FORUM
CENY TRZODY
-
Fikuśny Marek
Re: CENY TRZODY
Zawiało optymizmem 
- mytotoksyna1
DOSTAĆ ZA TUCZNIKA 390 ZETA TO zwycięstwo !arek pisze:dać 600 zeta za mieszankę nawet dobra to tez porażka
..w bitwie pod Grunwaldem.
ale dla kupującego czy sprzedającego ?arek pisze:dać 600 zeta za mieszankę nawet dobra to tez porażka
na tej porażce kręcę paszę: 120kg/soja +25kg/rzepak/ + premiks 2,5%+5kg kredy =wychodzi 13,17 MJ energia, białko surowe 16,17% leżą i puchną - tuczniki rzecz jasna.
Tańszych ofert nie było!
- mytotoksyna1
O - Ograszka
P - Prostoty
T - Trzymająca
Y -Yyyleś
M -Minut
I -Instynktownie
Z -Zmieniana
M -Myślami

P - Prostoty
T - Trzymająca
Y -Yyyleś
M -Minut
I -Instynktownie
Z -Zmieniana
M -Myślami
skup 4,10 plus vat
Ludzie za 200 sztuk tyle nie dostają co skup u Ciebie . W dwa tygodnie 70 gr w górę poszły , ruski zaczął brać czy co ??
- Muchozolali
dzwonią po ludziach za tucznikiem tylko cena nie taka
-
LukaszBONQ
ludzie za 200 sztuk 4,25-4,3 dostają
A no rolnicy w marketach promują wieprzowinęLukaszBONQ pisze:ludzie za 200 sztuk 4,25-4,3 dostają
A dostać 540 to mistrzostwo świata?mytotoksyna1 pisze:DOSTAĆ ZA TUCZNIKA 390 ZETA TO zwycięstwo !arek pisze:dać 600 zeta za mieszankę nawet dobra to tez porażka
..w bitwie pod Grunwaldem.
Mały i duży Duńczyk b/z
610 brutto 15 ton pszenżyta.Wczoraj. mieszanke w proporcjach po 30% kupuje po 510 brutto.MekkaB pisze:ale dla kupującego czy sprzedającego ?arek pisze:dać 600 zeta za mieszankę nawet dobra to tez porażka
na tej porażce kręcę paszę: 120kg/soja +25kg/rzepak/ + premiks 2,5%+5kg kredy =wychodzi 13,17 MJ energia, białko surowe 16,17% leżą i puchną - tuczniki rzecz jasna.
Tańszych ofert nie było!
Jak do Ciebie dzik zawita z asf to zobaczysz po ile dostaniesz. Już blisko , można powiedzieć tuż tuż.LukaszBONQ pisze:ludzie za 200 sztuk 4,25-4,3 dostają
-
zenekzkition
Nie rozumiem jak tonjest z tymi strefami jedni sie chwala ze sprzedaja drozej niz bez strefy drudzy strasza strefa
3.8-4 zł dziś za auto . Skup 3.30 netto
Jakaś straszna sraczka za tucznikiem się zrobila ! Tel. się urywaja Duży zakład za auto wczoraj 5.30 dziś 5.60
-
zenekzkition
A u mnie spokojnie choc cenu drgneły
-
krzysieko71
u mnie to samo, cena drgnęła, ale telefon dzwoni tylko od przedstawicieli firm paszowych ;p na przyszły tydzień autko by się uzbierało.zenekzkition pisze:A u mnie spokojnie choc cenu drgneły
Prawdo podobnie nie bedzie interwencji na rynku tuczników unia uważa że cena jest ok
-
LukaszBONQ
stwierdzam fakty, a że żal dupsko ściska to na to już nie jestem w stanie nic poradzićvicia1223 pisze:Jak do Ciebie dzik zawita z asf to zobaczysz po ile dostaniesz. Już blisko , można powiedzieć tuż tuż.LukaszBONQ pisze:ludzie za 200 sztuk 4,25-4,3 dostają
nie traktuję też poważnie ludzi, których mocniej cieszy czyjeś niepowodzenie niż własny sukces także wybacz ale Twoje szczeniackie zaczepki nie robią na mnie wrażenia
Jakaś straszna sraczka za tucznikiem się zrobila ! Tel. się urywaja Duży zakład za auto wczoraj 5.30 dziś 5.60vicia1223 pisze:3.8-4 zł dziś za auto . Skup 3.30 netto
coz za roznica ??? kto na tym zarabia ?
LukaszBONQ pisze:stwierdzam fakty, a że żal dupsko ściska to na to już nie jestem w stanie nic poradzićvicia1223 pisze:Jak do Ciebie dzik zawita z asf to zobaczysz po ile dostaniesz. Już blisko , można powiedzieć tuż tuż.LukaszBONQ pisze:ludzie za 200 sztuk 4,25-4,3 dostają
nie traktuję też poważnie ludzi, których mocniej cieszy czyjeś niepowodzenie niż własny sukces także wybacz ale Twoje szczeniackie zaczepki nie robią na mnie wrażenia
Mi tam nie ściska niczego ale Wam się ciepło robi i dyzenterii dostajecie .
Panowie poco wy wszyscy się tak wyzywacie przecierz wszyscy jesteśmy w tej samej sytułacji . Powinniśmy teraz zwierać szyki a nie się porużnić. Swoją drogą w piątek 09.02 o godz. 13 Ponowne zebranie w Grabicy
Ostatnio zmieniony czwartek 01 lut 2018, 20:59 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz racjegreg pisze:Panowie poco wy wszyscy się tak wyzywacie przecierz wszyscy jesteśmy w tej samej sytułacji . Powinniśmy teraz zwierać szyki a nie się porużnić. Swoją drogą w piątek 09.02 o godz. 13 Ponowne zebranie w Granicy
