 wezmę
Dobrze że moje koty nie dorosły może po 5 wezmę
-
LukaszBONQ
musisz mieć bardzo inteligentną rasę, jak tanio na rynku to małe mają przyrosty; chyba że to jakaś specjalna dieta albo z nordic walking z nimi spacerujesz
Mi się wydaje że on robi jeden rzut w roku czyli wcale
Zgadza się ktoś ?
Zgadza się ktoś ?
Zgadza się ostatnie sprzedałem po 4,40 plus vat a te sprzedam myslę że tez z zyskiem po cholerę tysiące i dokładać ?
troche wyhodować i zarobić , jak trafi sie tanio to sie kupi prosiaka cały rok jest długi a wy produkujcie non stop
troche wyhodować i zarobić , jak trafi sie tanio to sie kupi prosiaka cały rok jest długi a wy produkujcie non stop
Po ile chodzi u was prosiakna rynku cena od do0909 pisze:Zgadza się ostatnie sprzedałem po 4,40 plus vat a te sprzedam myslę że tez z zyskiem po cholerę tysiące i dokładać ?
Tak jak pisałem drogi jest od 350 do 400 i kupca dużo , więc wszystko wskazuje na zły rok
oby zboża nie brakło
oby zboża nie brakło
-
danielski813
Zboza to na pewno nie braknie tylko za jaką cene???
- mytotoksyna1
Ja kupuje teraz zboże a ceny mam super mieszanki nawet po 400 zł jak komus braknie to zaprosze
.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 05 mar 2018, 19:31 przez abcd, łącznie zmieniany 2 razy.
Było to prawda a jak codzienie agrobiznes dołuje to i umnie pieprzłoabcd pisze:Co????? toż jeszcze niedawno u ciebie najdroższe w Polsce było
Agrobiznes robi darmową reklame
Znam takich co jak kupuja to zawsze najtaniej a jak sprzedaja to najdrozej we wsi.Tylko pozazdroscic.0909 pisze:Ja kupuje teraz zboże a ceny mam super mieszanki nawet po 400 zł jak komus braknie to zaprosze
czasami, jak czytam to forum, to czuje się jak ta dziatwa słuchająca dziadziowego bajania...
- Załączniki
-
- dziadku.jpg (118.52 KiB) Przejrzano 12529 razy
Kurcze ale przelicznik masz 0909 ,za kota tonę zboża z polskiej ziemi , Pawlak rower dorzucił jeszcze
,a kot z miasta Łodzi pochodził.
- Muchozolali
tanio masz, ja piękna mieszankę taką po ok 30%, owsa,jęczmienia, pszenicy po 600 dałem0909 pisze:Ja kupuje teraz zboże a ceny mam super mieszanki nawet po 400 zł jak komus braknie to zaprosze
-
turbogrocho49
u niego jak wiatr zawieje zaraz będzie pszenica po 900, jeszcze niedawno pisal ze kto zboze przetrzymal to zarobil
-
jarekmalina
Kozak w necie
Pi**a w świecie...
Jak to kiedyś ktoś trafnie napisal.
Pi**a w świecie...
Jak to kiedyś ktoś trafnie napisal.
dać 600 zeta za mieszankę nawet dobra to tez porażka