Była mowa o cenach zbóż. Ja płacę swoim stałym dostawcom - pszenica 720, jęczmień 680, pszenżyto 660. Mowa o cenach brutto z przywiezieniem. Przechowują dla mnie i przywożą na telefon, sam bowiem mam mało miejsca w silosach 5 x 40 T. Wszyscy są zadowoleni, oni z ceny ja z jednolitych dużych partii zboża od dobrych rolników.
spr pocztetukan pisze:Była mowa o cenach zbóż. Ja płacę swoim stałym dostawcom - pszenica 720, jęczmień 680, pszenżyto 660. Mowa o cenach brutto z przywiezieniem. Przechowują dla mnie i przywożą na telefon, sam bowiem mam mało miejsca w silosach 5 x 40 T. Wszyscy są zadowoleni, oni z ceny ja z jednolitych dużych partii zboża od dobrych rolników.
- mytotoksyna1
0909 pisze:http://www.konferencjahodowlana.pl/o-konferencji-t2
Co wy tam chceta omawiać ?
Lepiej przyszykujta wieko i troche heblowanych desek.
p. Murawski czeka!
Sprzedawał ktoś lub będzie sprzedawał do końca tygodnia? Ile realnie można wziąć?
-
LukaszBONQ
4,3 można -1%
można też 5,4 z haka
można też 5,4 z haka
Kto ma dobre blondynki lepiej dać na wbc..LukaszBONQ pisze:4,3 można -1%
można też 5,4 z haka
Czy taka ma szansę na S??? https://youtu.be/7i7kZo6UuoY
co to da ze wyjda w e czy s jak na wybojowosci cie skrojaFalco pisze:Kto ma dobre blondynki lepiej dać na wbc..LukaszBONQ pisze:4,3 można -1%
można też 5,4 z haka
-
krzysieko71
Chyba woda była zimna, bo suty jej stałyFalco pisze:Kto ma dobre blondynki lepiej dać na wbc..LukaszBONQ pisze:4,3 można -1%
można też 5,4 z haka
-
krzysieko71
Co to da, że wybojowość i miesność dobra, jak cena nie taka.mat pisze:co to da ze wyjda w e czy s jak na wybojowosci cie skrojaFalco pisze:Kto ma dobre blondynki lepiej dać na wbc..LukaszBONQ pisze:4,3 można -1%
można też 5,4 z haka
Na żonę sąsiada jak najbardziejFalco pisze:Kto ma dobre blondynki lepiej dać na wbc..LukaszBONQ pisze:4,3 można -1%
można też 5,4 z haka
Ale ma nuple, byłoby na czym kluczyki od MTZa powiesić...
greg pisze:Panowie poco wy wszyscy się tak wyzywacie przecierz wszyscy jesteśmy w tej samej sytułacji . Powinniśmy teraz zwierać szyki a nie się porużnić. Swoją drogą w piątek 09.02 o godz. 13 Ponowne zebranie w Grabicy
A widzisz
giełda obiecująco ruszyła...
rzeczywiście jak wentyle od stara 
Mała idzie fajnie na +5 oby na środę to się przełożyło tylko obawiam się co by za ciosem warchlak nie poszedł
No ja dziś sprzedawałem
po 4,2 netto
Mam blondynke w domu ale niestety nawet w połowie tak jej nie stojąFalco pisze:Kto ma dobre blondynki lepiej dać na wbc..LukaszBONQ pisze:4,3 można -1%
można też 5,4 z haka
Piknie 5 na+ potrzebne bo koniec karnawału za chwilę post żeby cena nie poszła w dół mi
krzysieko71 pisze:Chyba woda była zimna, bo suty jej stałyFalco pisze:Kto ma dobre blondynki lepiej dać na wbc..LukaszBONQ pisze:4,3 można -1%
można też 5,4 z haka
takie blondynczeki jak w teledysku to hodował bym jak dziki
nie ekscytujcie się tak Chłopaczki
jedna taka blondynka i duna kupować na dzisiaj nie trzeba, żeby budżet gospodarstwa był rozpier.olony 
nie ekscytujcie sie bo" blondynka"" moze byc zarazona https://agrobiznes.money.pl/artykul/wir ... 97492.html
- WOJCIECH1236
Sprzedanlm około 80 tuczników w przyszly czwartek. Tel. 695747388 woj. Ślaskie
- Wróż Maciej
kto chce wiedzieć coś o cenie
niech zapłaci za wróżenieeeeeee
hihihihiiii
niech zapłaci za wróżenieeeeeee
hihihihiiii
- mytotoksyna1
W płocie sztachety
Na łączce trawa
Cena tucznika coś niemrawa .

Na łączce trawa
Cena tucznika coś niemrawa .
Witam w powiecie wągrowieckim do wyciągnięcia 4 zł netto za 20 szt.
Poza tym chciałbym przedstawić cennik skupu z 1965 r , jako ciekawostkę historyczną

Według śreniej krajowej z 1965 na wieprza trzeba było pracować 1,5 miesiąca , a dzisiaj za średnią krajową kupi całą dwukołówkę

Poza tym chciałbym przedstawić cennik skupu z 1965 r , jako ciekawostkę historyczną
Według śreniej krajowej z 1965 na wieprza trzeba było pracować 1,5 miesiąca , a dzisiaj za średnią krajową kupi całą dwukołówkę